Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
jansaa80
Vakiokalustoa ☆
 • 34 custom-general.kudos
 • 178 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Technicolor CGA2121 kokemukset

Tämmöstä modeemia saa nykyään Telialta. Saa nähdä onko parempi kuin muut ciscot? Pistin tilaukseen ja testaukseen. Kyseinen modeemi käy siis kaapeliverkkoon: Tässä specksit modeemista: http://www.normann-engineering.com/products/product_pdf/ccap_cmts_-_cable_modems/technicolor/CGA2121...

216 vastausta
TuomasHog
Telialainen
Telialainen
 • 40 custom-general.kudos
 • 93 custom-general.replies
 • 16 custom-general.solutions


@Androtonkirjoitti:

Hetken punnittuani CGA2121:n ja vanhempien käytettyjen mallien välillä tilasin sitten tämän Technicolorin. Tilausprosessi oli todella yskinkertainen, paketti saapui 36 tunnissa vaikka tein tilauksen sunniúntaina, ja asennus oli nopea; nettiyhteys oli pystyssä kahdessa minuutissa. Nopeuskin on ollut täysin luvatun mukainen, usein lähellä maksimia.

 

Mutta... WLAN pätkii pahasti. Se katkeilee usein ja siihen yhdistäminen vie aikaa (usein minuutin, kaksi) ja vaatii useita yrityksiä. Odotin vuorokauden josko tämä paljon mainostettu firmispäivitys pukkaisi läpi ja korjaisi ongelman. Näin ei tapahtunut eikä resetointi auttanut joten laitoin mudein ehdotusten perusteella tästä Telialle viestiä kaksi päivää sitten. Vastausta ei ole vielä kuulunut. Sitä odotellessa käytän verkkokaapelia. Netti siis toimii muuten hyvin mutta epäluotettavasti toimiva WLAN on harmittava.


Hei Androton. Tyypillisesti wlan-kättelyssä ei mene kyllä kuin muutamia sekunteja. Tuo CGA2121 taitaa sekä 2.4GHz että 5GHz wlanin, kummalla tekniikalla sinun laite ottaa yhteyttä? Oletko testannut miten muut laitteet pysyvät wlanissa kiinni? 2.4GHz wlan-verkko voi olla ruuhkautunut, joka voisi selittää nuita hidasteluita.

jansaa80
Vakiokalustoa ☆
 • 34 custom-general.kudos
 • 178 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Tuolla orginaalifirmiksellä toi wlan ei yksinkertaisesti toimi. Kun tuolle purkille laittaa/pakottaa sen uusimman firmiksen wlan toimii paljon paremmin. 5ghz verkon valmistuminen vie kyllä n. 5min jos virrat käyttää pois, mutta se kuitenkin lähtee päälle. 2,4 ghz verkko on melkeen heti käytettävissä virtojen laiton jälkeen. Miksette hoida sieltä telialta tuota firmis asiaa, niin että se tulee oikeasti suoraan ja automaattisesti purkille? Te suoraan sanottuna valehtelette sen tulevan! Mikä onkaan motiivinne asiassa? Liikaa työtä?

Mariry
Uusi jäsen
 • 0 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Voiko joku auttaa?? Muutin juuri ja tämän kaapelimodemin hommasin.

Hermo menee kun alvariinsa tulee teksti ” ei signaalia

 

tilasto
Kunniajäsen
 • 1083 custom-general.kudos
 • 1363 custom-general.replies
 • 101 custom-general.solutions


@Mariry kirjoitti:

Voiko joku auttaa?? Muutin juuri ja tämän kaapelimodemin hommasin.

Hermo menee kun alvariinsa tulee teksti ” ei signaalia

 


Muutit juuri, Telian kaapeliverkon alueelle varmasti? Olet ilmoittanut uuden modeemin mac osoitteen asiakaspalveluun? Ei signaalia mielenkiintoinen ilmoitus vain, varmasti kytketty oikeaan rasiaan (joko data tai tv) ja kokeiltu ilman haaroitinta ja eri koaksiaalikaapelilla sekä resetoitu laitetta?

eth1.fi

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved

Mariry
Uusi jäsen
 • 0 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Kiitos vastauksesta ja sori vajaa viestin sisältö, 

siis tämä ko kaapelimodeemi on vartavasten hommattu tähän osoitteeseen kun luulin että sen edell ongelmat johtui että oli antennitaloudessa. Eniveis

olen siis haarottimella kytkenyt modeemin tv -reikään ei ole mediareikä. Hommathan pääsääntöisesti toimii mutta tietty kun sen kerran asettuu töllöttimen etee ( liekkö muitakin samalla taajuudella).silloin tulee viestiä ”ei singnaalia”. Olen kytkenyt käyttämään 5 Mhz ja sammuttelen modeemia. Lisäksi kokeilin myös kytkeä tv:n kaapelilla suoraanmodeemiin. Ei muutosta. Oli wlan tai kaapeli. Ärsyttää

Mariry
Uusi jäsen
 • 0 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Reaetointia myös tehty. Kun en pääse modeemin hallintasivuillekaan. 

hearvo
Uusi jäsen
 • 0 custom-general.kudos
 • 3 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Tämä modeemi on kyllä ollut yksi murheenkryyni. Ensimmäinen Telialta saamani kesti 1,5pv jonka jälkeen meni mykäksi —> uusi tilalle, ja pätkiminen jatkui. Laitoin pyyntöä firmispäivitykselle, ja jotakin tehtiin mutta pätkiminen jatkui. Päätin resetoida modeemin, jonka johdosta oletus-Wifiä ei enää löydy ollenkaan? Samantyyppinen kyllä löytyy, mutta siihen salasanani ei käy joten en ole varma onko se jonkun naapurin. Mistähän tämä voisi johtua. Vai onko vika vaan käyttäjässä? 

Mariry
Uusi jäsen
 • 0 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Moikka hearvo

Lohdutti tuo siun kirjotus, etten yksin paini tän kanssa .

Toki eihän se yhyeyttä vakaammaksi tee eli

Mitä ihmettä tälle pitäs tehdä?? Kaapelit yms pitäs olla priimakunnossa kun paketista ne otin suoraan. Ja toisekseen kun yhteys jollonki toimii moitteettomasti, ei liene syy kaapeleissa?

jansaa80
Vakiokalustoa ☆
 • 34 custom-general.kudos
 • 178 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Sen uusimman firmispäivityksen myötä wlan nimi vaihtuu. Olettaisin, että sen wlanin salasana on se mikä on siinä purkin takana olevassa tarrassa. Sen wlanin nimen voi vaihtaa hallinta-sivulta. Tuolla ohjeet: https://www.telia.fi/asiakastuki/laitteet/modeemit-ja-reitittimet/Technicolor-CGA2121-kaapelimodeemi

juknur
Uusi keskustelija
 • 9 custom-general.kudos
 • 20 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Tuo CGA2121 on nyt ollut käytössä muutaman päivän. Asennuksen jälkeen kului ehkä kymmenisen minuuttia siihen, että yhteys muodostui. Nopeutta oli n. 400 Mbps ladattaessa, lähetysnopeus oli n. 19 Mbps. Tietokone on kaapelilla kiinni CGA2121:ssä.

 

Seuraavana päivänä vastaanottonopeus oli noussut n. 500:n asti. Yllätys tuli tuon toisen päivän iltana: latausnopeus oli enää tasan 100 Mbps. Himen oudoksutti.... "Olisikohan joko tietokoneen tai kaapelimodeemin portti mennyt väärään nopeuteen?" Vaan ei ollut. Jostain syystä kaapelimodeemi oli vain päättänyt antaa tuolla nopeudella dataa eteenpäin. Toinen kone toisessa portissa sai edelleen ladattua noin 500 Mbps nopeudella.

 

Olisiko ongelma tietokoneessa? No, kokeilen buutata kaapelimodeemin (tietokone saa olla buuttaamatta, jotta näkee auttaako kaapelimodeemin elvytys). Ja niinhän se toimii: latausnopeus taas noin 500. Kunnes muutaman minuutin päästä taas sama juttu: nopeus jumittuu tasolle 100.

 

Ehkä kaapelimodeemi ja tietokoneen (ihan kelpo HP) verkkokortti eivät pidä toisistaan? Uusi kaapelimodeemin buuttaus. Taas latausnopeutta n. 500. Tietokoneen buuttaamista ei tarvittu nopeuden kasvattamiseen. Vika taitaa olla kaapelimodeemissa.

 

Sitten uusi yllätys: upload-nopeus on laskenut 1,3:een! Sehän oli siellä 19:n tasolla.

 

Talon tai alueen antenniverkkokaan ei taida olla ongelma, sillä vanhalla 200:n nopeuden kaaplelimodeemilla toteutui yleensä nopeus 170 - 175 väliltä.

 

Yksi mielenkiintoinen seikka on se, että laitteen toiseksi ylin LED-valo on vilkkunut alusta lähtien (kts. gif-kuva ohessa). Käyttöohje kertoo valosta:

 

DS/US:

a) Vilkkuu vihreänä, kun laite hakee verkkoa

b) Palaa kiinteästi vihreänä, kun verkkoyhteys toimii

 

Eli hakeeko laite koko ajan verkkoa? Mutta se on löytänyt 20 down-kanavaa ja 4 up-kanavaa, joten verkko vaikuttaa olevan "löydetty". Jotain outoa tässä on.

 

No, vikailmoitusta tekemään Telialle eilen. Toivottavasti saavat kuntoon, vaikka epäilen, että Techicolor-tuotteet voivat olla heille aika haastavia.

 

Laitteen firmware on edelleen CGA2121E-ES-13-E1332-c7410r5713-170713, eli sitä ei ole päivitetty vaikka erikseen niin pyysin. No, viikonloppuna ei varmaan paljoa tapahdu. Tämä kun ei kuulu kiirellisimpään vikaluokkaan: yhteys toimii, vaikka ei luvatunlaisesti.

 

Vikailmoituksen teon jälkeen latausnopeus on noussut ja on nyt n. 600 Mbps, mutta lähetysnopeus on edelleen n. 3.5 - 5.0: n välillä. Eli ei hyvä ollenkaan.

 

 

Yleisesti

 

Olisi muuten kiva, että Telia kertoisi myös liittymien lähetysnopeudet. Lähetysnopeus on ainakin itselleni tärkeä asia. Voisin hyvin pitää tuon vanhan 200 Mbps:n liittymän, jos sen lähetysnopeutta saisi lisää esim. 20 Mbps:n nopeuteen.

 

Toisaalta on hyvä, että Telia tuo uusia tuotteita markkinoille. Siitä kiitos!