Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
LuMaria
Telialainen
Telialainen
 • 81 custom-general.kudos
 • 187 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Telia TV - kerro mikä toimii ja mikä ei

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hei kaikille ja terveisiä Telia TV:n tuotekehitystiimiltä!

 

Minun nimeni on Maria, ja työskentelen Telia TV:n asiakaskokemustiimissä. Jatkossa osallistun keskusteluihin kanssanne tuomalla tuoreimpia uutisia tuotekehityksestä. Tavoitteenani on lisätä avoimuutta ja yhteistyötä, jota olette toivoneet. Toivon teiltä kuitenkin hiukan kärsivällisyyttä, sillä tämä uusi tapa toimia varmasti hakee muotoaan jonkin aikaa.

 

Olette esittäneet paljon kehitystoiveita erityisesti tässä ketjussa, ja palaute on tullut perille kehitystiimille. Kiitokset kaikesta mahtavasta palautteestanne, voitte kirjoittaa lisää palautetta esimerkiksi tähän ketjuun. 🙂

 

Olette myös toivoneet lisätietoa siitä, mitä uusimmat Telia TV:n päivitykset ovat pitäneet sisällään. Telia TV Sovelluksen viimeisimmät tiedot päivityksistä löytyvät aina sovelluskaupasta, ja jatkossa tieto Telia TV digiboksin viimeisimmistä päivityksistä löytyy omasta ketjustaan täältä Yhteisöstä. Ketju on lukittu pelkille päivitystiedoille, jotta niihin on helppo palata jatkossakin. Jos siis mieleenne tulee kysymyksiä tai kommentteja viimeisimpään päivitykseen liittyen, voitte kommentoida tähän ketjuun.

 

Kuulisin mielelläni ajatuksianne ja toiveitanne tulevaisuutta ajatellen: mitä toivoisitte keskusteltavan, ja miten haluaisitte Telia TV:n ja muiden meidän viihdepalvelujen kehittyvän jatkossa? 

 

--

 

Muokkaus TeroRe 20.12.2021

 

Tuoreimmat kuulumiset Telia TV -tiimistä:

 


@LuMaria  kirjoitti 20.12.2021

Heipähei, pitkästä aikaa olisi tarjolla väliaikatietoa siitä missä Telia TV:n kehityksessä mennään ja mitä on tulossa. 🙂

 

Heti alkuun hienoja uutisia - pääsen lopultakin kertomaan, että olemme rakentaneet tuolla kulisseissa jo hyvän aikaa uutta tulevaa Android TV -käyttöjärjestelmään pohjautuvaa Telia TV digiboksia. Android TV -käyttöjärjestelmä tuo mukanaan, kuten tiedättekin, lähes rajattoman sovellusten kirjon sekä kaikkea muutakin uutta ja kivaa.
Alkuperäinen suunnitelmamme oli julkaista uusi digiboksi aivan tämän vuoden lopussa. Päätimme nyt kuitenkin siirtää digiboksin julkaisua alkuvuoteen 2022, sillä löysimme vielä muutamia asioita, jotka pitää hioa kuntoon ennen boksin julkaisua jotta julkaistava digiboksi on käyttäjäkokemukseltaan ensiluokkainen. Palaan siis tarkemman aikataulun osalta vielä asiaan.

 

Varmasti osaattekin päätellä, että nyt, kun meiltä tulee uusi Android-pohjainen digiboksi niin meiltä tulee saataville myös todella kauan odotettu Telia TV sovellus Android TV:lle. Sovelluksen julkaisu Android Smart TV:ssä tulee tapahtumaan uuden digiboksin julkaisun jälkeen.

 

Isoja ja kauan odottamianne uudistuksia on siis tulossa.

 

Android-pohjaisen digiboksin kehitys on ollut syksyllä yksi tärkeimmistä kehityshankkeistamme ja kehittäjämme ovat työskennelleet ahkerasti projektin parissa. Valitettavasti tämä tarkoittaa, että osa keväällä arvioimistani sovellusten julkaisuista olemassa oleville bokseille viivästyy hieman. Julkaisemme kuitenkin kaksi toivomaanne sovellusta (mm. Yle Areenan) Arris 5305-digiboksille alkuvuodesta. Netflix ei valitettavasti tässä yhteydessä ole tulossa Arris 5305-bokseille.

  

Tähän lopuksi vielä siitä, kun aiemmin kerroin, että tavoitteemme on yhtenäistää Telia TV -palvelua sekä sen käyttökokemusta. Tämä tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että Telia TV:n selainversion marraskuussa julkaistu uusi ilme on lähellä tulevia Android-pohjaisia alustojamme eli uutta digiboksia ja Android TV -sovellusta. Uuden Android-version kehitys näkyy myös Arris-digibokseillamme modernimpana käyttöliittymänä, jota on päivitetty syksyn mittaan.

 

Telia TV -käyttäjätunnus tulee myös linkittämään tulevan Android TV-pohjaisen digiboksin, selainversion ja sovellukset saumattomaksi kokonaisuudeksi: kun käytät tulevaa Telia TV digiboksia Telia TV -käyttäjätunnuksella, saat samat sisällöt ja tallennukset käyttöön myös esimerkiksi Telia TV mobiilisovelluksella.

 

Kaikki tämä herättää varmasti paljon kysymyksiä. Tarkempia tietoja esimerkiksi saatavuudesta ja sovelluksista kerromme myöhemmin.


 

472 vastausta
jarkko35
Konkari
 • 356 custom-general.kudos
 • 622 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Huomasin ikävä kyllä seuraavan asian: Jos katsoo V Film- kirjaston sisältöjä selaimella, niin tekstitykset toimii kuten pitääkin, mutta puhelimella tai digiboksilla tekstitykset puuttuvat jos puhuja ei ole kuvassa - eli jos keskustelu tulee puhelimesta tai ns. kertojan äänenä. Joten jotain on pielessä puhelimen ja digiboksin sovelluksissa, kun kerran selaimella katsoessa kaikki on ok.

SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori
 • 462 custom-general.kudos
 • 865 custom-general.replies
 • 87 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@jarkko35  kirjoitti:

Huomasin ikävä kyllä seuraavan asian: Jos katsoo V Film- kirjaston sisältöjä selaimella, niin tekstitykset toimii kuten pitääkin, mutta puhelimella tai digiboksilla tekstitykset puuttuvat jos puhuja ei ole kuvassa - eli jos keskustelu tulee puhelimesta tai ns. kertojan äänenä. Joten jotain on pielessä puhelimen ja digiboksin sovelluksissa, kun kerran selaimella katsoessa kaikki on ok.


Vastailin sinulle tähän toiseen ketjuun Viasat Filmin tekstityksen tilanteesta, eli jatketaan juttua tuossa ketjussa. Olen tosiaan välittänyt viestisi eteenpäin, ja otetaan tämä pikaiseen selvitykseen! Pahoittelut vielä häiriöstä! 

Telia Yhteisö moderaattori | Samsung Galaxy S21 | Garmin Venu 2S | Lukutoukka | TV-sarjat

LuMaria
Telialainen
Telialainen
 • 81 custom-general.kudos
 • 187 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Telia TV:llä on ollut aika vauhdikas alkuvuosi, ja nyt onkin hyvä kerrata mitä kaikkea onkaan tapahtunut. Olemme tehneet lukuisia päivityksiä, joten en käy niitä kaikkia läpi, mutta nostan esiin muutamia valittuja paloja.   

 

Jo viime kesänä annoin vihjeitä, että Telia TV tulee uudistumaan isosti, ja palvelu yhtenäistyy uudistuksien myötä. Lokakuussa uudistimme Telia TV:n selainversion kohti uudenlaista TV-alustaamme. Joulukuun kirjoituksessa jouduin kuitenkin toteamaan, että muiden suunnitelmiemme toteutus eteni toivotusta aikataulusta jäljessä, ja siirsimme loppuvuodelle suunnittelemamme uuden digiboksin julkaisun vuodenvaihteen yli. Digiboksia odotellessa uusimme kuitenkin Apple TV:n sovelluksemme. Applen mobiililaitteiden päivityksen vuoro oli 2022 alussa ja kauan odotettu digiboksi näki ensimmäiset asiakkaansa helmikuun alussa. DV8919-digiboksin julkaisun jälkeen olemme saaneet teiltä valtavan paljon palautetta, jonka perusteella olemme kehittäneet boksia eteenpäin, ja kehitystyö jatkuu yhä.  

 

Uudistuksien myötä Telia TV:n eri alustat ovat alkaneet muistuttaa enemmän toisiaan. Nyt siis uusi digiboksi, iOS- ja Android-sovellukset sekä nettiversiomme ovat kaikki niin sanotusti samasta puusta veistettyjä: taustalla käytetään samoja rakennuspalikoita, ja käyttöliittymä on yhtenäisempi kuin aiemmin, toki eri kokoisten ruutujen asettamissa raameissa. Jatkamme edelleen töitä alustojen yhtenäistämisen parissa, ja syksyllä kerromme lisää seuraavista askeleista.  

 

Mitä vähän pienempiin kehityksiin tulee, viimeisen vuoden aikana julkaisimme mm. seuraavia päivityksiä:  

 • Toimme Arriksille Ylen Areenan ja Lasten Areenan sekä MTV Katsomon 
 • Mylläsimme Arristen valikoita siirtämällä ne ylälaidasta vasempaan laitaan. Samalla yhdistelimme erillisiä sivuja Asetuksissa.  
 • Selainversioon toimme katselijaprofiilit, jotta lapsilla on oma rajoitettu profiilinsa 
 • Nyt voit kirjautua selainversion asetuksien kautta keskitetysti ulos kaikilta laitteilta, joilla käytät samaa Telia TV -käyttäjätunnusta. Saat myös sähköposti-ilmoituksen, kun kirjaudut Telia TV -käyttäjätunnusta käyttäen uudelle laitteelle.  
 • Uudistimme sisäänkirjautumisen kaikilla digibokseilla 
 • Lisäsimme Safarin Telia TV:n tuettujen selainten listaan 
 • Lisämme 5.1 äänien tuen DV8919-digiboksille, ja lisää 5.1 sisältöä on tiedossa loppuvuoden aikana 

 

Mitä toiveitanne olemme seuraavaksi toteuttamassa? Kuten kerroin aiemmin, teemme töitä DV8919:n alueuutisten parissa, mutta olemme vielä selvitysvaiheessa.  

Lupasin myös, että uusi ohjelmaopas tulisi uusille digibokseille ennen kesää. Löysimme siitä kuitenkin virheitä, jotka korjataksemme siirsimme julkaisun kesälomien yli.  

Uutta digiboksia on myös kiusannut parikin nettiyhteyteen liittyvää ongelmaa: joillain asiakkaista verkkopiuhalla yhdistäminen ei toimi, ja toisten boksit luulevat olevansa jonkun muun kuin Telian verkossa. Olemme työstäneet korjauksia molempiin vikoihin, ja julkaisimmekin jo joitain parannuksia.

Olette myös toivoneet vaihtoehtoista kaukosäädintä, ja ainakin osalle kovalevytallennus olisi mieluinen lisä. Molemmat ovat isoja projekteja, koska niihin liittyy laitehankintoja, mikä on aina astetta mutkikkaampaa kuin ”pelkän” koodin ja bittien järjestely. Emme kuitenkaan unohda näitä toiveita, vaan selvitämme toteutusmahdollisuuksia.  

Arriksiakaan emme ole unohtaneet! Arriksia löytyy todella monista olohuoneista, joten jatkamme niiden kehitystä jatkossakin. 🙂  

 

Toivotan teille kaikille oikein ihanaa ja aurinkoista kesää! Telia TV:n kehitys on kesätauolla, ja minäkin hyppään nyt lomamoodiin. Elokuussa palaamme jälleen asiaan. ☀️