peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
59166 Jäsentä
164015 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Kauden parhaat maalivahditHighlighted
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 400
1/1

Kauden parhaat maalivahdit

tapparamaalivahti2.jpgTapparan maalivahtiosasto on vahva

 

Kauden päätteeksi Liigan paras maalivahti palkitaan Urpo Ylönen palkinnolla. Parhaan maalivahdin palkinto on kulkenut vuodesta 95 lähtien tällä nimellä, kunnianosoituksena legendaariselle maalivahdille Urpo Ylöselle. Tämän palkinnon valitsee aikanaan urheilutoimittajien joukko, mutta otetaanpa tässä blogissa hieman kiinni tämän hetkiseen tilanteeseen.

 

Maalivahdit ovat aina tärkeässä roolissa joukkueen menestyksessä. Parasta maalivahtia valittaessa on tietenkin myös oleellista, kuinka pitkälle joukkue etenee pleijareissa. Parhaat on tottakai parhaita, kun Liigan tärkeimpiä pelejä pelataan nyt kevään aikana.

 

Tällä kaudella näkyvimmin esiin on nousseet runkosarjan suvereenisti voittaneen Kärppien maalivahdit Veini Vehviläinen ja Jussi Rynnäs. Lisäksi vahvan kauden tähän saakka on pelanneet myös TPS kaksikko Henrik Haukeland, Rasmus Tirronen ja Lukon Lassi Lehtinen ja JYP:n Eetu Laurikainen, sekä Pelicansin Juho Olkinuora. Onnistujien kategoriaan pitää myös lisätä Tapparan Christian Heljanko, mikäli hän onnistuu joukkueensa kanssa jyräämään jopa finaaleihin saakka.

 

Kauden paras maalivahti

 

Oman arvioni mukaan tällä hetkellä vahvimmin parhaan maalivahdin tittelistä taistelee kolmikko Veini Vehviläinen, Emil Larmi ja Christian Heljanko. Lopputulokseen vaikuttaa, kuka näistä herroista onnistuu johdattamaan joukkonsa pisimmälle tänä keväänä. Mikäli ennakkosuosikki Kärpät jyrää mestaruuteen, niin Vehviläistä lienee vaikea kenenkään ohittaa. Tämä nuori luottovahti tulee kantamaan ykköstorjujan vastuuta näissä pleijaripeleissä, mikäli taso säilyy yhtä vahvana kuin koko runkosarjan. Veini Vehviläinen voitti parhaan maalivahdin palkinnon myös viime vuonna.

 

maalivahdittilasto.PNGMaalivahtien tilasto runkosarjassa (Lähde: liiga.fi)

Telian asiantuntijoiden Ari Vallinin ja Sean Bergenheimin näkemykset parhaista maalivahdeista

 

 

Kenelle sinä antaisit parhaan maalivahdin palkinnon tällä kaudella?

 

 

Lue myös nämä

Liigan UHD lähetykset alkaneet

Liiga-kauden parhaat tulokkaat, hankinnat ja sensaatiot

Kaapo Kakko - tuleva NHL draftin ykkösvaraus

Liiga Yhteisössä.jpg