Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Tuotteet ja palvelut.jpg

 

 

Moikka kaikille!

 

Sonera uudistuu jatkuvasti ja haluamme kerätä asiakkailtamme palautetta siitä, mikä toimii ja mikä ei. Nyt keskitytään erityisesti puheliittymien ominaisuuksiin.

 

Klaanilaisilla on nyt iso mahdollisuus vaikuttaa siihen millainen on unelmien matkapuhelinliittymä. Mikä meillä on tällä hetkellä hyvin ja miten voisimme tästä vielä parantaa?

 

Ohessa olisi muutama kysymys, johon toivoisin teiltä vastausta. Eli nyt rakennetaan unelmien matkapuhelinliittymää!

 

 1.  Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa?
 2. Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa?
 3. Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)?J
 4. Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto
 5. Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5)
 6. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ?
 7. Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille.

Vastaathan 5.5 kello 16.00 mennessä. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken Samsung Galaxy S6 matkapuhelimen.

 

Hyödynnämme palautteita tuotekehityksessämme ja tulemme jatkossakin pyytämään palautetta eri tuoteryhmistämme Klaanin kautta.

Pete

PeteLi
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Nyt-kehitetaan-unelmien-puheliittyma/ba-p/102756
Linkki kopioitu
86 kommenttia 👇
olkitu
Kunniajäsen

Matkapuhelin liittymä jos olisi Soneralla, olisin varmaan asiakas... Ainakin olen todennut että Soneralla on oikeasti kattavin 3G verkko + lisäksi se että saman hintainen myös Pohjolassa ja Balttiassa (Sopiva liittymät)

 

Nykysin suurin osassa liittymissä on puhe + tekstari + netti samassa paketissa... Netti tässä yleensä kallein osuus, sillä sitä käytetään eniten ja on kaikkein kallein asia operaattorille.

 

Käytössäni tällä hetkellä:

 

Elisa Saunalahti Huoleton 3G, eli rajaton puhelut, tekstarit ja netti 21Mbps...

 

Puhelimena Samsung Galaxy S3 4G GT-I9305

 

Tällä kuukaudella:

 

puhelut: 50min, viestit: 80kpl, netti 10Gt

 

Tiedonsiirto vaihtelee 10-80Gt välillä... Välillä on ylitetetty 100Gt raja... 

 

Eli vastauksia:

 

1. Minä en paljon puhu netti kun on. Pitäisi olla molemmat vaihtoehdot, niin kuin nytkin. Kun on rajaton / puhepaketti niin asiakkaan kannalta paljon helpompi lähetä soittamaan, kun ei sitten mieti mitä maksaa. Soitan silti tavallisia puheluja puhelimella ja koneella sitten menee Skypellä usein. En käytä WhatsApp puheluja vaikka ovatkin jo mahdollisia.

 

2. Sama kuin edellisessä, molemmat vaihtoehdot on hyvä olla. Tekstiviestit on vähentyneet myös minullakin, kuitenkin lähetän niitäkin vielä pari kymmentä viestii per kuukausi. WhatsApp ja muut pikaviestintä sovellukset ovat kätevästi korvanneet viestit. Multimediaviestejä en ole aikoihin edes lähettänyt...

 

3. Netin nopeus on minusta 21Mbps LTE yhteys. Siinä on kaikki mitä minä tarvitsen. Yli 21Mbps yhteyttä ei ole tarvetta kännykässä / matkoilla. Tällöin jos tarvertta on saatavilla jo kiinteä kaista. Olisi hyvä jos myytäisiin 10Mbps yhteyksiä kännykkään. Nykysisin 3G yhteys tippuu paikoitellen todella alhaiseksi...

 

4. Rajaton tiedonsiirto... Ehdottomasti -> Jos Soneralla olisi nyt mobiilissa, olisin asiakas... Toki on ehkä hyvä myydä useita eri paketteja... En kuitenkaan maksaisi hirveästi sitten rajattomastakaan... Tiedonsiirto määrä on minulle tärkeämpi kuin nopeus, perus 21Mbps riittää jo mihin tahansa asiaan. 

 

5. Todellakin nostaisi kiinnostuvuutta, vaikka en paljon matkustele Suomen rajan ulkopuolelle...

 

6. Tablettini ja kannettavani on pääosin kiinteässä laajakaistassa WLANissa... ja kannettava useinkin kaapelilla, koska vakain ja nopein. Silloin tällöin matkoilla tabletti on välillä jaettuna puhelimen netissä.

 

7. Matkapuhelinliittymät ovat todella hyvän hintaisia, varsinkin nuorille (Sonera X tarjous) -> Olen harkinnut Surffilauta 4G:tä mutta 150Mbps on turha nopeus (vaikkakin teoreettinen, minulle edelleenkin riittää 21Mbps LTE yhteys). Sama hinnalla jos saisi 21Mbps LTE Rajaton niin varmana hankkisin... En ole aikaisemmin ollut Soneran matkapuhelin asiakkaana mutta yhtä paljon valituksia toimimattomuuksista on ollut lähes kaikilla Suomen operaattoreilla. 

 

 

Lopuksi: Olen vaihtamassa Elisasta pois todennäköisesti vuoden loppuun meneessä... DNA:lle tai Soneralle... Jos tulee hyvä liittymä niin voin olla silloin myös matkapuhelinasiakkaana...

PasiS
Konkari ☆

Olkitu tuossa jo vastasikin hyvin.

 

Itsellä puhelin- ja nettiliittymät TF:llä. 500 min+100 kpl+nopea netti 14,90 €/kk ja mini-liittymä 1 €/kk. TF:n liittymävalikoima on hyvä, jokaiselle jotain. Vähemmätkin puheminuutit itselle riittäisi, mutta tuossa oli hyvä tarjous. Datakatottomuus tai toiminta Pohjoismaissa ja Baltiassa voisi olla maksullisia lisäpalveluja ja hinta halvempi niille, joille ko. data yleensä riittää tai jotka eivät käytä puhelintaan juurikaan ulkomailla.

temass
Seuraamassa menoa

1. Joko pieni paketti tai käytön mukaan. Minuutteja kertyy itselläni vajaa 100/kk.

2. Sama kuin yllä.

3. 30-50 Mbit/s on aikalailla minimi.

4. b)

5. 2

6. Wifi mokkula kotosalla.

7. Tällä hetkellä on käytössä jätti liittymä, mutta vaihtaisin mielelläni datarajattomaan liittymään jos sellainen olisi saatavilla.

Tonzorro
Uusi jäsen
1. Puhun korkeintaan 30 minuuttia kuukaudessa ja sekin on äidin kanssa, joka useimmiten soittaakin minulle. Mieluummin näkisin että puheluista veloitettaisin käytön mukaan. . 2. Viestejä taas menee aika paljon, varmaankin 10+ päivässä joten paketissa mieluummin. Samoin voisi pakettiin kuulua multimediaviestit, koska aina ei pysty lähettää esim. sähköpostin kautta. 3. Yli 10Mbit/s on tarpeeksi omaan käyttöön, ei kotonakaan ole sen korkeampi (ikävä kyllä). 4. En käytä hirveesti puhelimen nettiä koska useimmiten olen kytkettynä Wi-fi:in. Tässä vaiheessa siis a)-valinta, kunhan on tarpeeksi iso paketti. 5. 4, sillä usein tuleekin käytyä esim. Virossa, ja sen takia tuntuukin turvalliselta käyttää puhelin ulkomailla! Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ? 6. Wi-fi:n kautta kaikki menee, ja jos tarvetta on liikkua Wi-fi:n ulkopuolelle voin laittaa puhelimen tai mokkulan sim-kortti tablettiin. Avoimesta palautteesta sitä tahtoisin vain sanoa että nuo vaihtoehdot lisätä liittymään esim. ilmaiset puhelut/viestit perheen sisällä tai valitsemalle kaverille on erittäin hienoa ja syy siihen miksi olenkin Soneran asiakas!
gozamite
Uusi jäsen

1. Käytön mukaan. Minulla on aika paljon puheluita kaiken maailman palvelunumeroihin ja yritysnumeroihin jotka eivät kuulu pakettiin. Eli maksan joka tapauksessa useita euroja ylimääräistä puheluista. Minuutteja mulla yleensä 10-20 /kk (maksan tuhannesta)
2. Viestejä mulla yleensä n. 20/kk (ja maksan tuhannesta!)

3. Nettinopeus 20-50Mbit riittää jos se oikeasti on tarjolla.
4. Rajaton netti (meinaa 10Gt olla välillä vähän tiukalla)
5. Asteikolla 2-3 kun kuitenkin aika vähän tulee matkusteltua tuolla. Kiinnostavuutta lisää paljon jos Roaming hinnat ainakin Euroopassa olisi edullisia!

6. Mulla on käytössä 4G -reititin jossa Soneran mobiililaajakaistaliittymä. Yhtä tablettia käytän tämän jakamassa verkossa. Toinen Tabletti muussa käytössä ja tässä oma mobiililaajakaistaliittymä.

7. En tarvitsisi lainkaan näin paljon minuutteja (+sms-viestejä) kuin tällä hetkellä on. Rajaton netti olisi aika kiva. Roaming hinnat ulkomailla alas!

snovahr
Rekisteröitynyt ☆

 

1. Puhelun veloitus: Käytön mukaan. Soitan hyvin vähän, joten esim. 100min/kk tuntuu paljolta, kun puheluita on maks. n. 20 min/kk

 

2. Viestien veloitus: Käytön mukaan. Suurin osa viestittelystä luonnistuu WhatsAppin tai Facebookin välityksellä.

 

3. Hyvin olen pärjännyt 2 Mbit/s, mutta 21 Mbit/s olisi optimaalinen kaikkeen surffailuun. 

 

4. b) Rajaton tiedonsiirto

 

5. Liittymän kiinnostus 5, jos sama hinta pohjolassa/Baltiassa.

 

6. Tietokoneen yhdistän wifillä tai tuikkaan kaapelin kiinni, tabletin aina wifillä (ei sim-korttipaikkaa tai mahdollisuutta "mokkulaan")

 

7. -

Irishe
Rekisteröitynyt ☆
 1. Puhelut pitäisi veloittaa paketissa, mutta jos pakettia ei tule käytettyä, tulisi se saada hyvityksenä takaisin. KÄytän alle 100minuuttia kuukaudessa puhetta.
 2. Viestit ja multimediaviestit tulisi veloittaa kuten edellä mainitsin puheluista. Lähetän viestejä alle 100 kuukaudessa. 
 3. Mahdollisimman suuri (150??) nettinopeus on paras.
 4. Valitsisin ennalta määritellyn määrän, jos se tuntuisi riittävältä.
 5. 5
 6. Wifi, jos olen jossain muualla kuin kotona. Kotona käytössä laajakaista netti.
 7. Iso netti ja sopivasti puhetta ja viestejä (Y)
Anskist
Rekisteröitynyt
 1. Mielestäni nykyään pakettiliittymät ovat niin halpoja, että minua ei haittaa maksaa puheluista pakettina ja pakettina omasta mielestäni niiden kuuluisi tullakin. Itse käytän puheluihin kuukaudessa aikaa 1500 minuutista 2700 minuuttiin. Joissakin kuukausissa määrä voi olla tuotakin suurempi, eli käytän puheluihin aikaa paljon ja Saunalahden rajaton 4G - super paketti on tämän vuoksi toiminut itselläni tosi hyvin, koska olen saanut soitella rajattomasti maksamalla kuukaudessa summan, jonka olen valmis maksamaan hyvästä paketista.
 2. Viestejä lähetän 500:sta kappaleesta 1500:aan kappaleeseen, mutta multimediaviestejä ei ole tullut läheteltyä ollenkaan. Mielestäni tässäkin itselleni on sopinut täydellisesti kiinteä tai nykyään tuo rajaton paketti kuukautta kohden, koska minulle sopivalla summalla voin lähetellä viestejä ja multimediaviestejä oman mieleni mukaan. Tällöin minulle sopivalla summalla minun ei tarvitse murehtia paljonko missäkin kuussa menot muuttuvat, vaikka viestittelisin jossain kuussa toista kuukautta enemmän.
 3. Surffailen puhelimellani niin paljon netissä, että nettinopeus itselläni oli hetki sitten vielä 21Mbit/s, mikä oli siedettävä. Kuitenkin nykyään minulla on käyttööni on 100 Mbit/s välillä ja mielestäni sopiva on juuri 50 Mbit/s ja 100 Mbit/s välillä.
 4. Jos minulla olisi valittavana ennalta määritelty tai rajaton määrä tiedon siirtoa kuukaudessa, niin ehdottomasti haluaisin ja ottaisin rajattoman. Tällöin minun ei tarvitse seurailla silmä kovana data kulutustani ja saan itselleni sopivalla hinnalla murehtimatta käyttää nettiä mielinmäärin.
 5. Pohjolan ja Baltian samanhintainen käyttö on mielestäni 1-5 asteikolla kohdassa 3. Kyseessä on todella hyvä etu, mutta itse vähemmän reissuun pääsevänä en itselleni pidä sitä niin merkittävänä.
 6. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ? Tietokoneessani on langallinen verkkoyhteys ja tabletissani on mobiiliyhteys, mutta tabletin yhteyden oikkuillessa esimerkiksi junassa, yhdistän laitteen kännykälläni jakamaan langattomaan verkkoon.
 7. Mielestäni Soneralla on hyvin kilpailukykyiset liittymät muihin tarjoajiin nähden. Vaikka itselläni Soneran omaa liittymääni vastaava nopean netin kuukausiraja ei jokaisessa kuussa täyttyisikään, niin pidän silti nopean netin rajoittamista ikävän turhana miinuksena Soneralle. Lisäksi kaikilla liittymän tarjoajilla saisi olla suurempi mahdollisuus oman liittymän rakentamisessa (esimerkiksi vähäisten viestin ja puhelujen rinnalle nopea netti tai päin vastoin.)
jokkeli22
Kommentaattori
1) Käytön mukaan 2) Käytön mukaan, nykyään kun on esim whatsapp jolla voi lähettää ilmaiseksi kuvia 3) No puhelimeni tukee nyt 14,4 mbit/s mutta yleensä nopeus on 2-10 mbit/s, kyllä mielestäni nopeus pitäisi olla max 150 mbit/s 4) B. Rajaton tiedonsiirto ehdottomasti! Ei lopu nopeus kesken kaiken. 5) 5. 6) Soneran 4G reiittimellä, tarvittaessa yhdistän puhelimen nettiin. 7) Soneran 3G verkko on peittävä, mutta korvessa jossa voi asua joku on yleensä 2G tähän voisi kiinnittää huomiota. Ehdottomasti rajaton datansiirto. Ja mielestäni voisi "rakentaa" oman näköisen matkapuhelin liittymän, eli esim. Saisi valita puhe ja viesti määrät vaikka vähemmäksi ja nettiä nopeammaksi. Kun monet ei enää perus viestejä lähetä tai soita, kun nykyään on watsapit, skypet yms. Hinnat ovat ok, toimivuuteen nähden ainakin kotiosoitteessani.
Villex
Rekisteröitynyt

 

 1. Käytön mukaan!
 2. Käytön mukaan! 5kpl/kk
 3. Maksimi (21Mbit/s)
 4. b) Rajaton tiedonsiirto
 5. 4
 6. Mieluiten omaan nettiin (liikkuva netti). Wifi on yleensä kuormittunut.
 7. Itselle spesifioidut palvelut järkihintaan! 🙂
rosema3
Rekisteröitynyt ☆

Minulla ei nykyään tule paljon puhuttua puhelimessa eikä läheteltyä tekstiviestejä, kun on tämä sosiaalinen media 🙂 Edelliskuussa puheminuutteja oli kulunut 27. Joten tässä ehdotukseni:

 

 1.  Näin vähällä käytöllä voisin kannattaa laskutusta käytön mukaan. Toisaalta sitten kun tulee jotain erityistä tai tuleekin tarve soitella paljon puheluita, niin silloin laskun hinta pomppaa varmaan aika ylös. Jos puhuu paljon puhelimessa niin silloin puhepaketti on kannattavampi, eikä tarvi ressata minuuteista. 
 2. Viestit tulisi nykyään olla myöskin käytön mukaan. Itse ainakin käytän viestejä enää todella harvoin, kun on kehitelty kaiken maailman sovelluksia sen tilalle.
 3. Maksimi, jotta voi huoletta surffailla nopeasti.
 4. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Tällä hetkellä minulle riittäisi valmiksi määrätty netti, ei ole koskaan tullut sen kanssa ongelmia vaikka paljon puhelinta käytänki. 
 5. 4
 6. Wifi muualla kuin kotona, kotona on laajakaista.
 7. Voisi itse räätälöidä mahdollisimman edullisen, tarvittavan ja  toimivan paketin. 🙂 Siihen auttaa kyllä, jos ottaa esimerkiksi puhelut ja viestit käyrön mukaan, ettei turhaan maksa käyttämättömästä.

 

Jussii69
Uusi jäsen
Täysin rajattomat paketit kiinnostaa, käyttöaste vaihtelee ja olisi huoletonta
ellid
Rekisteröitynyt ☆
1. Käytön mukaan 2. Käytön mukaan 3. 5 4. b. 5.2. 6. Wifi
Piijuli
Uusi jäsen


Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa?

- paketti on hyvä! Puhun paljon - vähintään 1200 min/kk joten rajaton paketti on mulle sopivin.
Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa?

- paketti on hyvä näissäkin, kun kuuluu samaan rajattomaan pakettiin. Viestejä max. 100/kk
Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)?

-En osaa sanoa sopivaa, mutta kyl jollain alle kympilläki face toimii 😄 
Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto

- mulle riittäis a- vaihtoehto, sillä en käytä ees päivittäin nettiä puhelimella.
Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5)

- 5! Tykkään kovasti!
Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ?

- wifillä käytän tablettia. 
Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille.

- mä oon ollu tyytyväinen Soneran liittymään; toimii joka puolella vaikka onkin hinnaltaan hieman kalliimpi, mutta mielellään maksaa toimivasta! 

ISOPATU
Uusi keskustelija

Ihmettelen miksei mikään operaattori ole heittänyt tällaista kysymystä aiemmin asiakkailleen.

 

Omat vastaukseni on alapuolella.

 1. Ehdottomasti paketeissa. Tosin odottasisin että paketin koon saisi itse määritellä. Taitaa puhelut jäädä alle 200 minuuttiin kuukaudessa.
 2. Sama vastaus kuin edelliseenkin? Alle 50 viestiin jää kuukaudessa?
 3. Sopiva nettinopeus on vähintään 5Mbit/s maksimi voisi olla 30Mbit/s ja LTE verkko. Itse en olisi ainakaan halukas maksamaan tätä nopeammasta extraa. 
 4. Ehdottomasti a) Odottaisin kuitenkin että nopeus on kuitenkin vähintään yllä oleva.
 5. Asteikolla numero 4 Erittäin hyvä ominaisuus. Tosin jos liittymä muuten on kalliimpi kuin kilpailijalla ei tämä ole kuitenkaan ratkaiseva tekijä liittymää valittaessa.
 6. Tabletti menee kotona Wifillä. ?
 7. Olisin valmis tekemään myös määräaikaisiakin sopimuksia mikäli se näkyisi liittymän hinnassa.
rivasto
Rekisteröitynyt

1 Paketti 500 min

2 Paketti 200 kpl

3 20 Mbit/s

4 b) Rajaton tiedonsiirto

5 3

6 Liikkuva

7 Nopeus, edullisuus ja puheaikaa

jebujuu
Rekisteröitynyt ☆

1. Paketti 500

2. Paketti 100

3. 21 Mbit/s

4. B) Rajaton tiedonsiirto

5. 5 - Erittäin paljon

6. Wifi

7. Melkoisen hyvää jo tällä hetkellä, erityisen tärkeää mahdollisuus käyttää kaikissa pohjoismaissa. Lisäksi pidän tärkeänä rajatonta ja nopeaa nettiä

kjns
Kunniajäsen

Tietysti täydellisiä liittymiä on niin paljon kuin käyttäjiäkin, mutta laitan tähän sitten oman preferenssini.

 

1. & 2. Mielestäni liittymiä pitäisi olla kahta eri tyyppiä, puhdas käytön mukaan veloitettava pienellä (esim. 1 euron kk-maksulla), sekä muokattavia paketteja isompaan käyttöön.

Itse käytän puhetta ehkä noin tunnin - puolitoista kuukaudessa ja tekstareita ehkä 30, tällä hetkellä liittymässäni on 1000 minuuttia ja tekstaria, joten tulee olo, että "maksan turhasta". Pitäisi olla saatavissa myös paketti, jossa on järkevä netti pienemmillä puhe- ja tekstiviestimäärillä.

 

Paketin pohja voisi olla vaikka 100 min + 50 sms ja sitten hinta määräytyisi netin käyttömäärän (ja ehkä nopeuden) mukaan. Operaattorille itselleen tuskin on väliä, tuleeko tavara puhelimeen 1 Mbit/s vai 50 Mbit/s nopeudella jos käyttöä on vain pari gigaa per kuukausi. Itse olen sitä kansakuntaa, joka pärjää mainiosta 10 Gt käyttörajalla, mutta haluaa kuitenkin nopeutta.

 

3. Mielestäni tänä päivänä alle 2 Mbit/s nopeuden myyminen kännykkään pitäisi olla laitonta. 256k on vitsi, 512k on turha, 1M on tuskaisen hidas, mutta 2M nopeus alkaa riittämään jo rauhallisempaan käyttöön ja satunnaiseen videoiden ja musiikin striimaukseen. Itselle tuo 21 Mbit/s 4G-verkkoon pääsevä nopeus on ollut aika sopiva. Tätä kovemmat nopeudet ovat lähinnä markkinointikikkoja, koska etenkin 3G-verkon alueella nopeudet jäävät pääsääntönä maks. 10 Mbit/s tasolle. 4G-verkoissa nopeuksista voi joskus olla jopa iloakin, mutta itselleni ero 20 ja 50 megan välillä kännykässä on olematon. Tietokonekäytössä sitten asia on eri, mutta nyt puhuttiinkin kännykkäliittymistä.

 

4. Ehdottomasti a) paketin, koska kuten edellä mainitsin, on itselläni datan käyttö kännykässä määrällisesti niin pientä (tämä jälleen koskee vain kännykkää, kodin 4G sitten rajaton).

 

5. Yleisellä tasolla ehkä 4, se on kiva bonari olla olemassa. Etenkin kun matkailu Ruotsiin ja Viroon on sen verran edullista tänä päivänä, että silloin tällöin tulee käytyä. Pärjättiinhän sitä pitkään ilmankin, mutta esim. karttojen ja hakupalveluiden vapaa käyttö kohdemaassa on erittäin hyvä juttu. Jos vastakkain on kaksi muuten vastaavaa liittymää, niin valitsisin 100% varmuudella sen jossa tämä mahdollisuus on.

 

6. Pidemmillä reissuilla otan kodin 4G-modeemin irti telakasta ja käytän sitä, satunnaisessa käytössä naitan kännykän hotspotiin.

 

7. Oikeastaan toivoisin Soneran liittymärakenteen muistuttavan enemmän TeleFinlandia. Sieltä löytyisi haluamani muokattavuus, mutta heillä ei ole 1. Mobiilivarmennetta 2. Multisimiä 3. Pohjolan ja Baltian puheluita. Muuten olisin siirtänyt liittymäni jo sinne. Nykyään Soneran kanssa tuntuu, että maksan "tyhjästä" koska saadakseni kunnon 21M netin, joudun ottamaan myös huikean määrän puhetta ja tekstareita, joita en käytä. Onneksi sentään Suurenmoinen on kampiksessa vielä muutaman kuukauden niin se maksaa vain kaksikymppiä kuussa, jossa minusta tuntuu, että maksan vitosen kuussa liikaa. 100min + 50 sms + 21M 4G-netti 15 euroa kuukaudessa niin olen totaalisen onnellinen.

JJP63
Uusi jäsen

200 min puhetta, 400 kpl sms/mms, ja oikeasti joka puolella toimiva 4G ilman käyttö rajoituksia, eli rajaton. Hinta voisi olla 12€/kk.

rouvitu
Kommentaattori

1. Muokattava puhepaketti

2. muokattava tekstaripaketti

3. 50 mbit/s

4. b rajaton

5. 5 

6. tablettia

7. Rajattoman netin käyttö on iso miinus. Isona plussana verkkon kuuluvuus myös lapissa, missä asukkaita vähän. Sonera viihteelle kännykkään oma tallennus ohjelma. 

NikoNo
Moderaattori
Moderaattori

Tämä on mielenkiintoinen ketju ja mukava lukea teidän vastauksia. Jokaisella tietysti on vähän erilaiset tarpeet liittymälle ja hyvin erilaista käyttöä. Selvästi netin käyttö on yhdistävä asia ja se koetaan liittymällä tärkeäksi. Tämä ei sinänsä yllätä, kun älypuhelinten käyttö perustuu hyvin pitkälti juurikin nettiyhteyden varaan.

Lisää vaan vastauksia, näitä on kiva lukea! 🙂

zimeon
Uusi jäsen

 

 1.  Käytön mukaan voisi olla ihan hyvä, mutta tämänhetkisellä hinnoittelumallilla siinä ei ole mitään järkeä käyttää. Rajattomat puhepaketit ovat täysin hyödyttömiä koska niiden hinta on taas ihan järjetön. Kilpailijan paketti missä on 500kpl joko puhetta tai viestiä on järkevämpi, jos pakettiliittymiä haluaa käyttää jatkossa. Puheluita n. 200-400min kuukaudesa.
 2. Katso vastaus yksi. Viestejä ~20-50kpl, mms viestejä ei lainkaan.
 3. Vähintään 21Mb/s, mielellään 50Mb/s. Rajaton käyttö tai sitten jokin ~20GB raja kuukaudessa.
 4. Riippuu täysin siitä mikä ennalta määritetty määrä. Alle 10GB kuukaudessa tulee liian helposti täyteen, 20GB taas paljon kohtuullisempi jos raja pitää määrittää. Rajaton ei ole välttämättömyys.
 5. 1, harvoin tulee liikuttua suomen rajojen ulkopuolelle.
 6. Tabletti on yhtydessä nettiin wifin kautta. 3G/4G:tä ei edes ole enkä ole kaivannut.
 7. Kytkyliittymät ovat tällä hetkellä aika turhia, koska puhelin maksaa saman ostaa sen kertamaksulla vai ei. Mikäli puhelimen oikeasti saisi halvemmalla, siis oikeasti merkittävän summan halvemmalla olisi kytkyliitymät kiinostavimpia. Tällä hetkellä itse arvostan enemmän vapautta valita liittymän/puhelimen kun se etä säästän jonkun muutaman euron kuukaudessa liittymämaksusta tai pari kymppiä puhelimen hinnasta.
jussard
Rekisteröitynyt ☆

1. Ehdottomasti paketissa. Käytän noin 300 minuuttia kuukaudessa.

2. Ehdottomasti paketissa. Käytän noin 50 viestiä kuukaudessa.

3. 50 mbit/s

4. b) Rajaton tiedonsiirto

5. Eipä juuri mitään. En asioi k.o. maissa.

6. Wifillä.

7. Kytkyliittymät pois ja tilalle laajemmat maksuvaihtoehdot, joissa saa valita esim. 6 tai 12:sta kuukauden maksuajan.

Kristina15
Uusi jäsen

Olen ollut jo kauan tyytyväinen Sonera asiakas. Mitä tulee liittymään, niin Sopiva on ollut minulle passeli. Mitä toivoisiin lisäksi tähän pakettiin, niin multimediaviesti osio. 

kjns
Kunniajäsen

Multimediaviestit kuuluvat Sopivan viestipakettiin, kuten myös videopuhelut puhepakettiin 🙂

 

"Multimediaviestit sisältyvät Sonera Sopiva -liittymän viestipakettiin automaattisesti, etkä tarvitse erillistä multimediaviestipakettia. Paketin ylimenevät multimediaviestit laskutetaan normaalin hinnaston mukaisesti."

 

"Videopuhelut sisältyvät Sonera Sopiva -liittymien puhepakettiin."

Liski
Uusi jäsen
 1. Käytön mukaan tai pieni paketti (50-100min). Ei ole itselle väliä. Itsellä menee kuukaudessa 30 minuutista 1 tuntiin. 
 2. Myös käytön mukaan tai pieni paketti (50-100kpl). Ei suurta merkitystä itselle. Lähetän perinteisiä viestejä kuukaudessa 20-50 kpl. 
 3. Mielellään 150M, että saa täyden hyödyn kännykästä irti. Vähintään kuitenkin 50M. 
 4. Ennalta määrätty raja, jos tarpeeksi korkea raja (väh. 10Gt) ja edullisempi hinta (väh. 2-3e edullisempi kuin rajaton). Käytän enimmäkseen WLANia, joten mobiilidataa en tarvitse kovinkaan paljon. 
 5. Kiinnostavuus 4. Käyn usein pohjolassa ja Baltiassa, joten on suurta hyötyä. 
 6. Kahdessa tabletissa on SIM-kortit (4G ja 3G). Molemmissa käytän WLANia kotona ja mobiilidataa muuualla. Muut laitteet käyttää WLANia. 
 7. En kaipaa enempää ominaisuuksia. Olen tyytyväinen nykyisiin ominaisuuksiin. Mitään ei tarvitse siis lisätä, mutta ei myöskään saa karsia. Jatkakaa samaan malliin jatkossakin! 🙂 
Anterte
Uusi keskustelija

Rajaton netti (ilman käyttö kattoa) samoin puhe/tekstarit.
Jatkuva voimassa olo aika ilman vuosi rajoituksia.
Nämä ne kaikkein tärkeimmät asiat ovatkin.
Lisäksi haluan että uskollisia pitkäaikaisia asiakkaita tulisi jotenkin palkinta liittymän hinnoissa se jos mikä olisi oikein ja kohtuullista jos asiakas on pysynyt liittymä uskollisena esim jo 50 vuotta.

Benedictus
Uusi keskustelija

1. Puhelut, veloitus ilman muuta käytön mukaan. 

2. Sama kuin edellä, käytön mukaan.

3. 50 Mbit/s

4. Vaihtoehto B

5. Ei merkittävästi. 

6. liikkuva netti

7. -

Lypite
Uusi keskustelija

Täytyy ensiksi todeta että olen Soneran erittäin pitkäaikainen asiakas, eli en ole vaihtanut lainkaan liittymää.

Siksi toivonkin että Sonera kehittää pitkäaikaisille uskollisille asiakkilleen jatkuvasti voimassa olevan liittymän ilman käyttörajoituksia.
Netti puhelu/tekstiviestit.
Täydellä käytössä olevalla tehokkaimalla nopeudella.

RitaKu
Rekisteröitynyt

Puhelinpaketit käteviä jollainen itselläkin on, tosin jos on tarpeeksi puheaikaa niin on liikaa tekstiviestejä, jos taas puhe-tekstiviesti on kunnossa niin netti sitten liian pieni.
Voisiko olla mahdollista että puhelinpaketti koottaisiin osista? Asiakas voisi valita määrät itse jonka mukaan puhelinpaketin kokonaiskustannus määräytyisi.
Suurimmalla osalla puhelinpaketteja olevilla tutuillani on sama tilanne ettei paketti vastaa aina sitä omaa tarvetta, varsinkin jos elämäntilanne muuttuu. 

henabuibui
Uusi jäsen
1. puhun itse erittäin vähä puhelimessa ja ilmaset whattsapp puhelut yleistyy koko ajan. Tarvitsen itselle vain pienen paketin, tyyliin 100 min 2. Max 100 minsaa. 3. Tekstiviestejä en enää lähetä ku iskälle ja äitille joten mielummin käytön mukaan. Muuten lähetän viestit whattsappin kautta. 4. Max 5. 5. 50 Mbit/s. 6. B) Rajaton tiedonsiirto koska nettiä tulee käytettyä erittäin paljon kännykällä 7. Onhan se hyvä vaikka itse en Baltian maissa pahemmin matkustele. mahollisuus siihen on hyvä olla. 3/5 8. Käytän kämpän wifiä ja matkoilla puhelimen nettiä. 9. Ei tuu nyt avointa palautetta mieleen 🙂
kihve86
Rekisteröitynyt ☆
 1. käytön mukaan, tällähetkellä 100min paketti ei kulu.
 2. käytön mukaan, 25kpl paketti ei kulu
 3. 2Mbps, piisaa kännyyn loistavasti, fullHD youtube streami tulee nykimäti. wifillä sitten 'tiedon siirrot'
 4. A
 5. 0
 6. tabletti on wifillä
 7. ois semmonen käytönmukaan laskuttava parinmega netillä(vaikka se data raja sinne 5gt) ja 5e/kk aikas jees.
LucaLin
Uusi jäsen

 

1. Paketin mukaan olisi mielestäni viisainta. Se olisi myös loppujen lopuksi edullisin vaihtoehto, jos miettii paljonko tarvitsee saldoa kuukaudessa. Itselläni on sadan minuutin paketti, joka riittää minulle hyvin.

2. Käytön mukaan. Varsinkin nuorison keskuudessa on tekstiviesteistä alettu "luopumaan" ja mobiilidatan tai Wi-Fin kautta lähetetään nykyään useimmat viestit. Joten itse en suinkaan lähetä nykyään kuin vain muutaman tekstiviestin kuukaudessa.

3. Tarpeeksi hyvä että esim. YouTube-videot latautuisivat vaivatta, joten joku 30-50 Mbit/s.

4. Itse käytän nykyään paljon matkapuhelintani netin surffailussa mobiilidataa käyttäen, joten ottaisin rajattoman tiedonsiirron, jotta voi huolletta pitää mobiilidataa päällä kännykässä Hymiö Onnellinen

5. Reissaan hyvin usein kyseisillä alueilla, joten sanoisin että 5.

6. Kotona ja opiskelupaikalla käytän Wi-Fiä, muuten mobiilidataa.

7. No ensinnäkin juuri tätä, että olisi mahdollisuus itse osallistua liittymän parantamiseen Hymiö Silmänisku - joten sinänsä hyvä idea tämänlainen kysely. Itse en ole huomannut Soneran asiakkaana paljonkaan parannettavaa, on toiminut mielestäni todella hyvin 🙂 Mutta jos jotenkin voisi parantaa, niin kytkyliittymät ovat mielestäni turhia. 

 

Joten tässä olivat vastaukseni. Keep up the good work, Sonera! Ja oikein hyvää vappua kaikille.

pitopeli
Vakiokalustoa ☆
 1. Paketti on hyvä, siinä on kaikki samassa, mutta voisi olla sellainenkin liittymä kuin alle euron päivä, TeleFinlandilla oli aikoinaan sellainen. Minuutti määristä en osaa sanoa, joskus ei mene kk 30min siksi hyvä tuo 1€ pv ja joskus menee kk taas 500-700 minsaa. Tuo alle euron päivä liittymä on hyvä niille jotka soittavat vähän ja sit kun soittavat niin soittavat saman päivän aikana tosi paljon, niin kuin mie.
 2. Sekä että, sekin riippuu monesta asiasta. Viestejä laitan kuukaudessa ehkä 10 kpl.
 3. 80 Mbit/s harvoin tarvitsee täyttä nopeutta 50 Mbit/s pärjää jo hyvin.
 4. Ehdottomasti rajaton.

5.4 onhan se hyvä kun ei tarvii miettiä mitä maksaa. Vasta soitin serkulle Ruotsiin ja parisen tuntia siinä meni ja sitten alkoi hirvittää et miten iso lasku tuleekaan, mutta onneksi on tämä jätti 🙂

6.Wifi ja Liikkuva netti.

7. Olen pääasiassa erittäin tyytyväinen ollut Viihde, kiinteä, liikkuva ja matkapuhelinliittymiin, ongelmia on ollut mutta ne on saatu hyvin korjattua ja sovittua. Vielä kun saisitte sen mobiilivarmenteen et se saisi netistä kytkettyä, niin kuin on eräällä kilpailijallanne, ei kehtaa lähteä 100-200 km ajamaan sen takia ja voisi niissä kaupungeissa joissa ei ole Sonera kauppaa, mutta myyvät Soneran liittymiä niin heillekin oikeus tehdä sopimukset tuosta mobiilivarmenteesta. Olen puhunut, Hyvää Vappu ja kevään jatkoa, kesästä kun ei ole vielä tietoa.

Babula
Rekisteröitynyt ☆
1. Käytön mukaan ehdottomasti, itellä menee kuussa varmaan alle 50min 2.viestit myös käytön mukaan! Alle 20kpl/kk 3. Itellä käytössä 50megaa 50gt katto netin pitää olla hyvä 4.a, eli joku tietty määrä 5. En käytä nettii ulkomailla, ei vaikuta päätökseen 6. Kotona valokuitu... eli wifillä 7. parempi kuin saunalahti, tää tullut todettua
ansu75
Rekisteröitynyt ☆
 1. paketti olisi parempi, nyt on käytössä 100 min/kk ja se yleensä on riittänyt
 2. paketissa, nyt on 25kpl/kk ja se on välillä kyllä ylittynyt
 3. isoin mahdollinen tietysti jos halvalla saa, nyt taitaa olla kyllä joku pieni nopeus, joka vielä entisestään hidastuu usein loppukaudesta kun maksimit tulee täyteen
 4. Rajaton olisi kyllä parempi
 5. 5 ehdottomasti
 6. perheen tabletissa soneran sim, jossa pelkkä data, ei ollenkaan puhetta/viestejä
 7. Mahdollisuus muokata omanlaisensa liittymä valitsemalla jokainen kohta erikseen (puheminuutit, viestimäärät, nettipaketti) Olen ollut tyytyväinen nykyiseen liittymaan hinnan puolesta (10€ /kk) ja tämän tapaista haluaisin jatkossa, aiemmin tähän pakettiin sai esim lisää tekstareita 2€/kk mutta enää se ei ole mahdollista, kaikki nykyiset liittymät tuntuu liian kalliilta kun joudun kustantamaan 3 liittymää (oman, + 2 lasta)
sevk_
Vakiokalustoa ☆☆
 1.  Pitäisikö puhelut veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit käyttäväsi minuutteja kuukaudessa? Paketti on, jos se ei heiluttele hintaa mahdottomasti. Itse säädettävät paketit olisivat optiona. 30-100 minuuttia kuussa kuluu.
 2. Pitäisikö viestit ja multimediaviestit veloittaa käytön mukaan vai paketissa? Paljonko arvioit lähettäväsi viestejä kuukaudessa? Paketti tässäkin on hyvä. 100-300 viestiä kuussa.
 3. Mikä on Sopiva nettinopeus matkapuhelinliittymääsi (Mbit/s)? Ilman rajoituksia. Kaistan puolesta on ongelmia, joten se rajoittaa nopeuksia enemmän kuin nopeusoptiot.
 4. Jos valittavana on kaksi nettipakettivaihtoehtoa, kumman valitsisit? a) Ennalta määritelty määrä (Gt) nettiä, jossa edullisempi hinta b) Rajaton tiedonsiirto Ennalta määritellyt rajat. Rajattomia suositaan laittomassa p2p liikenteessä, joka pitäisi kitkeä pois kaistaa kuluttamasta.
 5. Kuinka paljon liittymän kiinnostavuutta lisää, jos sitä voi käyttää samaan hintaan pohjolassa ja Baltiassa? (asteikolla 1-5) Erittäin paljon lisää kiinnostavuutta. Siihen myös muuta eurooppaa matkaan mukaan. 10.
 6. Jos käytössäsi on esimerkiksi tablet tai muita nettiä hyödyntäviä laitteita, miten yhdistät ne tällä hetkellä nettiin (wifi, liikkuva netti jne.) ? Läppäriin tulee jaettua puhelimen kautta verkkoa kotiverkon ulkopuolella. Tabletissa on multsim-kortti pääliittymän ominaisuuksilla ja on kotiverkossa wlanissa kiinni.
 7. Avoin palaute. Mitä ominaisuuksia kaipaisit Soneran matkapuhelinliittymään? Sana on vapaa kehitysehdotuksille. Lisää kaistaa verkkoon, on tukkoista 4G ja muissa verkoissa.
mickson
Uusi jäsen

1)  Paketissa. Minuutteja alle sata/kk

2)  Myös paketissa. Alle sata

3)  50 tai enemmän

4)  Rajaton tiedonsiirto on nykypäivää. Onko oikeasti paljoa hintaeroa onko rajaton vai rajattu liittymä?

5)  4. On se hyödyllinen ominaisuus.

6)  Jaan kännykän nettiä.

7)  Olen tyytyväinen nykyiseen jättiliittymään paitsi rajaton tiedonsiirto olisi plussaa. 

Rebezki
Rekisteröitynyt

Olen aina halunnut puhelin liittymän, jossa olisi mahdollisimman nopea/tehokas netti liittymä, joka olisi rajaton! Mutta liittymät, jossa olisi tehokas netti, sisältää usein myös tietyn määrän puheluita ja tekstareita.. En halua niitä. Haluaisin vain tehokkaan netin, ilman mitään 1000 tekstaria ja 1000 minuuttia puheluita. 
Okei voi liittymä sisältää ehkä 5 tekstaria max ja tunnin puheluita. En ikinä soittele/lähettele tekstareita niin paljoa. 
Mutta eniten vihaan kytkykauppoja, jossa on pakko pitää liittymä vähintään 2 vuotta, ennen kuin voi vaihtaa sen. On vain jäänyt hyvin ikävä maku kytkykaupoista, että en enään ikinä aijo sellaiseen ryhtyä.

 

Pointti on se että mahdollisimman halpa liittymä TEHOKKAALLA netillä, ilman lisä kustannuksia esim. ylimääräiset tekstarit sekä puhelut.

ZayLeno
Rekisteröitynyt ☆

Startti-paketista kevyempi versio tarjolle. Meillä olisi esim perheen pienimmille puhelimen käyttäjille tälläiselle liittymälle kysyntää. Tai perusliittymä jossa kk-maksuun sisältyisi netti ja siihen päälle puhelut/tekstarit käytön mukaan. Kilpailijoilta löytyy tälläisiä liittymä vaihtoehtoja. Ja sitten aito Tekstari-paketti jossa olisi tekstareita reilusti ja puhetta vähän. Mitä tekee esimerkiksi kuuro ihminen liittymällä jossa puhetta 100min-rajattomasti ja tämä ei ole vitsinä heitetty... Myöskään kaikki eivät oletusarvoisesti käytä WhatsAppia
Kauan asiakkaana olleille oikeasti etuja joista on hyötyä. SoneraEtu-ohjelman lopetus oli vikatikki.

Eremita
Uusi jäsen

1. itselle melkolailla sama, kunhan ei vaikuta hintaan liiaksi. Hyvä jos 10min kertyy per kuukausi soittoja maksimissaan.

 

2. pakettiratkaisu sopii itselle paremmin, esim. vanhempani (joista vain toisella on älypuhelin) eivät ole omaksuneet whatsappia ym. joten tekstareita kertynee ehkä 500-750kpl/kk. Tällähetkellä itsellä tarjouksen kautta rajaton käytössä, joka on huoleton vaihtoehto. Mielummin hoidan asiat tekstiviestitse kuin soittamalla. Kavereiden kautta viestittely tosin hoituu useimmiten Whatsapp/FB messenger.

 

3. 21Mbps LTE riittänee

 

4. Riippuu täysin rajoittamattoman datapaketin hinnasta, mutta rajoitetulla datakatolla minimissään 20-25Gt siirtoa, vähemmän mikäli WIFI käytössä (omassa käytössä esim. kuukauden aikana vain 1,46Gt mobiilidataa, mutta 18,34Gt WIFIn kautta).

5. onhan se mukava lisä, vaikkei itselle juuri käyttöä olekaan.

6. Muut laitteet nettiin yhteydessä laajakaistan kautta WIFI:llä.

7. enemmän joustavuutta puheminuuttien vs tekstareiden välille; joko molemmissa katot ovat liian alhaalla tai sitten liian korkealle, hyvää kompromissia ei tunnu löytyvän. Nykyinen Jätti-paketti mukavalla tarjoushinnalla tosin on riittänyt enemmän kuin hyvin, ei valittamista oikeastaan millään osa-alueella, joskin edelleen ne rajattomat puheminuutit jää itsellä käyttämättä, mikäli ne ylipäänsä tuovat paketille lisähintaa?

jcwalker
Uusi jäsen

1. Puhelut voivat olla pakettihinnoiteltuja, mutta ne olisi hyvä saada räätälöidä omaan tarpeeseen.

   Paketteja pitäisi saada muokata omaan tarpeeseen, eikä siten, että joutuu tyytymään kompromissiin.

   Tällä hetkellä minuutteja kertyy kuukaudessa n. 250.

2. Kuten puhelutkin, tämänkin paketin koko olisi hyvä olla valittavissa, Itsellä kun ei varsinaisia maksullisia 

   viestejä juurikaan kuukaudessa tule. Kaiken kaikkiaan ehkä parisenkymmentä.

3. LTE -verkon maksimi on hyvä olla.

4. Ei juurikaan merkitystä. Tämän hetken 50 gigan rajasta jaa huomattava osa käyttämättä. Tämäkin voisi 

    olla tarpeen mukaan valittavissa. Ottaisin varmaan rajattoman, jos se ei toisi älytöntä hintalisää.

5. 4

6. Läppärin yhteyden jaan ulkomaailmassa puhelimesta ja tabletissa on kotona wifi ja ulkomaailmassa

    mobiilidata.

7. Olisi aika mahtavaa, jos paketin saisi räätälöidä itse just sellaiseksi kun haluaa. Tälläkin hetkellä maksan

   niin sanotusti turhasta. Tosin hinta ei tämän johdosta saisi pompsahtaa kohtuuttomaksi.

 

Vanhamoto
Rekisteröitynyt

 

 1. Paketti on kätevin, ja vielä kun yhdistää koko perheen puhelut siihen pakettiin. Ei tule yllätyksiä. Erilaisia paketteja pitää tietenkin olla valittavissa.   
 2. Paketti on kätevin, ja vielä kun yhdistää koko perheen puhelut siihen pakettiin. Ei tule yllätyksiä. Erilaisia paketteja pitää tietenkin olla valittavissa.
 3. 4G ja mielellään 50+ Mbps, jottya se sopii myös luurin ja läppärin "nettitikuksi"
 4. Riittävän ison valmiin edullisen paketin, esim 10 GT
 5. 4
 6. Wifi tai luurin kautta
 7. Nykyinen perhepakettisysteemi on meille ainakin erinomainen!

 

mansu95
Tutustumassa ☆

 

 1.  Paketti. esim, rajattomat puhelut
 2. Paketti. Rajaton. Itse käytän arv.n.150 - 200 txt kk.
 3. Varmaan 50 Mbit/s
 4. Valitsisin b:n Rajaton tiedonsiirto
 5. 5
 6. Itellä on kotona laajakaista, joka jakaa langattomasti verkon kaikkiin laitteisiin. Jos en ole kotona ja haluun käyttää Tablettia, niin jaan puhelimen netin sille.
 7. Sonera ETU-ohjelma, muistan vielä kun sai netitä tilattua jth lahjakortteja Sonera Kauppaan yms... Niitä oisin kaivannut. Samalla haluaisin Euron sunnuntait takas. Myös semmoinen vois olla hyvä, että saisi itse rakentaa oman liittymän. (valita minuutit, txt, jne...)
MsS2015
Rekisteröitynyt

1. Paketti niin ei tarvitse laskea montako minuuttia jo käyttänyt tässä kuussa. Välillä en soita yhtään ja välillä on enemmän soitettavaa.

2. Tässäkin paketti on helpoin, niin voi huoleti laitella viestejä. Aikoinaan kun oli 1000 rajana, ylitin sen monesti. Mut nykyisin lähtee vähemmän viestejä.

3. En osaa tätä arvioida, sopiva ja toimiva sanoisin.

4. Ehdottomasti rajaton tiedonsiirto! Itselläni on netti koko ajan puhelimessa päällä, vaikka sitä en aktiivisesti käyttäisikään.

5. Ehdottomasti kiinnostaisi!

6. Käytössäni on vain kännykkä, jossa on mobiilidata käytössä.

7. Ja kaiken tämän jälkeen toivoisin liittymäle kohtuullista hintaa. Yli 20euron hinta on minusta kohtuuton.

 

mossenaattori
Rekisteröitynyt

1. Paketissa. 150min puhetta kuukaudessa

2. Viestit paketissa, multimediaviestit käytön mukaan. Tekstiviestejä 50kpl kuukaudessa

3. n.5Mb/s

4. b)

5. 3

6. liikkuvalla netillä (4G)

7. Kohtuullinen hinta.

wolle74
Uusi keskustelija

Unelmien liittymä olisi sellainen jossa on rajaton data ympäri maailman tai ainakin EU-maissa. Puhelut ja viestit saisi myös kuulua EU-maissa pakettiin. Muualla maailmassa puhelut ja viestit normaalein hinnoin kuten tähänkin asti.

Tärkeimpänä olisi kuitenkin tuo rajaton data. 

Hinta tämmöiselle liittymälle ilman rajoja voisi siis olla vaikka 29,95€/kk

Makiluola
Uusi jäsen

1. Rajattomasti puheluita, videopuheluita, teksti- ja MMS viestejä, sekä DATAA! Puheluminuutteja ehkä minulla noin 60 - 80 min kuukausi. Viestejä paljon. Dataa ei "uskalla" käyttää täysin vapaasi nykyään, kun on rajoitus SONERAN kaikissa matkapuhelinliittymissä, joten jää hyödyntämättä täysimääräisesti mm. Spotify, YouTube, jne.

 

2. MMS- ja tekstiviestit osana pakettia, joissa myös vaihtoehtona täysin rajaton paketti.

 

3. Nettinopeus maksimi 4G ja 3G, sekä alemmat nopeusluokat (Halvempi hinta!).

 

4. B = rajaton tiedonsiirto. (Valinnais vaihtoehtona rajatut tiedonsiirtomäärät huomattavasti alempaan  hintaan.).

 

5. Minulle on tärkeätä tämä Pohjolan ja Balttian kuuluminen myös tähän SONERAN verkkoon, koska matkustan näissä maissa aika usein. (Toivomus olisi, että SONERA superliitymässä olisi kaikki EU maat mukana  kiinteällä järkevällä hinnalla "kotiverkko", kuten nykyään ovat Pohjoismaat ja Baltian maat). Elämme nyt vuotta 2015! Kiinnostus on nyt ja tulevaisuudessa 5!

 

6. Tabletteja on minulla useampia. Ne käyttävät kotona WLAN yhteyksiä ja liikkuvaa nettiä satunnaisesti kotona. Matkoilla kotimaassa ne käyttävät aina liikkuvaa nettiä, ulkomailla paikallisia WLAN yhteyksiä. Pöytätietokone ja monet muut internettiin kotona kytketyt laitteet ovat reittimien etherhetyhteyden kautta kiinni valokuituverkossa ja osa niistä on WiFi yhteydellä kytketty reitittimen kautta valokuituverkkoon.

 

7. Lisää kaistaa ja nopeutta, täysin rajaton DATAn siirtomäärä, sekä SONERA matkapuhelinverkon kotialueeksi täysin rajattomalla (Puhe, videopuhelut, teksti- ja MMS viestit ja rajoittamaton DATA määrä aina maksiminopeudella) liittymällä käsittäen koko EU alueen kohtuulliseen hintaan. Tämä olisi se "show stopper", joka löisi kilpailijoilta "luun kurkkuun" ainakin hetkeksi aikaa. Liitymän nimi voisi olla Sonera Eurooppa liittymä. Myynnin / markkinoinnin iskulauseena: "Me teimme sen ensimmäisenä Euroopassa! Sonera Eurooppa liittymä, kahleista ja rajoituksista vapaa!". Mies Onnellinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torres84
Rekisteröitynyt ☆

 

1. Paketissa. Tällä hetkellä minulla menee puheluihin kuussa ehkä 1-2 tuntia.

 

2. Samoin paketissa. Viestejä tulee lähetettyä muutama sata kuukausittain.

 

3. Tällä hetkellä käytän 4G-nopeuksista mobiilinettiä, olen ollut tyytyväinen siihen.

 

4. Rajaton tiedonsiirto, vaikka maksaisikin enemmän.

 

5. Kyllähän mahdollisuus käyttää puhelinta lähimaissa samaan hintaan kuin kotimaassa, kiinnostaa. 

 

6. Tällä hetkellä minulla ei ole omassa asunnossani kiinteää laajakaistaa, joten nettiä käytän jakamalla 4G-yhteyteni puhelimestani muita laitteita (kuten tietokoneeni) varten.

 

7. Muissa kuin Baltian maissa olisi hyvä olla jonkunlainen datapaketti, mikä olisi halvempi kuin roaming-maksut yleensä. Tämä olisi hyvä varsinkin jos haluaa Google mapsia käyttää ulkomailla.

Helape
Kommentaattori

1.Minulla on Sonera Sopiva Jätti- liittymä jossa rajattomat puhelut ja viestit sekä 50 Gt tiedonsiirtoa. Liittymä maksaa 19,95 € /kk. Puhun noin 100 min /kk. Puhelut hyvä velottaa paketissa.

2.Samoin paketissa saisi olla viestit mukana. Viestejä lähetän alle 10 kuukaudessa.

3.Verkon maksiminopeus, asuinalueellani ei tosin ole Soneran 4G- verkkoa joten pitää tyytyä 3G- verkkoon.

4.Nykyisellä käytöllä (1-2 Gt /KK) valitsisin a)Ennalta määrätty määrä nettiä.

5.Lisää kiinnostavuutta jonkin verran (3) sillä käyn joskus Ruotsissa ja Virossa, on mukava lisä!

6.Käytän nettiä paljon tietokoneilla ja tabletilla wlan- yhteydellä Huawei- langattoman reitittimen kautta. Minulla on nettiliittymänä Aito 4G Teho jossa rajaton tiedonsiirto. Maksan siitä 14,90 € / kk. Joskus kun olen läppärin kanssa muualla paikassa jossa ei ole wlan- yhteyttä käytän puhelimen nettiyhteyttä läppärillä.

7.Minulla on Lenovon 10,1" tabletti jossa sim-korttipaikka. Kaipaisin mahdollisuutta saada joko puhelin- tai nettiliittymään rinnakkais-sim-kortin jolla voisi käyttää tablettia. Kaikkein paras olisi tilanne jossa olisi vain yksi yhteinen liittymä jossa oma sim- kortti kaikille eri laitteille ja että niitä voisi käyttää sekä erikseen että yhtä aikaa. Toinen toive on että laajennatte 4G- verkkoanne niin että hyödyn noiden liittymieni kaikista omoinaisuuksista.Asun 10 km Lahden keskustasta radan varressa mutta 4g-verkkoa ei ole vaikka yksi mastokin on näköetäisyydellä, tosin en tiedä kenen. DNAn 4G toimii kyllä täällä muuten halua vaihtaa operaattoria.