Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

etätyö_telia.png

 

 

Oletko pohtinut, millaisia vaikutuksia yritykselläsi on ympäristöön? Liiketoiminnan seurauksena syntyy negatiivisia ja positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Yrittäjänä voit toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti valitsemalla sellaisia palveluita, jotka huolehtivat tietoturvasta sekä säästävät luontoa.

 

Jokaisen yrittäjän tulisi kartoittaa omat toiminnot ja kysyä mitä ympäristövaikutuksia toimintoihin liittyy ja mihin ympäristövaikutuksiin voidaan puuttua. Vastuullisesti toimiva yritys on menestyvä myös pitkällä aikatähtäimellä, joten on kannattavaa pyrkiä minimoimaan toiminnan negatiiviset vaikutukset. Kokosin tähän blogiin tietoa tueksesi palveluistamme, jotka tukevat sinun yrityksesi ympäristöystävällisyyttä ja vastuullisuutta.

 

Valitse yritykseesi tietoturvalliset palvelut

 

Hyvällä tietoturvalla suojaat yrityksesi liiketoimintaa. Yrityksen tietoturva on yhtä vahva kuin sen heikoin kohta – kokonaisuudessa tulee olla sekä laitteet, käyttäjät että data turvattuna.

 

Digitaalinen allekirjoitus on sähköiseen dokumenttiin tehty allekirjoitus, joka varmentaa dokumentin sisällön ja allekirjoittajan henkilöllisyyden. Se on turvallinen tapa tehdä sopimus, sillä fyysisistä papereista ei tarvitse huolehtia: koko tapahtuma voidaan hoitaa etänä missä ja milloin vain. Telia Signin avulla säästät luontoa kun sinun ei tarvitse lähettää sopimuspapereita ja lisäksi vahvistat yrityksesi tietoturvaa.

 

Tiedosta riskit, suojaa laitteet ja yhteydet

 

Mobiilihaittaohjelmien määrä kasvaa ja on ennustettu, että joka kolmas haittaohjelma kohdistuu mobiililaitteeseen. Kun teet töitä esimerkiksi kahvilassa, suojaamaton Wi-Fi voi olla merkittävä tietoturvariski. Olethan muistanut suojata kaikki laitteesi?

 

Yrityksesi laitteiden suojaus onnistuu parhaiten F-Secure PSB:llä joka tarjoaa kattavan ja monitasoisen tietoturvasuojan laitteillesi. Moderni suojaustekniikka antaa sinulle samalla tilaa keskittyä täysillä liiketoimintaasi.

 

tietoturva_telia.jpg

 

 

 

Työskentele etänä

 

Etätyö on ympäristöystävällinen valinta, sillä se usein vähentää esimerkiksi yksityisautolla

liikkumista normaaliin työpäivään verrattuna. Jos on hyvä nettiyhteys, ei tarvitse lähteä muualle tekemään töitä. Voit myös matkustaa junalla ja tehdä töitä samalla, paikkariippumattomasti.

 

Esimerkiksi liikkuvaan työhön luodulla Liikkuva Netti Pro -mobiililaajakaistaliittymällä työskentelet sujuvasti läppärillä tai tabletilla missä tahansa. Microsoft Teamsin avulla yhteistyö työkavereiden kanssa on helpompaa ja hyvillä laitteilla varmistat, että palaverit sujuvat ilman ylimääräistä säätöä.

 

Ajankohtainen ja kasvava trendi on myös erilaiset digitaaliset tapahtumat sekä kansainväliset kokoukset. Matkustamisen sijaan pystyt osallistumaan useisiin tapahtumiin verkon välityksellä ja näin säästät luontoa.

 

ympäristövaikutus_telia.png

 

 

Uudelleenkäytä ja kierrätä yrityksesi laitteet

 

Tiesitkö, että 99% puhelinten materiaaleista voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen?

Arvioi aina käytöstä poistuvan materiaalin kohdalla sen uusiokäyttömahdollisuuksia sekä lajittele materiaali asianmukaisesti. Esimerkiksi Telia Palvelulaite vähentää vuosittaista päästöä laitteelle, koska laitteiden suurimmat päästöt sijoittuvat laitteen valmistamiseen. Kun ostat palvelulaitteena niin voit käyttää laitetta kolme vuotta, jonka jälkeen laite voidaan kunnostaa ja antaa sille uusi elämä. Vihreän ei tarvitse olla kallista vaan parhaimmillaan se on yrityksellesikin edullisempi vaihtoehto.

 

Telia Palvelulaite on myös helpompi tapa hankkia työvälineet. Saat yhdellä kuukausimaksulla laitteen, jonka kierrätämme tietoturvallisesti sopimuskauden lopussa. Voit myös halutessasi lisätä palveluusi lisäpalveluna huoltopalvelun sekä vakuutuksen.

 

Valitse kotimainen 5G verkko

 

5G mahdollistaa entistä paremmin erilaisten älyratkaisujen käytön, jolla yritykset voivat tehostaa toimintaansa. Telian 5G-verkot on rakennettu kotimaisin voimin ja olemme samalla lisänneet läpinäkyvyyttä tietoturvallisuuteen. Valitsimme Nokian kumppaniksi 5G-verkkoihin ja myös meidän ja DNA:n yhteisyritys Suomen Yhteisverkko Oy päätyi samaan kotimaiseen valintaan. Valinnallamme investoimme samalla kotimaiseen työhön ja jokaisen yrittäjän tietoturvaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että olitpa missä päin Suomea tahansa 5G-verkossa, sinulla on aina käytössäsi kotimainen 5G

 

Vastuullisen yrittäjän muistilista:

 

  1. Valitse yritykseesi tietoturvalliset palvelut
  2. Työskentele etänä
  3. Uudelleenkäytä ja kierrätä yrityksesi laitteet
  4. Valitse kotimainen 5G verkko

 

Telian ympäristöpolitiikka

 

Huomioimme ympäristöasiat toiminnassamme koko tuotteiden ja palveluiden elinkaaren ajan. Olemme sitoutuneet toimintaamme, ympäristötyömme jatkuvaan parantamiseen sekä minimoimaan toimintamme ympäristövaikutukset. Noudatamme kaikkia kansallisia ympäristölakeja ja -asetuksia ja arvioimme säännöllisesti niiden toteutumista. Telialla on sertifioitu ISO 14001.

 

Ympäristötyön tavoitteemme on 2030 tehdä liiketoiminnastamme hiilineutraali ja jätteetön. Olemme tuoneet ympäristöasiat osaksi päivittäistä tekemistämme ja toivottavasti pystymme auttamaan myös sinua yrittäjä minimoimaan yrityksesi ympäristövaikutukset, sillä jokainen meistä voi osaltaan vaikuttaa ympärillä oleviin ympäristöongelmiin. Tehdään yhdessä viisaampia valintoja ja minimoidaan yrityksien ympäristövaikutukset!

 

ympäristövaikutus_telia.jpg

 

 

 

Lue lisää:

 

AnniinaBee
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogit-yrityksille/Valitse-viisaasti-ja-minimoi-yrityksesi-ymparistovaikutukset/ba-p/223698
Linkki kopioitu
2 kommenttia 👇
Tietoa kirjoittajasta
Nimeni on Anniina Borgman ja olen auttanut Telian yritysasiakkaita ICT -ratkaisuissa vuodesta 2015. Yhteisössä toimin moderaattorin sekä kirjoittajan roolissa.