Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Krista Korelin Telia.jpg

 

Viisi vuotta sitten Krista Korelinin elämässä tapahtui jotakin, joka sai hänet hakeutumaan meditoinnin pariin. Nyt Korelin on tuttu näky Helsingin edustan saarilla, joilta hän hakee joka aamu mielenrauhaa pystyäkseen kehittämään yli 200 alaisensa kanssa Suomen parhaat 5G-palvelut.

 

”Yritän laskeutua jokaiseen päivään rauhallisella mielellä. Täällä se onnistuu parhaiten”, Korelin hymyilee.

 

Aiemmin muun muassa Googlella, Sanomassa ja OP-ryhmässä työskennellyt Korelin tarvitsee nyt mielenrauhaa työssään enemmän kuin koskaan. Hänen pitäisi joukkoineen pystyä löytämään ne palvelut, jotka saavat suomalaiset vaihtamaan nykyiset liittymänsä uuteen 5G-teknologiaan.

 

”Jokaisen tiimini työlistalla yksi asia nousee yli muiden. 5G on niin ihmisten, yritysten kuin yhteiskunnan kannalta aivan mahdottoman tärkeä teknologia”, Korelin painottaa.

 

Korelin kuvailee itseään kaappi-insinööriksi, joka on aina kiinnostunut uusien asioiden rakentamisesta. Valmistuttuaan valtiotieteiden maisteriksi hän hakeutui töihin Googlelle Tukholmaan, koska aavisti, että sieltä löytyisi paras osaaminen uudesta digitaalisesta maailmasta.

 

”Astuin työelämään hetkellä, jolloin digitaalinen maailma alkoi oikeasti hahmottua. Sen jälkeen kaikki työtehtäväni ovat liittyneet tavalla tai toisella sujuvamman digitaalisen maailman kehittämiseen”, Korelin kertoo.

 

Elämän tärkeimmät asiat saavat digitaalisen ulottuvuuden

 

Tällä hetkellä Korelin miettii yötä päivää uutta digitaalisen kehityksen risteyskohtaa, jota hän kutsuu ”mikroinfraksi”.

 

”Meidän jokaisen digitaalinen elämä verkottuu nyt nopeammin kuin koskaan. Työ, perhe, ystävät, rahat, oikeastaan kaikki tärkeät asiat yhdistyvät verkossa uudella tavalla”, Telian kuluttajaliiketoimintaa tammikuusta lähtien johtanut Korelin pohtii.

 

Ja tuon kehityksen kivijalka on nimenomaan 5G, josta on vauhdilla kasvamassa uuden digitaalisen yhteiskunnan alusta, jonka päällä niin rahaliikenne kuin autonomiset ajoneuvot pian liikkuvat.

 

Ulospäin näyttää helposti siltä, että operaattorit käyvät veristä kilpailua 5G-rakentamisessa. Korelin on kuitenkin toista mieltä. Hän korostaa, että uuden teknologian kattavuus ja ominaisuudet ovat jo nyt erittäin lähellä toisiaan, ja jo lähiaikoina ne ovat lähes identtisiä, kuten kävi 4G-verkoissa.

 

”Olennaista on, kuka pystyy kehittämään ne tuotteet ja palvelut, jotka todella tekevät ihmisten elämästä sujuvampaa ja jotka tuovat ihmisten elämään jotakin uutta, hyvää”, Korelin sanoo.

 

”Ja juuri sitä asiaa meidän 200 ammattilaistamme päivittäin miettii ja tekee”.

 

Kotimaisuus on vastuullisuutta

 

Korelin korostaa, että uusien palveluiden pitää kuitenkin olla luotettavia ja turvallisia - muuten niitä ei haluta käyttää. Korelin seuraa jatkuvasti kasvavaa julkista keskustelua tietoturvasta tarkkaavaisena.

 

”En ole siitä aktiivisesti huolissani, mutta nyt niin ihmisten kuin yhteiskunnan pitäisi olla erityisen tarkkana. Miten suojaamme tiedon, jonka varassa esimerkiksi yhteydet, rahaliikenne ja satamat kohta pyörivät”, Korelin kysyy.

 

Korelinin mielestä yksi vastaus kysymykseen on kotimaiseen teknologiaan nojaaminen. Telia korostaa omassa mainonnassaan nimenomaan suomalaisuutta.

 

”Minulle kotimaisuus merkitsee laatua, jatkuvuutta, luotettavuutta ja yhteiskunnallista vastuunkantoa. Meidän tehtävämme on varmistaa sen infrastruktuurin turvallisuus, joka mahdollisti esimerkiksi suomalaisten siirtymisen kertaheitolla etätöihin koronan iskettyä”, Korelin kuvailee.

 

Mutta nyt riittää lätinä. Korelin siirtää taas katseensa merelle ja aloittaa hengitysharjoituksensa, joita ilman tänään syntyisi huonoja palveluja. Eikä niillä pärjää tässä myrskyssä.

 

Teksti: Janne Kaijärvi

Kuva: Otto Uotila

 

--

 

Tutustu myös näihin:

 

Telian toimitus
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/5G-artikkelit-ja-uutiset/Krista-Korelin-luovii-teknologiamyrskyissa-Nyt-hanen-pitaisi/ba-p/220915
Linkki kopioitu
3 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Nimimerkin takaa löytyy useita kirjoittajia.