peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
143429 Kirjoitusta
49110 Jäsentä
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Mihin sinä käytät mobiilivarmennetta? Osallistu iPhone 7:n arvontaan

Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Mihin sinä käytät mobiilivarmennetta? Osallistu iPhone 7:n arvontaan

 

Telia_mobiilivarmenne_kisa.jpg

 

Kisa on nyt sulkeutunut ja seuraavana arvomme huomiseen mennessä voittajan kaikkien osallistuneiden kesken Hymiö Onnellinen

 

---

 

Tällä hetkellä jo yli 20 000 verkkopalvelua toimii mobiilivarmenteella. Mihin sinä käytät mobiilivarmennetta?

 

Kirjoita tämän blogin kommentteihin lyhyt tarina josta selviää, mihin ja miten käytät mobiilivarmennetta ja olet mukana Apple iPhone 7 32GB:n arvonnassa. Voit tutustua palkintopuhelimeen etukäteen täällä.

 

Jos haluat maksimoida voittomahdollisuutesi niin osallistu skabaan myös Telian FB-sivulla. Arvomme voittajan sekä täällä Yhteisössä että Telian Facebook-sivulla skabaan osallistuneiden joukosta.

 

Kisa käynnistyy nyt ja päättyy 1.10.2017. Jos et ole vielä Yhteisön jäsen niin voit liittyä mukaan sivun yläreunan "Liity jäseneksi" -linkin kautta tai klikkaamalla tästä.

 

Onnea arvontaan Hymiö Onnellinen

 

P.s. Jos sinulla ei ole vielä Mobiilivarmennetta niin kipin kapin tilaamaan telia.fi:stä Hymiö Onnellinen

 

P.s.s. Klikkaa Paljastus-sanaa lukeaksesi arvonnan säännöt.

 

Paljastus

Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste Mobiilivarmenne-arvonta


Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).

 

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä, sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

 

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 18.9. – 1.10.2017. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

 

Palkinnot
Palkintona arvotaan yksi (1) kappale iPhone 7 32GB, arvo 699 €. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin. 

 

Arvontaan osallistuminen

Arvontaan osallistuminen ei edellytä tuotteen tai palvelun ostamista. Arvontaan voi osallistua osoitteessa https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Mihin-sina-kaytat-Mobiilivarmennetta-Osallistu-arvontaan/ba-p/1528... kommentoimalla Yhteisön blogiin. Arvontaan voi osallistua myös kommentoimalla Telia Finlandin Facebook-sivuilta löytyvään julkaisuun https://www.facebook.com/teliafinland/posts/1438516409529445.

 

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

 

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan ja voitosta ilmoitetaan 3.10.2017. Jos arvonnan voittaja on osallistunut arvontaan Telia Yhteisössä, hänelle ilmoitetaan voitosta yksityisviestillä Yhteisön kautta. Jos voittaja on osallistunut arvontaan Telia Finlandin Facebook-sivulla, voittajalle ilmoitetaan voitosta vastaamalla hänen kommenttiinsa. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) arkipäivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

 

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista.
Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

 

Rekisteriseloste
Telian henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.telia.fi/tietosuoja

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Telia Finland Oyj
Helsingissä 18.9.2017

---

 

Itse käytän mobiilivarmennetta muutaman kerran viikossa. Useimmiten avatakseni työpaikan etäyhteydet tehdäkseni töitä kotitoimistolla. Tunnistautuminen yrityksemme VPN-palveluun hoituu mobiilivarmenteella. Muutamia muita mainitakseni, tilasin hetki sitten Kiinasta tavaraa ja tullauksen hoidin verkossa. Tunnistautumisessa tullin palveluun käytin mobiilivarmennetta.

 

127 Kommentit
Uusi jäsen

Käytän mobiilivarmennetta kaikissa paikoissa missä se vain on mahdollista, mutta eniten omakanta ja suomi.fi sivustoilla.

Kulkuri

Käytän mobiilivarmennetta Telian omille sivuille kirjautuessa.

Talonpoika

Käytän mobiilivarmennetta kelan sivuille tunnistaumiseen, jotta saan opiskelijan tuet. 

Uusi jäsen

Käytän mobiilivarmennetta aina, kun se on vain mahdollista. Pankkitunnusten käyttö on matkan päällä ollessa joskus hankalan tuntuista. Mobiilivarmenteella tunnistautuminen toimii hyvin.

Kokenut kulkuri

Mobiilivarmenne on ollut käytössä jonkun aikaa, sim-kortin vaihto varmennukseen soveltuvaan oli netissä mutkatonta (ja uusi kortti tuli seuraavana päivänä!). Mobiilivarmenteen käyttö helpottaa ja nopeuttaa päivittäistä pankki- ja viranomaisasiointia suunnattomasti. Lisäksi moni muukin yksityinen palveluntarjoaja, joka vaatii ns. kovan tunnistuksen, tarjoaa nykyään mahdollisuuden kirjautua käyttämättä pankkitunnuksia. Tähän kun lisää ilmeisen hyvän tietoturvan, on elämää helpottava, vaivaton ja hyvä palvelu valmis - peukkua! 

Kulkuri

Käytän mobiilivarmennetta Kanta.fi palvelussa.

Kokenut samooja

Käytän ,silloin kun se on tarjolla tunnistautumiseen ,esim .suomi.fi 

Uusi jäsen

Mobiilivarmenne on ihan loistava juttu! Käytän sitä kaikkeen mahdolliseen tunnistautumisen, jossa se on mahdollista. Esim. Oma Kanta, Oma Telia, viranomaisten sivut ( Poliisi, Verohallinto, Kela)

Talonpoika

Lähes kaikkeen millä olen pystynyt korvaamaan pankin avainlukulistan. 

Kokenut kulkuri

Mobiilivarmenteen vuoksi en enää kuljeta pankin avainlukuja mukana, eli käytän sitä kaikkialla, missä se käy. Puhelin on myös poikkeuksetta lähempänä kuin lompakko. Ehkä tulevaisuudessa maksutkin hoituisivat sen avulla?

 

Jossain vaiheessa olin myös vaihtamassa operaattoria Telialta Moille, mutta se kariutui siihen, ettei ko. tarjoajalla ollut varmennetta käytössään.

Uusi jäsen

Käytän mobiili varmennetta tunnistautumiseen erilaisiin palveluihin

Uusi jäsen

Käytän mobiilivarmennetta usein. Kirjaudun mm. kelan sivuille, Kanta.fi, vakuutusyhtiöt, virastojen sivut, liiton sivut, Telia, S-pankki ja monet monet muut sivut. Helppo ja näppärä palvelu, tykkään ja voin suositella.

Uusi jäsen

Muistaakseni olen käyttänyt sitä joko Kelan tai jonkin muun kanssa. ehkä pankkikoodi-applikaation aktivoimiseen? En hirveästi sitä käytä, mutta aina joskus saatan jopa käyttää. Se on hyvä kuitenkin olla olemassa.

Maanviljelijä

Otin mobiilivarmenteen käyttöön melkein heti, kun tuli saataville. Aluksi käyttöä oli tosi vähän, mutta nykyään käytän sitä paljon mieluumin, kuin pankkitunnistusta. Todella näppärä, ja käy miltei joka paikkaan tunnistautumiseksi. Itsellä usein käytetyt on Kela, Kanta ja Turun kaupungin eterveyspalvelut. 

Talonpoika

käytän mobiilivaarmennetta aina kun on vaan se on mahdollista palvelun tarjoajan kautta, kätevä helpottaa asiointia sekä ei tarvitse kokoajan tilailla pankista uusia avainlukulistoja koska yllättävän moni palvelu kuitenkin vaatii henkilöllisyyden varmentamisen luotettavan tahon läpi

Maanviljelijä
En käytä mihinkään eikä minulla ole sitä. Sen saamiseen pitäisi varmaan vaihtaa nykyinen kymmenettä vuottaan käyvä simmi uuteen. Hyi olkoon.
Kulkuri

Käytän mobiilivarmennetta tunnistautumiseen lähtökohtaisesti aina kun se on mahdollista. Korvannut omassa käytössä pankkitunnukset kokonaan esim. Kelan sivuilla helppoutensa vuoksi.

Samooja

Mobiilivarmenne on hyvä juttu. Aluksi oli vaikeutta saada homma pelittämään, mutta Telia lähetti uuden simkortin, ja vot. Viranomais palveluissa ja kaikissa  missä on mahdollista tunnistautua mobiilivarmenteella käytän.

@Alkeishiukkanen:

 

Mobiilivarmenne-palvelu on kuukausimaksuton ja sen käyttämäksi riittää peruspuhelin eli ei tarvitse älypuhelinta Hymiö Onnellinen

 

On hyvä huomioida, että joissakin kiinalaisissa älypuhelimessa (esim. Oukitel-mallissa) ei ole SIM Toolkit -sovellusta, mutta samankaltaisen voi ladata suoraan Play-kaupasta esim. SIM Card Info -sovelluksen.

 

Telian Omilta Sivuilta (Liittymäni ja palveluni > Oma liittymä > Tilaa uusi SIM-kortti) tai asiakaspalvelusta voi tilata maksutta uuden SIM-kortin, joka on eID-tyyppinen. Asiakaspalvelun kautta tehty toimenpide voi mahdollisesti olla 5 euroa. Lisätiedot SIM-kortin tilaamiseen löytyy täältä. SIM-kortin vaihtaminen uuteen ja mobiilivarmenteen ottaminen käyttöön onnistuu myös kätevästi Telia palvelupisteillä ja lisäksi matkaan tarvitsee vain henkilöllisyysasiakirjan esim. passi (pl. ajokortti).

 

Mobiilivarmenteen käyttäminen on helppoa ja nopeaa, kuin esim. pankkitunnuksilla tai helposti unohtelee käyttätunnukset palveluun esim. Telian Omille Sivuille. PIN-koodin tarvitsee olla vain 4-8 numeroinen ja sen voi vaihtaa puhelimen ns. "Telia" SIM-kortti-työkalussa. Mobiilivarmenne käy hyvin moneen suomalaiseen verkkosivustoon (pl. pankit) tunnistautumisena ja tietenkin ns. sähköiseen allekirjoitukseen Hymiö Erittäin onnellinen

Kulkuri

Mobiilivarmenne on kätevä eri viranomaisten sivustoilla, ei tarvitse muistella salasanoja tai kirjautua pankkitunnuksilla.

Telian sivuillakin toimii hyvin. Toki on paljon muitakin sivustoja jotka käyttävät tätä tunnistukseen. Hyvää edistystä! Hymiö Onnellinen

 

Kulkuri

Harvakseltaan on ollut käyttöä, satunnaisesti omakantaan ja siinä se taitaa olla.

Kokenut kulkuri

Käytän mobiilivarmennette lähinnä viranomaispalveluissa sekä satunnaisilla sivuilla joihin minulla ei ole tunnusta, mutta jonne täytyy kirjautua. 

Kulkuri

Tulee käytettyä enemmän ja enemmän, vaihtoehton pankkitunnuksille. Hyvin on toiminut.

Uusi jäsen

 Käytän mobiilivarmennetta nykyisin lapsen syntymän myötä Kelan ja Kanta-arkiston tietojen tutkimiseen. Myös Trafin tunnistautumiseen olen käyttänyt. Ihan todella kätevä. Muissa yhteyksissä en ole toistaiseksi tarvinnut.

Kulkuri

Käytän mobiilivarmennetta jokaisella sivulla, jossa se on mahdollinen. Paljon kätevämpi kuin kaivaa aina ne pankkitunnukset esiin.

Talonpoika

Kela, kansalaisten asiointitili,kanta, ym.Todella kätevä ja luotettava. 

Maanviljelijä
@Sekunti: Melko terävästi havaittu, että minulla ei ole älypuhelinta. Hymiö Erittäin onnellinen Kehitysvastaisuudestani huolimatta olen alkanut tuntea pientä painetta sellaisen hankkimiseksi. Sitten myös liittymä vaihtuisi, joten nykyiseen en viitsi simmiä vaihtaa. Tulevassa saattaisin sitten mobiilivarmennettakin kokeilla. Kehitystä tietysti auttaisi, jos Telia vaikkapa lähettäisi minulle ilmaisen iFöönin. Hymiö Silmänisku

@Alkeishiukkanen, vähän aavistelin mututuntumana Hymiö Onnellinen

 

Itseasiassa nykyinen liittymäpakettisi ei vaihdu mihinkään - ainoastaan tilalle tulee uusi trio-SIM-kortti (eID-tyyppinen). Jos käytät Omia Sivuja, niin laita vaikka liittymän hallintasivulta uusi SIM-kortti tilaukseen, tulee postitse kotiin n. 1-5 arkipäivän kuluessa ja sitten myöhemmin kun olet ottanut käyttöön uuden SIM-kortin, niin aktivoit tuolla Telian Mobiilivarmenne-sivustolla verkkopankkitunnuksilla Mobiilivarmenne-lisäpalvelun käyttöösi.

 

Kaikki muut pysyvät ennallaan puhelinnumerosta liittymäpaketteineen. Jos asioit Telian pisteellä, niin siellä voivat kysyä tarvitseeko tehdä liittymäpakettiin muutoksia, mutta siitä voi ihan kohteliaasti kieltäytyä. Tietysti jos SIM-kortilla on yhteystietoja niin ne pitää siirtää ensin puhelimen muistiin ja sieltä sitten takaisin uuteen korttiin.

Talonpoika

Käytän mobiilivarmennetta oikeastaan kaikkiin tunnistautumista vaativiin palveluihin, joissa se on käytössä. Tarvitsee vain yhden kunnollisen salasanan, ja homma hoituu. Juuri käytin Oulun omahoidossa ja kanta.fi-palvelussa.

Maanviljelijä
@Sekunti: Siis minulla oli itselleni toimintasuunnitelma: 1) Hanki älypuhelin. 2) Vaihda liittymä. 3) Kokeile mobiilivarmennetta. Älypuhelimen hankkisin ihan muuten vain, en siksi, että varmenne sitä vaatisi. Ja siksi, kun nykyliittymä ei mahda olla kovin pitkään enää, en viitsi siihen simmiä uusia. Toisekseen liittymä ei ole edes Telian, mutta kiitos hyvistä neuvoista, jotka auttanevat muita lukijoita. Hymiö Onnellinen (Olen täällä lähinnä siksi, kun kotona netti ja kaapeli-tv tulevat Telialta.)
Kulkuri

Kelan Kanta on eniten käytetty ja muilla palveluntuottajilla se on monesti hieman huonosti esillä yhtenä vaihtoehtona kirjautumiseen

Mukava kuulla @Alkeishiukkanen! Totta, vinkeistä on myös hyötyä muillekin jotka pohtivat käyttöönottoa lähitulevaisuudessa ja jos lisäpalvelu ei syystä tai toisesta kiinnosta niin sen voi lopettaa koska tahansa. Sama varmenne löytyy DNA:lta ja Elisalta Hymiö Onnellinen

 

Tulevaisuudessa tunnistaudutaan varmaan sormenjäljellä, kasvoilla tai miksei silmällä puhelimella? Pankkimatka voisi olla aika huvittava, kun pääsisi heti skannaukseen Hymiö Erittäin onnellinen

Kulkuri

Hei,

 

Käytän mobiilivarmennetta esim. Kelan sivuilla tai muilla sivustoilla, joissa henkilöllisyys pitää varmistaa.

Talonpoika

Moi Telia yhteisö. Tämä alkuviesti on vaan pehmennystä ja ei kannata uskoa tätä juttua : Käytän mobiilivarmennetta aina kun keitän kahvia, niin aukaisen sillä kahvinkeittimen suodatinluukun, jotta en saisi liika tujua kahvia, kun näyttö ohjaa sopivan määrän poroja laittamaan.

 

Oikea viestini : Kanta.fi ( jotta en saisi liika isoja lukuja kahviveriarvoihin )

T : TelliLasu

Talonpoika

Hei, mielestäni varmenteen luominen on helppoa jos se onnistuu heti ja hieman hankalampaa itsellä kun eka ei heti mennyt kuten piti, eli pientä synkronointi ongelmaa.. Oli myös aika shokki ja huvittavaa, että yhteisöön ei voi suoraan kirjautua varmenteella 😂    mutta ehkä se korjaantuu piakkoin...

 

Muutenhan Soneralla ja nyt Telialla homma toimii hyvin. Paljon on menty eteenpäin Tele ajoista 😀

 

 

Maanviljelijä

 En ole käyttänyt vielä mobiilivarmennetta. 

Kulkuri

Käytän mobiilivarmennetta aina kun se on vaihtoehtona tarjolla, mm kela. 

Kulkuri

Käytän joka paikassa missä se vain on käytettävissä.

Kulkuri

Olen vasta alkumetreillä. En ole vielä käyttänyt mihinkään.

 

Kulkuri

Käytän mobiilivarmennetta aina, kun se vaihtoehto on tarjolla! Avainlukulista aina väärässä paikassa, joten tämä helpoin mahdollinen, pitäisi olla saatavilla kaikissa palveluissa. 

Kokenut kulkuri

pankkiasiontiin.

Kulkuri

pankki,

kela,

trafi

 

ja monissa muissa.

minäkään en ole käyttänyt vielä kertaakaan Hymiö Erittäin onnellinen onko se käteväkin vaihtoehto ?

Samooja

itsellä tulee käytettyä mobiilivarmennetta muutaman kerran kuussa lähinnä tunnistautumisessa erillaisiiin viranomaispalveluihin...

Talonpoika

Tunnistautumiseen internetissä.

Kokenut kulkuri

Mobiilivarmenne on ollut alusta asti käytössä, ja se on paljon kätevämpi tapa tunnistautua kuin vaikkapa pankkitunnukset. Tulee käytettyä trafi.fi, kanta.fi, sonera.fi, ylipäätään aina silloin kun palvelu on käytettävissä.

Uusi jäsen

Käytän aina kun mahdollista, esim Kelan sivuilla.

Talonpoika

Enpä ole käyttänyt, koska ei ole tullut hankittua. En edes tiennyt mistä moisen saa. Hymiö Onnellinen

Suutari

kanta.fi sekä Telian omien sivujen selaamiseen

Talonpoika

Mobiilivarmenteeseen tuli törmättyä jo pari vuotta sitten ollessani Elisan asiakas. Silloin otin Mobiilivarmenteesta paljon selvää, mutten kuitenkaan luonut varmennetta itselleni operaattorin veloittaeassa siitä. Nyt loppukesästä Telialle vaihtaessani törmäsin Mobiilivarmenteeseen uudelleen uudessa SIM-kortissani, jossa luki että kortti tukisi varmennetta. Oletin, että tämäkin maksaisi, mutta onnekseni satuin menemään nettisivuille ja yllätyksekseni totesinkin, että Telialla Mobiilivarmenne oli maksuton. Päätin luoda varmenteen ja sehän kävikin käden käänteessä. Mobiilivarmenteelle on ollut paljon käyttöä viime aikoina, sillä olen asioinut paljon Kelan ja TE-palveluiden sivuilla säännöllisesti. Mobiilivarmene toimii paljon näppärämmin ja turvallisemmin minusta kuin pankkitunnuksien kanssa tunnistautuminen. Säästyypä ylimääräisten tunnuslukulappujen pyörittely ja pankkiin kirjautuminen kun voi yhdellä PIN-koodilla tunnistautua Mobiilivarmenteen avulla. Vahvat suositukset paljon verkossa tunnistautumista vaativille käyttäjille.