peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52057 Jäsentä
150237 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ


Highlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎21-03-2018
Kirjoituksia: 5
1/13

4G nopeus

Miten voi olla että 4G on noin hidas mitä se on? Vaihtuu telia kyllä pois yhtä nopeasti kun on tullutkin.

0 tykkäystä
12 vastausta
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎29-06-2017
Kirjoituksia: 129
2/13

Vs: 4G nopeus

Tervehdys Kumu79 ja tervetuloa Yhteisöön Hymiö Onnellinen

 

Hitaalta nuo yhteydet kyllä näyttää mutta onko tilanne koko ajan sama vai vaihteleeko vuorokauden ajan mukaan? 

Onko tilanne joka paikassa tuo vai esiintyykö jollain tietyllä alueella? 

0 tykkäystä
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎21-03-2018
Kirjoituksia: 5
3/13

Vs: 4G nopeus

No ei se noin hidas ihan koko ajan ole mutta jos olet kotona ja koitat katsoa jääkiekkoa ruudun kautta niin eihän tuolla nopeudella mitään tee. 

0 tykkäystä
Data-Jehu 2018
Data-Jehu 2018
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 1 707
4/13

Vs: 4G nopeus

4G:n nopeus riippuu monista tekijöistä. Alla muutamia:

 

  • Kentänvoimakkuus, miten puhelimesi kuulee tukiaseman lähetteen. Heikentäjiä voi olla: rakenteen esteet, tukiasema kaukana, säätila, auringon aktiivisuus, metsät ja mäet, tukiaseman antennisuuntaukset
  • Signaalin laatu, eli miten laadukas on puhelimesi vastaanottama signaali. Laatu vaikuttaa suoraan yhteysnopeuteen joko parantavasti tai heikentävästi
  • Käyttäjämäärä. Jos on paljon samanaikaisia käyttäjiä, ei tukiasemalla ole antaa sinulle paljoa resursseja. Ajattele näin, että jos olet ainoa käyttäjä, jolloin saat 100 kpl resursseja. Kun tulee toinen käyttäjä, tulee 50/50. ja edelleen kolme käyttäjää, jokainen saa 1/3, jne. Ja tässä merkittää se, että on käyttäjiä, joilla dataa siirtyy aktiivisesti. Ns. valmiustilassa olevat laitteet eivät varaa resursseja.

 

  • Muita tekijöitä, harvinaisempia ovat: tukiaseman keskusyksikön kapasiteetin loppuminen tai liityntäyhteyden kapasiteetin loppuminen operaattorin sisäiseen verkkoon, laitevika (niin tukiasema kuin päätelaite) tai virheelliset asetukset (tukiasema, päätelaite).

 

  • Yhdistettynä, heikko kenttä, huono signaalin laatu ja vähäinen määrä vapaita radioresursseja ovat resepti hidasteluun. Kuitenkin jos yksikin noista esiintyy, on suorituskyky heikkoa. Voidaan myös sanoa, että jos on paljon heikossa kentässä sinnitteleviä käyttäjiä, on suorituskyky kaikilla heikkoa. Mitä nopeammin käyttäjä saa datan siirrettyä, on verkko vapaa seuraaville käyttäjille.

 

Juuri sinun tapauksesta ei voi näillä tiedoilla tarkempia arvioita antaa, kun en Telialla työskentele enkä pääse siis tietojasi tutkimaan. Mutta puhelimesi ruudulla on vain kaksi palluraa kuuluvuutta, joten siitä voi epäillä, että kuuluvuus ei ole hyvää. Selkeästi jokin syy on siinä, miksi nopeus on hidas ja tässä on merkittävää olla Teliaan yhteydessä ja yhdessä vikapalvelun kanssa selvittää, onko mitään tehtävissä.

Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎29-06-2017
Kirjoituksia: 129
5/13

Vs: 4G nopeus

Purnipisi tuossa antoikin hyvin kattavan selityksen 4G:ssä vaikuttavissa tekijöissä. Toki alueen tilannetta voidaan tarkastella jos hieman avaat missä päin ongelma ilmenee(ei tarkkoja osoitteita) Hymiö Onnellinen

0 tykkäystä
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎21-03-2018
Kirjoituksia: 5
6/13

Vs: 4G nopeus

Ongelma esiintyy kotona ollessani eli Ulvilassa ja Nummelan alueella.

0 tykkäystä
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎21-03-2018
Kirjoituksia: 5
7/13

Vs: 4G nopeus

Mutta tosiaan se ei ole yhtä hidas aina mutta jos se on tuona kellonaikana noin huono ja pitäisi jääkiekkoa katsella niin eihän mikään livelähetys pyöri tuolla nopeudella. Juuri tein nopeustestin ja nopeus oli 12megaa

0 tykkäystä
Vakiokalustoa*
Rekisteröitynyt: ‎04-06-2015
Kirjoituksia: 169
8/13

Vs: 4G nopeus

Telia lupaa vaihteluväliksi 4G-verkossa 10–100 Mbit/s. Eli tarkoittaa sitä että jos se ei ole sitä 24/7 ei nopeuslupaus päde. Tarkoittaa että esim. määräaikaisen sopimuksen voi purkaa.

0 tykkäystä
Vakiokalustoa**
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 296
9/13

Vs: 4G nopeus


@Kumu79kirjoitti:

Miten voi olla että 4G on noin hidas mitä se on? Vaihtuu telia kyllä pois yhtä nopeasti kun on tullutkin.


Kaikki mobiililaajakaistat perustuvat jaettuun tilaajakaistaan. Se tarkoittaa, että kyseessä ei ole samalla tavalla "ikioma" nettiliittymä kuin useimmat kiinteät liittymät ovat, vaan sensijaan 4G "liittymä" on ainoastaan käyttöoikeus yhteiskäyttöiseen nettiliittymään, jota kaikki alueella olevat käyttäjät jakavat keskenään. Koska tuota jaettavaa kaistaa on kuitenkin rajallinen määrä, niin se menee sitä hitaammaksi mitä enemmän siellä on käyttäjiä. Kaistaa ei aina helposti saada lisää jos taajuudet ovat alueella jo käytössä.

 

Hitaus ei ole Telian vika, eikä operaattorin vaihto korjaa itse perusongelmaa, joka on tämä tilaajakaistan jakaminen. Kaikki muidenkin operaattorien mobiililaajakaistat toimivat ihan samalla tavalla. Yhteisverkoissa eri operaattoreiden liittymät saattavat käyttää jopa täysin samoja tukiasemia, joten liittymän vaihto tuskin muuttaa mitään. Toki - jos löydät alueeltasi jonkun todella "epäsuositun" operaattorin jolla ei ole juurikaan asikkaita, niin silloin operaattorin vaihto saattaa auttaa väliaikaisesti, kunnes liian moni muukin vaihtaa sinne perässä.

 

Jos kyse on mobiililiittymän kiinteästä käytöstä kodin yhteyksiin, niin suosittelisin selvittämään, millaisia kiinteitä yhteyksiä on saatavilla. ADSL, VDSL ja kuitu ovat jakamattomia yhteyksiä, sinulla on suora tilaajayhteys laitteiltasi operaattorille eikä kukaan muu pääse sitä samaan aikaan hidastamaan. Kaapelipuolella yhteys saattaa olla jaettu. Kodin kiinteän yhteyden voi sitten kotona jakaa Wifi/WLAN tukiasemalla myös mobiililaitteisiin, jolloin varsinaista mobiililaajakaistaa ei tarvitse käyttää kuin silloin kun ollaan oikeasti liikenteessä - siihen se on alun perin tarkoitettukin. Mobiililaitteet esim. älypuhelimet osaavat automaattisesti vaihtaa kodin WLAN-verkkoon kiinteän yhteyden taakse kun ollaan kotona ja kun WLAN-kuuluvuus loppuu, ne hyppäävät mobiiliin, joten se toimii tosi vaivattomasti päivittäisessä elämässä.

Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎21-03-2018
Kirjoituksia: 5
10/13

Vs: 4G nopeus

Meillä on kotona matkamokkula jossa on dna:n verkko niin samaan aikaan kun telian 4G nopeus oli 0,5mbit oli dna:lla 15mbit. Ehkä asun sellaisessa paikassa että telialla on huono kuuluvuus.

0 tykkäystä