peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57986 Jäsentä
161561 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Netin käyttö SaksassaHighlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎09-06-2019
Kirjoituksia: 1
1/4

Netin käyttö Saksassa

Minulla on Telian rajaton 100m liittymä. Onko netin käyttö ilmaista EU:ssa, vaikka olisin ulkomailla esimerkiksi puoli vuotta? Tällä hetkellä minulla käytössä nettiä 12 GT/kk. 

0 tykkäystä
3 vastausta
Velho
Velho
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 2 110
2/4

Vs: Netin käyttö Saksassa

Hei!

Jos tarkoitat tätä liittymää, https://kauppa.telia.fi/yksityisille/tuotteet/liittyma.aspx?Subscription=Voice&Plan=Rajaton100M

 

Liittymä sisältää puhelut ja viestit EU/ETA-maissa kotimaan hinnoin, sekä nettikäytön valitulla nopeudella paketin mukaiseen käyttömäärään saakka. EU/ETA-maiden nettipaketin loputtua käyttö jatkuu huolettomasti normaalinopeudella hintaan 1 €/päivä 400 Mt saakka, jonka jälkeen rajattomasti hidastetulla nopeudella 128 kbit/s vuorokauden loppuun.

 

Mutta sitten astuu kuvioon kohtuullinen käyttö, 

https://www.telia.fi/yrityksille/asiakastuki/liittymat-ja-laitteet/puhelinliittymat/kohtuullinen-kay...

 

 

Kohtuullisen ja ajoittaisen käytön ylittymiseksi tulkitaan

  1. liittymän sijainti muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa yli kahden kuukauden ajan neljän kuukauden seurantajakson aikana, edellyttäen lisäksi, että
  2. yli 50 % liittymän liikenteestä tapahtuu muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa kyseisen seurantajakson aikana.

 

En tiedä, onko ennakkotapauksia noista, joten ehkä olisi hyvä, jos Telialta kommentoitaisiin, miten tämä konkreettisesti menee.

 

Ratkesiko asia? Jos jokin mietityttää, niin ethän epäröi kysäistä uudelleen!

Lady
Lady
Rekisteröitynyt: ‎06-06-2015
Kirjoituksia: 3 052
3/4

Vs: Netin käyttö Saksassa

Tässä lisää kohtuukäytöstä:

 

Telialla on oikeus seurata liittymän liikennelajikohtaista käyttöä (puhe, viestit ja netti) ja sijaintia EU/ETA-maissa sekä puuttua mahdolliseen kohtuullisen käytön ylittymiseen.

Kohtuullisen ja ajoittaisen käytön ylittymiseksi tulkitaan

  1. Liittymän sijainti muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa yli kahden kuukauden ajan neljän kuukauden seurantajakson aikana, edellyttäen lisäksi, että
  2. yli 50 % liittymän liikenteestä tapahtuu muissa EU/ETA-maissa kuin Suomessa kyseisen seurantajakson aikana.

Yllä mainitussa tilanteessa asiakkaalle lähetetään tekstiviestillä varoitus. Varoituksen antamisen jälkeen asiakkaalla on 14 päivää aikaa muuttaa käyttötapaansa, eli palata Suomeen ja käyttää liittymäänsä kotimaassa vähintään seitsemän vuorokauden ajan. Jos asiakas ei näin tee, Telialla on oikeus periä kohtuukäytön ylittävästä liikenteestä lisämaksua liikennelajikohtaisesti (puhe, viestit ja netti).

Jos asiakas osoittaa, että edellä mainitut edellytykset lisämaksun perimiselle eivät täyty, lisämaksua ei peritä.

#koskamävoin
Stupid is as stupid does - Forrest Gump
Moderaattori
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎21-09-2018
Kirjoituksia: 128
4/4

Vs: Netin käyttö Saksassa

Moi @piiia! Tervetuloa Yhteisöön, kiva että olet läytänyt tänne keskustelemaan Hymiö Onnellinen

 

Tämä kysymys nousee esiin usein silloin, jos on lähdössä esimerkiksi työkomennukselle, pidemmälle reissulle tai vaihto-opiskeluun. @Purnipsi  ja @kiisseli67 avasivatkin jo hyvin ulkomaankäytön politiikkaa. Avainsanana onkin tuo aiemmin mainittu kohtuullinen käyttö, johon kuuluu esimerkiksi liittymän käyttäminen satunnaisessa matkailussa ulkomailla, mutta ei pysyvän oleskelun aikana.  Liittymämme on tarkoitettu käytettäväksi pääasiallisesti Suomessa, eli jos olet lähdössä pidemmäksi aikaa reissun päälle, niin suosittelen aina hankkimaan paikallisen liittymän kohdemaasta. 

 

Nykyinen liittymäsi voidaan matkan ajaksi vaihtaa esimerkiksi pienempään pakettiin, ja voit ottaa saman numeron käyttöön palatessasi. Itse olen pitänyt Suomen sim-korttia myös pidemmillä reissuilla mukanani varaliittymänä Hymiö Onnellinen

Telia Yhteisö on nyt myös Laiteyhteisö.jpg