Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64364
Kirjoituksia 175075

kiristys ja uhkavaatimus omasta osoitteestaHighlighted

kiristys ja uhkavaatimus omasta osoitteesta

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

kiristys ja uhkavaatimus omasta osoitteesta

1/5

Sain uhkavaatimuksen muka omasta sähköpostiosoitteestani. Siinä uhataan paljastaa arkaluontoinen video, jonka uhkaaja on kuvannut minusta, kaikkiin osoitteisiin yhteystiedoissani. 572 dollaria pitäisi lähettää 48 h kuluessa bitcoin-osoitteeseen:

1BPUUNghhuwQjDDvFd3TnJz2ato5dyDLr8

 

Onko tämä joku uusi huijaus? Kannaattako tehdä rikosilmoitus?

 

0 tykkäystä
4 vastausta
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 394 kpl

2/5

Hei,

 

Huijausta on. Älä vain lähetä rahaa tuonne. Tuosta bitvoin-osoitteesta on reilusti ilmoituksia huijauksen osalta: https://www.bitcoinabuse.com/reports/1BPUUNghhuwQjDDvFd3TnJz2ato5dyDLr8

Highlighted

Kunniajäsen
Viestejä 1 279 kpl

3/5

Terve @Palterohapero!

 

Olet päässyt niinkutsutun pornokiristyksen uhriksi. Noita on kiertänyt maailmalla viime vuonna aika rutkasti, ja kyseessä on tosiaankin huijausviesti jossa sinulta yritetään vedättää rahaa väittämällä sinusta olevan olemassa joku raskauttava video jonka laittavat nettiin jos et maksa.

 

Sähköpostiosoitteese on väärennetty viestiin jotta se saisi lisää luotettavuutta uhrin silmissä, hehän väittävät kaapanneensa tilisi, mutta oikeasti he vain pommittavat spämmiviestejä ja toivovat että ihmiset maksavat.

 

Kts. vaikka Digitodayn artikkeli aiheesta: linkki sekä T&T:n artikkeli aiheesta: linkki

 

"Rikolliset vaativat uhriltaan 500 dollarin lunnaita, tai he lähettävät ekstaattisen riemun hetkiä sisältävän videon kaikille uhrin osoitekirjassa oleville ihmisille.

Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, sillä kyseessä on pelkkä nolostumisen pelolla rahastava huijaus.

Kyberturvallisuuskeskuskin rauhoittelee kansaa kertomalla, että uhkauksen kaikki väitteet ovat pelkkää pötyä, eikä niihin kannata reagoida millään tavalla.

Mitään videota ei siis ole olemassakaan."

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 7 kpl

4/5

Kun juttu on vanha vitsi, rikosilmoituksestakaan ei kenellekään ole hyötyä. Ok.

0 tykkäystä
Highlighted

Herrasmies
Herrasmies
Viestejä 2 068 kpl

5/5

Hyvää huomenta ja alkanutta uutta vuotta 2019 @Palterohapero! Sinuna en olisi huolissani, koska kyseessä on perinteinen roskaposti liittyen tietojen kalasteluun. Suosittelen olemaan klikkailematta linkkejä tai liitetiedostoja vaan tuhoamaan suoraan sähköpostiviestin. Halutessasi voit laittaa eston lähettäjälle sähköpostipalvelussasi. Näitä roskaposteja on netti tulvillaan Hymiö Erittäin onnellinen

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.