Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65927
Kirjoituksia 178527

Technicolor CGA2121 kokemuksetTechnicolor CGA2121 kokemukset

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 177 kpl

Technicolor CGA2121 kokemukset

1/205

Tämmöstä modeemia saa nykyään Telialta. Saa nähdä onko parempi kuin muut ciscot? Pistin tilaukseen ja testaukseen. Kyseinen modeemi käy siis kaapeliverkkoon: Tässä specksit modeemista: http://www.normann-engineering.com/products/product_pdf/ccap_cmts_-_cable_modems/technicolor/CGA2121...

Vastaa
204 vastausta

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

21/205

kirjoitti:

...Sain oman "järkäleeni" vanhan Ciscon korvikkeeksi joulukuun alussa...


 

Oliko kyseessä Ciscon 3825 vai 3928? Vaihdoitko sen uuteen koska se ei enää toiminut kunnolla verkossa, vai toimiko se hyvin ja vaihdoit sen muuten vain? Kysyn ihan siksi, että vertailen käytettyjä modeemeja ja mietin niiden toimivuutta ja luotettavuutta. Noita Ciscon malleja näkee paljon käytettyinä.

Vastaa
0 tykkäystä

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 177 kpl

22/205

Minulla oli ennen epc3825 ja vaihdoin kun tarvitsin 5ghz verkkoa ja en halunnut erillistä reititintä enää. Mielestäni tuo epc3825 on parempi ja varmempi kuin tuo epc3928. Noissahan ei käytännössä ole specseissä muuta eroa kuin epc3928:ssä on 300 meganen 5ghz wlan.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

23/205

kirjoitti:

Oliko kyseessä Ciscon 3825 vai 3928? Vaihdoitko sen uuteen koska se ei enää toiminut kunnolla verkossa, vai toimiko se hyvin ja vaihdoit sen muuten vain?


Vieläkin vanhempi malli, EPC3000 ja Buffalon langaton reititin rinnalla. Yhdistelmä toimi varsin mainiosti. Kaapelimodeemin vaihtokäsky tuli Telialta. Kotiin tupsahti kirje, että postissa saapuu uusi kaapelimodeemi vanhan tilalle ja se on vaihdettava 7.12.2017 mennessä, jolloin vanha lakkaa toimimasta. Itse en tuollaista rumaa tiiliskiveä olisi kotiini hommannut.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

24/205

Langaton verkko on kyllä täysi susi oletusfirmiksellä. Pätkii ja hidastelee. Tuli resetoitua taas turhaan modeemi uuden firmwaren toivossa. Ainut tapa saada toimivaksi on ilmeisesti maksaa.

Vastaa
0 tykkäystä

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 177 kpl

25/205

Neuvoisin sinua tekemään vikailmoituksen, jossa kerrot ettei modeemi toimi niinkuin pitää. Kirjoita että toivot firmware-päivitystä pakotettuna, koska modeemi ei tee päivitystä automaattisesti. Minäkin sain päivitykseni näin.

 

https://www.telia.fi/asiakastuki/lomakkeet/yhteydenottopyynto

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

26/205

Ehdin jo pirauttaa aamulla duunista vikanumeroon. Nyt on uusi firmis ja ongelmat poissa.

 

Outoa kyllä vikanumeroon soitettaessa väitettiin ettei uutta firmistä ole ja ehdotettiin vanhan modeemin valtuutusta uudelleen. Siis mitä?! 🙂

 

Vikailmoitus tuli kumminkin jätettyä ja tekstiviestillä tuli ilmoitus parin tunnin päästä firmwaren päivittämisestä. Kotiin päästyäni resetoin boksin ja homma oli siinä.

 

Firmware Version

CGA2121E-ES-13-E1332-c7410r5713-171118
Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

27/205

Sen verran vielä että ihmettelen suuresti että millainen raakile laite oli oletusfirmiksellä. Vanhalla firmiksellä nopeus oli maksimissaan 17 Mbps, nyt näyttää testit sen 100+ Mbps mitä pitääkin.

Vastaa
0 tykkäystä

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 177 kpl

28/205

Buginen firmis se alkuperäinen, liekkö sitten jopa beta. Mut oppinut sen telian/soneran vikapuolesta, että ei siellä se ensimmäisenä vastaava välttämättä tiedä asioista juurikaan. Miettinyt kyllä monesti, vastaako oikeasti joku vuokrafirma niihin puheluihin, sen verta pihalla olleet asioista.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

29/205

Juuri näin. Tuossa vaihdoin uuteen samanlaiseen, koska päivityksistä huolimatta netti katkeili. Nyt oon uusi, mutta eipä sekään päivitä uusimpaan versioon. Vikailmoituksestani soitettiin ja rouva kertoi, ettei he pysty pakottamaan päivityksiä ja kuulemma firmwaren versiolla ei ole väliä mikä se on. :facepalm:

 

No mutta mennää nyt toistaiseksi vanhalla firmwarella ja toivotaan että toimii.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

30/205

Hetken punnittuani CGA2121:n ja vanhempien käytettyjen mallien välillä tilasin sitten tämän Technicolorin. Tilausprosessi oli todella yskinkertainen, paketti saapui 36 tunnissa vaikka tein tilauksen sunniúntaina, ja asennus oli nopea; nettiyhteys oli pystyssä kahdessa minuutissa. Nopeuskin on ollut täysin luvatun mukainen, usein lähellä maksimia.

 

Mutta... WLAN pätkii pahasti. Se katkeilee usein ja siihen yhdistäminen vie aikaa (usein minuutin, kaksi) ja vaatii useita yrityksiä. Odotin vuorokauden josko tämä paljon mainostettu firmispäivitys pukkaisi läpi ja korjaisi ongelman. Näin ei tapahtunut eikä resetointi auttanut joten laitoin mudein ehdotusten perusteella tästä Telialle viestiä kaksi päivää sitten. Vastausta ei ole vielä kuulunut. Sitä odotellessa käytän verkkokaapelia. Netti siis toimii muuten hyvin mutta epäluotettavasti toimiva WLAN on harmittava.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.