peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54718 Jäsentä
155576 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

Telian nettipakettien infot paremmiksiHighlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎05-09-2018
Kirjoituksia: 4
1/5

Telian nettipakettien infot paremmiksi

Tervehdys, katselin avoimelle kuidulle palveluntarjoajaa ja telialla olisi paketit M (50Mb/s), L (100Mb/s), XL (200Mb/s), XXL (1000Mb/s) ... ja siinä onkin about kaikki mitä paketeista tiedän. 

 

Ei ole infoa onko kiinteä IP, ei ole Uploadkaistaa merkitty, normaalistihan valokaapeli on aina symmetrinen. Eli jos otan 200M paketin, saan 200/200 liittymän? Mutta alkoi vain epäilyttämään kun osalla kilpailijoita ei ole symmetrinen, vaan jotain mopoja 1000/100 yhteyksiä. Jaksan kyllä helposti odottaa että päivitykset ulee peleihin vaikka olisi vain 100M yhteys, mutta jos pitää oikeasti tehdä jotain ja lähettää vaikka joku editoitu video maailmalle, menee hermot hitaalla uploadilla.

 

Toisaalta telialla ei ole kytkentämaksua, en paljoa menetä vaikka saisin jonkun aneemisen 1000/100 liittymän, voihan sen sitten perua ja ottaa hitaamman (en myöskään löytänyt hinnastosta nopeuden muutoksen hintaa?)

 

0 tykkäystä
4 vastausta
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎05-05-2015
Kirjoituksia: 140
2/5

Vs: Telian nettipakettien infot paremmiksi

Nuo infot oli jemmattu tänne: https://www.telia.fi/kauppa/kodin-netti/netti-kotiin keskelle sivua tuollaisen erikseen avattavan pikkulinkin taakse.vaihteluvälit.png

 

 

Muistan kun itsekin metsästin näitä kissojen ja koirien kanssa kun muuton jälkeen ihmettelin miksi uuden liittymän upload oli 10M vaikka piti olla symmetrinen(muistin lukeneeni).

 

Nyrkkisääntönä oikealla kuidulla kaikki L-liittymään on symmetristä, suuremmissa nopeuksissa upload on syystä X rajattu 100M.

 

Edit: Ja kiinteän IP-osoitteen tarpeellisuutta kotiliittymiin selvitetään täällä, eli sellaista ei ole vielä saatavilla.

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Kysely-Kiintea-IP-osoite-kodin-laajakaistaan/ba-p/169627

Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎14-01-2015
Kirjoituksia: 531
3/5

Vs: Telian nettipakettien infot paremmiksi

@leopard'lta erinomaisen kattava viesti Hymiö Onnellinen Kootusti nopeudet löytyvät myös palvelukuvauksesta. Liittymän nopeusluokan laskun hinta on 15€.

Viestistä saa tykätä, jos se on hyvä, ja merkata ratkaisuksi, jos auttoi ongelmassasi. Hymiö Onnellinen Telia.fi -sivulla hallinnoit liittymiäsi ja palveluitasi milloin tahansa. Chat-yhteys asiakaspalveluumme 24/7

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 354
4/5

Vs: Telian nettipakettien infot paremmiksi


@leopard@  kirjoitti:

Toisaalta telialla ei ole kytkentämaksua, en paljoa menetä vaikka saisin jonkun aneemisen 1000/100 liittymän, voihan sen sitten perua ja ottaa hitaamman (en myöskään löytänyt hinnastosta nopeuden muutoksen hintaa?)


Gigaisessa kuluttajaliittymässä on tosiaan upload-kaista rajoitettu keinotekoisesti 100 Mbittiin, vaikka "maailmalla" on runsaasti symmetrisiäkin liittymiä ja tietenkin kuitu on aina symmetrinen. Tämä upload-kaistan kuristaminen on kuitenkin sellainen suomalainen ilmiö, joka tuntuu vaivaavan useimpia operaattoreita.

 

Olen ajanut tämän upload-kuristimen poiston puolesta (olisi vähemmän conffaamistakin liittymää toimitettaessa), kuten myös kiinteän IP:n saatavuuden puolesta. Liityhän sinäkin "kerhoon"; koska väittäisin että Telia taitaa olla ainoita operaattoreita, joita edes kiinnostaa asiakkaan mielipide. Monella muulla näistä on turhaa edes keskustella, mutta näistä on saatu ihan oikeasti vuoropuhelua aikaan joten kannattaa ehdottaa! Tällainen keskustelu, jota on käyty on kyllä varmasti ensimmäinen laatuaan.

 

Jos Telia uskaltaisi olla asian suhteen edelläkävijä ja poistaa täysin keinotekoisen epäsymmetrisyyden, niin kenties muutkin operaattorit seuraisivat perässä!

 

Keskustelua täällä:

Kysely-Kiintea-IP-osoite-kodin-laajakaistaan

Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎05-09-2018
Kirjoituksia: 4
5/5

Vs: Telian nettipakettien infot paremmiksi

Kiitokset vastauksista, otin sitten 100/100, ainakaan ei tartte maksaa yhteyden *hidastamisesta*, DNA'lla nopeuden nosto oli ilmaista, toivoittavasti teliallakin jos tarvitsee download -kaistaa.

 

@SINAD piti kanssa IP' ketjuun vastata. En pistäisi ollenkaan pahakseni jos olisi kiinteä IP

0 tykkäystä