Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63951
Kirjoituksia 174185

Nokia 9 PureView – tällainen on 5 kameran uutuusmalliHighlighted

Nokia 9 PureView – tällainen on 5 kameran uutuusmalli

Moderaattori
Viestejä 921 kpl

Nokia 9 PureView – tällainen on 5 kameran uutuusmalli

1/6

Nokia 9 Pureview:ssa on 5 takakameraaNokia 9 Pureview:ssa on 5 takakameraa

HMD Global julkaisi Barcelonassa kauan odotetun uutuusmallinsa Nokia 9 PureView -älypuhelimen. Mallin erikoisuutena on viisi 12Mpix takakameraa joka tekevät puhelimesta valmistajansa lippulaivamallin. Itse asiassa tämä on markkinoiden kehittynein kameraratkaisu tällä hetkellä. Millaisia kameraominaisuuksia puhelimesta löytyy ja mitä muuta PureView-malli tarjoaa, pureudutaan niihin seuraavaksi.

 

Kameratekniikka lupaa laatua myös ammattilaiskuvaajalle

 

Nokia 9 PureView -mallin erottaa kilpailijoistaan sen viisi Zeiss-optiikalla varusteltua takakameraa. Kameroista kaksi on värikameroita ja loput kolme mustavalkoisia. Mustavalkokameroiden tarkoitus on parantaa kuvan kontrastia. Niiden luvataan tallentavan jopa 2,9 kertaa enemmän valoa. 

 

Kamera on tehty yhteistyössä Yhdysvaltalaisen Light:n kanssa, joka on toteuttanut puhelimeen oman kuvaussuorittimen. Suoritin antaa ohjeita kaikelle viidelle kameralle ja olosuhteista riippuen puhelin voi ottaa jopa neljä kuvaa jokaisella kameralla. Kuvaa otettaessa laitteen kaikki kamerat ottavat kuvan yhtä aikaa ja muodostavat niistä yhden 12 Mpix kuvan. Valotus ja suljinaika voi olla jokaisessa kamerassa eri ja myös tarkennusta on mahdollista muuttaa jälkikäteen. Säätömahdollisuudet antavat näin ollen enemmän mahdollisuuksia myös ammattilaiskuvaajalle. Valmistajan mukaan kamera tunnistaa kuvasta yli 1200 kerrosta, jolloin kuviin saa erittäin tarkan syväterävyyden. Myös kohinanpoiston on sanottu onnistuvan paremmin.

 

HMD Global tekee yhteistyötä Adoben kanssa ja sen myötä puhelimessa on valmiina Lightroom -sovellus, josta löydät eri linssiprofiilit jokaiselle kameralle. Kuvatiedostot saat puhelimesta jpg-formaattiin tai dng-muotoon joka taas mahdollistaa kuvan asetusten muokkaamisen jpg-kuvia paremmin.

 

Tyylikästä muotoilua ja älykkäitä ominaisuuksia

 

Vaikka Nokia 9 PureView:ta on hypetetty eritoten kameraominaisuuksistaan, on puhelimessa silti muutakin mainitsemisen arvoista. Se on laadukkaan tuntuinen, helposti kädessä pidettävä ja molemmin puolin oleva Gorilla Glass 5 -lasi tekee siitä tyylikkään näköisen. Näytön alaosasta löytyy sormenjälkitunnistin ja puhelin latautuu joko langattoman latauksen avulla tai pikalatauksena johdolla. IP67 -luokituksen ansiosta laite on lisäksi pölyn- ja vedenkestävä. Positiivista on myös se että laitteelle luvataan Android Onen myötä kahden vuoden ohjelmistopäivitykset sekä kolmen vuoden tietoturvapäivitykset.

 

Tärkeimmät tekniset ominaisuudet:

 

 • Lasi-alumiinirakenne
  • Näyttö: 5,99” P-OLED HDR10, Gorilla Glass 5 -lasia
  • Etukamera: 20Mpix, näyttösalama
  • Takakamera: 5 X 12 Mpix ( 2 x RGB, 3 x mustavalko), ZEISS-optiikka, automaattitarkennus
  • Suoritin: Qualcomm Snapdragon 845
  • Sormenjälkitunnistin
  • Kasvojen tunnistin
  • Iiristunnistin
  • Langaton lataus
  • QuickCharge 3.0 -pikalataus
  • Muisti: 128 Gt flash muisti, 6 Gt RAM-muisti
  • Dual-SIM
  • Kuulokeliitäntä: USB-C
  • Mitat 155 X 75 X 8 mm
  • Paino 172 g

 

Kaikenkaikkiaan Nokia 9 PureView on varsin virkistävä uutuus erityisesti uudenlaisen kameransa osalta. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan millaisiin kuviin viiden kameran combo pystyy. Hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdillaan, joten ominaisuuksiinsa nähden laitteen saa omakseen yllättävänkin edullisesti. Puhelin on nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme ja toimitukset alkavat 14.3.

 

 

Lue myös: 

 

MWC 2019 - Mobile World Congress Seuranta

5 vastausta
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 376 kpl

2/6

Joitain demoja katselin, niin hieman yllättävää oli se, että tietyissä kuvaustiloissa saattoi joutua odottamaan usean sekunnin prosessointia kuvien oton välillä. Lisäksi optisen kuvanvakaimen puute on erikoinen juttu.

 

Jossain oli huhua, että tämä olisi rajoitettu laite saatavuudeltaan, että HMD valmistaa pienen erän ja se on sitten loppu kun loppuu. Tuleekohan sitten Nokia 9 Snapdragon 855 -piirillä? Hyvää on se, että HMD:lla ollaan jo päästy eteenpäin LTE-tuen osalla, ollaan tasolla Cat16 ja jopa 4x4 MIMO on tuettuna.

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 153 kpl

3/6

Mielenkiintoinen tapaus ja varmasti menee kaupaksi ainakin tietylle porukalle. Saa nähdä miten tuota hyödynnetään jatkossa.

 

0 tykkäystä
Highlighted

Herrasmies
Herrasmies
Viestejä 2 065 kpl

4/6

Luulin aluksi aprillipilaksi vaikka Nokian puhelimet kehittyvät jatkuvasti parempaan suuntaan vuosi vuodelta. Tuleekohan seuraavana vuonna viiden takakameran puhelin? Tai kauan odotettu eSIM-tuki? Hymiö Silmänisku

0 tykkäystä
Highlighted

Velho
Velho
Viestejä 2 376 kpl

5/6

Tarkoitit kai @Sekunti kuuden kameran puhelinta? Joka tapauksessa joitain kuvagallerioita on netissä kiertänyt, niin tuon kameraryhmän dynamiikka on vaikuttanut ällistyttävältä puhelimen kameraksi. Erityisesti se, miten laite onnistuu luomaan niin aidon oloisia otoksia haastavissa olosuhteissa (kirkas päivä, paljon varjoja, valoisuusalueiden eroja, hämärä sisätila, yms yms.)

 

Pari vertailuvideota:

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 153 kpl

6/6

Tässä mun video aiheesta:

 

 

Edit SannaMKoo: Video upotettu

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.