Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62328
Kirjoituksia 170325

Sekiro: Shadows Die Twice - ninjamainen toimintaseikkailuHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎29-01-2015
Kirjoituksia: 332
1/1

Sekiro: Shadows Die Twice - ninjamainen toimintaseikkailu

Sekiro Shadows Die Twice.jpg

 

Uusi toimintaseikkailupeli Sekiro: Shadows Die Twice on hieno teos, joka tarjoaa pelaajalle haastetta ja mielenkiintoisen ympäristön. Pelissä on löydettävissä viittauksia muihin pelisarjoihin, mutta eniten se muistuttaa Tenchu-pelisarjaa. Tämä From Softwaren kehittämä ja Activisionin julkaisema peli on saanut hyviä arvosteluita ja se on pelattavissa Windowsilla, PlayStation 4:lla sekä Xbox Onella.

 

Taustat ja tarinan kulku

Varo juonipaljastuksia!

 

Ajallisesti peli sijoittuu 1500-luvun klaanisotia sisältämään Japaniin. Päähenkilönä operoi ninja, jonka tehtävänä on suojella klaania ja sen nuorta prinssiä. Pelaajan ohjaamaa päähenkilöä kutsutaan Sekiroksi, joka tarkoittaa yksikätistä sutta.

 

Peli alkaa vauhdikkaasti, kun Sekiron suojeleman klaanin prinssi on kaapattu ja Sekiro lähtee pelastusretkelle. Tämä taistelu kuitenkin epäonnistuu, jonka myötä Sekiro menettää vasemman kätensä ja kuolee. Buddhalainen munkki lopulta tuo Sekiron takaisin elävien kirjoihin siunaamalla tämän lohikäärmeen suvun verellä ja rakentaa hänelle käsiproteesin. Tämän siunauksen myötä Sekiro palaa aina takaisin henkiin kuolemansa jälkeen, mutta samalla levittää ”dragonrot”-nimistä tappavaa sairautta sitä parhemmin, mitä useammin hän kuolee. Sekiro lähtee haasteelliselle matkalleen etsimään prinssiä Ashinan valtakunnasta pelastaakseen hänet keinoin millä hyvänsä. Sekirossa on mahdollista pelata myös yhtä aikaa kahdella pelialueella, joista toisessa ollaankin menneisyydessä. Pelillä on useampi erilainen lopetus riippuen pelaajan tekemistä valinnoista ja teoista pelin aikana.

 

 

Pelaaminen

 

Sekiro: Shadows Die Twice itsessään on yksinpelattava eli pelissä ei ole verkkopeliominaisuuksia. Pelissä pelattavaa hahmoa ei pysty muokkaamaan. Sekirossa ei kehitetä päähahmon leveleitä ja ominaisuuksia, mutta vihollisia kukistamalla saa esineitä sekä taitopisteitä, joilla voi lisätä uusia kykyjä käyttöönsä. Myöskään uusia varusteita ei keräillä mielin määrin ja Sekiron pääaseena toimiva katana pysyy saman pelin läpi.  Sekiron käsiproteesi on kuitenkin muokattavissa, joka tuo pelaajalle uusia kykyjä käyttöön. Pelaaja voi löytää myös kultaa, jolla käydä kauppaa pelistä löytyvien kauppiaiden kanssa.  

 

Hiiviskely on olennainen osa peliä ja sitä voi pelaaja käyttää hyvin hyödykseen. Aivan kaiken ohitse ei voi hiipiä, joten taistelua on odotettavissa, mutta hiljaisella lähestymisellä voi saada etulyöntiaseman taisteluun tai oppia vastustajien heikkouksista. Taistelu itsessään tuo reilun haasteen pelaajalle ja vaatii hyvää reagointia sekä oikeaa taktiikkaa. Vastaan tulee erilaisia vastuksia ja ”bosseja”, joiden läpi pelaajan tulee selvittää tiensä eteenpäin. Liikkuminen on ketterän oloista ja taisteluissa on useita variaatioita pelaajan pelityylistä riippuen.

 

Kaiken kaikkiaan Sekiro: Shadows Die Twice on taidokkaasti toteutettu toimintaseikkailupeli, joka tarjoaa todellista ninjameininkiä haasteellisine taistelumekaniikkoineen. Etenkin kyseisen genren peleistä kiinnostuneille tästä ehdoton pelisuositus! 

Pelin ikäsuositus on yli 17-vuotiaille.

 

Mitä mietteitä peli sinussa on herättänyt ja oletko päässyt jo tutustumaan tähän tarkemmin?