Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

GaminVivomoveHR_on_hyvä_treeniapu.JPG

 

 

”Onpas se kaunis” ajattelin, kun kollegani vinkkasi minulle Garminin Vivomore HR -älykellosta. Olimme aiemmin keskustelleet urheilun aloittamisesta sairastelun jälkeen ja kuinka syketason seuranta olisi siinä tärkeää. En ole koskaan seurannut sykettäni, vaikka aktiivisesti urheilevalle se olisi suotavaa.

 

Olen aiemmin harkinnut älykellon hankintaa lähinnä urheilusuoritusten seurantaan, mutta asia on aina jäänyt. Tuon kollegalta saamani vinkkauksen jälkeen pohdin asiaa pari tuntia ja pistin tilauksen eteenpäin.

 

Oma Garmin Vivomove HR älykelloni saapui seuraavana päivänä ja se oli livenä yhtä kaunis kuin kuvissa. Kellotaulussa on oikeat viisarit, jotka väistyvät taulun alaosassa olevan digitaalisen näytön tieltä kun älykelloa käyttää.

 

Ajatukseni oli alun perin käyttää älykelloa vain urheillessani. Olen käyttänyt sitä nyt kuukauden päivät lähes koko ajan ja huomannut olevani aktiivisempi sen johdosta.

 

Garmin Vivomove HR kerää monenlaista tietoa käyttäjästään

 

Älykellon keräämää dataa seurataan Garmin Connect -sovelluksella, joka on maksuton.

 

Garmin Vivomore HR mittaa käyttäjänsä

 • Sykettä
 • Askeleita
 • Urheilusuorituksia
 • Stressitasoja
 • Noustuja ja laskettuja kerroksia
 • Viikoittaisia tehominuutteja
 • Maksimaalista hapenottokykyä
 • Kulutettuja kaloreita
 • Kulkemaa matkaa
 • Unta

 

GarminVivomoveHR_mittaa sykkeen.JPG

 

Itselleni tärkein ominaisuus laitteessa on syketasojen mittaus. Käytänkin sitä apulaisena kuntosalilla treenatessani ja lenkkikaverina. Crosstraining-tunnin jälkeen on kiva nähdä, että mikä oli tällä kertaa treenin maksimisyke ja millä vaihteluvälillä syke kulki. Lenkin jälkeen taas on kiva tarkistaa kuljettu matka. Laitteeseen voi tallentaa oman askelvälin mahdollisimman tarkan matkan mittaamiseksi.

 

En ole ennen tiennyt edes omaa leposykettäni, mutta nyt sykkeen seuraamisesta on tullut minulle tapa.

 

Garmin Vivomore HR:n ja Garmin Connectin avulla voi tallentaa ja mitata erilaisia urheilusuorituksia, esimerkiksi

 • Kävely
 • Juoksu
 • Pyöräily
 • Kardioharjoittelu
 • Uinti
 • Kuntosali

 

Garmin Connect -sovellus on mahdollista synkronoida muutamien muiden sovellusten kanssa, jolloin käyttäjän elämän seuraamisesta tulee entistä helpompaa. Näistä esimerkkinä My Fitness Pal, johon voi tallentaa päivän aikana syömänsä ateriat ja sovellukset laskevat yhdessä käyttäjän kulutetut ja saadut kalorit.

 

blogiin_042419_11.JPG

 

 

Garmin Vivomove HR on 5 ATM vesitiiviysluokalla varustettu. Laitetta voi siis käyttää uidessa eikä sitä tarvitse muistaa riisua suihkun ajaksi.

 

Stressitasojen ja unen seuranta

 

Älykello mittaa myös käyttäjän stressitasoja sykevälivaihteluun perustuen. Olen mielenkiinnosta seuraillut laitteen ilmoittamia stressitasoja ja yksi tapahtuma jäi kirkkaasti mieleeni.

 

Olin siskollani kyläilemässä ja serkkuni tuli sohvalla viereeni istumaan. Hän oli nähnyt minun somessa hehkuttavan ensimmäistä älykelloani ja halusi nähdä mitä siitä löytyy. Kellon valikkoa selatessa serkkuni ihmetteli, että olenko muka näin stressaantunut. Tavallaan olin, sillä siskoni kissa istui noin metrin päässä selkäni takana. Tämä kissa vihaa minua ja aina kohdatessamme toivottaa minut tervetulleeksi suhisemalla kynnet ojossa. Se niistä henkilökohtaisista peloista, mutta tämä todisti laitteen tunnistavan pelosta johtuvan sykevälivaihtelun stressiksi.

 

 

GarminVivomoveHR_sisältää_stressitason_mittauksen.png

 

 

Laitteen avulla voi seurata myös unenlaatua. Garmin Vivomove HR mittaa yöunien pituuden ja sen, kuinka paljon on nukkunut syvää ja kevyttä unta. Garmin Connect -sovelluksesta voi seurata keskimääräistä nukkumisaikaa ja unien vaiheita pitkin yötä. Älykellon voi myös ajastaa herättämään lempeällä värinällä aamulla.

 

Kaunis älykello kelpaa arjen kaveriksi ja liikuttajaksi

 

Älylaitteiden koukuttavuudesta puhutaan paljon ja minunkin tapauksessa älykellon käytöstä tuli rutiini, vaikka tarkoituksenani oli vain urheilusuoritusten seuranta. Toisin, kuin monien muiden älylaitteiden kohdalla, koen älykellon käytön ja oman kehon seurannan hyväksi ja terveyttäni edistäväksi riippuvuudeksi. Syketasojen ja urheilusuoritusten seuranta olivat alkuperäiset syyt älykellon hankinnalle. Niiden lisäksi seuraan nykyään myös aktiivisesti päivittäistä askelmäärää ja uneni laatua.

 

GarminVivomoveHR_on_kaunis_ja_hyödyllinen.JPG

 

 

Olen kuullut, että älykellot voivat aktivoida ihmisiä liikkuvampaan arkeen. Näin kävi myös minulle. Garmin Vivomove HR mittaa noustuja kerroksia ja tämän myötä olen aina työpaikalle tullessa valinnut rappuset hissin sijaan, vaikka ennen hissi houkutteli kyytiinsä usein. Myös koiran kanssa tulee tehtyä pidempiä lenkkejä, jotta saan tietyn kilometritavoitteen kasaan. On motivoivampaa olla aktiivinen arjessa, kun tieto siitä tilastoituu ja on seurattavissa pidemmällä aikavälilläkin.

 

Aika näyttää, että onko minun kohdallani aktiivisuuden nousussa kyseessä villitys vai pysyvä muutos. Haluan uskoa jälkimmäiseen.

 

Garmin Vivomove HR on monien muiden älykellojen tapaan saatavilla verkkokaupastamme.

 

Yhteisöstä löydät esittelyjä myös muista älykelloista, esimerkiksi Suunto 3 Fitness ja Samsung Galaxy Watch

 

Itse hurahdin älykellojen maailmaan aika jäljessä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Mikä oli sinun ensimmäinen älykello? Käytätkö sitä vieläkin?  

MiinaKi
Ex-telialainen
Ex-telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Kaunis-Garmin-Vivomove-HR-aktivoi-liikkumaan-enemman/ba-p/185901
Linkki kopioitu
5 kommenttia 👇
kiisseli67
Kunniajäsen

Olen myös hurahtanut älykelloon ja ensimmäinen kunnon älykello tuli vasta hankittua : https://yhteiso.telia.fi/t5/Esittelyt-ja-kayttokokemukset/Samsung-Gear-Sport-kokemuksia/m-p/185699#M...

 

Kyllä tämä ihan jatkuvassa käytössä on ja liikkuminen lisääntynyt kummasti 😀

Ennina
Uusi jäsen

Voiko vivomove hr älykelloa opettaa ns. Tunnistamaan muita liikuntamuotoja kuin valmiina olevat 🤔

MiinaKi
Ex-telialainen
Ex-telialainen

 


@Ennina@  kirjoitti:

Voiko vivomove hr älykelloa opettaa ns. Tunnistamaan muita liikuntamuotoja kuin valmiina olevat 🤔


Moi @Ennina ! 

Tätä mallia ei ainakaan pysty opettamaan niin, että mittaisi muita lajeja, kuin mitä on vaihtoehtoina. Garmin Connect -sovelluksen kautta voi kuitenkin manuaalisesti syöttää muidenkin urheilusuoritusten tietoja ja lista on tosi kattava 😊 

PS mulla on tää kello vieläkin käytössä! Olisikohan jo aika päivittää uudempaan 😋 Hyvin tää kuitenkin aktiivisesti urheilevaa palvelee edelleen! 

Ennina
Uusi jäsen

Kiitos 🥰

 

Hyvin palvelee vielä 👌

 

Hyötyliikuntojen puutteet lähinnä häiritsee.

Esim. Imurointi

Ruohonleikkuu ja tulevat lumityöt 😁

 

Olisi metkaa jos kellon voisi opettaa tunnistamaan nämäkin jne. 🥰

MiinaKi
Ex-telialainen
Ex-telialainen

@Ennina@  kirjoitti:

Kiitos 🥰

 

Hyvin palvelee vielä 👌

 

Hyötyliikuntojen puutteet lähinnä häiritsee.

Esim. Imurointi

Ruohonleikkuu ja tulevat lumityöt 😁

 

Olisi metkaa jos kellon voisi opettaa tunnistamaan nämäkin jne. 🥰


@Ennina totta! Uudemmat älykellot on varmaan tämänkin saralla paremmin muovattavissa käyttäjän tarpeita vastaavaksi. Harmi vaan, että yhtä kaunista yksilöä ei ole tullut uudemmista kelloista ilmi, kuin tää Vivomove HR on 😋