Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65039
Kirjoituksia 176741

Technicolor CGA2121 kokemuksetHighlighted

Technicolor CGA2121 kokemukset

Vakiokalustoa ☆
Viestejä 175 kpl

Technicolor CGA2121 kokemukset

1/205

Tämmöstä modeemia saa nykyään Telialta. Saa nähdä onko parempi kuin muut ciscot? Pistin tilaukseen ja testaukseen. Kyseinen modeemi käy siis kaapeliverkkoon: Tässä specksit modeemista: http://www.normann-engineering.com/products/product_pdf/ccap_cmts_-_cable_modems/technicolor/CGA2121...

Vastaa
204 vastausta
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

171/205

@sevk_  kirjoitti:

Ei tarvitsisi kuin reitittimelle saada yhdestä reiästä julkinen ip


Tuon voi tehdä laitekohtaisesti MAC-osoitteen perusteella kohdasta Advanced -> Home Network -> Applications & Gaming -> IP Address Pass-through ja lisäämällä julkista IP-osoitetta tarvitsevan laitteen MAC-osoitteen listaan.

 

Jos joku ei jaksa MAC-osoitteita muualta copypastata, niin ne näkee kohdasta Advanced -> Status -> Home Network (tai Wireless Network, jos laite on langattomasti).

 

Yhtenä erona kokonaan siltaamiseen tällä on se, että laitteella voi päästä käsiksi modeemin asetuksiin, vaikka sillä laitteella olisikin julkinen IP-osoite.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 19 kpl

172/205
CGA2121E-ES-13-E113C5-c7410r5713-180508

 

Moinen firmis täällä. Upload varmaan riippuu verkosta paljon. Ajelin tuossa speedtestejä reitittävässä ja siltaavassa tilassa tällä CGA2121 purkilla eikä tunnu olevan oikeastaan mitään eroa vauhdissa. Oli tarkoitus erillinen reititin hommata purkin perään, mutta eipä tuota nyt näytä tarvitsevan.

 

Täällä antaa ihan hyvin läpi XXL-liittymällä:

 

https://www.speedtest.net/result/8264456166.png

 

Vastaa
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

173/205

Nyt vastaavaa Turun keskustan alueella. Yhteys katkesi viime viikolla eikä ole palautunut.

 

Modeemi saa 24 downstream-kanavaa, mutta vain 1 upstream-kanavan.

 

Tein modeemille tehdasresetin ja konffasin sen uudelleen. Ei vaikutusta.

 

Nähtävästi tuo 24 kanavaa on maksimi mitä laite voi saada downstreameja, mutta upstreameja on periaatteessa saatavilla 6. En tiedä montako up-kanavaa Telian (Turun) kaapeli antaa, mutta luulisin, että enemmän kuin tuon 1.

 

Eli onkohan nyt jotakin outoa Turun keskustan itäpuolen kaapeliverkossa myös?

 

Laitteen speksit ovat tosiaankin jo olleet tässä ketjussa aiemmin, mutta laitanpa vielä tähän laiskoja varten:

https://www.normann-engineering.com/products/product_pdf/ccap_cmts_-_cable_modems/technicolor/CGA212...

 

 

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 376 kpl

174/205

@ramses2iija tervetuloa Telia Yhteisöön keskustelemaan!

 

Onko sinulla modeemin ja seinärasian välissä jakaja vai onko seinässä kierteet modeemin johtoa varten? Jos asunnossa on toinen antennipistorasia, niin myös sitä kannattaa kokeilla ja toinen antennikaapelikin, jos sellainen löytyy.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

175/205

Onko ihan normaalia, että tuohon modeemiin ei pysty loggaamaan sisään sen jälkeen kun yhteys on kerran muodostettu? Yhteys katkeaa vajaan kahden viikon välein eikä tuo loggaaminen onnistu kuin modeemin uudelleen käynnistämällä. Sisäänkirjautumissivu kyllä aukeaa mutta kun painan loginia saan automaattisesti logout sivun modeemilta.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 428 kpl

176/205

Ei kuulosta nyt ihan oikealta laitteet toiminta.

Oletko kokeillut että palautat modeemiin tehdasasetukset painamalla reset-painiketta 10s laite käynnissä?

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

177/205

Kokeilin tuota resetointia nyt mutta purkki toimii edelleen samalla tavalla. Eli kun yhteys on muodostettu niin en pääse loggaamaan purkkiin. Purkki on siltaavassa tilassa mutta vastaa kuitenkin tuohon omaan iippariinsa login sivulla.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 476 kpl

178/205

Siltaavan modeemin kohdalla sinun täytyy vaihtaa päätelaitteen IP-osoite samaan verkkoon modeemin hallintaosoitteen kanssa. Tästä on tarkemmat ohjeet myös meidän asiakastukisivuston laiteohjeissa, otsikon "Modeemin asettaminen siltaavaan tilaan" alla.

 

Resetoimalla tuo myös onnistuu, niinkuin sanoit, mutta siltaavaksi asettaminen aiheuttaa tätä hallintasivun kirjautumisongelmaa.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

179/205

Kotiverkkoni on 192.168.1.0/24 ja kaapelimodeemi on omassa aliverkossaan 192.168.100.0/24 osoitteella 192.168.100.1. Reititys näiden verkkojen välillä toimii koko ajan, joten ongelmana ei ole tuonne kirjautumissivulle pääseminen. Ongelmana on se, että kun loggaan sivulle sisään niin modeemi antaa aina takaisin logon sivun.

Vastaa
0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 476 kpl

180/205

Selvittelin asiaa vielä tarkemmin, niin kyseessä on ominaisuus, jonka vuoksi siltaavan portin kautta ei ole mahdollista päästä hallintasivuille. Korjaan tämän vielä tuonne asiakastukisivustolle, jotta ohjeet olisi ajantasalla.

Ainoa tapa palauttaa portit reitittiväksi, on resetoida modeemi. Oletko langattoman verkon kautta kokeillut kirjautua hallintasivulle?

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.