Kiinnitetty aihe

Kysely Telia Yhteisön käyttäjille

  • 21 August 2017
  • 2 kommenttia
  • 122 katselukertaa

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
  • Yhteisömanageri
  • 9873 kommenttia

Yhteisön käyttäjänä olet voinut törmätä kyselyymme:

Kysely on meille tärkeä, koska sen avulla selvitämme muun muassa, että mitä mieltä olet Yhteisöstä, miksi tulit Yhteisöön ja löysitkö täältä etsimäsi. Eli kyselyn tarkoitus on parantaa Yhteisöä, jotta se palvelisi sinua jatkossa entistä paremmin.

Kyselyssä on vain muutama kysymys, jotka riippuvat valinnoista, joita valitset kyselyn alussa. Kyselyn lopussa on vielä kenttä vapaamuotoiselle palautteelle.

Kysely aktivoituu tietyn ajan kuluessa siitä, kun saavuit Yhteisöön. Ja jos vastaat siihen tänään niin kysely ilmestyy sinulle 90 vuorokauden päästä uudelleen. Kysely on selainkohtainen ja hyödyntää evästeitä. Eli, jos käytät välissä eri selainta tai poistat evästeet niin kysely tulee tässä tapauksessa sinulle uudelleen. Voit tottakai halutessasi vastata näissä tilanteissa uudelleen, sen kyseisen vierailun kannalta ajateltuna.

Kiitos vastauksistasi 🙂

Uutta:

Seuraamme tähän kyselyyn tulevia palautteita viikottain. 15.5.2023 alkaen näytämme tämän aiheen kommenteissa palautteita, joiden perusteella olemme tehneet Yhteisöön parannuksia.

Suljimme tämän aiheen kommentoinnilta, jotta palautteet ja toimenpiteet eivät sekoitu keskustelun sekaan. Jos haluat kysyä tai kommentoida niin avaathan halutessasi uuden aiheen.

 

Tutustu myös Yhteisön osioon, jossa kerromme kuukausittain, mitä palautteita olemme saaneet ja mitä parannuksia olemme niiden pohjalta tehneet telia.fi -sivustolle tai Yhteisöön tai palveluihimme:

Asiakkaan ääni innoittaa meitä


Aihe on suljettu kommenteilta.

2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Asiakaspalaute:

“Ihan hyvin on kerrottu että lähes kaikki uudemmat puhelimet tukevat VoLTEa ja VoWiFiä. Lisäksi kiinnostaisi tietää pitääkö puhelimessa valita jokin asetus tai maksaako palvelu ja pitääkö se tilata. Eli mitä pitää asiakkaan tehdä?”

 

Ratkaisu:

Poistimme alla olevasta artikkelista muutamia kohtia ja lisäsimme sinne seuraavan kappaleen:

 

Näin saat 4G-puheen ja wifi-puhelut käyttöösi

 

Telia 4G-puhe kytkeytyy päälle automaattisesti, kun laitteesi, liittymäsi ja siihen mahdolliset tilatut muut lisäpalvelut sen mahdollistavat.

Kun 4G-puhe on päällä, voit ottaa myös wifi-puhelut käyttöön Minun Teliassa tai Minun Telia -sovelluksessa.

Jotta saat 4G- ja wifi-puhelut käyttöösi, sinun tulee laittaa ne päälle myös puhelimesi asetuksista.

Katso ohjeet palveluiden aktivointiin liittymäsi sekä laitteiden osalta sivuiltamme.

Lähes kaikki uudet puhelimet (6/2020 jälkeen julkaistut) tukevat 4G-puhetta ja WiFi-puheluita.

 

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Asiakaspalaute:

“ps. tämän palautelomakkeen alla on linkki "asiakaspalvelu", linkki joka ei toimi.”

 

Ratkaisu:

Korjasimme linkin kuntoon.