Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63222
Kirjoituksia 172545

Iikka Kangasniemi – pieni tehokas taituriHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 460
1/1

Iikka Kangasniemi – pieni tehokas taituri

Iikka Kangasniemi HIFK:n taiturimainen pelaajaIikka Kangasniemi HIFK:n taiturimainen pelaaja

Iikka on syntynyt Oulussa 18.2.1995. Tämä vasen laitahyökkääjä pelaa tällä hetkellä Helsingin IFK:n joukkueessa ja on yksi Liigan pienimpiä pelaajia. Eilisessä #Liigalive360 -studiolähetyksessä käsiteltiin juuri, että millaisia rajoitteita ja vahvuuksia pieni koko antaa jääkiekkoilijalle. Peli on kuitenkin muuttunut viime vuosina ja nykyisin pienemmätkin pelaajat voivat pärjätä loistavasti Liigassa ja jopa NHL tasolla.


Kangasniemi aloitti uransa Kiekko-Vantaassa viisi vuotiaana. Juniorivuodet sujuivat hienosti ja Iikka johdattikin Bluesin A-nuoret Suomen mestaruuteen kaudella 2013-14, jossa juniori naputteli 60 tehopistettä 42 runkosarjapelissä. Kaudella 2014-15 Iikka pelasi ensimmäiset ottelunsa miesten tasolla, kun debytoi Mestiksessä Kiekko-Vantaan riveissä. heti seuraavalla kaudella tapahtui jo siirtymä Liigaan ja Bluesin paitaan, jolloin 39 runkosarjapelissä syntyi tehot 7+7 =14. Todellinen läpimurto tapahtui kahden kauden ajan Pelicansissa ja kuluvalle kaudelle tie vei HIFK:n paitaan, jossa sopimus on mallia 1+1.

 

Tämä kausi on ollut Iikalle hieman rikkonainen loukkaantumisista johtuen ja sitä kautta otteluita on kertynyt vain 35, joissa tehoja on syntynyt 22 + 14 =36. Tämä maalimäärä oikeuttaa maalipörssissä sijalle 3, joten ehjällä kaudella Kangasniemi olisi luultavasti taistellut jopa maalipörssin ja pistepörssin voitoista. Laukaisuprosenteilla mitattuna Iikka Kangasniemi on jopa Liigan ykkönen. Toivottavasti tulevaisuudessa mies pysyy terveenä ja kehitys jatkuu hyvänä.

 

iikkakangasniemi4.PNG

 

Pienikokoisen pelaajan edut ja haitat

 

Joskus junnuna Iikka oli jopa valmis heittämään lätkäkamppeet nurkkaan ja lopettamaan koko harrastuksen, kun isommat pelaajat kolasi innokasta nuorta jään pintaan. Onneksi ympärillä oli kannustavaa porukkaa, jolloin nuorukainen jaksoi jatkaa harjoittelua ja pelaamista omilla vahvuuksillaan.


Liigalivessä Tero Lehterä kertoi antaneensa Kangasniemelle tärkeän neuvon
”Sun on ihan turha käydä taklaamassa, kun sillä ei ole mitään vaikutusta. Parempi pyrkiä pysymään kannoilla ja antaa mailapainetta, sekä pyrkiä riistämään kiekkoa pois vastustajalta”

 

Liigan pienimmät hyökkääjät tällä hetkelläLiigan pienimmät hyökkääjät tällä hetkellä

Pienestä koosta voi myös olla hyötyä, jolloin pystyy pyörähtämään pienessä tilassa ja käyttämään nopeutta erilaisissa pelitilanteissa hyödyksi. Nopeudella voi pystyä myös välttämään kovimpia fyysisiä kamppailuja, kun isommat pelaajat ei välttämättä ehdi saamaan kentällä kiinni.

 

Iikka on erittäin poikkeuksellinen pelaaja ja ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu luistelunopeus, sekä maalivainu. Liigassa ehdoton kärkipelaaja, mutta kenties tulevaisuus voi olla jopa NHL:n puolella, kun vain pysyy ehjänä ja pystyy jatkamaan kehitystä eteenpäin. NHL:n puolella pelaa myös vastaavan kokoisia pelaajia. Iikan nopeus ja peliäly riittää aivan varmasti ihan mihin vain.

 

Tsekkaa #Liigalive360 -studiolähetyksen juttu Iikka Kangasniemestä

 

 

Lue myös nämä:

Ari Vallin Show - ensimmäinen tuotantokausi paketissa

Teleportti tuli käyttöön Liigan studiolähetyksiin

Jani "Jantta" Alkio - konkariselostajan ajatuksia mikin takaa