Sama kysymys ja neuvo kuin muillekin aina näissä:onko talossa käytössä vielä sellaiset jeesuksenaikaiset 3-piikkiset puhelinpistokkeet, ja modeemi kytketty sellaiseen? Ne on alun perin suunniteltu pelkästään puhekäyttöön eikä nopeille datayhteyksille. Pistoke voi pätkiä (selviää helposti jos "nitkuttelet" sitä rasiassa ja katsot että katkeaako yhteys). Usein pistokkeen ja rasian kontaktien metallimateriaalit ovat erilaisia ja tunnetusti kahden eri metallin väliin syntyy puolijohtava pinta joka säröttää signaalia. Puhekäytössä pieni särö ei haittaa mitään, mutta nopeissa datayhteyksissä käytettävät vektorimodulaatiot se sekoittaa perinpohjin. Toki vika voi olla muuallakin kuin rasiassa, mikäli talossa on käytössä sellaisia ikivanhoja ruuviterminaaleja ristkytkennöissä.
Korjauksena olisi vaihtaa nykyaikainen RJ11/RJ45-rasia ja päivittää ristikytkennät krone-tyyppisiin hahloliitoksiin joka muodostaa hermeettisesti suljetun liitoksen tai vaihtoehtoisesti käyttää ECT-liittimiä, jotka ovat myös hermeettisesti suljettuja.
Toki voi olla että vika on Telian laitteessakin esim. konkat kuivuneet ja siksi alkanut sekoilla.
Telia ei ole ainoa joka myy kupariliittymiä valokuituliittyminä. Esimerkiksi DNA:lla on valokuitu plus, jossa tuo "plus" tarkoittaa itse asiassa kaapeinettiä. Asia paljastui kun tuttava alkoi kysellä modeemia kuituliittymään ja totesin, että ei valokuidussa käytetä modeemeja. Sitten selkisikin, että kyseessä ei edes ollut valokuitu, vaikka se oli sellaisena mukamas myyty kun alueelle oli mukamas rakennettu "kuituverkko" ja kyseessä omakotitalo. Eli oli rakennettu jopa täysin uusi verkko vetämättä kuituja perille asti!