Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64421
Kirjoituksia 175216

4G nopeudet romahtaneetHighlighted

4G nopeudet romahtaneet

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

4G nopeudet romahtaneet

1/21

Kyllä meni eilen taas kun tämä 200meganen puhelin netti pisti speedtestin mukaan 1,5mb/2,5mb, eihän tuommosella saa edes pyörimään mitään ja mikään ei tietenkään auttanut, ei puhelimen uudelleen käynnistäminen ei mikään... Ei ole koskaan näin surkean alahaisia nopeuksia ollut ennenkin vanha elisan 50mb pisti USB kaapelin kautta varsinkin tasaista 48-50mb nopeutta, sen jälkeen päivitin elisan 100mb koska kuvittelin tätä järkeväksi siirroksi mutta silloin tapahtui jotain ja nopeudet romahtivat 10mb, vaihdoin takasin sen jälkeen vanhaan 50mb mutta ei muutosta. Nyt nykyisellä soneran 200mb mobiililla nopeudet ovat tippuneet vieläkin alemmaksi varsinkin illalla, ei tuo 1,5mb/2,5mb riitä mihinkään. Päivisin saan jonkun 25-30mb nopeuden joka on kyllä suht riittävä.

 

Arvot näyttäs nyt olevan: -87 dBm

LTE Reference Signal Quality -10dB ( tämä oli eilen illalla esim -17)

LTE Signal to noise ratio 13dB

LTE Reference Signal received power -86 dBm

LTE Receive signal stenght -59 Dbm

-------------------------------------------------

 

Osoite ********** * Äänekoski

 

Cellmapper: https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=62.61485140988736&longitude=25.70941...

 

Edit SannaMKoo: Piilotettu osoitetiedot

0 tykkäystä
20 vastausta

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

2/21

Jooh näyttää olevan päivittäin tähän klo 16:00 - 00:00 aivan syötävän surkeat nopeudet, aamulla testasin niin pääsin 30mb.... Päivällä oli 10mb, illalla sitten tätä 1-2,5mb...

0 tykkäystä
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 395 kpl

3/21

Kovastihan tuossa verkossa on häiriötä, jos tolla tasolla on ilta-aikaan. Jos käyttöpaikkasi on tukasemien 142918 ja 140715 välissä, niin sehän tarkoittaa sitä, että kummatkin saitit kuuluvat tuonne ja jos toisessa kuormitus kasvaa, niin äkkiä se nostaa häiriötason pilviin (jota RSRQ -17dB tarkoittaa).

 

Kysyisin nyt Telian vikapalvelulta, että onko verkkon tulossa päivityksiä ja jos ei ole kohtuullisen ajan sisällä luvassa, niin yksi vaihtoehto on kokeilla muita toimijoita vaikkapa prepaid-korttien avulla. Toisella operaattorilla voi olla yhtä lailla ruuhkaa taikka heikkoa kuulvuutta, joten ei kannata määräaikaisuuksia lähteä solmimaan.

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

4/21

Kadun osoite on siis tuo puistokatu 9, iso kerrostalotalo alue. Modelle tiedoksi että täällä asuu väkeä kauheasti eikä puistokatu 9 ole mikään minun osoite vaan kadun osoite eli ei minua voida tunnistaa (jos sen takia poistit tuon osoite tiedon) laitoin sen vain sentakia että helpottaisi ammattilaisia tässä ongelmassa koska en ole kuitenkaan insinööritaustainen.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

5/21

Noh, kun siirryin nyt Telialle niin ainakin puhelimen pykälät parani. En tiedä sitten että vaikuttaako se 4G:hen mitenkään, ennen oli siis elisa jossa oli 2pykälää ja toimi täysillä ainakin reilun vuoden mutta siinä alkoi nämä samat ongelmat mutta ei ihan näin jumiin vetänyt iltaisin. Ja nyt tuli myös hybridilaajkaistat jotka varmaan myös aiheuttavat ruuhka ongelmia koska porukka on siirtyneet niihin ja myös muutkin nämä 4G nopeudet ovat kasvaneet kaupungissa kovasti. Tukiasemia kaittaisiin mutta niitä tuskin on tulossa, ainakaan nopeasti.

0 tykkäystä
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 395 kpl

6/21

Joo, mä en sitä poistanut vaan mode sen poisti. Tosiaan eipä minun mielestä kerrostalon osoitteella kauheasti mitään häijyä voi saada aikaan.

 

En minäkään ole insinööritaustainen, vaan alasta kiinnostunut harrastelija. Mutta mitä Cellmapperin kartasta ymmärtää, niin tuo osoitteesi on tosiaan kahden tukiaseman antennikeilojen välissä. Eli siis toiminta on heikkoa, kuten olet sen jo huomannutkin. Minun mielestäni toiminnan parantaminen juuri tuossa osoitteessa ei onnistu sinun toimillasi vaan vaatisi Telian puolelta tukiasemien uudelleensuuntauksia tai uuden tukiaseman rakennusta. Kannattaa toki kysellä vikapalvelusta, että onko asialle mitään tehtävissä ja samalla tehdä katveilmoitus.

 

---

 

Elisalla on noilla nurkilla tukiasema, johon on joskus tullut selkeästi 2600MHz laajennos. Kerroit, että aiemmin Elisa oli toiminut hyvin, mutta sen toiminta heikkeni radikaalisti.

 

Mikä puhelimesi on merkiltään ja malliltaan?

 

Yksi skenaario voisi olla se, että Elisan päivitys muutti jotain Elisan verkon toiminnan osaa siten, että puhelimesi alkoi tukiaseman päivityksen jälkeen hakeutumaan ei niin hyvälle 4G LTE -taajuudelle. Se tukiasema nimittäin lähettää kolmella taajuudella, 800, 1800 ja 2600MHz. Noista 800MHz on yleensä parhaiten kuuluva, sillä matala taajuus läpäisee paremmin rakenteita, mutta sen taajuuskaista on vain 50% siitä, mitä 1800 ja 2600MHz on käytettävissä. 

 

Kokeilisin siis vielä DNA:n verkon toiminnan.

 

Onko tuonne saatavilla kohtuullisia kiinteitä internet-yhteyksiä?

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

7/21

Samsung S4, testattu nyt myös 2 muulla uudemmalla puhelimella, suht samaa näyttää. Nyt klo: 5:20

Down 22M

Up 14M

Siedettävät, katsotaan miten käy päivällä.

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 353 kpl

8/21

Moikka @broukenhope ja tervetuloa Telia Yhteisöön! 

1800MHz taajuus on  molemmissa puistokatu yhdeksää lähellä olevissa tukiasemissa ruuhkainen. 800MHz tilanne olisi hieman parempi mutta puhelimesta ei voi valita kumpaa taajuutta käyttää. Mobiilireitittimessä tämä onnistuisi. Laitoin ruuhkaisuudesta viestiä eteenpäin. Vaikuttaa siltä ettei Cellmapper näytä kaikkia tukiasemiamme alueella, joten olisi hyvä jos pystyisit olemaan Telian häiriöilmoituspuolelle yhteydessä niin voisimme tarkistaa tilanteen. Meihin saat yhteyden esimerkiksi Telian etusivun chatin kautta.

Tällä hetkellä juuri sinun alueellesi ei ole suunnitteilla verkon parannustöitä. Ääneniemen puolelle on ensivuonna tulossa uusi tukiasema mutta siitä ei tarkkaa aikataulua ole vielä tiedossa. Se tulee vähentämään ruuhkaa tuosta idänpuolella olevasta tukiasemasta.

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 8 kpl

9/21

Kyllä niitä tukiasemia on pakko hommata ette te voi myydä 200mb 4G:tä kun download on noin surkea. Jos mitään ei tapahduu nii vaihdan elisaan takaisin. Ja ihan keskustan tuntumassa asun tästä ei ole sinne kuin 1,5kilometriä.

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 733 kpl

10/21

@broukenhope  Verkon parannuksia on alueelle tullut viimeeksi vasta pari kuukautta sitten. Laitan tästä verkonsuunnitteluun viestiä, että tälle alueella tarvitaan vielä lisää kapasiteettia. Käyttöastetta alueella on varmasti enemmän ja kiirehditään alueen 4G-verkon toimivuutta, että saataisiin nopea verkko alueelle.

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.