Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori
 • 400 custom-general.kudos
 • 660 custom-general.replies
 • 75 custom-general.solutions

Telia TV ja Liiga - Kysy mitä vain maanantaina 10.6. klo 12-15!

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

TeliaTV ja Liiga .png


Mitä olet aina halunnut tietää Telia TV:stä ja Liigasta? Heitä kysymyksesi tähän ketjuun, ja asiantuntijamme vastaavat sinulle!
Kaikkien kysymyksen jättäneiden kesken arvomme yhteensä 12 kpl leffavuokrauksia Telia TV -palveluun.

 

Telia TV ja Liiga ovat olleet jo pitkään keskustelluimpia aiheitamme täällä Yhteisössä. Eikä mikään ihme! Telia TV on palveluistamme yksi suosituimmista, ja sitä voit katsella jo niin erillisen boksin, Kaapeli-TV:n, kuin myös sovelluksen sekä selaimen kautta.

 

Meidän televisioimia Liigapelejä päästiin myös ensimmäisen kerran jännittämään ja katselemaan Telia TV:ltä viime vuoden syyskuussa. Kausi saatiin pakettiin toukokuun alussa ja ensimmäisellä kaudellamme tarjosimme Liigan katselijoille paljon uudistuksia niin lähetystekniikan, kuin myös Liigatuotteen sisällön osalta.

 


Mitä sinä olet aina halunnut kysyä Liiga- tai Telia TV -palveluistamme? Onko sinulla herännyt kehitysidea tai palaute näihin liittyen? Jos mieltäsi askarruttaa vaikkapa jokin Telia TV:n ominaisuus, Liigapaketin uudistus, tai kanavapaketin sisältö, nyt sinulla on oiva tilaisuus saada kysymykseesi suora vastaus näiden parissa työskentelevältä tiimiltämme.


Tule mukaan 10.6. klo 12-15 tai heitä kysymyksesi jo etukäteen

 

Tuotepäälliköistä sekä -kehittäjistä koostuva tiimimme on vastailemassa tässä keskusteluketjussa kysymyksiinne maanantaina 10.6. klo 12-15 välisenä aikana.

 

Voit osallistua tapahtumaan myös ennakkoon heittämällä kysymyksesi tähän ketjuun. Kysymyksistä ja vastauksista teemme koosteen tapahtuman jälkeen. Arvomme lisäksi neljälle kysymyksen esittäneelle 3 ilmaista leffavuokrausta Telia TV -palvelun vuokraamoon. Lipukkeet ovat 3kk voimassa.

 

Näet tarkemmat arvontaohjeet klikkaamalla hieman alempaa löytyvää "Paljastus" -painiketta! Hymiö Onnellinen

 

Itse tapahtuma-aikana olet myös enemmän kuin tervetullut seuraamaan ketjua, ja tekemään lisäkysymyksiä jos niitä herääkin mieleen vielä lisää! Hymiö Onnellinen 

 

Lue lisää

Arvonnan säännöt ja rekisteriseloste Kysy ja voita maksuttomia leffavuokrauksia Telia TV -palveluun


Arvonnan järjestäjä
Telia Finland Oyj, jäljempänä "Telia" (Telia Finland Oyj, Teollisuuskatu 15, 00510 Helsinki, Y-tunnus: 1475607-9, puh. 020401).

 

Osallistumiskelpoisuus
Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat luonnolliset henkilöt pois lukien Telian sekä kumppaneiden henkilökunta ja heidän perheenjäsenensä, sekä niiden yhtiöiden ja organisaatioiden työntekijät, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan kanssa.

 

Osallistumisaika
Arvontaan voi osallistua 21.5.-10.6.2019 kello 15:00 välisenä aikana. Telia ei vastaa teknisistä syistä perille tulemattomista osallistumisista tai puutteellisista, asiattomista tai lukukelvottomista vastauksista.

 

Palkinnot
Palkintona arvotaan yhteensä neljä (4) kolmen (3) leffalipun leffapakettia Telia TV -palveluun (arvo 5€ /ilmaislipuke). Yksi (1) leffalippupaketti/voittaja.


Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai muuksi hyödykkeeksi. Palkinto on henkilökohtainen eikä sitä voi myydä tai siirtää eteenpäin. 

 

Arvontaan osallistuminen

Arvontaan osallistuminen edellyttää voimassa olevaa Telia TV -digiboksipalvelua, tai voimassaolevia Telia TV -sovellustunnuksia. Arvontaan voi osallistua vastaamalla tämän keskusteluketjun kommenttiosioon tässä keskustelussa esitettyyn kysymykseen. 1 kommentti = 1 arpa. 1 arpa/henkilö.

 

Yhteystietoja ei luovuteta ulkopuolisten käyttöön.

 

Arvonnan suorittaminen ja palkinnon lunastus
Arvonta suoritetaan 11.6. ja voitosta ilmoitetaan yksityisviestillä Telia Yhteisön kautta. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) vuorokauden kuluessa, arvotaan uusi voittaja. Telia ei korvaa palkintoa, mikäli osallistujaa ei tavoiteta. Telialla on oikeus julkaista voittajan nimi ja kotipaikkakunta sekä Yhteisön nimimerkki eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.

Verot
Telia sitoutuu maksamaan lakisääteiset verot näissä virallisissa säännöissä ilmoitetuista palkinnoista. 
Viralliset säännöt koskevat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän arvontaan osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä.

 

Rekisteriseloste
Telian henkilötietolain mukainen rekisteriseloste on nähtävissä osoitteessa www.telia.fi/tietosuoja

 

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.


Telia Finland Oyj
Helsingissä 21.05.2019


Päivitys 25.7. Täällä käydyn keskustelun parhaat palat löytyvät nyt blogista: Te kysyitte - me vastasimme: Kooste Telia TV:n ja Liigan kyselytunnista.

Telia Yhteisö moderaattori | Samsung Galaxy S21 | Garmin Venu 2S | Lukutoukka | TV-sarjat

73 vastausta
Mika_T
Telialainen
Telialainen
 • 4 custom-general.kudos
 • 77 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Amatoori@  kirjoitti:

Viive on ilmeisesti myös mainittu tässä ketjussa mutta sitä ei voi korostaa liikaa että se oli aivan järkyttävää luokkaa (2-3min) joka tekee kollektiivisesta pelin seuraamisesta mahdotonta. 


Tähän on tulossa merkittävä parannus tulevan Liigakauden alkuun mennessä uuden TV striimausalustan myötä.

 

EDIT: Viivekomponentti on tällä hetkellä Telia TV sovelluksella ja Telia TV digiboksilla alustoilla, ja pyrimme tätä pienentämään kuten yllä mainitsin. Telia TV Digiboksi laajakaistalla ja kaapeleissa viive on n. 10s sekuntia.

Basanooy
Telialainen
Telialainen
 • 14 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@LiigaAuki@  kirjoitti:

Miten olette teidän mielestänne mullistaneet katselukokemuksen? 


Tähän kohtaan linkkaan luettavaksi meidän @NikoNo hienon kirjoituksen joka käy seikkaperäisesti kulunutta kautta läpi. Siellä lueteltu asioita ja uusia ominaisuuksia joita olemme lähetyksiin tuoneet. Paljon uutta on jo tehty ja tulevilla kausilla vielä paljon lisää.  Linkki Nikon blogiin

 

Itse henkilökohtaisesti odotan erityisesti älykiekon tuomia uusia elementtejä lähetyksiin. Tätä pääsimme vasta vähän pintaraapaisemaan ensimmäisellä kaudella, osittain siitäkin syystä että älykiekkojärjestelmä kattoi vasta neljä hallia, mutta ensi kaudesta alkaen mukana ovat kaikki hallit.

VeeraSu
Telialainen
Telialainen
 • 16 custom-general.kudos
 • 20 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Anonymous@  kirjoitti:

Tässä nyt jotain mitä aluksi tuli mieleen.


1. Onko teillä suunnitteilla tuoda Telia TV digiboksille sovelluksia kuten Yle Areena, C More, Viaplay yms. ja uusimman 5305 boksin tapauksessa myös Netflix?

 


Yle Areenasta kysyttiinkin jo aiemmin. Asiasta on tehty alustava arvio, mutta toistaiseksi ei ole aikataulua antaa. Areenan kova kysyntä on huomioitu, mutta kehityslistalla sovellus ei toistaiseksi ole aivan kärkisijalla muista aiheista johtuen.

 

Mainitsemistasi sovelluksista "ensimmäisenä jonossa" on tuo Netflix meidän UHD-boksille - valitettavasti tästäkään ei ole toistaiseksi aikataulua, mutta neuvottelut on parhaillaan käynnissä. Kunhan pääsemme Netflixin kanssa yhteisymmärrykseen, pystymme aloittamaan sovelluksen lisäämisen myös tälle boksille. 

 

C More osalta meillä on tällä hetkellä jo käytössä mahdollisuus käyttää C More palvelua meidän C More tilaajana. Tästä voi lukea lisää osoitteesta www.telia.fi/cmore-suoratoisto 

 

Viaplayn osalta olemme käyneet keskusteluja, mutta sovelluksen tuominen meidän boksiin vaatisi, että löytyisi molemmille osapuolille järkevä ratkaisu. Toistaiseksi tällaista ratkaisua ei ole löytynyt.

 


2. Onko tulevaisuudessa mahdollista jakaa digiboksin sisältöjä rinnakkaisboksille? Tai vaihtoehtoisesti onko aikeina mahdollistaa jollain keinoin, että kodin kaikissa televisioissa saa näkyviin kaikki samat sisällöt kuin pääboksilla helposti ja yhdellä maksulla? (Chromecast ei nyt vaan aja samaa asiaa, miettikää selaavanne kanavia televisiossa jonka jälkeen joudutte näpertämään puhelinta tai padia saadaksenne osan kanavista näkyviin ja taas siirtymään TV:n kaukosäätimeen peruskanavien osalta jne.)

 


Rinnakkaisboksista on ajan mittaan tullut jonkun verran kyselyjä, ja tätä on selvitelty. Rinnakkaisboksiin liittyy kuitenkin meidän sopimukset, joiden mukaan yhdellä maksulla voimme tarjota sisällöt yhdelle TV-ruudulle ja sen lisäksi mukaan otettavalle laitteelle. Rinnakkaisboksista ja sen sisällöistä joutuisi siis aina tekemään erillisen sopimuksen ja maksamaan erillisen rinnakkaishinnan. Lisäksi rinnakkaissisältöjen tarjoaminen vaatisi erillisen tuotteistuksen, johon ei nyt toistaiseksi olla ryhdytty. Nykyään kotiosoitteeseen on kuitenkin mahdollista hankkia kaksi erillistä digiboksia, kunhan ottaa huomioon nettiyhteyden vaatimukset.

 


3. Onko tallennuspalveluun tulossa kansiointimahdollisuus ohjelmille?

 


Tallennuspalvelun puutteet on meillä tiedossa ja tahtotila on kehittää ja korjata näitä, mutta toistaiseksi muut asiat ovat ajaneet näistä ohi.

 

4. Onko digiboksille tulossa isompia kovalevyjä tarjolle?

Toistaiseksi palautteissa ei ole noussut suuremmat kovalevyt, mutta tilanteen seuranta jatkuu. Mikäli tilanne muuttuu ja UHD-sisältö yleistyy, voi suuremmat kovalevyt tullakin ajankohtaiseksi.

JuhaPN
Vakiokalustoa
 • 44 custom-general.kudos
 • 82 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@VeeraSu@  kirjoitti:

Viaplayn osalta olemme käyneet keskusteluja, mutta sovelluksen tuominen meidän boksiin vaatisi, että löytyisi molemmille osapuolille järkevä ratkaisu. Toistaiseksi tällaista ratkaisua ei ole löytynyt.


Viaplay boksiin vaatii varmasti sopimusasioiden lisäksi myös uuden sovelluksen rakentamista. Mitäs jos aloitetaan ihan vaan Viaplayn sisällyttämisestä Viasat-kanavapakettiin, kuten muutama muukin operaattori?

RikuKre
Telialainen
Telialainen
 • 7 custom-general.kudos
 • 19 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@surmanajaja@  kirjoitti:

@Mika_T@  kirjoitti:

@surmanajaja@  kirjoitti:

UHD toki kruununa koska tulee, mutta 1080p kuvavirtakin olisi jo roima parannus nykyiseen saataisiinko se nyt kaikelle kansalle heti kauden alusta asti ja joka matsista kiitos!. Samoin alaspäin dynaamisia kuvavirtoja olisi hyvä olla, nyt on tuo ihan ok 720p tai sitten sen alla ihan käsittämättömän pieni tulitikkuaski..... 


Olemme valinneet 720p tasoisen resoluution Liiga HD lähetyksiin syystä että saamme kuvaan syjuvamman liiketoiston (50fps) ilman että kuvavirran siirtämiseen tarvittava kaista kasvaa merkittävästi. Tällä on merkitysta etenkin IPTV ja sovelluskäytössä. 720p / 50fps kuvasignaali on tutkimustemme mukaan laadukas ja sopiva urheilulähetyksissä.

TeliaTV digiboksilla ja sovelluksella palveluissa on dynaamisia kuvavirtoja myös tuon 720p resoluution alapuolellakin. Nämä ovat tietysti jonkinlaisia kompromisseja 720p:hen verrattuna. Kulloinkin saatavilla olevan nettikaista määrittää minkälaatuisella striimillä kuvaa lähetetään päätelaitteelle. Kuinkapaljon teidän laskelmienne mukaan tuo kuvavirta kasvaa?
Paljonko siis teliatv nähdäksenne vaatii kaistaa

720p joka on sen 50Hz1080p joka on sen 50Hz

UHD ilmeisesti myös 50Hz 

Kuvavirran kokohan riippuu vahvasti käytetystä pakkauksesta, saatavilla olevien palveluiden osalta, ne vaihtelevat suuresti mutta haarukoiden

720p 3-6Mb/s
1080p 5-9Mb/s
UHD 15-25Mb/s

Eikö tällä tietoa tuo aiempaa laadukkaampi 1080p kuva olisi korkeintaan puolet tuosta UHD virrasta ja siten varsin järjellinen toteutettava? Toki moni palvelu pakkaa tuon 1080p virtansa samaan kokoon 720p kuvan kanssa jolloin laatu kärsii. 

Kovasti tuntuu siltä että halu kehittää näitä palveluja puuttuu, puhutaan mullistavista katsojakokemuksista ja siitähuolimatta kuva ja ääni on laadullisesti samaa huttua kuin ennekin. 

Omien kokemuksieni mukaan teliatv sovellus puhelimessa, toimii joko hyvin tuolla 720p kuvalla, ja mikäli kaista ei siihen riitä esim maantieteellisen sijainnin vuoksi, on kuva välittömästi täysin käyttökelvotonta huttua. No näihin varmaankin tulee alustaremontin myötä muutosta, toivottavasti hylkäätte ne historialliset DRM&pakkaus pulikkanne ja siirrytte uusiin toimiviin ratkaisuihin jotka mahdollistavat joustavat ja monipuoliset palvelut meille maksaville asiakkaille. 


Kun siirrytään 720p50:stä 1080p50:een niin puhutaan noin 8.5M -> 15M striimikoista.

 

Telia TV digiboksilla Telian laajakaistalla HD striimikoko on 8.5M ja Telia TV sovelluksella striimauksessa HD signaali tulee ulos 4-5.5M kokoisena. Käytännössä tuo 8.5M striimikoko vaatii noin 12M access linjan ja 15M signaali vaatisi melkein 20M jolloin iso osa ADSL linjoista ei toimisi kunnolla. Vastaavasti jos Telia TV sovelluksessa nostettaisiin tuo striimikoko jonnekin 8M päälle jonka tuo 1080p50 vaatisi ei palvelu toimisi kunnolla isossa osassa mobiiliyhteyksiä. Transkooderi kapasiteetti taas estää useiden vaihtoehtoisten HD formaattien käyttämisen. 

 

Telia TV digiboksilla Telian laajakaistalla UHD tulee ulos 15M striiminä joka on mahdollista H265/HEVC enkoodauksen ansiosta. UHD Telia TV digiboksilla, joka toimii valitsemallasi laajakaistalla, on vielä testeissä ja striimin paksuus asettuu jonnekin 8-15M välille riippuen transkooderien ja boksin kyvykkyyksistä.

 

Periaatteessa haluamme aina pienimmän mahdollisen striimikoon jolla katsomiskokemus on riittävän hyvä jotteivät verkon (varsinkin mobiiliverkon) ongelmat aiheuta häiriöitä kuvaan. 

 

Summa summarum, ei ole järkevää lähteä 1080p50 striimaukseen koska se ei toimisi isolla osalla asiakkaita ja parannus katsomiskokemuksessa ei ole kovin iso. Telia TV sovelluksessa tässä skenaariossa useimmat asiakkaat saisivat vain SD kuvaa.

Basanooy
Telialainen
Telialainen
 • 14 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@JuhaPN@  kirjoitti:

Saisiko Liigavahti-sovelluksen videoklipit myös omaan kirjastoonsa TeliaTV-boksille (/sovellukseen)?


Ajatuksena tämä on hieno. Kaiki suorat lähetykset, niiden tallenteet, oheisohjelmat sekä klipit olisivat samassa paikassa. Tällä hetkellä kuitenkaan tämä ei ole meillä kehityssuunnitelmissa.  Kehitimme Liigavahdin lyhytvideoiden katseluun ja kauden mittaan toimme myös sinne juuri näitä lyhyitä oheisohjelmia kaikkien saataville. Liigavahti soveltuu alustana huomattavasti paremmin lyhyiden klippien katseluun. Pidämme jatkossakin klipit Liigavahdin puolella ja Telia TV keskittyy Liigan osalta suoriin lähetyksiin ja erillisiin TV ohjelmasisältöihin.

JuhaPN
Vakiokalustoa
 • 44 custom-general.kudos
 • 82 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@RikuKre@  kirjoitti:

 

IPTV:ssä HD striimikoko on 8.5M ja OTT striimauksessa HD signaali tulee ulos 4-5.5M kokoisena. Käytännössä tuo 8.5M striimikoko vaatii noin 12M access linjan ja 15M signaali vaatisi melkein 20M jolloin iso osa ADSL linjoista ei toimisi kunnolla. Vastaavasti jos OTT puolella nostetaisiin tuo striimikoko jonnekin 8M päälle jonka tuo 1080p50 vaatisi ei palvelu toimisi kunnolla isossa osassa mobiiliyhteyksiä. Transkooderi kapasiteetti taas estää useiden vaihtoehtoisten HD formaattien käyttämisen. 

 

IPTV UHD tulee ulos 15M striiminä joka on mahdollista H265/HEVC enkoodauksen ansiosta. OTT UHD on vielä testeissä ja striimin paksuus asettuu jonnekin 8-15M välille riippuen transkooderien ja boksin kyvykkyyksistä.


Tarkennatko vielä mihin tekniikkaan TeliaTV ilman Telian laajakaistaa ja TeliaTV-sovellus kuuluvat?

 

Hyvät perustelut! Muistakaa silti, että Suomessa on aika monta torppaa joihin saa riittävän nopeat yhteydet (VDSL/kaapeli) joltain muulta operaattorilta mutta Telia tarjoaa korkeintaan nuhaista Hybridiä. Todellinen syy lienee siis "Transkooderi kapasiteetti taas estää useiden vaihtoehtoisten HD formaattien käyttämisen".

Basanooy
Telialainen
Telialainen
 • 14 custom-general.kudos
 • 7 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Mickey75@  kirjoitti:

Voisko kehittää liigan maalikoosteita sen verran et vaihtas ne ottelukoosteisiin missä ois esim.kovat taklaukset, maalit ja muut erikoiset tapahtumat pelistä. Tai sit koostaa erikseen tehdä klipit muista tapahtumista.


Ottelukoosteet ovat herättäneet eri puolella keskustelua ja tulemme panostamaan niihin jatkossa entistä enemmän. Tavoitteemme on juuri tuollainen kuten kirjoitat, eli ne sisältäisivät kaikki kohokohdat, eikä pelkät maalit ja jäähyt, kuten varsinkin alkukaudesta pääsi käymään. On käyty myös keskustelua, että maalikoosteet tuottaisi sellaisenaan robotti, mutta näin ei tietenkään ole. Se on totta, että ottelukoosteet muodostuvat yksittäisistä klipeistä. Avaan vähän taustoja miten kaikki muodostuu:

 

Yksittäiset klipit tuotetaan ja julkaistaan mahdollisimman pienellä viiveellä. Klippejä tuotetaan samalla sitä mukaa, kun ottelulähetykseen tuotetaan uusintoja ja hidastuksia. Hidastukset ja uusinnat lähetykseen tekee LT-operaattorina toimiva henkilö (LT = Live Touch -järjestelmä). Nämä kohokohdat rikastetaan klipin aihetiedolla ja siirretään eteenpäin tuotantojärjestelmässä. Tässä kohtaa ei pääsääntöisesti tehdä muuta editointia vaan klippi on sellaisenaan valmis ja se etenee tuotantojärjestelmästä suurelle yleisölle saatavilla olevaan Liigavahtiin katseltavaksi ja Medialle rakennettuun Mediaportaaliin josta lehdistö voi poimia niitä uutislainauksiin. Lisäksi tuomme klipit saataville Liigaseurojen ja Telian oman sosiaalisen median julkaisualustojen hyödynnettäväksi. Erityisesti Liigavahtia varten pyrimme mahdollisimman lyhyeen julkaisurytmiin, jotta klipit olisivat katseltavissa mahdollisimman pian tapahtuman jälkeen ja juuri tästä syystä klippejä ei editoida lennosta sen enempää, joka saattaa joskus tarkoittaa sitä että klippiin jää mukaan esimerkiksi maalin tarkastuksia tai muuta sisältöä suorasta TV lähetyksestä. Seitsemän ottelun kierroksella klippejä tulee aikamoinen määrä todella nopealla tahdilla.

 

Nyt sitten tullaan niihin ottelukoosteisiin. Ottelukoosteet muodostuvat edellä kerrotuista klipeistä. Tässä kohtaa automatiikka tulee avuksi ja tuo ne valmiiksi saataville listauksena LT-operaattorille joista hän valitsee kohokohdat ottelukoosteeseen ja muodostaa niistä yhden hieman pidemmän klipin. Editoija tarkistaa vielä että ottelukooste on toimiva ja julkaisukelpoinen, sekä siirtää sen julkaisuun. Myös ottelukoosteiden julkaisuviiveen olemme pyrkineet minimoimaan, jotta se olisi Liigavahdissa katsottavissa (sekä median ja esim Liigaseurojen hyödynnettävissä) mahdollisimman pian ottelun päättymisen jälkeen.

 

Kaikki lähtee siis klipeistä, mahdollisimman kattavasta otannasta niitä ja mahdollisimman nopeasta julkaisurytmistä. On selvää että ottelukoosteet eivät, varsinkaan alkukaudesta, olleet niin kattavia kuin itse itsellemme tavoitteen olimme asettaneet, mutta uskaltaisin sanoa että ne kehittyivät kauden mittaan merkittävästi. Pääsimme loppukaudesta rytmiin jossa mukana oli selvästi enemmän näitä edellä mainittuja kohokohtia, eikä pelkkiä pöytäkirjamerkintöjä ja julkaisuviivekin lyheni merkittävästi. Jatkamme tätä kehitystä myös tulevalla kaudella.

JuhaPN
Vakiokalustoa
 • 44 custom-general.kudos
 • 82 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Basanooy@  kirjoitti:

Pidämme jatkossakin klipit Liigavahdin puolella ja Telia TV keskittyy Liigan osalta suoriin lähetyksiin ja erillisiin TV ohjelmasisältöihin.

Liigavahti tvOS:lle, kiitos.

Lotta_P
Telialainen
Telialainen
 • 22 custom-general.kudos
 • 27 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@jarkko35@  kirjoitti:

Miksi Telia ei kehitä Telia tv:n verkkotallennuksesta yhtä hyvää palvelua mikä kilpailijoilla on? Telia tv:ssä on markkinoiden lyhin tallenteiden säilymisaika 3 kuukautta. Miksi ihmeessä?! Asiakas ei siis saa Telia tv:ssä todellakaan rahalleen vastinetta. Elisa Viihteessä tallenteet säilyvät 2 vuotta, tallenteita voi järjestellä omiin kansioihin ja näin esimerkiksi sarjat on selkeästi omissa "nipuissaan" ja palvelusta on ilo nauttia. Telialla tallenteet on yhdessä tympeässä pötkössä josta on tuskaa etsiä jaksoja. Miksi näin alkeellinen palvelu? Osaatteko vastata? Ruotsissa digiboksilla on myös kuulema C More ja Viaplay- palvelut, miksi ei Suomessa? Onko Netflix tulossa uusimpaan digiboksiin? Kehitetäänkö Telia tv- palvelua enää vai oliko tämä tässä?


Kyllä palveluita kehitetään 🙂

Keväällä tuotiin Telia TV digiboksi laajakaistalla Tallennuspalveluun kanavat HD:na, eli vaihdettiin SD -kanavien tilalle HD -kanavat ja näin tallennettavat kanavat ovat nyt katsottavissa paremmalla laadulla kuin ennen.

Lisäksi saatiin kaikki kanavat saumattomaksi myös Telia TV sovelluksen kanssa, eli tallennuspalvelu toimii "ristiin" digiboksilla ja sovelluksella.

 

Tiedostamme tilanteen, että Telialla on lyhyempi tallennusaika ja tämä on noussut säännöllisesti esiin täällä yhteisössä. Samalla ollaan tutkittu katseludataa ja nähty että peräti 96% katsoo tallenteen viikon sisään. Lisäksi muussa palautteessa tallennusaika ei ole noussut esiin isompana toiveena. Olemme tästä syystä päättäneet keskittyä isommin toivottuihin kehityksiin. Telia TV digiboksi laajakaistalla on saatavilla myös tallentavan digiboksina ja siinä ei ole määrättyä aikaa, lisäksi tallentavalla digiboksilla voi tallentaa myös maksukanavia.

Tallennuspalvelun puutteet, kuten tallenteiden jääminen "tympeään pötköön" ovat tiedossa ja tahtotilamme on kehittää ja korjata, mutta toistaiseksi muut asiat ovat menneet edellä.  

 

Sovelluksista "ensimmäisenä jonossa" on tuo Netflix meidän UHD-boksille - valitettavasti tästäkään ei ole toistaiseksi aikataulua, mutta neuvottelut on parhaillaan käynnissä. Kunhan pääsemme Netflixin kanssa yhteisymmärrykseen, pystymme aloittamaan sovelluksen lisäämisen myös tälle boksille. 

 

C More osalta meillä on tällä hetkellä jo käytössä mahdollisuus käyttää C More suoratoistopalvelua meidän C More tilaajana. Tästä voi lukea lisää osoitteesta www.telia.fi/cmore-suoratoisto 

 

Viaplayn osalta olemme käyneet keskusteluja, mutta sovelluksen tuominen meidän boksiin vaatisi, että löytyisi molemmille osapuolille järkevä ratkaisu. Toistaiseksi tällaista ratkaisua ei ole löytynyt.