Huijauksia Telian nimissä


Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +15

Tämä ketju on avattu alunperin Soneran aikaan, jolloin huijauksia alkoi ilmestymään tasaiseen tahtiin verkossa. Tilanne ei ole kuitenkaan rauhoittunut missään vaiheessa, vaan uusia huijauksia ja tietojenkalasteluun viittaavia kyselyitä, jotka on naamioitu Telian nimissä toteutetuksi, ilmestyy tasaiseen tahtiin.

Haasteelliseksi asian tekee se, Telia lähettää myös omia viestejään ja joskus voi olla vaikea tunnistaa, että mitkä ovat Telian omia kyselyitä sekä viestejä. Tämän artikkelin lopusta löydät meidän tällä hetkellä lähettämiämme, aitoja viestejä!

 

Muutamia tällä hetkellä liikkeellä olevia huijauksia, lista päivitetty 10.9.2021:

 

Itsepalvelusivustoille kalastellaan tunnuksia

Huijausviesti, jossa pyydetään tilin vahvistamista

Olet voittanut -ponnahdusikkunahuijaukset

 

Muutama vinkki jolla vältät ansat:

 

1. Jos tietokoneesi tai puhelimesi ruudulle ilmestyy "kysely" johon osallistumalla saat ilmaisen tai 1 euron maksavan uutuuspuhelimen Telialta, niin tämä on huijausta.

2. Jos sinulta pyydetään voittamasi ilmaisen palkinnon vuoksi luottokortin tietoja postimaksuja varten, niin tämä on huijausta ja luottokortiltasi veloitetaan satunnaisia summia.

3. Jos törmäät omituiseen kyselyyn tai arvontaan, niin suosittelen tutustumaan sivun alareunasta löytyviin ehtoihin, mistä näkee tarkemman kuvauksen asiasta.

4. Jos epäilet onko jokin viesti tullut oikeasti Telialta vai onko kyseessä huijaus, niin voit aina tiedustella asiasta tässä ketjussa tai suoraan meidän asiakaspalvelusta.

 

Telialla on liikkeellä muun muassa seuraavia kyselyitä sekä viestejä, nämä ovat ihan aitoja oikeita kyselyitä:

 

 

Tähän ketjuun on koottu ajankohtaiset ja vastaan tulleet huijaukset. Voit myös lisätä tähän ketjuun kuvakaappauksen jos itse bongaat jonkun tietojenkalasteluyrityksen Telian nimissä ja se puuttuu toistaiseksi täältä listalta.


152 kommenttia

Kannattaa asentaa Android puhelimeen sovellus joka tunnistaa huijausviestit (tekstarit), esimerkiksi ViestiVahti joka löytyy sovelluskaupasta.

Jos muita vastaavia on olemassa niin niistäkin olisi kiva kuulla vinkkejä!

Telian nimissä on lähetetty roskapostia.

Tuhoa se, äläkä missään nimessä klikkaa mitään siinä

 

Lähettäjänä mail@unassigned-ip-vivawebhost.com, joka tosiaan ei ole Telia

Tyypillinen teksti joka tässäkin koettaa saada kiirehtimään ja klikkaamaan

Huomautus: Jos tätä ei ratkaista seuraavan 12 tunnin kuluessa, hyvitystä ei myönnetä.

 

 

Vastaa