Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
MinnaLN
Moderaattori
Moderaattori
 • 110 custom-general.kudos
 • 396 custom-general.replies
 • 24 custom-general.solutions

Parhain pelikonsoli

konsolit.jpg

 

 

Mikä on paras konsoli? Kysyimme teiltä Facebookissa ja Instagramissa mikä on pelikonsoleiden ykkönen - Nintendo, PlayStation vai Xbox? Tästä artikkelista löydät esittelyt Sonyn, Microsoftin ja Nintendon viimeisimmistä konsoleista, sekä teidän kommentteja miksi juuri kyseinen konsoli on se paras.

 

Artikkelin sisällysluettelo:

 

Nintendo Switch

Nintendo Switch Lite

PlayStation 5

Xbox Series X

Xbox Series S

 

Nintendo Switch

 

sara-kurfess-2ajwLKnRHBY-unsplash.jpg

 

Nintendo Switch ei välttämättä ole niin sanottu tehomylly, vaan se erottuukin muista konsoleista muilla asioilla. Konsolilla voit pelata käytännössä tilanteessa kuin tilanteessa: perinteiseen tapaan telkkarista tai vaihtoehtoisesti Switchin omasta näytöstä sekä käyttää laitetta jopa käsikonsolina. Televisioon kytkentä tapahtuu telakkayksikön avulla, jonka ansiosta voit nauttia HD-laatuisista peleistä isolta ruudulta. Konsolin omalta näytöltä resoluutio on 720p. Voit myös käyttää Nintendo Switchin omaa näyttöä päänäyttönä ja pelailla vaikka kaverin kanssa niin, että jaat näytön. Tallennuskapasiteettia konsolissa on 32 Gt. Ja se on laajennettavissa erikseen myytävällä microSD-kortilla.

 

Nintendo Switch lisätarvikkeet ja pelit

 

Nintendo Switchin mukana tulee kaksi Joy-Con-ohjainta, jotka ovat sijoitettuna konsolin molemmille puolelle. Ohjaimet on mahdollista yhdistää kokonaiseksi ohjaimeksi tai niitä voit käyttää erikseen. Toisesta Joy-Con-ohjaimeen on sijoitettuna kuvankaappausnappi, jolla saat näppärästi tallennettua tilanteita peleistäsi. Mikäli tarkoituksenasi on pelata pääasiassa telkkarisi kautta, kannattaa harkita erikseen myytävän yhtenäisen ohjaimen hankintaa.

 

Nintendolta löytyy lukuisia hauskoja ja erikoisia lisätarvikkeita. Esimerkkeinä lisätarvikkeista peleihin on Mario Kart Live: Home Circuit -pelin fyysiset kart-autot tai Nintendo Ring Fit adventure -pelin urheiluvälineet. Mainittakoon myös amiibot, jotka ovat interaktiivisia keräilyfiguureja ja kortteja, jotka kommunikoivat yhteensopivien Nintendo Switch -peliesi kanssa.


Nintendolla on huikea valikoima yksinoikeuspelejä, joista monet ovat tuttuja jo kymmenien vuosien takaa. Suosituimpia klassikoita ovat esimerkiksi Super Mariot, The Legend of Zeldat, Animal Crossingit ja Pokémonit. Nintendo Switch Online -jäsenyys avaa sinulle pääsyn kokoelmaan klassisia NES-pelejä kuukausimaksua vastaan. Aluksi saatavilla on 20 peliä ja valmistaja lupailee tulevaisuudessa lisää valikoimaa. Online-jäsenyyden kautta saat myös erikoistarjouksia valikoiduista peleistä sekä verkkopeli mahdollisuuden.

 

Nintendo Switch -konsolin parhaita ominaisuuksia ovat todella monipuoliset käyttömahdollisuudet, klassikko yksinoikeuspelit ja hauskat lisätarvikkeet. Konsoli soveltuu mainiosti niin sanotuksi koko perheen konsoliksi.

 

Nintendo Switch Lite

 

Nintendo Switch Lite.jpg


Nintendo Switch Lite on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan käsikonsolina, eikä sitä pysty yhdistämään televisioon niin kuin isosisarustaan. Nintendo Switch Lite on myös tehoiltansa hieman kevyempi ja kooltansa pienempi, kuin alkuperäinen Nintendo Switch. Liten 5,5-tuuman LCD-kosketusnäyttö on resoluutioltaan 720p. USB C -kaapelilla ladattavan konsolin akunkestoksi kerrotaan jopa 7 tuntia.

 

Lite versioon ei ole mahdollista saada ihan kaikkia Nintendo Switch -valikoiman pelejä, vaan laite tukee Handheld -pelivalikoimaa.

 

Nintendo Switch Lite -konsolin parhaita ominaisuuksia on käsikonsolille hyvän kokoinen näyttö ja muotoilu, yksinoikeuspelit ja hauskat värivaihtoehdot. Erikseen myytävillä kuorilla saat konsolin täysin tyylisi mukaiseksi.

 

Lue lisää

Nintendo Switch tekniset tiedot

Koko: 102mm x 239mm x 13,9mm (Joy-Con -peliohjaimien kanssa) Huomio: Paksuin kohta on 28,4mm, analogisten ohjainsauvojen kärjistä ulkoneviin ZL/ZR-painikkeisiin.
Paino: Noin 297 g (Noin 398 g molempien Joy-Con -peliohjaimien kanssa)
Näyttö: Kapasitiivinen kosketusnäyttö / 6,2" LCD / Resoluutio: 1280x720
CPU/GPU: Räätälöity NVIDIA Tegra-suoritin
Järjestelmämuisti: 32 GB. Huomio: osa tästä muistista on varattu järjestelmän ohjelmistoille.
Yhteysominaisuudet: Langaton LAN (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac) / Bluetooth 4.1 (vain TV modessa. On myös mahdollista käyttää langallista yhteyttä erikseen myytävän lisätarvikkeen avulla.)
Kuvaulostulo: Maksimi resoluutio: 1920x1080, 60 fps. Huomio: HDMI-kaapelin kautta TV modessa. Tabletop ja Handheld modessa, maksimi resoluutio on 1280x720, joka vastaa näytön tarkkuutta.
Äänet: Tukee lineaarista PCM 5.1ch:tä. Huomio: HDMI-kaapelin kautta TV modessa.
Kaiuttimet: Stereo
USB: USB Type-C. Käytetään akun lataamisessa ja Nintendo Switch Dock -telakkaan yhdistämisessä.
Kuulokkeet: Stereo (Yhdistetty sisääntulo kuulokkeille/mikrofonille)
Pelikorttipaikka: Tarkoitettu ainoastaan Nintendo Switch -pelikortteja varten
MicroSD -korttipaikka: Yhteensopiva seuraavien muistikorttien kanssa: microSD, microSDHC ja microSDXC. Huomio: ohjelmistopäivitys vaaditaan ennen kuin microSDXC-muistikortteja voidaan käyttää.
Sensorit: Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / valoisuusanturi
Toimintaympäristö: Lämpötila: 5-35°C / Ilmankosteus: 20-80%
Akku Litiumioniakku / Akun kapasiteetti: 4310mAh. Huomioi, että sisäistä akkua ei voi poistaa.
Akun kesto: Akun kesto on 4,5-9 tuntia, mutta se vaihtelee käytettävästä pelistä ja käyttöolosuhteista riippuen. Esimerkiksi The Legend of Zelda: Breath of the Wild -peliä voi pelata noin 5,5 tuntia yhdellä latauksella.
Latausaika: Noin 3 tuntia. Huomioi, että tämä on latausaika, kun konsoli on lepotilassa.

Nintendo Switch Lite Tekniset tiedot

Näyttö: Kapasitiivinen kosketusnäyttö / 5,5" LCD / Resoluutio: 1280x720
Paino: n.275 g
Koko: 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm. Paksuin kohta on 28,4mm, analogisten ohjainsauvojen kärjistä ulkoneviin ZL/ZR-painikkeisiin.
CPU/GPU: Räätälöity Tegra-prosessori
Järjestelmämuisti: 32 GB. Huomio: osa tästä muistista on varattu järjestelmän ohjelmistoille
Yhteysominaisuudet: Langaton LAN (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac) / Bluetooth 4.1
Ääniulostulo: Stereo
Pelikorttipaikka: Ainoastaan Nintendo Switch -pelikorteille
MicroSD-korttipaikka: Yhteensopiva microSD-, microSDHC- ja microSDXC-muistikorttien kanssa
Sensorit: Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi
Akku Litiumioniakku / Akun kapasiteetti: 3570mAh. Huomioi, että sisäistä akkua ei voi poistaa.
Akun kesto: Akun kesto on 4,5-9 tuntia, mutta se vaihtelee käytettävästä pelistä ja käyttöolosuhteista riippuen. Esimerkiksi The Legend of Zelda: Breath of the Wild -peliä voi pelata noin 5,5 tuntia yhdellä latauksella.
Latausaika: Noin 3 tuntia. Huomioi, että tämä on latausaika, kun konsoli on lepotilassa.

 

Nintendon puolesta Facebookissa kommentoitiin muun muassa näin:

 

 • Hyviä pelejä ja osa semmoisia mitä ei voi millään muulla pelata.
 • Lapsuudesta tuttu. Monipuolinen pelivalikoima ja kaikkea löytyy kaiken ikäisille. Liikuntapelit on kans tosi jees.

 

PlayStation 5

 

Playstation5 copy.jpg

 

Vuoden 2020 yksi odotetuin laiteuutuus oli Sonyn uusi konsoli, PlayStation 5, josta tehtiin levyasemallinen ja hieman edullisempi levyasematon Digital Edition -malli. Muotoilultaan PlayStation 5 on kurvikkaan futuristinen valkoisilla reunoilla ja mustalla keskiosalla. Suuren kokonsa ja huomiota herättävän muotoilunsa vuoksi konsoli ei taatusti jää huomaamatta telkkaritasoltasi. Isolla koolla on kuitenkin merkityksensä, se kätkee sisälleen jäähdytystekniikkaa, jonka ansiosta laite pysyy viileänä ja myös hiljaisena sen ollessa päällä.

Uuden muotoilun lisäksi konsolin tekniikka on hypännyt reippaasti eteenpäin, joista yksi merkittävä uudistus on NVMe SSD -kovalevy, joka nopeuttaa pelien latauksia huimasti. 4K-tarkkuus jopa 120 fps ruudunpäivitys tekee kuvasta sulavaa. 4K-resoluutiota varten vaaditaan 4K-telkkari HDMI 2.1 -liitännällä, vaan toki ilman näitäkin pääset nauttimaan nopeista latausajoista. PS5-konsolista löytyy myös tuki 8K-resoluutiollle. Lisäksi mainittavan arvoinen ominaisuus on säteenseuranta, joka simuloi valoja ja heijastuksia reaaliaikaisesti eri pinnoilla. Esimerkiksi PS5 Spider-Man: Miles Morales hyödyntää säteenseurantaa.

Tallennuskapasiteettia konsolin kovalevyltä löytyy 825 gigatavua. Muisti saattaa kuulostaa riittoisalta, mutta nopeasti senkin saa täyteen pelilatauksilla. Tämän pulman Sony on ratkonut mahdollistamalla tallennustilan laajentamisen yhteensopivalla M.2 SSD -asemalla.

 

PlayStation 5 lisätarvikkeet ja pelit


Uuden konsolin yhteydessä Sony julkaisi joukon uusia PlayStation 5 -lisätarvikkeita. PS5 ei tue suurinta osaa vanhoista lisätarvikkeista, joten uusien ostaminen on välttämätöntä. Parannellussa DualSense-ohjaimessa on haptinen tärinäpalaute, sekä adaptiiviset R2- ja L2-liipaisinpainikkeet, jotka tarjoavat entistä eloisamman ohjaustuntuman. Ohjaimeen on myös integroituna mikrofoni ja kaiutin, joten kuulokkeiden käyttäminen ei ole pakollista.

PlayStation 5:lle julkaistuja pelejä löytyy jo kourallisen verran ja tämän lisäksi konsoli tukee isoa osaa aikaisemman sukupolven peleistä. Sonylta löytyy yksinoikeus lukuisiin suosittuihin peleihin, joka saattaa vaikuttaa konsolia valitsevan päätökseen. Esimerkkeinä suosituista peleistä, joita voit pelata ainoistaan PlayStationilla ovat muun muassa Demon's Souls, Marvel’s Spider Man, God of War, Last of Us tai Ratchet & Clank. Mainittakoon tässä samassa yhteydessä myös suomalaisen pelitalon Housemarguen kehittämä roguelike-peli Returnal, jota odotetaan julkaistavaksi PS5:lle maaliskuussa.

PlayStation Plus -tilin jäsenet saavat kuukausittain erilaisia vaihtuvia etuja, kuten ladattavia pelejä, alennuksia PS Storeen ja erikoissisältöä. Lisäksi verkkomoninpelaaminen vaatii lähes poikkeuksestta PS Plus -tilin. PS5:n myötä uutuutena PS Plus -tilin jäsenet saivat erikoisetuna PlayStation Plus Collection -pelikirjaston. Pelikirjastoon on koottu PS4:sta tuttuja suosikkipelejä, kuten Batman Arkham Knight, Bloodborne, God of War, Persona 5 ja paljon muuta.

 

PlayStation 5 -konsolin parhaita ominaisuuksia ovat pelien nopeat latausajat, pelit 4K-resoluutiolla jopa 120 ruudunpäivityksellä, laaja pelivalikoima yksinoikeudella ja innovatiiviset listärvikkeet, kuten uusi haptinen DualSense-ohjain.

 

Lue lisää

Tekniset tiedot

PlayStation 5

Prosessori: x86-64-AMD Ryzen “Zen 2” -kahdeksanydinsuoritin (16 säiettä), 3,5 GHz
Näytönohjain: AMD Radeon RDNA 2-pohjainen näytönohjain, 2,23 GHz (10,3 TFLOPS)
Keskusmuisti: 16 Gt GDDR6
Tallennustila: 852 Gt (5,5 Gt/s lukunopeus)
Optinen asema: Ultra HD Blu-ray (66G / 100G), ~10xCAVBD-ROM (25G/50G) ~8xCAVBD-R/RE (25G/50G) ~8xCAVDVD ~3.2xCLV
PS5-pelilevyt: Ultra HD Blu-ray, jopa 100 Gt / levy
Videolähtö: HDMI, tuki 4K 120 Hz -televisioille, 8K-televisioille ja VRR:lle
Ääni: "Tempest" 3D AudioTech
Virta: 350 W
Liitännät: 1x USB Type-A (Hi-Speed USB) + 2x USB Type-A (Super Speed USB 10 Gt/s) + 1x USB Type-C (Super Speed USB 10 Gt/s)
Verkko ja yhteydet: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.1
Mitat: 390 x 104 x 260 mm (leveys x korkeus x syvyys)
Paino: 4,5 kg

PlayStation 5 Digital Edition

Prosessori: x86-64-AMD Ryzen “Zen 2” -kahdeksanydinsuoritin (16 säiettä), 3,5 GHz
Näytönohjain: AMD Radeon RDNA 2-pohjainen näytönohjain, 2,23 GHz (10,3 TFLOPS)
Keskusmuisti: 16 Gt GDDR6
Tallennustila: 852 Gt (5,5 Gt/s lukunopeus)
Videolähtö: HDMI, tuki 4K 120 Hz -televisioille, 8K-televisioille ja VRR:lle
Ääni: "Tempest" 3D AudioTech
Liitännät: 1x USB Type-A (Hi-Speed USB) + 2x USB Type-A (Super Speed USB 10 Gt/s) + 1x USB Type-C (Super Speed USB 10 Gt/s)
Verkko ja yhteydet: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.1
Mitat: 390 x 92 x 260 mm (leveys x korkeus x syvyys)
Paino: 3,9 kg

 

Facebookissa kommentoitiin PlayStationin puolesta muun muassa näin:

 


 • Pleikkari koska eksklusiivit.
 • Pleikkaria löytyy 2/3/4/5 ykkönen jäänyt maailmalle.
 • Tulee lapsuusmuistoja mieleen. Jokunen crash bandicoot kenttä pelattu.
 • Muut on pettureille!

Xbox Series X

 

Xbox series X.jpg

 

Xbox Series X muistuttaa muotoilultaan hieman pientä pöytäkonetta. Microsoft ei ole lähtenyt lisäämään ulkoasuun ylimääräisiä krumeluureja, vaan ainoat yksityiskohdat laitteen etupuolella ovat valkoisena hohtava Xbox-logo ja 4K HD Blu-Ray -asema.

 

Xbox Series X -konsoli on ainakin paperilla tämän hetken tehokkain konsoli. Graafisesti vaikuttavat ja entistä suuremmat pelit höystettynä säteenjäljitys-tekniikalla ja 3D-tilaäänellä tuo peleihin kokonaan uusia ulottuvuuksia. Konsolin näytönohjain mahdollistaa 4K-resoluution jopa 120 ruudunpäivityksellä. Konsolista löytyy myös tuki 8K-tarkkuudelle. Tallennustilaa konsolilla on yhden teran verran ja muisti on laajennettavissa erikseen myytävällä laajennuskortilla. Kätevä konsti säästää muistia on mahdollisuus ladata valikoiduista peleistä ainoastaan sen osuuden joista olet kiinnostunut, kuten moninpelin.

 

Xbox Series X|S lisätarvikkeet ja pelit


Useimmat Xbox Onen lisälaitteet, kuten ohjaimet ja kuulokkeet, ovat yhteensopivia Xbox Series X|S:n kanssa. Valmistaja julkaisi uuden konsolin myötä myös maltillisesti uudistetun ohjaimen. Ohjain on saanut uuden mattapinnan, jonka kuosi käykin yhteen itse konsolin kanssa. Ohjaimen napit ovat hieman aikaisempaa pienemmät ja niissä on hyödynnetty uutta tekstuuria otteesi pitävyyden parantamiseksi. Ohjaimen uusi Share-nappi mahdollistaa kuviesi ja videoidesi jakamisen Xbox-syötteeseesi tai sosiaaliseen mediaasi yhdellä painalluksella. Langattomalla ohjaimella voit pelata Xbox Series X|S, Xbox One -konsoleilla, Windows 10 -tietokoneilla ja Android-laitteilla.

Xboxin Series X|S:n, yhteensopivuus aikaisemman sukupolven pelien ja lisälaitteiden kanssa on poikkeuksellisen hyvä. Uuden sukupolven konsolilla pääset pelaamaan ihan ensimmäisiäkin Xbox-pelejä. Microsoft toi taaksepäin yhteensopiviin peleihin automaattisesti natiivin HDR-päivityksen joka laajentaa vanhempien pelien värimaailmaa ja parantaa kontrastia.


Tällä kirjoitus hetkellä uusia pelijulkaisuja ei Xboxille juurikaan ole. Tämän vuoden syksylle odotetaan Microsoftin yksinoikeuspelisarjan uutuutta Halo Infinitea. Muita pelejä yksinoikeudella Xboxille, joita odotetaan julkaistavaksi ovat esimerkiksi State of Decay 3, Warhammer 40K: Darktide, The Gunk ja Forza Motorsport. Pelejä varten ainakin alkuun kannattaakin harkita Xbox Game Pass -palvelua. Xbox Game Pass Ultimaten huokeahkoa kuukausimaksua vastaan saat pelattavaksesi välittömästi yli 100 peliä ja pelaaminen onnistuu myös PC:llä ja uutuutena pilvipalveluna Android-puhelimella. Xbox Game Pass Ultimate sisältää kaikki Xbox Live Goldin edut, kuten moninpelaamisen verkossa sekä EA Play -jäsenyyden.

Xboxin uuden sukupolven konsoleissa näemme pieniä uudistuksia myös käyttöliittymässä, jota on hiottu hieman entistä selkeämmäksi. Mainittavan arvoinen ominaisuus on uusi Quick Resume, joka mahdollistaa pelin vaihtamisen toiseen lennosta, ilman uutta latausta.

Xbox Series X -konsolin parhaita ominaisuuksia ovat nopeat pelienlatausajat, loistava taaksepäin yhteensopivuus niin pelien kuin lisätarvikkeidenkin suhteen, 4K-resoluutio jopa 120 ruutunopeudella sekä tuki Dolby Digital ja Dolby Atmos surround tekniikoille.

 

Lue lisää

Xbox Series X Tekniset tiedot

Prosessori: 8 ydintä. 3,8 GHz (3,66 GHz SMT:n kanssa), mukautettu Zen 2 -suoritin
Näytönohjain: teho 12 TFLOPSia, 52 yksikköä @ 1,825 GHz mukautettu RDNA 2 GPU. Järjestelmäpiirin kantakoko 360,45 mm. 7 nm:n parannettu prosessointi.
Muisti: 16 Gt GDDR6, 320 bitin väylänleveys
Muistin kaistanleveys: 10 Gt @ 560 Gt/s, 6 Gt @ 336 Gt/s.
Sisäinen tallennustila: 1 Tt:n mukautettu NVME SSD
I/O-kapasiteetti: 2,4 Gt/s (raaka), 4,8 Gt/s (pakattu, mukautettu laitteiston purkulohko)
Laajennettava tallennustila: tukee Xbox Series X|S -konsolin 1 Tt:n Seagate-laajennuskorttia, joka vastaa sisäistä tallennuslaitetta täsmälleen (myydään erikseen). Ulkoisen USB 3.1 -kiintolevyn tuki (myydään erikseen).
Peliresoluutio: aito 4K
Laaja dynaaminen alue (HDR): jopa 8K HDR
Optinen asema: 4K UHD Blu-Ray
Suorituskykytavoite: jopa 120 FPS
HDMI-ominaisuudet: automaattinen matalan virrankulutuksen tila, HDMI Variable Refresh Rate, AMD FreeSync.
Ääni: Dolby Digital 5.1, DTS 5.1, Dolby TrueHD ja Atmos, jopa 7.1 L-PCM
Portit ja liitännät: 1 x HDMI 2.1 -portti + 3 x USB 3.1 Gen 1 -porttia
Langattomat yhteydet: kaksikaistainen 802.11ac, Ethernet. 802.3 10 / 100 / 1 000
Lisälaitteiden radio: erillinen kaksikaistainen langaton Xbox -radio.
Mitat: 15,1 cm x 15,1 cm x 30,1 cm
Paino: 4,45 kg


Xbox Series S

 

Xbox series S.jpg

 

Pienikokoinen Xbox Series S -konsoli on muotoilultaan tyylikkään yksinkertainen ja se muistuttaakin hieman vanhaa Xbox One S -mallia. Jäähdytyksestä ja kenties katseenvangitsijan roolista huolehtii hieman kaiutinta muistuttava musta tuuletin. Tuuletusta kaipaa laitteen sisuksista löytyvät neljän TFLOPin näytönohjain ja 8-ytiminen kustomoitu Zen 2 -suoritin.

Xbox Series S on huokeampi versio Microsoftin seuraavan sukupolven konsolista. Konsoli tarjoaa joitain samoja ominaisuuksia kuin Series X, kuten nopeat latausajat, korkeamman ruudunpäivityksen, tilaäänen ja säteenseurannan. Nämä ominaisuudet tekevät pelaamisesta huomattavasti miellyttävämpää, kuin edeltävällä mallilla.

 

Konsolilla pelaat pelejä jopa 1440p-resoluutiolla ja 120 fps kuvanpäivitysnopeudella. Vaikka aitoon 4K-resoluutioon ei päästää, löytyy konsolista kuitenkin 4K-skaalaus. Tallennustilasta vastaa 512 Gt SSD-asema ja isosisaruksensa tavoin muisti on laajennettavissa erikseen myytävällä laajennuskortilla.

 

Xbox Series S on digitaalinen konsoli, eli siinä ei ole Blu-Ray -asemaa. Fyysisiä pelikopioita et välttämättä jää kaipaamaan Xbox Game Pass -palvelun myötä. Kuukausimaksun takana olevien satojen pelien joukosta löydät niin uutuus- kuin klassikkopelejä, ja sen lisäksi pääset välittömästi käsiksi uusiin julkaisuihin.

Vaikka kyseessä ei ole markkinoiden tehokkain konsoli, on Xbox Series S selkeä hyppy edeltäjä malliin nähden. Parhaita ominaisuuksia ovat nopeat pelienlatausajat, loistava taaksepäin yhteensopivuus niin pelien kuin lisätarvikkeidenkin suhteen ja kompakti muotoilu - konsoli on helppo ottaa mukaan vaikka reissuunkin.

 

Lue lisää

Xbox Series S Tekniset tiedot

Prosessori
 • Suoritin: 8 ydintä. 3,6 GHz (3,4 GHz SMT:n kanssa), mukautettu Zen 2 -suoritin

 • Järjestelmäpiirin kantakoko: 197,05 mm2

 • Näytönohjain: 4 TFLOPS, 20 laskentayksikköä, 1,565 GHz mukautettu RDNA 2 GPU

Muisti ja tallennustila

 • Muisti: 10 Gt:n GDDR6, 128 bitin väylä

 • Muistin kaistanleveys: 8 Gt @ 224 Gt/s, 2 Gt @ 56 Gt/s

 • Sisäinen tallennustila: 512 Gt:n mukautettu NVME SSD

 • I/O kapasiteetti: 2,4 Gt/s (raaka), 4,8 GT/s (pakattu, mukautettu laitteiston purkulohko)

 • Laajennettu tallennustila: Tukee Xbox Series X|S -konsolin 1 Tt:n Seagate-laajennuskorttia, joka vastaa sisäistä tallennustilaa täsmälleen (myydään erikseen). Ulkoisen USB 3.1 -kiintolevyn tuki (myydään erikseen).

Grafiikkaominaisuudet

 • Peliresoluutio 1440p

 • Suorituskykytavoite: 120 FPS

 • HDMI-ominaisuudet: Automaattinen matalan virrankulutuksen tila, HDMI Variable Refresh Rate, AMD Freesync

Ääniominaisuudet

 • L-PCM, jopa 7.1

 • DTS 5.1

 • Dolby Digital 5.1

 • Dolby TrueHD ja Atmos

Portit ja liitännät

 • 1 x HDMI 2.1 -portti, 3 x USB 3.1 Gen 1 -porttia

 • Langattomat yhteydet: Kaksikaistainen 802.11ac

 • Ethernet. 802.3 10 / 100 / 1000

 • Lisälaitteiden radio Erillinen kaksikaistainen langaton Xbox-radio

 • Levyasema: Ei 

Koko

 • Mitat: 6,5 x 15,1 x 27,5 cm

 • Paino: 1,93 kg

Kommentteja Facebookissa Xbox:n puolesta:

 

 • Kaikki xbox sukupolvet pelattu ja löytyy edelleen, tätä uusinta lukuun ottamatta.
 • Koska yhteensopivuus pc.n kanssa.

 

Äänestyksen ulkopuolelta äänestettiin myös näitä:

 • Sega (1 ääni)
 • PC (2 ääntä)
 • Tesla (1 ääni)

Instagram Storyissa järjestämässämme kyselyssä äänet jakautuivat seuraavasti:

 

 • PlayStation (80%)
 • Nintendo (27%)
 • Xbox (22%)

Facebook kommenteissa äänet jakautuivat seuraavasti:

 

 • PlayStation (64,3%)
 • Xbox (16,4%)
 • Nintendo (13,6%)

 

Mitä mieltä olet äänijakaumasta? Minkä konsolin sinä valitset ja miksi?

 

TILAA PELIKONSOLI

 


Lue myös:

 

 

 

Telia Yhteisön moderaattori | iPhone 12 | Apple Watch Series 5 | PC | Nintendo Switch | PS4 | ( ͡° ͜ʖ ͡°)

0 vastausta