Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63970
Kirjoituksia 174239

Uudet tähdet syttyvät - Nämä nuoret kurottavat kohti NHL:ääHighlighted

Uudet tähdet syttyvät - Nämä nuoret kurottavat kohti NHL:ää

Moderaattori
Viestejä 1 469 kpl

Uudet tähdet syttyvät - Nämä nuoret kurottavat kohti NHL:ää

1/1

Liiga_nuorettahdet (1).jpg

 

Viime kauden jälkeen monet Liigan nuoret tähtipelaajat solmivat sopimuksia NHL-joukkueisiin ja lähtivät alkavaksi kaudeksi pelaamaan tarunhohtoiseen NHL:ään. Suomalainen juniorimylly jauhaa jatkuvasti uusia nousevia kykyjä areenoille ja tällekin kaudelle jokaisesta joukkueesta löytyy useita nuoria nousevia kykyjä.


Valitsin jokaisesta joukkueesta yhden mielestäni mielenkiintoisen pelaajan, jota kannattaa alkavalla kaudella seurailla. Osalla pelaajista on jo toinen jalka NHL:n portilla, osa ottaa vasta ensimmäisiä askeliaan Liigassa ja joillain on edessä todelliset näytön paikat, mihin suuntaan ura lähtee kulkemaan.


Näkemyksiä ja ajatuksia on varmasti yhtä paljon kuin on Liigaa seuraavia katsojiakin. Haasta minun ajatukset ja kerro ketkä listalta puuttuvat? Kuka on seuraava Kaapo Kakko, Oliwer Kaski tai Emil Larmi?

 

 

hifk_0.png


HIFK: Anton Lundell


Anton Lundell täyttää lokakuussa 18 ja on toisen polven jääkiekkoilija, jolla alkaa nyt toinen kausi Liigassa. Viime kaudella otteluita kertyi yhteensä 38, joissa syntyi mukavat tehot 9+10 = 19. Taitavan sentterin rooli kasvoi kauden edetessä ja Antonille onkin ennustettu valoisaa tulevaisuutta. Ensi vuoden NHL-draftissa odotetaan pientä varausnumeroa, joten nyt on se hetki, kun näyttöjä pitää alkaa latomaan pöytään. Tulemme varmasti näkemään nuorukaiselta hienon kauden, joten suosittelen seuraamaan peliesityksiä tarkasti.

 

SM-Liiga-Logot_0012_Karpat_AGDUuMu.png.400x400_q85.png

Kärpät: Aku Räty


Aku Räty on 18-vuotias Kärppien oma kasvatti. Tähän saakka taiturimainen hyökkääjä on pelannut juniorisarjoissa, kuten viime kaudella Kärppien A-nuorissa 52 ottelua tehoin 19+26 = 45. Tänä keväänä Räty teki kolmen vuoden sopimuksen Kärppien liigajoukkueen kanssa. Kesän NHL-draftissa Arizona Coyotes varasi hänet viidennellä kierroksella. Räty on päässyt jo pelaavaan kokoonpanoon CHL-otteluissa, joten tulemme varmasti näkemään nuorukaisen debyyttiottelun myös Liigassa tällä kaudella. Jäädään mielenkiinnolla odottelemaan, miten peli lähtee kulkemaan. Kyseessä on  erittäin lahjakas hyökkääjä, jolla on mahdollisuudet aivan lajin terävimmälle huipulle.

 

 

 

SM-Liiga-Logot_0000_HPK_1.png.400x400_q85.png

HPK: Valtteri Puustinen

 

Valtteri Puustinen on 20-vuotias Kalevan Pallon kasvatti, joka aloittaa toisen kautensa Liigassa ja HPK:n paidassa. Viime kaudella Puustinen pelasi debyyttiottelunsa lokakuussa KooKoo:ta vastaan ja kauden 47 ottelussa syntyi tehot 10+3 = 13. Viime kausi päättyi komeasti mestaruuteen, kun HPK onnistui kukistamaan Kärpät tiukan sarjan jälkeen. Valtteri pelasi finaaleissa isossa roolissa ja jopa aivan joukkueensa ykkösketjussa, jolloin ratkaisi sarjan 6. ottelun hämeenlinnalaisille. Pittsburgh Penguins varasi Puustisen viime kesän draftissa ja nuorukaisen tulevaisuus on varmasti NHL:ssä. Valtteri Puustinen tullee saamaan isompaa roolia HPK:n paidassa tällä kaudella ja käyttää sen varmasti hyödyksi. Kannattaa siis seurata tämän nuoren ja taitavan laiturin kehittymistä tällä kaudella.

 

 

ilves.png


Ilves: Matias Maccelli


Matias Maccelli on 18-vuotias nuorukainen, jonka pelaajaura ei ole edennyt aivan perinteisellä kaavalla. Matias on alkujaan TPS:n kasvatti, jossa hän pelasi A-nuorten mukana. Sieltä nuorukainen ponnisti Pohjois-Amerikkaan USHL-juniorisarjaan Dubuque Fighting Saintsin joukkueeseen. Huomionarvoista on, että Maccelli merkautti viime kaudella USHL:n 62 ottelussa tehot 31+41 = 72, joilla hän rikkoi sarjassa pelanneiden NHL-varausikäisten suomalaisten piste-ennätyksen. Aiemmin ennätystä piti hallussaan muuan Eeli Tolvanen. Nuorukainen varattiin viime kesän NHL varaustilaisuudessa 4. kierroksella Arizona Coyotesin riveihin. Harjoituspeleissä Matias on jo esiintynyt väkevästi, joten tulemme varmasti näkemään huiman kauden ja nopeaa kehittymistä. Ehdottomasti tiiviiseen seurantaan!

 

 

jukurit_1.png


Jukurit: Mikko Kokkonen


Mikko Kokkonen, 18, on nuoresta iästään huolimatta jo ehtinyt kokemaan Liigan vauhtia kolmen kauden ajan. Ensimmäisen kosketuksen Liigaan nuorukainen sai jo 15-vuotiaana. Alkava kausi on nyt toinen täysi kausi aikuisten sarjatasolla. Viime kauden 56 runkosarjaottelussa syntyi tehot 3+16 = 19, joka on varsin hyvä saldo nuorelle puolustajalle. Kesän NHL-draftissa Kokkonen varattiin kolmannella kierroksella Toronto Maple Leafsin organisaatioon ja tulevaisuus tulee olemaan rapakon takana. Alkavalla kaudella tulemme varmasti näkemään taas pykälää vahvemman, taitavamman ja tehokkaamman Kokkosen.

 

 

SM-Liiga-Logot_0005_Jyp_1.png.400x400_q85.png


JYP: Anttoni Honka


Anttoni Honka on lokakuussa 19 vuotta täyttävä puolustaja, joka on yksi ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia Suomessa. Honka aloittaa nyt kolmannen kautensa Liigassa ja JYPin paidassa. Aiemmilla kausilla nuorukainen on pelannut osan kaudesta Mestis-joukkueissa ja viime kaudella myös vuokralla Jukureissa. Viime kaudella Liiga-pelejä kertyi 17 ja näissä syntyi tehot 3+5 = 8. Kesän NHL-draftissa Anttoni varattiin kolmannella kierroksella Carolina Hurricanesin joukkueeseen, jossa pelaa jo ennestään nippu muitakin suomalaisia. Alkavalla kaudella Honka tulee varmasti saamaan lisää vastuuta ja nyt onkin erinomainen tilaisuus antaa kovia näyttöjä. Suosittelen seuraamaan tämän nuoren pelaajan otteita ja kehittymistä tarkasti.

 

 

SM-Liiga-Logot_0010_Kalpa_1.png.400x400_q85.png


KalPa: Leevi Aaltonen


Leevi Aaltonen on KalPan 18-vuotias vasen laitahyökkääjä. Toistaiseksi Aaltonen pelannut suurimman osan urastaan nuorten sarjoissa ja myös maajoukkueessa. Palkintokaapista löytyy myös alle 18-vuotiaiden MM-kultamitali vuodelta 2018. Viime kaudella nuorukainen sai ensimmäiset aikuisten sarjapelit Liigassa alle ja näissä seitsemässä ottelussa kertyi tehot 0+1 = 1. Aaltonen varattiin viime kesän NHL-draftissa New York Rangersin organisaatioon, joten tulevaisuus voi olla jonakin päivänä NHL-kaukaloissa. Leevi Aaltonen on ollut äärettömän tehokas nuorten sarjassa ja oli viime kaudella joukkueensa paras pistemies. Alkavalla kaudella nuorukainen tulee varmasti saamaan jälleen lisää vastuuta ja näytön paikkoja, joten jäädään mielenkiinnolla seuraamaan, miten kehitys jatkuu ja millaista tulosta Liigassa syntyy.

 

 

kookoo-musta-oranssi-500x500px.png.400x400_q85.png


KooKoo: Peetro Seppälä


Peetro Seppälä on 19-vuotias puolustaja ja KooKoon oma kasvatti. Liigadebyyttinsä Seppälä teki 17-vuotiaana Tapparaa vastaan. Viime kaudella otteluita kertyi Liigassa 31 ja näissä nuorukainen saalisti tehot 2+3 = 5. Peetro on saanut menestystä jo maajoukkueestakin, kun hän oli mukana alle 18-vuotiaiden MM-kultamitalin voittaneessa joukkueessa viime vuonna. Viime kaudella Seppälä pelasi varsin nousujohteisesti ja sai parhaimmillaan reilusti vastuuta kouvolalaisjoukkueen takalinjoilla. Alkavalla kaudella on lupa odottaa taas kehittymistä ja kovempaa vastuuta, jota kautta tulee myös tulosta. Suosittelen seuraamaan tämän nuoren miehen otteita tarkasti.

 

 

Rauman_Lukon_lukko_logo.svg.png


Lukko: Ville Heinola


Ville Heinola on 18-vuotias Kankaanpään Jääkarhujen kasvatti ja yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista. Käytännössä miehellä on jo toinen jalka NHL:ssä, kun Winnipeg Jets varasi Heinolan viime kesän NHL-draftissa ja teki hänen kanssaan kolmivuotisen tulokassopimuksen. Heinola tulee kuitenkin pelaamaan alkavalla kaudella lainasopimuksella Lukon paidassa ja jatkaa hyvää kehittymistään tutussa ympäristössä. Viime kausi sujui Lukon paidassa varsin tyylikkäästi ja 34 ottelussa syntyikin tehot 2+12 = 14. Lisäksi palkintokaapissa komeilee kultamitali alle 20-vuotiaiden MM-kisoista. Alkavalla kaudella Heinola tulee saamaan paljon vastuuta ja sitä kautta kehitys kohti NHL-areenoita jatkuu. Kannattaakin siis seurata nuorukaisen otteita tarkasti, kun hänet vielä kotimaan areenoilla nähdään. Tulossa varmasti jäätävän kova kausi.

 

pelicans.vef717f91 (1).png

Pelicans: Jesse Ylönen


Jesse Ylönen on Pelicansin nuori tähti, joka täyttää lokakuussa 20 vuotta. Ylönen on syntynyt Yhdysvalloissa, kun hänen isänsä legendaarinen Juha Ylönen pelasi Phoenixissa. Jesse varattiin viime vuoden NHL-draftissa toisella kierroksella Montreal Canadiensin organisaatioon, mutta toistaiseksi ura jatkuu vielä Suomessa. Palkintokaapista nuorukaiselta löytyy alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa 2017 ja alle 20-vuotiaiden MM-kultaa 2019. Ylönen pelasi viime kaudella ensimmäistä kauttaan Liigassa ja Pelicansissa, jolloin 53 ottelussa syntyi tehot 13+14 = 27. Tämä on varsin vakuuttava suoritus nuorelta tulokkaalta ja alkavaan kauteen voikin lähteä jälleen vahvempana ja kovemmilla tavoitteilla. Harjoituspelien perusteella Ylönen on vauhdissa, joten tulemme näkemään väkevän kauden, jonka jälkeen NHL-sopimus voi tipahtaa pöydälle.

 

 

SM-Liiga-Logot_0003_Saipa.png.400x400_q85.png


SaiPa: Robin Salo

 

Robin Salo on syntynyt vuonna 1998 Espoossa ja aloittaa nyt toisen kautensa SaiPan riveissä. Salo on pelannut viimeiset kolme kautta lähes täydet runkosarjat Liigassa ja viime kaudella 57 ottelussa syntyi tehot 4+12 = 16. Kokemusta on myös maajoukkueen peleistä ja palkintokaapissa komeilee alle 18-vuotiaiden MM-kultaa ja MM-hopeaa. Salo varattiin NHL-draftissa vuonna 2017 New York Islandersiin, mutta toistaiseksi ura on sujunut kotimaisessa Liigassa. Nyt alkaa olla ne hetket, kun todellinen läpimurto voi olla mahdollista ja pelaamisen taso nousta taas pykälän korkeammalle. Potentiaalia tässä nuoressa kiekkoilijassa riittää ja alkavalla kaudella näemme hänet varmasti isossa roolissa. Mielenkiintoinen seurattava tähän kauteen.

 

 

SM-Liiga-Logot_0008_Sport.png.400x400_q85.png

Sport: Eemil Erholtz


Eemil Erholtz on 19-vuotias laituri, joka teki Sportin kanssa tämän vuoden keväällä kolmivuotisen sopimuksen. Tähän saakka Eemil on pelannut lähinnä nuorten peleissä ja Mestiksessä, mutta viime kaudella hän pääsi debytoimaan myös Liigassa yhden ottelun ajaksi. Nuorten sarjassa nuorukainen takoi viime kaudella 47 ottelussa tehot 24+35 = 59. Toistaiseksi tilastoissa ei ole pistemerkintöjä Liigan osalta, mutta oletettavasti alkavalla kaudella tulemme näkemään Erholtzia kentällä huomattavasti enemmän. Eemil on tänä vuonna mukana myös alle 20-vuotiaiden maajoukkueleirityksellä, joten hänellä on hyvät mahdollisuudet ottaa isoja harppauksia uralla eteenpäin. Seurataan nuorukaisen otteita tarkasti alkavalla kaudella.

 

 

SM-Liiga-Logot_0011_Tappara_2.png.400x400_q85.png


Tappara: Patrik Puistola


Patrik Puistola on 18-vuotias Tapparan hyökkääjä, jonka isä Pasi pelasi myös aikanaan jääkiekkoa menestyksekkäästi. Patrik on pelannut tähän saakka ensisijaisesti nuorten sarjoissa, mutta viime kaudella kertyi myös Liigassa 16 ottelua, joissa syntyi tehot 0+1 = 1. Puistola on ollut mukana myös nuorten maajoukkueessa ja onnistunut siellä hienosti. Carolina Hurricanes varasi nuorukaisen viime kesän NHL-draftissa kolmannella kierroksella. Alkavalla kaudella Patrik Puistola nähdään varmasti entistä useammin Tapparan kokoonpanossa ja mahdollisuus on tehdä väkevää läpimurtoa. Jos kehitys jatkuu vahvana, niin kaikki edellytykset on tulevaisuudessa rapakon taakse NHL-kaukaloihin.

 

 

tps.png


TPS: Juuso Pärssinen


Juuso Pärssinen on 18-vuotias TPS:n keskushyökkääjä, jonka isä Timo Pärssinen pelasi erittäin pitkän ja menestyksekkään uran jääkiekon parissa. Juuso on pelannut toistaiseksi lähinnä nuorten sarjoissa ja myös nuorten maajoukkueen mukana. Viime kaudella loukkaantumisten vuoksi pelipaikka aukeni myös Liigan kokoonpanosta muutaman pelin ajaksi. Pärssinen ehti pelaamaan kauden aikana seitsemän ottelua, joissa saalisti myös uransa avausmaalin aikuisten sarjatasolla ja tehoja yhteensä 1+0 = 1. Nuorukainen varattiin viime kesän NHL-draftissa Nashville Predatorsiin seitsemännellä kierroksella, mutta kehitystä haetaan vielä Liigassa. Alkavalla kaudella Juuso Pärssinen saa varmasti isompaa roolia ja näytön paikkaa TPS:n kokoonpanosta, joten erittäin mielenkiintoista päästä näkemään millaista jälkeä nuorukainen tekee.

 

 

SM-Liiga-Logot_0002_Assat_1_1.png.600x600_q85_OpT2DhQ.png.400x400_q85.png


Ässät: Lenni Killinen


Lenni Killinen on 19-vuotias laitahyökkääjä, joka aloittaa toisen kautensa Liigassa. Aiemmin Lenni on pelannut nuorten pelejä ja voittanut myös alle 18-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 2018. Viime kaudella Killinen pelasi Ässien paidassa 32 ottelua ja teki näissä tehot 3+8 = 11. Tämä oli nuorukaiselle kohtuullinen debyytti ja nyt on hyvät asetelmat lähteä parantamaan toiselle kaudelle. Lenni varattiin viime kesän NHL-draftissa Carolina Hurricanesiin neljännellä kierroksella. Alkavalla kaudella Lenni Killinen saa varmasti isompaa vastuuta porilaisten hyökkäyksessä ja pääsee yrittämään todellista läpimurtoa. Ässät on saanut mielenkiintoisen joukkueen kasaan tälle kaudelle ja siinä porukassa Killiselläkin on hyvät mahdollisuudet kehittyä ja ottaa askelia eteenpäin. Kannattaa ottaa tarkempaan seurantaan.

 

 

Lue lisää:

- Tilaa Liiga televisioosi

- Tutustu mielenkiintoisimpiin uusiin Liigapelaajiin

- Liigan kauden 2019-20 kaikki etupaketit

0 tykkäystä
0 vastausta
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.