Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Älykoti.jpg

 

Teknologian kehittyessä myös kodin laitteet ovat muuttuneet älykkäiksi. Älylaitteiden avulla voit tehdä arjesta itsellesi helpompaa ja koristella kodin omaan makuun sopivaksi. Tässä artikkelissa käydään läpi, millaisia älylaitteita on saatavilla ja kuinka niiden avulla voi helpottaa omaa arkea.

 

Älykodin valaistus

 

Miltä kuulostaisi valaistus, joka muuttaa kirkautta tai väriä äänikomennolla? Tai voisit tallentaa valmiita valaistusprofiileja tiettyjä aktiviteetteja, kuten elokuvan katsomista varten? Tämän mahdollistaa Philipsin kehittämä Hue-valaistusjärjestelmä. Valaistusta pystyt ohjaamaan Philipsin omasta applikaatiosta, jonka voit ladata puhelimellesi. Älyvalaisimia löytyy monessa muodossa, kuten valonauhoina, lamppuina, valotolppina tai esimerkiksi pöytävalaisimina. Lamput yhdistyvät Hue-siltaan, jonka avulla voit käyttää kodin älykkäitä ja automaattisia ominaisuuksia, jotka mahdollistavat esimerkiksi rutiinien ja ajastimien määrittämisen. Voit tehostaa älykästä valaistusjärjestelmääsi useilla eri lisävarusteilla, kuten älykkäillä himmentimillä ja liiketunnistimilla. Sovelluksesta voit hallita valaistusta ja esimerkiksi määrittää valot kytkeytymään päälle tiettyyn aikaan päivärutiiniesi mukaisesti. Voit yhdistää Hue-siltaan jopa 50 valaisinta, joten sen avulla voit valaista koko kotisi – niin ulkoa kuin sisältä.

Philips Hue -valaisimetPhilips Hue -valaisimet

 

Valvontakamerat

 

Hermostuttaako kotisi turvallisuus, kun olet reissussa? Ratkaisu pulmaan on valvontakamerat, joista löytyy älykkäitä ominaisuuksia. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi liiketunnistin, joka hyödyntää tekoälyä tai sovellus, jonka avulla voit saada ilmoituksia, sekä tarkastella kameroita reaaliajassa. Sovelluksen avulla voit määritellä erityissuojaa tarvitsevat alueet ja kamera lähettää hälytyksiä sekä videokuvaa heti tarvittaessa sovellukseesi. Älykästä algoritmia hyödyntävät valvontakamerat tunnistavat ihmisen liikkeet reaaliajassa.

Älykkäillä ominaisuuksilla varustettu valvontakameraÄlykkäillä ominaisuuksilla varustettu valvontakamera

 

Älykodin kulkuväline

 

Sähköpotkulauta on ilmaantunut erittäin moderniksi ilmiöksi useissa kodeissa. Yhä useammat ovat huomanneet, miten kätevä kulkuväline sähköpotkulauta on. Potkulaudalla on helppoa kulkea esimerkiksi työ- tai koulumatkoja samalla välttäen liikenneruuhkat. Kevyt sähköpotkulauta sopii myös hyvin skeittipuistossa leikittelyyn. Potkulautaa ostaessa on kannattavaa huomioida muutamia seikkoja, kuten luvattu kantama, laudan paino sekä renkaat. Jos esimerkiksi aiot käyttää potkulautaa pidemmillä matkoilla, on kantama oltava mahdollisimman suuri. Skeittipuistoissa leikittelyyn taas sopii paremmin kevyempi ja lyhyemmän kantaman omaava potkulauta. Lue Yhteisön artikkelista E-Wayn sähköpotkulaudoista!

 

E-way sähköpotkulaudatE-way sähköpotkulaudat

 

Helpompaa arkea älykkäillä laitteilla

 

Monet kodin laitteet ovat nyt saatavilla myös älykkäiden ominaisuuksien kera. Voit esimerkiksi mitata kehonpainosi älyvaa'alla, joka toimii yksinkertaisesti: astu vain vaa'alle ja katso tarkat tiedot kehosi koostumuksesta puhelimeen ladatusta sovelluksesta. Älyvaaka näyttää jopa 11 terveyden mittaria. Nämä tärkeimmät kehon terveysmittarit ovat paino, painoindeksi, kehon rasvaprosentti, syke, luumassa, rasvaton massa, aineenvaihdunta, kehon nestepitoisuus, luun mineraalipitoisuus, proteiini ja viskeraali- eli sisäelinten rasvapitoisuus.

 

Myös pistorasian voi hankkia älyominaisuuksien kera. Ensin saattaa miettiä mihin sellaista voisi tarvita, mutta näistä älyominaisuuksista on paljon hyötyä. Niiden ansiosta voit kytkeä laitteesi päälle ja pois, vaikka et itse olisi kotona. Älypistorasia tekee eri laitteidesi hallinnasta mahdollista täysin etänä. Lisäksi pistorasian avulla voit asettaa laitteet toimimaan tietyn aikataulun mukaan, jota voit itse säätää ja muokata. Monipuolisten toimintojen avulla voit esimerkiksi seurata pistorasiaan liitettyjen laitteiden virrankulutusta arjessasi. Voit näin vaikuttaa sähkölaskuusi, kun tiedät paljonko eri laitteesi kuluttavatkaan sähköä.

 

Älykotisi tarvitsee keskuksen, joka ohjaa kaikkia laitteita. Telia Smart Family -älyreititin ohjaa älyvaloja ja muita älykodin järjestelmiä. Neliydinprosessorin ja 1 Gt RAM-muistin ansiosta se toimii viiveettä ja luotettavasti viemättä turhaa kaistanleveyttä yhteyksistäsi. Reitittimen avulla teet koko perheen arjesta helpompaa ja huolettomampaa. Telia Smart Familyn uuden sovelluksen ansiosta voit tehdä elämästä mahdollisimman sujuvaa ja samalla hauskempaa. Telia Smart Family -sovelluksen avulla hallinnoit kodin älykotijärjestelmiä ja näet, kun läheisesi saapuvat tai lähtevät kodista. Lisäksi sovellus tarjoaa luontevan paikan perheen viestinnälle, se toimii ikäänkuin perheen omana viestiseinänä.

 

älyvaaka.jpgälypistorasia.jpgälyreititin.jpg

Löytyykö sinulta kotoa älylaitteita? Entä millaisia neuvoja antaisit älykotia suunnittelevalle henkilölle?

 

Lue myös

 

 

 
SakuMik
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Alykodin-laitteet-vinkit-pikkasen-helpompaan-arkeen/ba-p/238694
Linkki kopioitu
1 kommentti 👇
kiisseli67
Kunniajäsen

Meillä toistaiseksi yksi älypistorasia ulkokäytössä ja valvontakameroita 4 kpl. 2 ulkovalvonta- ja 2 sisävalvontakameraa. 3 kameraa niistä ovat samanmerkkisiä, joten niitä on helppo valvoa ja käyttää yhdellä sovelluksella puhelimissa. Meillä siis kahdessa puhelimessa kamerasovellus, josta on helppo nähdä tapahtumat ja tarvittaessa nauhoittaa myös puhelimeen ne. Kameroissa on myös muistikortit sisässä ja ne toimivat WiFi-verkossa.