peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
139749 Kirjoitusta
47256 Jäsentä
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Technicolor TG799 kysymysHighlighted
Talonpoika
Rekisteröitynyt: ‎06-07-2017
Kirjoituksia: 1
1/2

Technicolor TG799 kysymys

Tsau. Käytössä Yhteys kotiin L 70-100M ja laitteena Technicolor TG799 TSF. Käyttö vain langattoman verkon kautta ja pienessä yksiössä (muutaman metrin säde modeemista) ja muutama laite. Kovinkaan paljoa en alan kikkoja tunne mutta modeemi tukee noita 2.4 GHz sekä 5 GHz taajuuksia. Ilmeisesti 5GHz olisi teoriassa nopeampi/käytännöllisempi?

 

Kerrostalossa asun ja useita langattomia verkkoja tässä ympäristöllä. Aikaisemmin olen tuota 2.4GHz käyttänyt mutta nyt olisiko varmempaa käyttää korkeampaa taajuutta tai onko teoriassa väliä?

 

Nollasin modeemin ja tein kokeilumielessä testin, pistin 3Gt -tiedoston lataukseen, matalemmalla taajuudella latausaika n. 5h. Ja korkeammalla taajuudella latausaika n. 10min -> teoriassa nopeampi toimii paremmin? Mutta kun muokkasin korkeamman taajuuden verkon nimen sekä salasanan niin tuo tuntuu vaikuttavan latausaikaan/tiedoston lataus yhtä hidasta vaikka muutin vain verkon nimen ja salasanan?

0 tykkäystä
1 vastaus
Ex-telialainen
Ex-telialainen
Rekisteröitynyt: ‎16-12-2014
Kirjoituksia: 139
2/2

Vs: Technicolor TG799 kysymys

Tuo 5GHz WLAN on nopeampi kuin 2,4GHz verkko ja sitä kannattaa käyttää varsinkin kun alueella on paljon muita langattomia verkkoja. Nimen vaihdon ei pitäisi vaikuttaa noihin nopeuksiin millään tavalla, vaan se johtuu jostakin muusta syystä. Langottomien verrkojen kanssa voi käydä joskus niin, että jokin laite ottaa WLAN yhteyden hitaampaa kuin muut, esimerkiksi tuossa G luokassa, joka pääsee noin 20Mbsp nopeuksiin. Tämä voi pudottaa myös muiden laitteiden langattoman verkon nopeuden, en ole päässyt testaamaan että putoaako 5Ghz verkossa myös nopeudet silloin. Toinen mieleen tuleva vaihtoehto voi olla joku muu laite langattomassa verkossa, jossa on varmuuskopiointi päällä kun se on wifi-yhtyedessä. Varmuuskopiointi saattaa vetää jopa 99% kaistasta parhaimmillaan, eikä laite vapauta kaistaa oikein takaisin käyttöön. Tästä on oma kohtaista kokemusta.

 

Kokeile niin, että käytät pelkästään sitä laitetta jolla lataat pakettia, irrota kaikki muut laitteet langattomasta verkosta, ja seuraa hidastuuko yhteys missään vaiheessa. Tee testi uudelleen niin, että kytket toisen laitteen verkkoon jne. Toista kunnes kaikki laitteet on kertaallen testattu tuon tietokoneen kanssa. Tällä päästään syyllisen laitteen jäljille. Jos mobiililaite aiheuttaa ongelman reitittimen langattomassa verkossa, katkaise laitteelta mobiilidata jos se on päällä, käytä se irti WLAN verkosta ja kokeile vielä uudelleen.

Jos löysit hyvän viestin, paina tykkää. Jos sait apua, voit merkata viestin ratkaisuksi.