Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Mika992
Vakiokalustoa
  • 84 custom-general.kudos
  • 112 custom-general.replies
  • 1 custom-general.solutions

Viruksentorjuntaohjelmistojen tarpeellisuus

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nykyään on sekä tietokoneissa että puhelimissa jo valmiiksi turvallisuuspäivityksiä ja oletuksena tietkoneissa Windows Defender ja Androidissa Google Play Protect. Onko erilliset viruksentorjuntaohjelmistot siis käyneet turhiksi, saako saman suojan laitteiden oletusohjelmillakin?

 

Toki maksullisia ohjelmia tarjoavat yritykset pelottelevat ihmisiä vaaroilla, jotka eivät minun mielestä ole todellisia suurelle osalle käyttäjiä sekä tarjotaan mahdollisuuksia piilottaa omia liikkeitä verkossa vaikka todellisuudessa kaikki liikkeet voidaan jäljittää?

 

Onko tästä olemassa jotain oikeaa tietoa tai kokemuksia teillä Yhteisön jäsenillä, että onko nykyään Windowsin, Androidin ja Applen omat turvallisuuspäivitykset ja -ohjelmat riittäviä?

2 vastausta
tilasto
Kunniajäsen
  • 1084 custom-general.kudos
  • 1363 custom-general.replies
  • 101 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Perustason suojan saa varmasti maitsemillasi oletusohjelmillakin, kuten erilaisista vertailuista voi todeta. Maksulliset softat tuovat sitten mukanaan yleensä lisäominaisuuksia perustasoon nähden, kuten esim. lapsilukkoja, perhesääntöjä, valvontaa, erillisiä pankkisuojauksia jne. Se onko näille lisäominaisuuksille todellista tarvetta, on jokaisen itse päätettävissä ja arvioitavissa onko niistä maksettava hinta itselleen sopiva suhteessa niistä saatuun hyötyyn.

 

Juu, kaikki liikkeet varmasti voidaan jäljittää halutessaan (esim. fbi tms toimesta). Itse käytän vpn sovelluksia lähinnä maarajoitusten kiertoon mm. Netflixiä katseltaessa. Viimeksi kun olin Tanskassa en päässyt pelaamaan eräällä online kasinolla johtuen Tanskan uhkapelilaista, niin siinäkin vpn tuli tarpeeseen jotta veto saatiin sisään ajallaan myös matkalla. 🙂

 

Applen luureissa iOS:sta johtuen tietoturvaohjelmia ei tarvita lainkaan, eikä Androidissakaan jos asentaa pelkästään Play kaupasta play protect sovelluksia. Sillon jos on tapana asennella ns. tuntemattomista lähteistä ties mitä sinne luuriin, suosittelen jonkinlaista tietoturvaa myös Androidiin.

Itselläni Mac koneessa on virustorjunta lähinnä sen takia, koska käsittelen sillä tiedostoja jotka siirtyy sitten Windows koneisiin myös. Linux läppärissä luonnollisesti pelkkä palomuuri, ja Win läppäreissä vuosia Microsoftin omat perustason suojaukset. 

 

Paras tietoturva on penkin ja koneen välissä, oikeasti.

eth1.fi

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved

Sekunti
Telia 5G lähettiläs 2021
  • 1755 custom-general.kudos
  • 2237 custom-general.replies
  • 179 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tästä tulikin mieleen tuorein oleva artikkeli Mikrobitiltä:

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/virusturvasta-ei-kannata-maksaa-ilmainen-versio-voitti-vertailut/4... (Julkaistu 24.9.2019)

 

Siinä on myös melko riittäväksi ilmaistu asiaa aiheesta Hymiö Erittäin onnellinen👌

 

¸¸.•*¨*•♫Telia 5G lähettiläs 2021¸¸.•*¨*•♫
"Erehtyminen on inhimillistä, mutta asioiden perinpohjaiseen sotkemiseen tarvitaan tietokone." -Paul Ehrlich