Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Toysanperantie
Uusi keskustelija
  • 0 custom-general.kudos
  • 5 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Selostajat

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Miksi selostajat hokevat pelaajien kasvattajaseuroja vielä liigan tässä vaiheessa, kun 5/6-osaa otteluista on pelattu ? Samat horinat on kuultu joka pelaajasta sen kymmenen kertaa. Onko idea kasvattajaseuroista hokemisesta tullut huupelo Alkiolta. Selostajilla kaikki on loistavaa; kuljetukset, syötöt, laukaisut, torjunnat. Kaikki ovat loistavia. Eikö tuotannolla ole mitään itsekritiikkiä, kun sitä ei selostajilla ole. Joillakin selostajilla ottelun selostaminen on sivuseikka - ovat selostuksen irvikuvia. Alkio voisi lopettaa tyhmien vitsien ja hokemien latelemisen - et ole mikään guru.

2 vastausta
thesuburbs
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Samoja ajatuksia täälläkin. Pelaajien taustojen läpi käyminen on joillakin Telian selostajilla täysin absurdilla tasolla. Mainitsemasi Alkio on hyvä esimerkki, hänellä on tapana mainita joku tilastotieto tai kasvattajaseura joka välissä. Joskus jopa kesken rankkarikisan!

 

Katsoin tänään ottelun SaiPa-Sport, ja selostajan pakkomielle pelaajien taustoista puhumiseen alkoi jo naurattaa. Lappeenrannan selostaja Juho Kokko on tunkemassa joka väliin jotain taustatietoa pelaajista. Tässä ei ole mitään järkeä, sillä suurin osa katsojista kyllä tuntee pelaajat jo entuudestaan. En usko että jotain SaiPa-Sportia hirveästi katselee asiaan vihkiytymättömiä henkilöitä, vaan ihmiset kyllä tietävät mistä on kyse. Lisäksi kaikki pääsevät kyllä nettiin tarkastamaan pelaajien tilastoja jos siltä tuntuu. Kokko alkaa pahimmillaan puhumaan taustoista pelin ollessa käynnissäkin. Hän lisää todella usein sivulauseeseen jonkin turhan tiedon väärässä paikassa, esimerkiksi tänään pelin pyöriessä tuli tämänkaltaisia lauserakenteita: "kiekkoon Liuksiala, joka pelasi viime kaudella Ilveksessä ja...", "Nevalainen, joka solmi jatkosopimuksen Sportiin, ja jonka viime kausi oli rikkonainen..". Ei näin, nämä pitkät sivulauseet vain tekevät selostuksesta täyttä puuroa!

 

Koska SaiPa-Sport oli pelilliseltä anniltaan todella tylsä ottelu, saatoin kiinnittää erityistä huomiota selostuksen älyttömyyteen. Oli todella raskasta kun Kokon piti käydä läpi kaikki mahdollinen minkä on onnistunut ennen peliä opiskelemaan. Erään parin minuutin ajanjakson aikana hän toi esiin mm. SaiPan Jere Seppälän saavutuksia Bluesin A-nuorissa, Sportin Viktor Westermarckin yhteistä historiaa Tero Lehterän kanssa Bluesin A-nuorissa, Niclas Westerholmin kasvattajaseuran Karhu-Kissat ja niin edelleen. Kun faktaa ladataan koko ajan eetteriin, tulee selostuksesta todella raskasta kuunneltavaa. 

 

Ainakin Kokolle ja Alkiolle tekisi oikeasti hyvää kuunnella omia selostuksiaan kriittisellä korvalla ja miettiä, onko kaiken tämän tiedon lausuminen oikeasti tarpeen vuonna 2020, kun katsojat ovat valveutuneempia kuin koskaan. Ja tarvitseeko kaikkea ylipäätään sanoa? Mitä lisäarvoa vaikka ne kasvattajaseurat tuovat? Selostajien tulisi painottaa enemmän pelin analysointia, ei wikipediana toimimista.

 

Pidän Suomen parhaina selostajina Antti Mäkistä ja Tuomas Virkkusta. Molempia yhdistää kyky olla täyttämättä selostuksia turhalla tilastodatalla, sillä molemmat keskittyvät selostamaan pelitapahtumia ja tarkkailemaan mitä kentällä tapahtuu. Toki heiltäkin irtoaa joskus joku taustatieto, mutta he osaavat säännöstellä sanomisiaan, eivätkä tuuttaa koko ajan tilastoja ja kasvattajaseuroja esiin. Tämä on sinänsä taidonnäyte, sillä esim. Virkkunen selostaa kansainvälistä jalkapalloa, ja lähetyksissä on usein pelaajia, joita suomalaiset katsojat eivät juuri tunne. Hän ei silti ala käymään jokaisen taustoja ja edellisiä kausia läpi, vaan luottaa katsojien kykyyn kaivaa haluamansa tieto itse. Virkkuseen verrattuna tuntuu täysin typerryttävältä kuunnella Liiga-selostuksissa joka kerta samojen pelaajien kasvattajaseuroja ja tilastoja.

IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
  • 484 custom-general.kudos
  • 955 custom-general.replies
  • 126 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@thesuburbs : Kiitos kattavasta palautteesta. Selostajat herättävät luonnollisesti paljon tunteita ja mielipiteitä. Pääasiassa saamamme palaute on ollut positiivista ja meidän näkövinkkelistä jokainen selostaja on hoitanut hommansa hyvin. Toki selostustyylit voivat vaihdella hyvinkin paljon, eikä kaikki toimi kaikille. Välitän palautteesi joka tapauksessa eteenpäin! Ja jos käytät Twitteriä, niin kaikki selostajat löytyvät myös sieltä ja heille voi antaa palautetta suoraan sitä kautta.

Tämän osion uusimmat keskustelut