peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52576 Jäsentä
151352 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

F1-kausi 2017, topit ja flopitYhteisömanageri
Yhteisömanageri
Rekisteröitynyt: ‎12-12-2014
Kirjoituksia: 2 980
1/1

F1-kausi 2017, topit ja flopit

F1 2017 topit ja flopit 1.jpg

 

Kausi on nyt taputeltu ja on aika listata kauden onnistumiset ja epäonnistumiset. Tässä minun näkemykseni.

 

Top 5 onnistumiset:

 

  • Lewis Hamilton. Alkukausi näytti, että Vettel on vahvemmin kiinni tittelissä mutta varsinkin kesätauon jälkeen Lewis pääsi niskan päälle ja Mexicon GP:ssä hän varmisti neljännen mestaruuden. Uskomaton aika-ajaja sekä kisakuski. Voittanut mestaruuksia kahdessa eri tallissa. Rikkooko hän Schumin ennätyksen titteleiden määrässä?
  • Valtteri Bottas. Hyvä tilanteen haltuunotto uudessa tallissa, varsinkin alkukaudesta. Vire oli kesätauon jälkeen laskussa mutta Mexicon GP:n jälkeen Valtteri alkoi saada jälleen juonesta kiinni ja kauden kruunasi ”kolmen suora” sekä voitto Abu Dhabissa. Harmillisesti vain yhden vuoden jatkosopimus Mersun kanssa.
  • Kimi Räikkönen. Kimillä on pitkä ura formuloissa joista viimeiset vuodet hän ei ole onnistunut aika-ajoissa. Tällä kaudella palikat ovat loksahdelleet paikalleen ja paalupaikka Monacossa oli varmasti suomalaiselle mannaa. Tämän lisäksi paalu oli lähellä parissa muussakin GP:ssä. Vauhti on ollut kohdallaan myös kisoissa, vielä kun Kimi olisi iskussa ihan heti kilpailun alusta alkaen, ei vasta kisan puolivälin jälkeen, niin tulosta alkaisi tulemaan.
  • Lance Stroll. Nuori tulokas, joka alkukauden vaikeuksien ja niiden myötä syntyneiden valtavien paineiden jälkeen ajoi Williamsillaan Azerbaidzhanin GP:ssä jopa podiumille ja oli kauden aikana edellä mm-pisteissä kokenutta tallikaveria ja kehäkettua Massaa vastaan. Mies osaa siis myös ihan ajaakin, ei ole vain ostanut paikkaansa rahalla.
  • MTV:n konsepti formuloiden ympärillä. MTV on luonut mielenkiintoisen konseptin, jossa riittää paljon katsottavaa ja seurattavaa ennen kisaa sekä sen jälkeen. Ossi Oikarinen on valtava tietopankki joka tuo mielenkiintoisia analyysiä ja insighteja tilanteisiin. Tomi Tuominen on parantanut otteitaan studioisäntänä. Studiossa näemme vaihtuvia vieraita jotka tuovat vaihtelua lähetyksiin. Mervi poimii paikanpäältä mielenkiintoiset tilanteet ja haastateltavat. Toimii.

 

 

Top 5 flopit:

 

  • Renaultin voimayksiköt. Kuinka monta keskeytystä tällä kaudella olikaan? Varsinkin Red Bullin autoissa oli ongelmia mutta niitä nähtiin myös mm. Toro Rossolla. Mitähän Mclarenilla mahdetaan tuumailla asiasta (ensi kaudella Mclaren ajaa siis Renaultin voimayksilöillä)?
  • Force India ja kuljettajien keskinäiset kahinat. Perussääntö on se, että tallikaveria vastaan ajetaan kilpaa mutta toisaalta tallikaveria pitää myös kunnioittaa. Tällä kaudella kunnioitusta ei oikein näkynyt vaan tilanteita on riitti melkein jokaisessa kisassa. Loppukaudesta tilanne saatiin tallin johdon toimesta rauhoittumaan. Toisaalta Force India voisi olla myös top 5 onnistumisissa koska talli kuitenkin sijoittui mm-pisteissä neljänneksi ja keräsi enemmän pisteitä kuin takana olevat Williams, Renault, Mclaren ja Sauber yhteensä.
  • Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel. Rattimiehenä hän vailla vertaa mutta kisatilanteissa menee kuppi usein nurin ja hän reagoi tilanteisiin voimakkaasti tunteella järjen sijaan. Hänen arvolleen ei sopivaa käytöstä nähtiin varsinkin Azerbaidzhanin GP:ssä, jossa hän suorastaan syöksyi tahallaan Lewiksen autoa kohti. Tämän lisäksi Vettel on sortunut muihinkin virhearviointeihin, mm. Singaporen kisan startissa, Malesian kisan jäähdyttelykierroksella ja Mexicon GP:n startissa. Myöhemmin hän itsekin kommentoi ylilyöntejään ja myönsi niiden tapahtuneen.
  • Fernando Alonso. Tähän ei tarvita perusteluita sen kummemmin. Hondan voimayksikkö on surkea mutta kommentit tiimiradiossa, ne ovat jo surkuhupaisia. Hän on kuitenkin kaksinkertainen maailmanmestari. Ura, ehkä yllättäen jatkuu formula ykkösissä, joten aika näyttää, jatkuuko sama kommentointi tiimiradiossa ensi kaudella, jos Mclaren saa Renaultin voimayksikön toimimaan rungossaan. Alonso sai lopulta vain kolme mm-pistettä enemmän kuin tiimikaverinsa Vandoorne.
  • Daniel Kvjat. Hänen kohdallaan voisi kysyä, että mitä tapahtui? Viime kaudella mies siirrettiin pois Red Bullilta ja istutettiin Toro Rosson rattiin. Siirto kesken kauden on aina vaikea pala, joten viime kauden suoritukset voi osin laittaa sen takia omaan perspektiiviin. Kausi 2017 oli uusi kausi mutta otteet eivät parantuneet ja hänet vapautettiin kuljettajan tehtävistä kesken kauden. Huhut olivat viemässä häntä Williamsille ensi kaudeksi mutta tällä hetkellä paluuta F1-sarjaan halajava Robert Kubica on vahva kandidaatti Williamsille. Kvjatin ura kuninkuusluokassa taisi olla tässä.

 

Maaliskuulle on pitkä aika. Sitä odotellessa, millaisen listan sinä tekisit tästä kaudesta?

 

Seuraavan F1-kauden ja paljon muuta näet tietenkin C Morelta.

 

F1 2017 topit ja flopit 2.jpg

 

0 tykkäystä