Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 60968
Kirjoituksia 167373

Telia Dotin hinnoitteluPoistettu käyttäjä
 
Kirjoituksia: 0
41/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu

 

 


@kiisseli67  kirjoitti:

Hei @Anonymous !

 

Onhan näitä vaihtoehtoja olemassa, kun haluat edullisen puhelinliittymän esim. suomalainen Globetel. Toimii Telian verkossa ja voi tehdä numeronsiirron ja valita sopiva paketti itselle :

https://globetel.fi/liittym%C3%A4t 


Tuota Globetel puhelinliittymää olen harkinnutkin yhtenä vaihtoehtona.

Halvimmillaan perusliittymässä on kuukausihinta 3,90 e/kk. Ja rajoittamaton  netti (mitä pidän välttämättömyyttä) 7,90 e/kk.

 

Siinäkin on tullut tarkemman tutkimisen tuloksena se "mutta" ja se on :

" Huomaa kuitenkin, että liittymään sisältyvä nettiyhteys on erittäin rajallinen."

https://www.puhelinliittymat.fi/globetel-arvostelu/ 

 

Kun minä haen liittymää, missä on kohtuuhintainen käytön mukainen puhelut ja tekstarit. (Ei mitään paketteja, koska maksaisin siten tyhjästä).

Mutta netin sitä vastoin pitää olla rajoittamaton ja suht nopea.

Tuntuu olevan mahdoton yhtälö.

 

Nykyinen  Elisan Tarkka - liittymä voi olla paras kuitenkin. Kk hinta saisi olla halvempi kun tämä 22,90 e. Ja kokonaislasku kuitenkin tulee minun käytölläni kuukaudessa keskimäärin 24,40 e, minkä yli menee tähän astiset muut liittymät mitä olen vertaillut.

Tai sitten on 🐌 hidas netti.

 

 

0 tykkäystä
Highlighted
Poistettu käyttäjä
 
Kirjoituksia: 0
42/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu


@Sekunti  kirjoitti:

Tässä tapauksessa kannattaa harkita prepaid-liittymää @Anonymous. Siinä pysyy hyvin kulut kurissa eikä yllätyslaskuja tule. 


Ei sovi minulle.

Pojallani on ollut Prepaid ja erittäin huonot kokemukset. Puhelin ilmoittaa estosta tai että ei saldoa vaikka juuri olis ladannut. Ja ei ole asettanut rajoituksia.

 

Mutta eiköhän se sopiva tässä löydy.

Kokeilen paria kolmea vaikka muutamia kuukausia. Kun kuitenkin haluan sellaisen, mihin ei tarvitse sitoutua vuosikausiksi.

 

0 tykkäystä
Highlighted
Poistettu käyttäjä
 
Kirjoituksia: 0
43/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu


@MinnaLN  kirjoitti:

 Päivässä peruskäyttö maksaa kuitenkin korkeintaan euron ja kuukaudessa korkeintaan 25 euroa.


Niinkö ? Ei mene minun laskuoppiini.
Vaan tämä menee.

"Yhden päivän peruskäytön kokonaishinta on rajattu 1 euroon, joten liittymän hinta peruskäytöllä on kuukaudessa korkeintaan 31 euroa."
https://mobiili.fi/2018/10/23/telia-esitteli-uudenlaisen-dot-liittyman-hinta-paljastuu-vasta-kaytett...

 

0 tykkäystä
Highlighted
Konkari
Rekisteröitynyt: ‎14-12-2015
Kirjoituksia: 526
Kirjautuneena
44/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu

Mobiilin kirjoitus Dot-liittymästä on vuodelta 2018. Silloin Dotilla sai 31 € laskun, kun sitä käytti aktiivisesti kuukauden joka päivä tammi-, maalis-, touko-, heinä-, elo-, loka- tai joulukuussa.

 

Nykyään Dotissa on 1 € vuorokausikaton lisäksi 25 € kuukausikatto normaaleille kotimaanpuheluille ja viesteille sekä tiedonsiirrolle. Eli Dotin hinnat ovat laskeneet vuodesta 2018.

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎27-01-2020
Kirjoituksia: 3
45/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu


@NikoNo  kirjoitti:

@Miimikko  kirjoitti:

Mobiilidata on pois päältä edelleenkin ja Mobiilidatatilasto näyttää nollaa.

Dot sovellus näyttää taas tänäänkin 0,20 lisäystä vaikka Data, Puhelut ja Viestit eivät ole kasvaneet.


Telia Dot -sovelluksen avaaminen ja tilastojen tarkastaminen ei aiheuta kulua laskutukseen, mikäli olet kytkeytyneenä wifi-verkkoon.

 

Nyt ei käynyt vielä ilmi, että mikä puhelin sinulla on käytössä?

 

Ainakin Applen iPhone luureissa on ominaisuutena wifi-apuri, joka saattaa avittaa huonolaatuista wifi-yhteyttä. Tämä on yksi mahdollinen skenaario, mistä kulua olisi voinut syntyä. Apple on myös julkaissut varsin pitkän ja kattavan selostuksen mobiilidatan kytkemiseksi päälle tai pois päältä.


Kuukausi vaihtui ja DOT laskutilasto nollaantui. Paitsi että Data näyttää 0,04kt.

Puhelin on iPhone ja mobiilidata on ollut pois samoin kuin kaikki mahdollinen mitä voi kytkeä pois mm. Wi-Fi apuri. Puhelimen tilastossa dataliikennettä 0.

 

Toisaalla yhteisössä oli juttua, että ulkomailla mobiilidatan poiskytkeminen ei riitä, vaan pitäisi pakottaa puhelin 3G-verkkoon. Voiko se aiheuttaa dataliikennettä myös Suomessa ja selittää tämän?

 

Mitä menettää, jos pakottaa puhelimen 3G-verkkoon?

0 tykkäystä
Highlighted
Konkari
Rekisteröitynyt: ‎14-12-2015
Kirjoituksia: 526
Kirjautuneena
46/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu


@Miimikko  kirjoitti:

Toisaalla yhteisössä oli juttua, että ulkomailla mobiilidatan poiskytkeminen ei riitä, vaan pitäisi pakottaa puhelin 3G-verkkoon.


Tuo neuvo on vähän kyseenalainen, koska myös 2G- ja 3G-verkot tukevat tiedonsiirtoa, joten verkon vaihto itsessään ei estä mitään.

 

Sen sijaan sain kyllä ajatuksen, mistä tämä huhu on saattanut saada alkunsa.

 

LTE-puhelut aiheuttavat tiedonsiirtoa. Jos kyse on tästä, kytke ne puhelimen valikosta pois päältä. Merkintä voi olla nimeltään esimerkiksi VoLTE-, 4G- tai kehittyneet puhelut.

 


@Miimikko  kirjoitti:

Mitä menettää, jos pakottaa puhelimen 3G-verkkoon?


  • Tiedonsiirron viiveet kasvavat ja saavutettavat tiedonsiirron huippunopeudet laskevat.
  • Norjassa käydessä puhelin ei saa lainkaan yhteyttä matkapuhelinverkkoon.
0 tykkäystä
Highlighted
Vakiokalustoa
Rekisteröitynyt: ‎24-03-2016
Kirjoituksia: 100
47/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu

volte tosiaan aiheuttaa pakettidataa mutta menee eri yhteydellä kuin nettidata. tekninen mahdollisuus on erotella nämä mutta tekeekö telia niin on sitten mysteeri. volte ei edellytä nettidata yhteyttä.

 

jostakin luin että joku iphone olisi salaa tehnyt dns-kyselyjä vaikka roaming-data oli pois päältä. tässä oli kyse roaming verkosta mutta kertoo että tuo softapohjainen nappula ei ole aina luotettava.

0 tykkäystä
Highlighted
Konkari
Rekisteröitynyt: ‎14-12-2015
Kirjoituksia: 526
Kirjautuneena
48/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu


@Anonymous  kirjoitti:

Onkohan mitään liittymää millään operaattoreilla, joka on yhtä vaikeaselkoinen kun tämä Dot -liiittymä.


Ei, monimutkaisuudessaan Dot on ainutlaatuinen. Tämä on ainoa liittymä, jossa yksikköhinnat laskevat logaritmisesti käytön mukaan.

 

Muiden liittymien hintoja voi vertailla kopioimalla puheluerittelynsä taulukkolaskentaan. Dotin tapauksessa pelkkä taulukkolaskenta ei riitä, vaan rivikohtaisen hinnan laskemiseen tarvitaan vielä VBScript ohjelmanpätkä.

 


@Anonymous  kirjoitti:

Mutta netin sitä vastoin pitää olla rajoittamaton ja suht nopea.


Nopeaa rajatonta tiedonsiirtoa ei saa edullisesti, se vain on mahdoton yhdistelmä. Jos haluat edullisen datan, se on tiedonsiirron määrän mukaan veloitettua tai nopeus on rajoitettu. Kuten esimerkiksi tuo löytämäsi Globetel, joka toimii sattumanvaraisesti 1 tai 4 Mbit/s nopeudella: Mahdollinen paikallinen datanopeuden vaihtelu aiheutuu Globetel Oy:n suurasiakasmyynnin voimakkaasta kasvusta sekä verkon laajennustöistä ja eri ohjelmistopäivitysten yhteensovittamisesta

 


@Anonymous  kirjoitti:

Näinköhän ? Viestit, puhelut ja netin käyttö lasketaan  kännykän peruskäyttöön, mitkä on korkeintaan 25 e/kk. Mutta tuo numeronsiirto vitonen on muuta käyttöä. ei siis mene peruskäyttölaskutukseen.


Numeronsäilytysmaksu on maksu, joka lankeaa maksettavaksi vasta sitten, kun mitään käyttöä ei ole syntynyt 15 € kolmen kuukauden aikana.

 

Telia Dot -palvelun käyttöehdoissa lukee:

 


11.1 Säännöllinen käyttö

 

Telia Dot -liitymä on tarkoitettu säännölliseen käyttöön, eli käyttöä on oltava kolmen peräkkäisen kalenterikuukauden aikana yhteensä vähintään 15 €:n arvosta. Jos liittymää käytetään vähemmän, Telialla on oikeus veloittaa takautuvasti numeron säilyttämisestä 5 €/kk.


En tiedä, miten tuon voisi selvemmin sanoa.

 


@Anonymous  kirjoitti:
Ja mitä tulee mobiilidatan aloitusmaksuun, niin kännykän nettikö pitää jättää auki sen vuoksi että aloitusmaksua ei menisi.

Siis päin vastoin. Eli mobiilidata täytyy kytkeä pois päältä, jottei tule joka päivä 0,20 € aloitusmaksua. Toki myös päivän ensimmäinen soitettu puhelu tai lähetetty viesti kerryttää aloitusmaksun.

 


@Anonymous  kirjoitti:

ja voi niitä jotka ei perehdy tähän hinnoitteluun paremmin.


No juuri heitä varten Dotissa on 25 €/kk hintakatto normaaleille kotimaanpuheluille, normaaleille kotimaanviesteille ja netin käytölle kotimaassa.

 

Toki Dotin hinnoittelussa on myös sudenkuoppia. Pelkkä mobiilidatan jättäminen päälle kerryttää aloitusmaksuilla keskimäärin 6,09 €/kk.

 

Vaikka et käyttäisi tiedonsiirtoa, vuorokauden ensimmäinen puhesekunti maksaa 0,30 €. Toisaalta, 1,00 € saat kuitenkin puhua vaikka koko tunnin tai päivän klo 23:59:59 asti.

Highlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 446
49/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu

Ymmärrän, että tuo Dotin hinnoittelu voi tuntua hankalalta jos alkaa näitä itsenäisesti laskemaan. Liittymän taustalla on tekoäly, joka on optimoitu asiakkaan kannalta edulliseksi. Tärkein asia mikä pitää tietää, että liittymän peruskäyttö (normaalit puhelut, tekstarit ja mobiilinetti) maksaa enintään 1 €/päivä ja enintään 25 €/kk.

 

Tässä alla esimerkki, jonka nappasin juuri omasta puhelimesta, eli sovelluksen etusviulta pääsee suoraan testaamaan, minkä verran Dot liittymä omalla käytöllä tulisi maksamaan. Tämän lisäksi tarjotaan uusille asiakkaille 30 päivän maksuton kokeiluaika, jolloin pääsee testaamaan kuinka liittymä itselle sopii. Dotin tilastoista pystyy myös selkeästi näkemään päiväkohtaiset veloitukset, eli mitään yllätyksiä ei pääse tulemaan.

 

Sovelluskauppojen arvioiden perusteella Telia Dotin käyttäjät ovat lähes poikkeuksetta erittäin tyytyväisiä.

 

teliadothinta.jpg

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2018
Kirjoituksia: 4
50/57

Vs: Telia Dotin hinnoittelu

Todella harmi että sinällään hieno telia dotin idea on pilattu typerällä hinnoittelulla ja puuttuvilla peruspalveluilla. Listasin alle muutaman kehitysehdotuksen.

 

Palvelut jotka pitää saada telia dotiin:

 

- VoLTE/VoWiFi (etenkin volte on ehdoton koska siinä on aikamoinen shokki kun puheluiden äänenlaatu on samaa tasoa kuin 90-luvulla dotin kanssa.)
- Vastaaja (harvaa tuskin varsinainen vastaaja kiinnostaa nykypäivänä mutta siihen kuuluva numeroviestipalvelu on todella näppärä esim kun on kuuluvuusalueen ulkopuolella)
- IPv6 (koskee koko telian verkkoa eikä vain dot:ia)

 

Nykyinen hinnoittelu on välittömästi nakattava roskakoppaan vaikka se teille erittäin tuottoisa onkin.
Nykyisestä hinnoittelusta johtuen telia dot ei sovellu jokapäiväiseen käyttöön älypuhelimen kanssa, ei edes vähäiseen käyttöön.
Todellisuudessahan telia dot:n kuukausimaksu on 6e/kk vaikka et tee puhelimella yhtään mitään, koska 0.2 päiväveloitus tulee kunhan kännykkä on vaan auki.
Puhelin ottaa satoja tcp yhteyksiä päivässä vaikka et edes avaa luuria päivän aikana, dataahan tässä ei juuri kulu mutta 0.2e veloitus tulee tästä ilosta automaattisesti.

 

Telia dot:iin pitää saada vastaava hinnoittelumalli mikä on telia prepaidissa
- Viestit/puhelut 0.66e min/kpl
- data 0,01e/mt
- max euro per päivä hinnoittelu säilyisi ennallaan.

 

Näillä uudistuksilla telia dot:lla olisi valtava potenttiaali.

 

Toinen vaihtoehto on se että telia dot:in 6e/kk maksuun sisältyisi edes 3-5gt dataa kuten kilpailijalla.

0 tykkäystä