Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
IlariJR
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 485 custom-general.kudos
 • 955 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Esittelyssä Samsung Galaxy S10 – Laatua ja innovaatioita 10 vuoden kokemuksella

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Samsung Galaxy on ehtinyt jo kymmenenteen sukupolveensa, jota Samsung juhlisti julkaisemalla kolme uutta Galaxy S10 –mallia.Samsung Galaxy on ehtinyt jo kymmenenteen sukupolveensa, jota Samsung juhlisti julkaisemalla kolme uutta Galaxy S10 –mallia.

 

Samsungin Galaxy S -lippulaivamallisto on ehtinyt jo kunnioitettavaan 10 vuoden ikään. Juhlavuoden kunniaksi Samsung julkaisi kolme uutta Galaxy S10 -mallia 20.2. järjestetyssä Samsung Unpacked -julkistustilaisuudessa.Uudet mallit ovat:

 

Galaxy S10 muistuttaa muotoilultaan ja rakenteeltaan kahden vuoden takaista S9-mallia. Näytön reunukset ovat kaventuneet ja sinne tänne on tehty pieniä viilauksia, mutta muuten muutokset ovat varsin vähäiset. Yleisilme on edelleen erittäin tyylikäs ja huokuu laatua, kuten lippulaivamallilla kuuluukin.

S10 on hieman edeltäjäänsä isompi johtuen 0,3 tuumaa isommasta Infinity-O-näytöstä. S10+ on sen sijaan lähestulkoon samankokoinen aiemman S9+-mallin kanssa. Molemmat uutuudet ovat selvästi edeltäjiään kevyempiä, mikä on tervetullut muutos aiempaan.


 

Samsung luottaa näytöissään edelleen Dynamic AMOLED -tekniikkaan ja S9:n tapaan näyttö on sivusta hieman kaareva. Kuvasuhteena on 19:9 ja näytön resoluutio 3040 x 1440 pikseliä. Näyttö tukee myös HDR10+-väritoistoa, joka takaa todenmukaiset värit ja paremman kontrastin myös pimeissä kohtauksissa. Näyttö toimii aiempaa paremmin myös kirkkaassa päivänvalossa.

Galaxy S10:n näyttö on valmistettu Gorilla Glass 6 -lasista, joka kestää kovemmassakin menossa. Sormenjälkitunnistin on siirretty takaa näyttöpaneelin alle näytön alaosaan ja se perustuu ultraääniteknologiaan. Tunnistin havaitsee sormenjäljen kolmiulotteiset muodot ja takaa, että vain puhelimen omistaja pääsee tietoihin käsiksi. Sormenjälkitunnistuksen lisäksi puhelimen saa halutessaan auki kasvojentunnistuksella tai perinteisemmillä PIN-koodilla, kuviolla tai salasanalla.

Älykkäät kuvausominaisuudet tekevät kuvaamisesta helppoa


Galaxy S10:n etukamera on sijoitettu oikeaan ylänurkkaan leikkaamalla sille laserilla kamerareikä, jossa se on mahdollisimman huomaamattomasti näytön ympäröimänä. Kameraa lukuun ottamatta näyttö kattaa lähestulkoon koko puhelimen etuosan, eikä hukkatilaa ole juuri nimeksikään.

 

10 megapikselin etukamera on samanlainen jokaisessa uutuusmallissa. S10+ sisältää lisäksi 8 megapikselin RGB-syvyyskameran, jonka avulla voit helposti säätää kuvien syväterävyyttä. Etukamera tukee myös 4K UHD -videokuvausta.

 

Takakannesta löytyy peräti kolme kameraa: 12 megapikselin telekamera, 12 megapikselin laajakulmakamera sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen kuvauskulmalla. Telellä saat zoomattua lähemmäksi, kun taas ultralaajakulma sopii hienosti laajoille maisemakuville, joten kuvaus onnistuu hyvin monipuolisissa olosuhteissa.

Kamerasovellus on entistä älykkäämpi ja sisältää paljon kuvausta helpottavia ominaisuuksia. Esimerkiksi Dual Aperture -toiminto säätää kameran aukkoa automaattisesti, jolloin saat hyviä kuvia myös pimeissä ja haastavissa olosuhteissa. Lisäksi tehokas suoritin osaa yhdistää automaattisesti useamman kuvan samasta tilanteesta yhdeksi yhtenäiseksi kuvaksi.

Myös takakamera tukee 4K UHD:ta, jonka lisäksi HDR10+ ja Dynamic Tone Mapping teknologiat tekevät väreistä ja kontrastista eläväisiä ja todenmukaisia, jolloin kaikki kuvan yksityiskohdat toistuvat tarkasti ja selkeästi.

Galaxy-kamerat.PNG

Konepellin alta löytyy lukuisia parannuksia

 

Galaxy S10:n suorituskyvystä huolehtii uuden sukupolven Exynos 9820 -suoritin, joka tarjoaa Samsungin mukaan huomattavasti aiempaa enemmän tehoa ja energiatehokkuutta. Tehokas suoritin, edistyneet grafiikkaominaisuudet sekä nopeat WiFi 6 ja LTE -yhteydet takaavat, että raskaammatkin pelit ja videostriimit pyörivät moitteetta.

 

Myös akun kapasiteetti on kasvanut mukavasti edeltäjäänsä nähden. S10:n takakannen alla majailee 3400 ja S10+:n 4100 milliampeeritunnin voimanpesä, joka auttaa jaksamaan koko päivän. Nopean 2.0-version langattoman latauksen avulla akku latautuu täyteen entistä nopeammin.

Uutuutena Samsung esitteli käänteisen langattoman latauksen, jolla akkuvirtaa voi jakaa langattomasti muille Qi-sertifioiduille laitteille, kuten langattomille kuulokkeille tai älykelloille. Riittää, että laitat virtaa kaipaavan laitteen S10:n päälle.

Galaxy S10:n tekoäly oppii käyttötapasi ja mukautuu niihin tehokkaasti, jotta virtaa ja tehoa säästyy niihin hetkiin, kun niitä oikeasti tarvitaan. Se esimerkiksi ehdottaa eri sovelluksia sen perusteella, missä ja milloin olet niitä viimeksi käyttänyt tai sulkee käyttämättömiä sovelluksia, jolloin virta riittää pidempään. Lue lisää Bixby-tekoälyavustajasta Samsungin sivuilta..


Muistimäärä vaihtelee hieman mallikohtaisesti. S10 sisältää 8 Gt keskusmuistia ja 128 Gt tallennustilaa. S10+ -mallista on saatavilla kaksi eri versiota, 8 Gt & 128 Gt ja 12 Gt & 1024 Gt. Jälkimmäinen on samalla ensimmäinen teratavun tallennustilalla varustettu älypuhelin. Micro-SD-muistikortilla lisätilaa saa tarvittaessa jopa 512 Gt, jolloin tallennustila nousee parhaimmillaan 1,5 teratavuun. Tämä riittää varmasti vaativimmillekin käyttäjille.

 

S10:n Dual-SIM -ominaisuus tarjoaa mahdollisuuden käyttää kahta liittymää samanaikaisesti ilman SIM-kortin vaihtamista. Jos et tarvitse toista SIM-korttia, voit laittaa sen tilalle microSD-muistikortin tallennustilan lisäämiseksi.

Kaikki uutuusmallit ovat luonnollisesti veden- ja pölynkestäviä, josta todistuksena PI68-luokitus, joka on korkein mobiililaitteille myönnettävä veden- ja pölynkestävyyden standardi.

Speksit vertailussa


S10:n ja S10+:n lisäksi Galaxy-tuoteperhe kasvoi uudella edullisemman hintaluokan Galaxy S10e -mallilla, jossa ominaisuuksista on hieman karsittu. Sisarmalleistaan poiketen S10e:n näyttö on tasapintainen eikä kaarru reunoista, sen akku on hieman pienempi ja keskusmuistia on vähemmän. Kameroita löytyy takaa kaksi ja edestä yksi. Sormenjälkitunnistin sijaitsee puolestaan laitteen sivulla.

Samsung on julkaisemassa kesän aikana myös ensimmäinen huippunopeita 5G-verkkoja tukevan Galaxy S10 5G:n. Suomen saatavuuden osalta tilanne on vielä avoimena, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan mitä tuleman pitää.

Tsekkaa uutuusmallien tarkat speksit alta löytyvästä kuvasta ja taulukosta.

Galaxy S10 näytöt2.PNG

 

  S10e S10 S10+ S10+ 1TB
Hinta 799 € 949 € 1 049 € 1 679 €
Näyttö 5.8" 6.1" 6.4" 6.4"
Resoluutio  2280x1080 3040x1440 3040x1440 3040x1440
Tallennustila 128 Gt 128 Gt 128 Gt 1TB
Suoritin Exynos 9820 Exynos 9820 Exynos 9820 Exynos 9820
Mitat  142.2 x 69.9 x 7.9 mm  149.9 x 70.4 x 7.8 mm 157.6 x 74.1 x 7.8 mm 157.6 x 74.1 x 7.8 mm
Paino  150g 157g 175g 175g
Käyttöjärjestelmä Android Pie 9.0 Android Pie 9.0 Android Pie 9.0 Android Pie 9.0
Keskusmuisti  6Gt 8Gt 8Gt 12Gt
Muistikortti  microSD microSD microSD microSD
SIM-kortti  Nano-SIM Nano-SIM Nano-SIM Nano-SIM
Dual SIM  Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Langaton lataus  Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Akku  3100 mAh 3400 mAh 4100 mAh 4100 mAhKaikki Galaxy S10 -mallit ovat nyt ennakkotilattavissa verkkokaupastamme. Toimitukset alkavat 8.3. lukuunottamatta S10+ 1TB -mallia, jonka toimitukset alkavat arviolta 13.3.

Myyntipakkaus sisältää laitteen lisäksi laturin johtoineen, MicroUSB-adapterin, SIM-kortin poistotyökalun, AKG:n kuulokkeet, näytön suojan, USB-adapterin ja suomenkieliset ohjeet.

Saat lisäksi ennakkomyyntitarjouksena langattomat Samsung Galaxy Buds -kuulokkeet (arvo 159 €) kaupan päälle ostaessasi Samsung S10:n tai S10+:n. Tarjous on voimassa 20.2.-7.3.2019 ja lunastettavissa vain Samsung Members –sovelluksen kautta. Lue tarkemmat ohjeet verkkokaupasta.

Miltä uudet Galaxyt vaikuttavat? Pystyikö Samsung lunastamaan juhlavuodelle asetetut odotukset vai jäitkö kaipaamaan jotain? Heitä kommenttisi tai kysymyksesi alle.

Lue lisää:

31 vastausta
jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Innolla odotan että saan oman puhelimeni ja tässä on kommentteja noista puhelimista:

 

 

Edit EssiJn: video upotettu tekstiin

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Tänään tuli hypisteltyä noita uutuuksia verkkokauppa.com siellä oli ainakin näytillä

 

20190226_182429.jpg

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Samsungia on matkalla jo S10 tilaajille:

Edit AaTanja: upotettu video tekstiin.  
 
YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5372 custom-general.kudos
 • 4848 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@jluuri ja muut, siellä on sitten ennenaikainen joulu käsillä 😎

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@TeroRe taitaa vaan olla niin että plussia ei ole vielä lähtenyt. Oisko niin että niitä ei vielä ollut varastossa

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5372 custom-general.kudos
 • 4848 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@jluuri näin on, vain S10:iä on nyt matkalla.

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

jluuri
Vakiokalustoa ☆
 • 111 custom-general.kudos
 • 159 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Matkapuhelinfoorumilla ja myös mun Face ryhmässä (Androidin käyttäjät) ihmetellään miten voi olla mahdollista että s10 on jo nyt toimituksessa.

YouTube Juha Luuri
jluuri.fi
TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5372 custom-general.kudos
 • 4848 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kävin lukemassa Matkapuhelinfoorumin keskustelua ja olipas aika kärkästäkin kommenttia mukana.

 

No, niin tai näin niin joulu koittaa kuitenkin tänä vuonna aikaisemmin📱

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

Mikelanselo
Uusi keskustelija
 • 0 custom-general.kudos
 • 5 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@TeroRe  Eli pystyt varmistaan, että teillä erikoislupa toimittaa ennen tuota virallista päivää?