Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

SalsungGalaxyWatch.jpg

 

 

Samsungin julkistustilaisuus toi tulleessaan kaksi uutta älykelloa, Galaxy Watch 5 ja Watch5 Pro -mallit. Muotoilultaan ne ovat hyvin aiempien mallien kaltaisia, tyylikkäitä ja värivaihtoehdoiltaankin trendikkäitä. Uutuusmalleissa on panostettu erityisesti kestävämpään akkuun, sekä parempiin kuntoilu- ja terveysominaisuuksiin. Seuraavassa artikkelissa pureudumme tarkemmin molempien mallien ominaisuuksiin ja siihen mitä eroa niillä on.

 

Galaxy Watch5 Pro kestää kovemmassakin menossa

 

Samsung Galaxy Watch5 Pro on tarkoitettu aktiiviselle treenajalle, joka haluaa urheilukelloltaan hieman perustasoa parempia ominaisuuksia. Ulkomuodoltaan se on sporttisempi ja ehkä hivenen maskuliinisempi kuin perusmallin kello. 1,36 tuuman isoa ja kirkasta näyttöä reunustaa titaaninen kuori. Yhdistettynä iskunkestävään safiirikristallilasiin, se tekee rungosta jämäkän. Samsung on kertonut kellolasin olevan jopa 60% kestävämpi kuin aiemmin käytetty materiaali.

 

Watch5 Pro:n jykevien kuorien alla hyrrää Exynos W920-prosessori, jonka on kerrottu olevan tehokas ja tekevän kellon käytöstä sujuvaa. Siinä on 590 mAh akku, jonka on luvattu olevan jopa 60% tehokkaampi kuin aiemmassa Watch4 -mallissa. IP68-luokituksen ansiosta kello on vedenkestävä ja pölytiivis ja se täyttää myös Yhdysvaltain armeijan lämpötila-, tärinä- ja iskunkestostandardit. Kelloa voit siis huoletta käyttää esimerkiksi uintitreeneissä ja muissakin vaativammissa lajeissa.

 

Pro-malli sisältää jopa 90 eri kuntoiluohjelmaa. Se sisältää muun muassa Route Target Workout -ominaisuuden, joka mahdollistaa sen, että voit ennalta suunnitella reittejä ja kello ohjaa käännös käännökseltä ohjeistusta reitin edetessä. Lisäksi kellossa on myös Track Back Route -ominaisuus jossa kello ohjeistaa käyttäjän takaisin tulemaansa reittiä pitkin. Jo aiemmista kellomalleista tuttu Samsung Health -sovellus mittaa reaaliajassa maksimaalista hapenottokykyä, ja palautumista tukevat ohjelmat antavat tietoa nestetasapainostasi. Saat tietoa kuinka paljon nestettä on poistunut hikenä ja kuinka paljon sinun tulisi juoda. Myös unen- ja palautumisen seuranta on tarkempaa aiempaan malliin verrattuna. Edistynyt BIA-sensori (bioelectric impedance analycis) antaa tietoa rasvaprosentistasi, lihasmassan määrästä, kehon nestepitoisuudesta jne. Säännöllisen mittauksen avulla pääset seuraamaan miten oma aktiivisuutesi vaikuttaa kehon koostumukseen ja kuinka tilannetta voi parantaa. Uutuusmalli sisältää myös univalmennusohjelman, joka auttaa parantamaan unitottumuksia. Lisäksi saat yöuniraportteja, jotta tiedät kuinka olet nukkunut. Kattavien treeni-, terveys- ja uniominaisuuksien lisäksi Wear OS -käyttöjärjestelmä mahdollistaa erilaisten sovellusten asentamisen kelloon, joten saat sen räätälöityä itselle sopivaksi. Voit esimerkiksi jättää kukkaron kotiin ja maksaa Google Payn avulla vain kelloa vilauttamalla.

 

Galaxy Watch5 – älykello arkikäyttöön ja treenikaveriksi

 

Hivenen edullisempi uutuusmalli Galaxy Watch5 sopii erityisesti sinulle, joka etsit uutta älykelloa arkeen ja aktiivisuutesi seuraamiseen. Kello on ulkoisesti tyylikäs ja hienostuneemman näköinen kuin Pro-malli. Kooltaan ja painoltaan se on myös Pro-mallia pienempi johtuen myös erilaisesta runkomateriaalista.

 

Näyttö on 40mm kellomallissa 1,19 tuumaa, ja 44mm kellomallissa 1,36 tuumaa. Kellolasina käytettävä safiirilasi on valmistajan mukaan erittäin kestävä ja suojaa kelloa iskuilta. Näyttöä kehystää Armor-alumiinikehä ja ranneke on fluoroelastomeeriä, joka tuntuu kädessä miellyttävältä ja joustavalta. Uudessa kellomallissa ei ole enää vanhemmasta mallista tuttua pyörivää kehystä vaan alumiinikehä on kellossa kiinteästi. Kellon sisäisiä valintoja tehdään sivussa olevien painikkeiden avulla. Akku on kooltaan pienempi kuin Pro-mallissa 284 mAh vs. 590 mAh, mutta se on silti tehokkaampi kuin aiemmassa Galaxy Watch4 -mallissa. Lataustehoa on uutuusmallin myötä kasvatettu, joten kello latautuu entistä nopeammin ja on lyhyelläkin latausajalla valmis uusiin seikkailuihin. Suoritin on molemmissa kelloissa sama, Exynos W920.

 

Terveys- ja unenseurantaominaisuuksiltaan kellot ovat hyvin pitkälti samanlaiset. Bio-Active terveysanturilla saat tietoa kehonkoostumuksestasi, hapenottokyvystäsi ja nestetasapainostasi. Unenseurantaominaisuudet kertovat hyödyllistä tietoa unestasi. Ainoa merkittävä ero kellojen välillä on Watch5 -mallista puuttuva GPX, jonka avulla voit jakaa maantieteellisiä tietoja muiden kanssa ja pitää seurantaa reiteistäsi. Myös Track Back Route -reitillepaluu -ominaisuus puuttuu perusmallista. Muutoin ominaisuudet ovat samat.

 

Tekniset tiedot vertailussa:

 

  Galaxy Watch5 Galaxy Watch5 Pro
Kellotaulun runko: Alumiini Titaani
Lasi: Sapphire Crystal Glass Sapphire Crystal Glass
Näyttö: 1,19 " (40mm runko) 1,36" (44mm runko) 1,36"
Resoluutio:

396 x 396 px

450 x 450 px

450 x 450 px
IP-luokitus: IP68, 5 ATM, MIL-STD-810G IP68, 5 ATM, MIL-STD-810G
Terveystiedot: Sykemittari, EKG, verenpaine, BIA, jatkuva SpO2, ihon lämpötila Sykemittari, EKG, verenpaine, BIA, jatkuva SpO2, ihon lämpötila
Suoritin: Exynos W920 Exynos W920
Akku 284 mAh (40h tavallisessa käytössä) 590 mAh (24 h jatkuvalla GPS-käytössä)
Tallennustila: 16 Gt 16 Gt
Keskusmuisti: 1,5 Gt 1,5 Gt
Anturit: Kiihtyvyysanturi, gyroanturi, ilmapuntari, valoanturi, kompassi Kiihtyvyysanturi, gyroanturi, ilmapuntari, valoanturi, kompassi
Mitat: 40,4 x 39,3 x 9,8 mm 45,4 x 45,3 x 10,5 mm
Paino: 28,7 g / 33,5 g 46,5 g
Muuta: Mikrofoni, kaiuttimet, tärinä, kiertoherkkyys Mikrofoni, kaiuttimet, tärinä, kiertoherkkyys

 

Kumpi kannattaa valita?

 

Jos olet perustreenaaja, tykkäät seurata aktiivisuuttasi ja untasi, haluat että kello sopii asuun kuin asuun ja haluat että ranteestasi löytyy viimeisintä tekniikkaa, on Galaxy Watch5 silloin hyvä valinta. Jos taas kaipaat kellolta enemmän urheilullisuutta, jämäkämpää rakennetta ja sen on pysyttävä mukana haastavammissakin tilanteissa, suosittelen nappaamaan ostoskoriin silloin Pro-version. Jos akun kesto on sinulle erityisen tärkeä, on Pro-mallissa kestävämpi akku. Se on myös muotoiltu siten, että runko luo korkeamman reunan näytön ympärille, jolloin näyttölasi on vielä paremmin suojattu. Hintaeroa mallien välillä on jonkin verran, joten kannattaa punnita mitä ominaisuuksia itse eniten arvostaa ja tehdä valinta sen mukaan.

 

Huomioithan myös, että valikoimassa olevat kellot ovat tilattavissa eri kokoisena ja eri yhteysominaisuuksilla. Riittääkö sinulle bluetooth-yhteydellä oleva kello, vai olisiko eSIMillä toimiva malli parempi? Silloin voit soittaa puheluita, lähettää viestejä ja maksaa kellon avulla ilman että tarvitset puhelinta lähettyvillesi.

 

 

 

Molemmat kellomallit ovat ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Myyntipakkaus sisältää kellon lisäksi rannekkeen, latauskaapelin ja pikaoppaan. Galaxy Watch5 -mallin värivaihtoehdot ovat kulta, sininen ja grafiitti. Watch5 Pro -mallin värivaihtoehdot ovat musta ja harmaa.

 

Ennakkotilaajan etuna saat nyt Galaxy Buds Live -kuulokkeet kaupan päälle. Tarjous on lunastettava Samsungin kampanjasivustolta 30.9.2022 mennessä. Tarjous on voimassa 25.8.2022 saakka. Kellojen toimitukset alkavat 13.8.

 

Lue myös nämä:

 

- Älykellon osto-opas

- Paras urheilukello 2022 - seitsemän parasta vertailussa

- Vertailussa aktiivisuusrannekkeet

- Esittelyssä Samsungin taittuvanäyttöiset uutuudet: Galaxy Flip4 5G ja Galaxy Fold4 5G

- Esittelyssä Samsung Galaxy Buds2 Pro - vastamelukuulokkeet - Entistäkin tehokkaampi melunvaimennus

 
Merja_J
Moderaattori
Moderaattori

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Laiteuutiset/Samsung-Galaxy-Watch5-ja-Watch5-Pro-tuttua-muotoilua/ba-p/242267
Linkki kopioitu
4 kommenttia 👇
jaypekka
Kunniajäsen

Olikos jotain erityistä syytä, miksei 40-millisenä ole muita värejä saatavilla kuin kultaista verkkokaupassanne? https://www.telia.fi/kauppa/tuote/samsung-galaxy-watch5/sm-r900nzdaeub

Hakusessa olisi 40-millinen Bluetooth-versio harmaan grafiittina, jos sellaisen pystyy esim. myymälästä tilaamaan?
@Merja_J 

SonjaNii
Moderaattori
Moderaattori

@jaypekka Tällä hetkellä ennakkomyynnistä löytyy tuo kultainen väri ainoastaan, mutta toki tulevaisuudessa myös muita värejä saattaa tulla. Kannattaa siis ilman muuta ottaa meidän verkkokauppa seurantaan, jos muita värejä sinne ilmestyy 😊

jaypekka
Kunniajäsen

Kiitos tiedosta @SonjaNii ! Olisi ollut kiva ennakkotilata oikean värinen ja hyötyä samalla noista ennakkotilaajan nappikuuloke-eduista, mutta häätyy odotella myöhempiä tarjouksia 🙂 kultainen osoittautui viime vuoden testeissä vähän vaaleanpunaisen väriseksi niin haussa tummempaa lookkia!

SonjaNii
Moderaattori
Moderaattori

@jaypekka Ymmärrän täysin! Laitetta kun ostaa, niin on se tottakai tärkeää, että väri on mieluinen. Toivotaan, että muitakin värejä tulisi pian. 😊👌