Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Telia 5G SA Yhteisö.jpg

 

**Muokkaus 1.1.2022 Haku on nyt sulkeutunut. Kiitos kaikille hakijoille**

**Muokkaus 12.1.2022 kello 16:21 Valinnat on nyt tehty, lue tarkemmin kommenteista.**

 

----


5G SA (Standalone) -tekniikka pienentää matkapuhelinverkon viivettä ja mahdollistaa uudenlaisten sovellusten käytön mobiiliverkossa. Lue artikkelistamme lisää.

 

Haemme nyt rajattua määrää aktiivisia betakäyttäjiä kotikäyttöön tarkoitetulle 5G-yhteydelle. Tarjoamme tarvittavat laitteet sekä liittymän käyttöösi.

 

Pyöritämme 5G SA -betaa täällä Yhteisössä suljetussa keskusteluosiossa. Pääset kertomaan havainnoistasi ja keskustelemaan toisten käyttäjien sekä asiantuntijoidemme kanssa.

 

Betakäyttäjänä saat

  • Ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä käyttämään uutta teknologiaa, ensimmäisten joukossa Pohjoismaissa.
  • Suoran yhteyden Telian tuotekehitykseen ja voit vaikuttaa palvelun tulevaisuuteen ennen sen laajempaa käyttöönottoa.
  • Maksutta käyttöösi tarvittavan 5G-laitteen ja 5G-liittymän.

 

Edellytykset betakäyttäjälle

  • Kokeilet ja käytät mielelläsi kaikkea uutta, ja sinulle on luontevaa kertoa kaikista havainnoistasi muille.
  • Betakäyttäjänä käytät nettiä kuten normaalistikin käytät. Lisäksi odotamme, että teet nopeus- ja viivetestejä sekä mahdollisesti myös muita pieniä testejä. Raportoit kaikista havainnoistasi meille Yhteisön suljetussa keskusteluosiossa.
  • Sinun tulee asua Telian 5G-verkon kuuluvuusalueella. Tarkasta kuuluvuuskartasta toimiiko 5G omassa kotiosoitteessasi.
  • Voit hakea mukaan riippumatta oletko Telian asiakas tällä hetkellä tai et.
  • Olet Yhteisön jäsen. Tarvittaessa voit rekisteröityä jäseneksi maksutta sivun oikeassa yläreunassa olevan linkin kautta. Jäsenenä voit hakea betakäyttäjäksi myös muihin hankkeisiin tulevaisuudessa.

 

Jos kiinnostuit toimi näin

 

Hae mukaan täyttämällä ilmoittautumislomake (linkki poistettu). Valitsemme betakäyttäjät kaikkien ilmoittautuneiden joukosta. Lähetämme tiedon valinnasta kaikille hakijoille sähköpostitse tammikuun alussa. Betakäyttäjäksi valituille lähetämme myös ohjeet ja heidän kanssaan teemme tämän jälkeen myös erillisen betakäyttösopimuksen.

 

Ja kuten aina niin voit tarvittaessa kysyä lisätietoja tämän artikkelin kommenttikentässä.

 

Haku käynnistyy nyt ja sulkeutuu 31.12.2021. Beta käynnistyy tammikuun loppuun mennessä ja kestää arviolta huhtikuun 2022 loppuun asti.

 

Kiitos jo etukäteen ja innokkaana betaa kanssanne odottaen

 

Telia 5G -tuotetiimi

Telian toimitus
Telialainen
Telialainen

Jaa artikkeli

https://yhteiso.telia.fi/t5/5G-artikkelit-ja-uutiset/Etsimme-5G-SA-betakayttajia/ba-p/232550
Linkki kopioitu
53 kommenttia 👇
olkitu
Kunniajäsen

Noh niin pääsee pian testaamaan Telian 5G SA:ta. Toisen toimijan SA:ta on jo jonkinaikaa testannut että pääsee jo vertailee miten toimii.

Tässä pilottia varten varmaan SA aktivoituu laajemmalle koska SA on verkossa aika rajallisesti tietyillä tukiasemilla vain aktivoitu. 

CellMapperin kartassa on jo aika hyvin nykyiset SA-tukiasemat kartalla: https://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=NR&latitude=60.25023733182047&longitude=24.812247...

AsiakasY
Vakiokalustoa ☆☆

Kyllähän sitä voisi testaillakkin, kun vaan olisi se 5G verkko. Kartan mukaan 700 MHz 5G verkko tässä kuuluisi "vihreällä" voimakkuudella, eli käytännössä ei kuulu. Pitäsi muuttaa tuonne läheiselle peltoaukealle teltan kanssa kun sinne on kuuluvuus paremminkin suunnattu, alkaa vaan olemaan vilpoista asumista tähän aikaan vuodesta.. Joten skipataan tämä.

Anademus
Kommentaattori

Asiakaspalvelusta kehotettiin jättämään tänne viestiä, joten tässäpä tämä tiivistettynä, annan mielelläni lisätietoa. 🙂

 

Minulla on teidän 5G 450M kännykkäliittymä ja sillä saa loistavat nopeudet jopa sisätiloissa, usein yli 500M. Asun metropysäkin lähellä kohdassa jossa 4G-verkko on tosi ruuhkainen ja liittymä kärsii non-SA:sta. Illalla nopeus tippuu uploadissa jopa 2-3 megaan ja vasteajat ovat reilusti yli 30ms.

 

Voisiko tähän testiryhmään päästä ihan maksavana asiakkaana, en tarvitse erillisiä laitteitakaan välttämättä kunhan voisi päästä eroon tuosta Non-SA ruuhkaviiveistä ja saisi vasteen sekä paluukaistan nopeuden järkevämmäksi. 5G-kännyköitä löytyy... Toiminnasta voin toki raportoida jne.

 

@TeroRe 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Anademus mukava kuulla ja lähtökohtaisesti kuka tahansa pääsee mukaan, jos vain kotona on 5G-kuuluvuus 🙂 Oliko näin, että osoitteessasi on meiltä 5G-kuuluvuus vai mitenkä tuo siis oli?

Anademus
Kommentaattori

@TeroRe joo kyllä, kotona on teidän 5G-kuuluvuus täysillä palkeilla. Laitoin hakemuksenkin tuon linkin kautta, sieltä löytyvät minun yhteystiedot ja saa toki laittaa meiliä tai soittaakin jos tarvetta.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Anademus Hienoa, kiitos. Halusin vain varmistaa, kun puhut tuossa myös 4G:stä.

 

Huomasinkin, että olit jo täyttänyt ilmoittautumislomakkeen, kiitos myös siitä 🙂 Palaamme tammikuun alussa asiaan, olemme silloin yhteydessä kaikkiin hakijoihin.

Eeros
Vakiokalustoa ☆

Hakemus täytetty. Pian vuosi täynnä tätä Telian kiinteää 5G elmää takana ja pitää todeta että alkuvaikeuksien jälkeen elo on ollut pelkkää juhlaa. Jos uusi tekniikka tomii samalla tavalla, pienentäen viivettä entisestään niin tottakai haluan mukaan 🙂

Nikkeses
Tutustumassa

Hakemus jätetty! Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan tätä telian 5G SA:ta 

Meinannut jo tällä puhelimen 4g liittymällä takertua speedtesteihin ja näyttänyt siltä että toimii nopeasti paikasta riippumatta.

Kotosallakin usein tarve kovemmille nopeuksille ja pienempään viiveeseen perusverkossa täällä kohdin vaan meinaa olla vaihtelu suurta

 

 

 

 

 

Jonzu90
Rekisteröitynyt ☆

Piti hakea mukaan testiin kun on kiinnostusta päästä kokeilemaan tätä tekniikkaa.

 

Itselläni 100 mekanen antaa speedtestillä omalla alueellani vain pääsääntöisesti 30-50mb/s Huawein B818 reitittimellä. Tälläkin tultu kuitenkin toimeen ja tärkeintä ollut, että viiveet pysyneet kohtuullisina. Myöskään yhteys ei ole pätkinyt.

 

Lähinnä tuota latausnopeutta kaipailisi silloin kun on joku 100gt kokoinen peli latauksessa

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Hienoa, kiitos myös teille @olkitu @Eeros @Nikkeses @Jonzu90 🙂

Jarnhei
Uusi keskustelija

Hienoa olisi päästä vertailemaan miten 5G SA suoriutuu nykyistä kaapelia vasten. Viidenhengen perheessä kun on paljon yhtäaikaista verkon käyttöä. 

LEIJONA11
Kommentaattori

Terskis!Mukana Taas piiitkästä aikaa;-))

Jaffe
Tutustumassa

Hakemus jätetty, mielenkiinnolla odotan josko pääsisi tekniikkaa testaamaan. Sopivasti oma asuinalue kuuluu paikkoihin jossa testataan ja kehitetään hyvin paljon kaikkea uutta. Valokuidun saaminen itselle on osoittautunut mahdottomaksi niin toiveita tälle tekniikalle kohdistuu reilusti. Oman yhteyden päästä takaa tehdään etätöitä, pyöritetään kotipalvelinta, suoratoistopalveluita ja muutama valvontakamerakin kytkettynä.

sevk_
Vakiokalustoa ☆☆

Hakemus jätetty. Kuitua tahi kaapelia harvassa paikassa on näillä seuduin, niin kai se on 5G:n varaan jossain vaiheessa varauduttava asunnon vaihdon yhteydessä jäämään.  Kaapelia vastaan kotona ja töissä 4g:tä vastaan. 

kurkitopi
Kommentaattori

Onko tuossa 5G SA-testissä tyyliin 1/1Mbit/s nopeus vai ajetaanko kaikille se 1Gbit/s nopeusluokka käyttöön? Entäs minkälaisen 5G-päätelaitteen ihmiset tulevat saamaan ja mitä sille päätelaitteelle tapahtuu testin jälkeen?

zepb5ena
Kommentaattori

Mukana vaikka huomasin vasta että olikin kotikäyttöön eikä suinkaan mobiiliin 😅 mutta kotona kuitenkin "vain" 100M kaapeli joten olisi mielenkiintoista josko 5G osoittautuikin sitä paremmaksi. 4Ghen en vaihtaisi kuin ihan pakon edessä...

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@kurkitopi Pahoittelut myöhästynyt vastaus. Meillä on näihin liittyen vielä muutamia yksityiskohtia auki. Palaamme niihin viimeistään siinä vaiheessa, kun ilmoitamme valituille.

 

Jos noissa on jotain mitä erityisesti mietit ja jos niissä on jotain mistä et pidä niin voit tottakai perua ilmoittautumisesi sitten siinä kohtaa. 

--

 

Kiitos kaikille uusille ilmoittautuneille 🙂 

snow28
Kunniajäsen

Ilmoittauduttu mukaan. Erityisesti mielenkiinnolla odottaen mitä päätelaitetta Telia tarjoaa, koska NR-CA tuki olisi tarpeellinen, jotta n28+n78 voisi toimia. Nykyisissä X55 pohjaisissa CPE-laitteissa tukea sille ei ole.

Jaffe
Tutustumassa

@TeroRe Onko päätelitteeseen mahdollista liittää ulkoinen antenni? Itselläni olisi mahdollisuus sijoittaa antenni mm. katolle. Kuuluvuuskartta kertoo ovelasti että samassa rakennuksessa toisessa osassa olisi hyvä kuuluvuus ja ja siinä osassa jossa itse asun ei olisi kuuluvuutta ollenkaan. Tarkemmin tutkittuani vaikuttaisi kaikissa viereisissä taloissa olevan kuuluvuutta.

Leonita
Vakiokalustoa

Ai, että toisessa käyttökohteessani pitäisi kuuluvuuskartan mukaan olla jo erittäin hyvä ja toisessakin hyvä Telian 5G -verkon kuuluvuus. Tästähän voisi tulla oikeasti LTE-verkon korvaaja.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Kiitos kaikille uusille mukaan ilmoittautuneille. Teitä alkaa olemaan jo iso määrä, suosio on vähän jopa yllättänyt meidät jos näin voi sanoa 🙂

 

@Jaffe yritän kaivella vastauksen tuohon antenniasiaan. Palaan heti kun saan tiedon, huonolla tuurilla voi mennä tammikuun alkuun joulun ja uudenvuoden välipäivien ja lomien takia. Palaan kuitenkin.

Boogie10
Uusi jäsen

Ilmottauduttu on! Tänne meille kun ei kuitua saa niin tämä olisi pelastus. Kuuluvuus kartan mukaan 5g meille kantaa ja olen tämän ulkoisella antennilla testannut ja signaali tulee mutta Telia ei vielä myy meille sitä koska kartan mukaan signaali niin heikko. Jos antennin sijoittaisi katolle niin signaalikin varmasti olisi parempi. 4G verkko toisesta mastosta on aivan tukossa. Meillä poika pelaa puolitosissaan (yrittää kehittyä ja päästä mahdollisimman pitkälle) ja nyt pelaamisesta ei tule mitään isojen pingien takia.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Jaffe pahoittelut viivästynyt vastaus, pyhät ja vuodenvaihde toi viivettä vastaamiseen.

 

Sain nyt tiedon siitä, että päätelaitteessa ei ole liitäntää ulkoiselle antennille. Joten, reititin pitää sijoittaa huoneistossa kuuluvuuden kannalta parhaimpaan paikkaan.

 

 

**Muokkaus: Päätelaitteessa on ulkoisen antennin liitäntä, se tukee 5G:tä 3,5Ghz taajuudella**

 

---

 

Haku on päättynyt vuoden vaihteessa. Kiitos kaikille hakijoille, teitä oli valtavan paljon. Seuraavana käymme hakijat läpi ja laitamme kaikille sähköpostia, olit mukana betassa tai sitten et.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@kurkitopi @snow28 @Jaffe ja muut, kyselitte mikä päätelaite betassa tulee käyttöön. Se tulee olemaan ZTE:n MC801A 5G -reititin. Muihin yksityiskohtiin palaamme sitten siinä yhteydessä, kun lähetämme tietoa betaan valituille. Siinä viestissä tulee lisätietoja betasta ja myöhemmin tulee myös muodollisen sopimuksen hyväksyntä (lakiläpät) 🙂

Jaffe
Tutustumassa

Eli ulkoinen antenni ainakin telia-kaupan tietojen mukaan olisi mahdollinen 🙂 hyvää uutta vuotta myöskin kaikille.

puppelitupuna
Uusi keskustelija

Periaatteessa vähän harmi kun jäi huomaamatta. Tajusin juuri että tähän viereen oli tullut 5G 3500MHz masto ja olisi ollut mielenkiintoinen testi verrata nykyiseen 4G-hybridiin. Joka siis sekin toimii mulla ihan hemmetin hyvin ja luotettavasti VDSL:n parina.

Oikeastaan tulinkin tänne Yhteisöön pitkästä aikaa sen takia, että jos olisi ollut tietoa 5G-hybridistä. Siihen kokeiluun lähtisin ihan kirkuen. 🙂

Leonita
Vakiokalustoa

@JaffeElisan yhteisön ZTE:n MC801A 5G -reititin ketjun kommentissa nimimerkki JebusChwiste kertoi, että "Laitteen ulkoiset antenniliittimet tukevat vain 5G:n n78 (3.5GHz) kaistaa. Aika oleellinen tieto jätetty myyntiesitteestä pois." Tuo kannattaa maakunnissa asuvien huomioida, ettei turhaan hanki ulkoista antenniviritystä, jos alueella ei olekaan tuota n78 (3.5GHz) taajuutta.

 

Lähde: ZTE mc801a Ulkoiset antennit | OmaYhteisö

 

 

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Jaffe Olet oikeassa ja pahoittelut, että annoin alun perin väärää infoa, reitittimessä on tosiaan paikka ulkoiselle antennille. Juteltiin tästä juuri tänä aamuna ja @Leonita kerkesikin jo kommentoimaan, eli ZTE tukee vain 3,5GHz 5G:tä.

 

Pyydän päivittämään tästä tiedon verkkokauppaamme.

Purnipsi
Kunniajäsen

Kyl ZTE pitäisi sisäisillä antenneilla 700 MHz 5G tukea.

 

Kuitenkin kunnollinen n78 vastaanotto (3,5 GHz) vaatisi neljä ulkoista antenninliitintä, koska 4Rx 1/2Tx on kyseisellä taajuudella toiminnan kannalta avainasemassa.

Leonita
Vakiokalustoa

Jos viittaat @Purnipsi kommentillasi elisan vastaavaan purkkiin niin, siinä lienee eri softa kuin Telian purkissa. Kilpailevalla foorumilla valiteltiin rajoitettua mahdollisuutta lukita haluamiaan taajuuskomboja ts. asetuksista oli karsittu reilusti rönsyjä, jolloin asiakas ei pääse kikkailemaan ja testailemaan halumallaan tavalla.

 

kurkitopi
Kommentaattori

@TeroRe Itseä olisi kiinnostanut, mutta eihän minua valittu. 5G SA on varmasti yhtä *******asti toimiva lähtevän puolesta kuin 5G NSA ja onneksi on huoneistoon saakka käytössä valokuitu, jonka toimintavarmuus on aivan eri tasolla kuin missään mobiililaajakaistassa. Ja itsellä tulee vaihtumaan Teliasta pois liittymä ja olisin testin jälkeen voinut ottaa sen Telian 5G mobiililaajakaistan+päätelaitteen

Nikkeses
Tutustumassa

@TeroRe Kiitoksia telialle betan järjestämisestä ja jännityksellä odotetaan vielä viimeisiä valintahetkiä (ellei valittu jo).

 

Mahtavaa kun tulee uusia 5g mahdollisuuksia markkinoille!

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@kurkitopi & @Nikkeses  sekä muut, emme ole vielä valintoja tehneet, se menee näillä näkymin ensi viikon puolivälin paikkeille. Kerron täällä sitten 🙂

Uppanen
Uusi jäsen

Toivottavasti arpaonni osuisi tänne suuntaan. 5G signaali huitelee erinomaisen tasolla mutta MC7010 modeemin omituisuudet aiheuttavat päänvaivaa. Saisi laitteenvaihdolla homman pelittämään viimeisen päälle.

Henkkac73
Tutustumassa

Olisi mielenkiintoista päästä testaamaan 5G SA:ta, jos pääsee mukaan. 😊 Toisella operaatorilla olen 5G puhelimella NSA verkossa päässyt yli 1000M tietyissä paikoissa. Vähän aikaa tässä pystyisi myös parevekkeellakin testaamaan kun on lasitettu parveke jossa monesti talvellakin on ollut plussan puolella lämpötila. Ja jos ostaa uuden invertterin voisi autossakin testata eri paikoissa.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

Tiedoksi kaikille:

 

Kuten todettua niin tämä meidän beta oli todella suosittu. Oli mukava nähdä, että 5G SA ja uusien asioiden kokeileminen kiinnostaa. Kiitos vielä kerran kaikille hakijoille 😊

 

Olemme nyt käyneet kaikki hakijat läpi ja olemme valinneet sieltä ryhmän, joiden kanssa lähdemme betaa käymään. Lähetimme äsken mukaan valituille sähköpostitse tiedon valinnasta ja lyhyet ohjeet siitä miten edetään.

 

Kuten olemme luvanneet niin lähetämme tiedon myös ei valituille. Koska hakijoita oli reilusti paljon enemmän, mitä betassa oli paikkoja, olemme nyt miettineet, että voisimmeko tarjota jotain muuta heille, jotka eivät pääse betaan mukaan.

 

Meillä on vielä pari yksityiskohtaa auki ja kun ne selviää niin lähetämme betaan_ei_valituille tiedon ja osalle teistä siellä tulee olemaan ehdotus eräästä toisesta 5G-tekniikkaan liittyvästä testipilotista. Ihan kaikille emme voi kuitenkaan tarjota paikkaa myöskään siihen, osalle kuitenkin.

 

Joten, jos et äsken saanut sähköpostia 5G SA betahakuun liittyen niin odota vielä hetki niin saat tiedon, josko olisit päässyt (halutessasi toki) pääsyn tuohon testipilottiin 😊

kurkitopi
Kommentaattori

@TeroReEi ole ainakaan minulle vielä tähän asti tullut ainuttakaan (ei valittu) viestiä koskien betaa, vaikka pistin osallistumisen? Eli aivan turhaan odottelen viestiä teiltä.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@kurkitopi ja muut, jos et eilen saanut meiltä sähköpostia niin se tosiaan tarkoittaa, että 5G SA betaan et tullut valituksi.

 

Mutta, tulemme tarjoamaan osalle ilmoittautuneista mahdollisuuden osallistua erääseen toiseen 5G-pilottiin. Siinäkin paikkoja on vain rajattu määrä, joten ihan kaikille emme pääse tarjoamaan paikkaa siinäkään. Lähetämme lopuille ilmoittautuneille tietoa piakkoin.

 

Pahoittelut, kaikille emme voi tarjota pääsyä betaan tai pilottiin, paikkoja on ikävä kyllä rajattu määrä. Tästä mainitsimme kuitenkin jo haun yhteydessä.

kurkitopi
Kommentaattori

@TeroReEn mä tuota vaan olisitte voineet laittaa edes sähköpostia, ette tulleet tällä kertaa valituksi yms...

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@kurkitopi laitamme tosiaan senkin kyllä, kunhan tuon toisen pilotin pari yksityiskohtaa selviää 🙂

Eeros
Vakiokalustoa ☆

@TeroRe Kovasti paljon kiinnostaisi kuulla tuosta toisesta pilotista lisää ja milloin mahdollisesti alkaisi?

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Eeros ja muut, siinä on kyseessä uudenlainen kodin kiinteä 5G (NSA) laajakaista. Nykyisessä tuotteessa asentaja asentaa ulkoyksikön talon seinään ja poraa läpiviennit, jotta signaali saadaan taloon sisälle. Tuomme siihen rinnalle myös itseasennettavan tuotteen, asennuksen voi tehdä kuka tahansa ja sen kanssa reikiä ei tarvitse porata.

Tähän pilottiin emme järjestä erillistä hakua koska 5G SA betaan oli niin paljon hakijoita ja tarjoamme osalle hakijoista paikkaa tähän suoraan.

Eeros
Vakiokalustoa ☆

Ok, olen sopimaton tuohonkin kokeiluun kun meillä on jo reiät porattu seinään ja asentajakin käynyt 🙂

Sellaista kokeilua toivoisin tuohon kodin kiinteään 5G liittymään, että saisi nuo TV palvelut samalle viivalle kiinteän laajakaistan kanssa. Silloin näkisi paikallisuutiset, ym, ym.. Meni hieman ohi aiheen joten sori siitä🤗

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Eeros jos innostut niin käy heitä toive (ja jos on muitakin) tähän ketjuun:

Telia TV kerro - mikä toimii ja mikä ei 

 

Aloituspostauksessa on uusimmat kuulumiset, muun muassa uusi Android TV -pohjainen digiboxi sekä älytelkkarisovellus on tulossa yms yms 🙂

Anademus
Kommentaattori

@TeroRe tuollainen reijätön asennus 5G:lle kuulostaa näin taloyhtiössä asuvalle hyvinkin kiinnostavalta ratkaisulta, sopisi omaan tilanteeseen kuin nenä päähän. Onko tästä tulossa millä aikataululla tietoa?

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Anademus tästä tulee lisätietoa sitten, kun se tulee myyntiin. Mennee karkeasti sanottuna kesään tai ensi syksyyn 🙂

Anademus
Kommentaattori

@TeroRe ymmärsin että betaan hakeneille ja ulosjääneille tarjottaisiin tätä soveltuvin osin, vai eikö arpaonni suosinut tällä kertaa?

Leonita
Vakiokalustoa

Toivottavasti siihen toiseen mahdolliseen pilottiin valitut kuulevat jotain ennen kesää. 🙂 Tässä toisessa betassa kiinnostaa nähdä, toteutetaanko ulkoantennisovitus jollakin tapaa passiiviheijastuksin vai, tuleeko ulkoyksikköön ladattava akku, paristoja tms. Tämä setti sopisi hyvin testausympäristööni.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri

@Anademus & @Leonita sekä muut, laitoin juuri äsken viestin kaikille lopuille hakijoille. Pahoittelut, että tässä viestissä meni näin kauan, tosiaan hakijoita oli lopulta paljon ja koska perustamme rinnalle sen itseasennettavan pilotin niin listoja piti pyöritellä alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen vähän enemmän. Anteeksi tästä 🙂

 

Itseasennettavaan pilottiin valitut kuulevat lisää loppukuun aikana, ei mene sinne kesään asti. Kesä tai syksy on se ajankohta, kun tuote tulee myyntiin 🙂 Riippuu toki pilotista, että mitä jengi on tuotteesta mieltä ja löytyykö sieltä mitään showstoppereita. Tuskin, mutta aina kaikki on mahdollista kun tekniikasta on kyse.

Leonita
Vakiokalustoa

Saivatko itseasennettavaan pilottiin valitut jo tietoa aiheesta? Ai, miten niin olen kärsimätön. 🙂