Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

IMG_1895.jpg

 

UNBOXING

 

Pienen varoituksena sanasena tämä artikkeli on osana kaupallista yhteistyötä Telian kanssa, mutta jatketaanpa etiäpäin sano mummo lumessa!

 

 

*Bling bling*...

 

iPhone-puhelimeeni ponnahti ilmoitus tulevasta lähetyksestä Postin omaan äppiin eikä aikaakaan, kun lähetykseni oli käsitelty jo torstaina ja saapui perille seuraavana päivänä. Postipussi painoi vain 1,9 kiloa tietojen mukaan ja hämmästelin vähäistä painoa saadessani sen käsiini S-marketin Postissa.

 

Kotiin päästyäni en maltannut odottaa, joten otan muovikääreen "Galaxy"-pakkauksen ympäriltä, avaan kannen ja sieltähän paljastuu itse Samsungin 5G-läppäri, kynä, laturi, pikaopas, tuotetakuutiedot ja SIM-kortin poistotyökalu. Vau!

 

IMG_1923.jpg

 

Se sana jäi mieleeni kummittelemaan. Sisältö vaikuttaa ensisilmäyksellä laadukkaalta ja samaan aikaan vaatimattomalta. Arvostan sitä ettei mitään ylimääräistä pikkutavaraa ole mukana, jottei se kuormittaisi ympäristöä suotta nykypäivänä.

 

Tietokoneen pinta tuntuu sileältä, väriltään kiiltävän hopea, aavistuksen viileä ja muotoiluun on selvästi kiinnitetty erityistä huomiota Samsungilla. Tietokoneen paksuus on suurin piirtein mustekynän kokoa ja pystyn nostamaan kevyesti yhdellä kädellä. 13,3 tuuman näyttö taipuu kokonaan taakse ja sitä voi käyttää tablettina. Jos otat vaikkapa A4 tulostinpaperin esille, niin se on tismalleen samankokoinen!

 

IMG_1922.jpg IMG_1925.jpg IMG_1936.jpg IMG_1937.jpg IMG_1897.jpg IMG_1939.jpg

 

N√§pp√§imist√∂ tuntuu hyv√§lt√§ k√§sin kosketeltaessa ja siin√§ oli mielest√§ni mukavasti tuntumaa painaessa n√§pp√§imi√§. Tuuletusaukko on n√§yt√∂n alapuolella niin sanotusti n√§pp√§imist√∂n takana enk√§ meinannut huomata sit√§ aluksi. L√§pp√§rin pohjan etuosassa lukee ‚ÄĚSound by AKG‚ÄĚ, joka viittaa tunnettuun audiotekniikkavalmistajaan √§√§nimaailman osalta.

 

Ennen kuin pääsin vauhtiin niin aloitin tyhjän akun latauksen ja aikaa täyteen lataamiseen kului jotakuinkin alle 40 minuuttia.

 

IMG_1942.jpg

 

Raapustelen hivenen myöhemmin läppärin käyttökokemuksia seuraavassa aiheessa, jossa syvennyn varsinaiseen käyttöön. Jos heräilee kysymyksiä tai haluaisit tietää jotakin laitteesta testivaiheissani niin sana on vapaa!

 

Psst.. Galaxy Book Pro 360 -tietokone l√∂ytyy Telian verkkokaupasta, josta voi katsella tarkemmin laitteen ominaisuuksia ja k√§√§ri√§ vaikka pukinkonttiin joululahjaksi! ūüėČ

Sekunti
Kunniajäsen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Samsung-Galaxy-Book-Pro-360-5G-taipuu-moneksi/ba-p/232232
Linkki kopioitu
4 kommenttia ūüĎá
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Hyv√§lt√§ vaikuttaa. Kerrohan sitten ett√§ kuinka kauan akku kest√§√§ ja miten esimerkiksi tehot riitt√§√§ sinun k√§yt√∂ss√§si yms yms ūüôā

Sekunti
Kunniajäsen

IMG_1948.JPG

 

Käyttökokemukset

 

Fyysinen ominaisuus

Laite on kevyt (1,042 kg) ja paksuudeltaan ohut (11,5 mm), jolloin sitä on helppo kuljettaa paikasta toiseen. Tietokoneen hopeanvärinen pinta on mielestäni turhankin sileä otteessani. Näppäimistössä on taustavalaistus joka auttaa työskennellessä hämärässä ja se on helppo pitää puhtaana, koska painikkeet eivät ole liian koholla ja ovat toisistaan erillään. Kosketuslevy reagoi herkästi, mutta sitä voi hienosäätää asetuksista. Tietokoneessa on Thunderbolt 4 -portti, kuuloke/mikrofoniliittimen portti ja 2 kpl USB-C-porttia. Lisäksi microSD-muistikorttipaikka ja nano-SIM-korttipaikka.

 

IMG_2174.JPG

 

Asennus

Kannettavassa tietokoneessa on Windows 11 Pro 64-bittinen -käyttöjärjestelmä ja asennus tapahtui nopeasti vaihe vaiheelta, jossa määriteltiin käyttäjätili, sormenjälkitunnistin ja nettiin liittäminen sekä muita tarpeellisia asetuksia käyttövalmiiksi.

 

Kuva

N√§ytt√∂paneeli on AMOLED-tekniikkaa 13,3‚ÄĚ (1920 x 1080) koolla. T√§yster√§v√§piirto antaa luonnollisen katseluel√§myksen esimerkiksi Netflixin parissa. Laittamalla pelk√§st√§√§n kannen kiinni tietokone siirtyy valmiustilaan ja tietokoneen avaaminen on nopeaa sill√§ se k√§ynnistyy automaattisesti sek√§ virtapainikkeessa sormea k√§ytt√§m√§ll√§ saa lukituksen avattua huomaamattomasti.

 

√Ą√§ni

Tietokoneen pohjassa on molemmin puolin 2 stereokaiutinta ja teholtaan 5W. Integroitu AKG äänentoisto elävöittää koneen äänimaailmaa ja se on mielestäni yhtä hyvä kuin iPhone 12 Pro Max -puhelimessani olevat Dolby Atmos -kaiuttimet.

 

Tablettitila

Tietokoneen saa tabletiksi taittamalla näytön taakse. Näppäimistö menee lukkoon automaattisesti. Taivutin tabletin välillä pöytämalliin, jolloin oli luontevaa piirrellä S Pen -kynällä. Kokeilin myös pelaamista, mutta en oikein pitänyt siitä autopeleissä koska kiinnipitäminen alkoi tuntua raskaalta ilman ohjaimia tai pöydän päällä pelaamista. Microsoft Store -kaupassa on laaja valikoima erilaisia sovelluksia peleistä hyötyohjelmiin.

 

IMG_1951.JPG

 

Akku

Akku on teholtaan 63 Wh ja pakkauksen mukana on 65 W USB-C-pikalaturi. Esimerkiksi 8.12.2021 tekemässäni tyhjän akun lataamisessa meni noin 1 t 45 min (8% -> 97%) vaikka Windows arvioi sen kestävän 2 t 18 min. Käyttöajan arvio oli tämän jälkeen 9 t 59 min. Tämä tietenkin riippuu aina mitä koneella tekee ja millaiset virransäästöasetukset säädetty. Latailin tietokonetta 1-2 kertaa päivässä.

 

Suorituskyky

Intel Core i7 -prosessori on tehokas, että työskentely on oikeasti luontevaa ja ohjelmat asentuvat silmänräpäyksessä. Suorittimen teho on 2,1 GHz 12 Mt:n välimuistilla. Tietokoneen SSD-kiintolevy on 512 Gt ja keskusmuistia on 16 Gt.

Sekunti
Kunniajäsen

@TeroRe, kyll√§ tuo uutena akkuna kest√§√§ hyvin.ūüĎć

 

Omalla kohdallani töpseliin menee muutaman kerran päivässä ja harvoin olen sammuttanut tietokonetta. Lataus on usein kestänyt 1 t 45 min, mutta en ole kello kaulassa seurannut tarkkaa latausaikaa. Tietokonetta voi ladata oikean tai vasemman puolen portista, joka on hyvin ajateltu suunnittelussa.

 

Samsungin sivuilla sanotaan näin:

"Galaxy Book Pro 360 esittelee ‚ÄĚtehoparin‚ÄĚ ‚Äď pitk√§kestoisen akun ja pikalaturin, jolla voit ladata kaikkia Galaxy-laitteitasi. Tehokas akku kest√§√§ jopa 21 tuntia yhdell√§ latauksella. Jo 30 minuutin latauksella saadaan jopa 9 tuntia k√§ytt√∂aikaa."

 

Akun tila (jälkeen).png

 

Sekunti
Kunniajäsen
Telian verkkokaupassakin n√§ytt√§√§ olevan tarjouksessa 1549‚ā¨ (norm. 1749‚ā¨) 2. tammikuuta saakka. Alkaa olemaan hinta jo kohdillaan ūü§ď
 
Tietoa kirjoittajasta
Olen asiakaspalvelun, tietotekniikan ja myyntityön ammattilainen, jotka ovat lähellä sydäntäni. Erinäköiset ongelmat ovat tehty ratkaistavaksi ja siitä erityisesti pidän. Eksyin tänne Yhteisöön jo vuonna 2016 Sonera Klaanin ajoilta ja sille tielle jäin. Telia Yhteisön parhautta on sen moninaisuus eikä koskaan ole olemassa tyhmiä kysymyksiä vaan niitä vastauksia edelleen!