Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63903
Kirjoituksia 174056

Käyttökokemuksia Samsung Galaxy Gear VR virtuaalilaseistaHighlighted

Käyttökokemuksia Samsung Galaxy Gear VR virtuaalilaseista

Moderaattori
Viestejä 912 kpl

Käyttökokemuksia Samsung Galaxy Gear VR virtuaalilaseista

1/1

 

Tiedätkö sen tunteen, kun pitkäkaulainen dinosaurus tuijottaa ja tunnet sen hengityksen silmäkulmassa, mutta et uskalla katsoa? Tai kun Kapteeni Amerikan kanssa juokset Hulkkia kohden rinta rinnan väistellen samalla Thorin vasaraa?

 

Ai et tiennyt! En minäkään ennen kuin pääsin testaamaan Samsung Galaxy Gear VR virtuaalitodellisuuslaseja. Aika uskomattomat, huh huh! Kokemusta on vaikea pukea sanoiksi. Tähän maailmaan todellakin uppoutuu heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Pelottavaa, mutta samalla NIIN siistiä!

 

Käyttöönotto


Käyttöönotto oli kyllä todella helppo. Luuri, tässä tapauksessa Samsung Galaxy S6 Edge kiinnitetään lasien eteen, KLIKS, jolloin puhelimen näyttöön ilmestyy kehotus ladata Gear VR ohjelma.

 

oculus.jpg

 

Gear asennus.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asennus itsessään on helppo ja nopea, eikä se kestä mobiiliyhteydelläkään kun pari minuuttia. Kun asennus on valmis, ilmestyy puhelimen näytölle kuvake joka kertoo onnistuneesta latauksesta.

 

näyttö.jpg

 

Asennuksen jälkeen luodaan tili jonka avulla elokuvien, videoiden ja pelien lataus onnistuu. Tilin tiedoissa pyydetään luottokortin tietoja, jolloin voisi ostaa maksullisia sovelluksia, mutta itse skippasin tuon toistaiseksi. Tietojen lisäys onnistuu myöhemminkin mikäli niin haluaa. Tämä koko hoito onnistui tosi näppärästi ja lähes ”automaattisesti”. Koko hommaan ei tuhraantunut kuin muutama minuutti.

 

Sisältö

 

Sovelluskaupasta oli ”pakko” ladata kokeiluun perinteinen Pasianssi J, Cirque du Soleil, Jurassic Park, Dream Worksin leffapätkät, Avengers, kuvagalleriat, merenalais elämä theBluVR, juoksupeli Temple Run ja monta muuta ilmaisohjelmaa. Kauhupätkät jätin tällä kertaa suosiolla väliin. Sen verran tiukkaa tavaraa sisälsi jo nämäkin. Valinnanvaraa riitti aika mukavasti. Sovelluksiahan voi ladata joko suoraa puhelimesta tai sitten lasien avulla ”katsekontaktilla”.

 

Suositus.jpg

 

Havaintoja

 

Lasit istuvat päähän hyvin, kiitos säädettävien tarrojen. Ja näin vinkkinä, ne kannattaa ”istuttaa” päähän todella napakasti jotta kuvan saa mahdollisimman selkeäksi ja teräväksi. Lasien päällä on pikku rulla jolla terävyyttä saa säädeltyä omille silmille sopivaksi. Akun kesto on ihan ok. Silmät loppuu ennen kuin akku, joten hyvin pärjää 😉

 

Ensimmäisellä käyttökerralla pääsee harjoittelemaan kosketuspaneelin käyttöä sekä sitä kuinka eri ”juttuja” voi ruudulta valita, ihan vain silmillä. Alkuopastus oli siis oikein jees!

 

Henkilökohtainen suosikki oli ehkä 360 asteiset kaupunkikuvat. Tällaisena matkailufriikkinä oli todella kiva katsella katukuvia ja nähtävyyksiä eri kaupungeista. Varsinkin kun suunnitelmissa siintää ihka ensimmäinen Lontoon matka, oli aika siistiä tutkiskella paikkoja etukäteen. Vielä kun tähän saataisiin astetta parempi ”street view” , eli että kaunpungin kaduilla ja kujilla voisi kuljeskella kuinka haluaa ja näkymä olisi koko ajan tuo 360 asetetta.

 

Perheen teini oli tästä haltioissaan. Kaikki sovellukset tuli testattua useampaan kertaan ja näkisinkin että tämä vois olla aika kiva joululahja yli 13 vuotiaiden keskuudessa, vaikka näin elokuussa ei vielä joulu käy mielessäkään. Sitä nuoremmillehan tämä ei sovellukaan. Toiveissa oli myös, että YouTuben saisi liitettyä tähän myös, siellä kun sisältöä olisi vielä enemmän tarjolla.

 

Pelottavinta oli omasta mielestä varmaankin tuo Jurassic Park sekä Cirque de Soleil. Nämä kaksi kun katsoo niin sen jälkeen jokaisessa sovelluksessa ”pelkää” että joku kurkkaa olan takaa tai joku hyökkää jostain!

 

Plussat ja miinukset:

 

+ erilainen, uusi ja ihmeellinen kokemus joka kerta kun lasit laittaa päähän

+ hyvä istuvuus

+ yllättävän paljon kehityskelpoista sisältöä

+ sisältö helposti hallittavissa

+ helppokäyttöisyys

 

- Terävyyttä kaipasin lisää vaikka yllättävän hyvä se on joissakin sovelluksissa, ollakseen puhelin.

- Kyllästyykö sovelluksiin ... toivon mukaan sisältöä kehitellään koko ajan

- Ei toimi YouTubesta löytyvien ohjelmien kanssa.

 

Kaikenkaikkiaan sanoisinko, päräyttävä kokemus! Toivottavasti palvelu kehittäjät päästävät mielikuvituksensa valloilleen. Mielenkiinnolla odottelen miten ”kehitys kehittyy” Hymiö Onnellinen

 

 

Yhteisöstä löytyy myös aiempi postaus aiheesta.

Jos kiinnostuit, voit tilata lasit tästä.