Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66727
Kirjoituksia 180129

Osto-opas: VaravirtalähteetOsto-opas: Varavirtalähteet

Merja_J
Moderaattori
Viestejä 1 021 kpl

Osto-opas: Varavirtalähteet

1/2

Varavirtalähteestä lataat puhelimeesi lisävirtaa esim. matkoillaVaravirtalähteestä lataat puhelimeesi lisävirtaa esim. matkoilla

Powerbankit eli varavirtalähteet ovat hupenevan akun pelastajia. Ne kulkevat helposti mukana ja niillä pidät puhelimen tai tabletin ladattuna, olit sitten bussissa, metsäretkellä tai laskettelurinteessä. Kaupat ovat pullollaan eri kokoisia, muotoisia ja eri teholla varustettuja powerbankkeja, joten tässä infoa mitä kannattaa huomioida tätä arjen pelastajaa ostettaessa.

 

Millaiseen käyttöön ja kenelle

 

Kenelle olet hankkimassa varavirtalähdettä, tuleeko se itselle vai kenties lapsen käyttöön? Nuoremmalle väelle riittää todennäköisesti pieni, näppärä, taskuun mahtuva varavirtalähde, jolla voi ladata yhtä puhelinta kerrallaan. Markkinoilla on kivan värisiä ja muotoisia powerbankkeja, joita kehtaa esitellä kaverillekin.

 

Jos olet ostamassa laitetta omaan käyttöön, mieti mitä laitteita haluat sillä ladata ja onko tarvetta ladata kenties useampaa laitetta samanaikaisesti. Vietätkö pidempiä aikoja esim. sähköttömällä mökillä, jossa puhelinta tai tablettia täytyy ladata useammankin kerran? Entä onko varavirtalähteen koolla tai muodolla väliä. Täytyykö sen mätsätä puhelimesi väriin, mahtua taskuun tai onko tällaisilla asioilla ylipäätään sinulle merkitystä.

 

Valikoimaa riittää ja jokaiseen tarpeeseen löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Markkinoilta löytyy kevyitä, satunnaiseen käyttöön soveltuvia varavirtalähteitä, erityisesti ulkokäyttöön suunniteltuja powerbankkeja, jotka kestävät paremmin iskuja ja kolhuja sekä useamman laitteen samanaikaiseen lataukseen soveltuvia isompia ja tehokkaampia laitteita. 

 

PNY Outdoor Powerbank 7800 mAh on erityisesti ulkokäyttöön soveltuva varavirtalähdePNY Outdoor Powerbank 7800 mAh on erityisesti ulkokäyttöön soveltuva varavirtalähde

 

Onko varavirtalähteiden teholla merkitystä

 

Powerbankkeja myydään eri tehomerkinnöillä ja asiaan perehtymättömänä niitä voi olla hieman hankala ymmärtää. Ampeerit, milliampeeritunnit ja voltit vilahtelevat laitteiden kuvauksissa. Huomio kannattaa kiinnittää laitteen kokonaistehoon, milliampeerituntiin eli mAh -merkintään. Mitä isompi tuo luku on, sitä tehokkaammasta varavirtalähteestä on kyse. Tabletit tarvitsevat latautuakseen tehokkaamman laitteen, joten sitä varten kannattaa kokonaistehoja olla vähintään 8000 mAh verran. Puhelimelle puolestaan riittää vähempitehoinen varavirtalähde.

 

Ota huomioon myös nämä

 

Koska kyseessä on akku, se ei luonnollisestikaan tykkää vedestä, liiasta kuumuudesta tai kylmyydestä. Jotkut varavirtalähteet on tehty erityisesti ulkokäyttöön, joten jos latailet laitteita pääasiassa ulkona, suosittelen hankkimaan juuri sellaiseen käyttöön soveltuvan laitteen. Pakkaskelillä lataaminen on hitaampaa ja jos laitetta käyttää samaan aikaan, hidastuu lataaminen entisestään. Kaikkein nopeimmin puhelin ja tabletti latautuvat lentotilassa. Muista myös että vaikka varavirtalähde olisi käyttämättä pidempään, hupenee siitä silti virta itsestään. Se kannattaakin ladata ajoittain vaikka käyttöä ei olisikaan.

 

Matkalle lähdettäessä varavirtalähteet tulee pakata aina käsimatkatavaroihin. Ruumaan niitä ei saa koskaan laittaa. Voit ottaa niitä lennolle mukaasi enintään 2 kpl ja niiden teho ei saa ylittää 27 000 mAh. Säännöt ja rajoitukset ovat aina lentoyhtiökohtaisia, joten ne voivat vaihdella lentoyhtiöittäin. Suosittelenkin varmistamaan asian suoraan lentoyhtiöltä ennen matkalle lähtöä.

 

Verkkokaupastamme löydät eri käyttöön sopivia varavirtalähteitä. Tällä hetkellä myynnissä olevat mallit ovat:

 

Vastaa
1 vastaus

kiisseli67
Lady
Lady
Viestejä 3 503 kpl

2/2

Kyllä kätevästi saa lisävirtaa puhelimeen ja tablettiin noilla varavirtalähteillä 😉

Itsellä ollut nyt Vartan power bank (18200 mAh lsd-näytöllä) käytössä ja oli lentokoneessakin mukana viime vuonna käsimatkatavaroissa.

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Power-Bank-kateva-laite-jos-ei-sahkovirtaa-ole-saatavilla/ba-p/128... Hymiö Erittäin onnellinen

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.