Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63305
Kirjoituksia 172714

Viikon elokuvauutuudet: Star Wars: The Rise of Skywalker & The CourierHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎20-01-2020
Kirjoituksia: 87
1/1

Viikon elokuvauutuudet: Star Wars: The Rise of Skywalker & The Courier

Star Wars Logo.png

 

Viikon elokuvauutuuksina esitellään tällä kertaa Tähtien sota -leffasarjan jatko-osatrilogian kolmas osa Star Wars: The Rise of Skywalker, sekä toimintatrilleri The Courier. Nämä molemmat elokuvat löydät meidän Telia TV:n vuokraamosta. Jos sinulta vielä puuttuu Telia TV, pääset ottamaan sen tästä käyttöösi ja ensimmäisen elokuvan saat vuokrattua maksutta.

 

Star Wars: The Rise of Skywalker

 

Ikäraja: 12

Genre: Toiminta, seikkailu

Kesto: 142 minuuttia

 

Star Wars: The Rise of Skywalker on yhdeksäs ja samalla viimeinen osa Skywalker-saagaa. Elokuvan on ohjannut J.J. Abrams, joka käsikirjoitti sen yhdessä Chris Terrion kanssa. Leffa sai ensi-iltansa joulukuussa 2019. Tarinassa ollaan menty eteenpäin kahdeksan kuukautta Star Wars: The Last Jedi -elokuvan tapahtumista. Elokuvassa seurataan Reyn (Daisy Ridley), Finnin (John Boyega) ja Poe Dameronin (Oscar Isaac) viimeistä taistelua Kylo Reniä (Adam Driver) ja Ensimmäistä ritarikuntaa vastaan.

 

Kylo Ren on kuullut ympäri galaksia lähetetystä viestistä, jossa keisari Palpatine (Ian McDiarmid) kertoo palanneensa kuolleista. Kylo löytää Sith-tiennäyttäjän, joka johdattaa hänet tuntemattomalle Exegolin planeetalle. Sieltä hän löytää Palpatinen, joka paljastaa luoneensa Snoken ainoastaan Ensimmäisen ritarikunnan nukkehallitsijaksi sekä houkuttelemaan Kylon liittymään pimeän puolelle. Keisari Palpatine lupaa, että Kylosta voi tulla uuden imperiumin keisari, jos tämä yhdistäisi Ensimmäisen ritarikunnan sekä Sith-laivaston Viimeiseksi ritarikunnaksi. Palpatine pyytää Kyloa etsimään ja tappamaan Reyn, joka on jatkanut Jediopintojaan kenraali Leia Organan (Carrie Fisher) avustuksella. Carrie Fisher menehtyi joulukuussa 2016 ja Prinsessa Leian kohtaukset elokuvassa on kasattu trilogian ensimmäisen osan (The Force Awakens) käyttämättä jääneistä kuvamateriaaleista.

 

Rey, Finn, Poe, Chewbacca (Joonas Suotamo), BB-8 sekä C-3PO (Anthony Daniels) lähtevät Pasaanaan Millenium Falconilla etsimään vihjettä siitä, mihin toinen tiennäyttäjä on piilotettu. Rey oli lukenut Luke Skywalkerin (Mark Hamill) muistiinpanoista tästä tiennäyttäjästä, joka johdattaa heidät Exegoliin Palpatinen luo. Suunnitelmat eivät mene kuitenkaan aivan niin kuin joukko on ajatellut ja Kylo saa tietää Reyn sijainnin ja hyökkää Pasaanalle Renin ritareiden kanssa. Rey ja muut vastarintaliikkeen jäsenet pakenevat, mutta Kylo saa kaapattua Chewbaccan. Saako Rey käännytettyä Kylon voiman valoisalle puolelle? Miten päättyy Skywalkerien tarina?

 

Daisy Ridley loistaa roolissaan ja antaa sille kaikkensa. Ridleyn hahmossa on syvyyttä niin kuin myös Adam Driverin roolisuorituksessa. Leffassa mielenkiintoiseksi nouseekin näiden kahden hahmon, Reyn ja Kylon, välinen suhde. Myös leffan muut tutut ja uudet hahmot tarjoavat mielenkiintoisia juonenkäänteitä. Elokuvassa on paljon toimintaa ja se on samalla viihdyttävä. Tähtien sota -faneille tämä leffa sopii varmasti ja saattaa loppuun 40-vuotisen saagan.

 

 

The Courier

 

Ikäraja: 16

Genre: Jännitys, toiminta, draama

Kesto: 99 minuuttia

 

The Courier on vuonna 2019 julkaistu toimintajännäri, jonka on ohjannut Zackary Adler. Käsikirjoituksesta vastaa Andy Conway sekä Nicky Tate. Elokuvan pääosissa nähdään Olga Kurylenko sekä monia ehdokkuuksia ja palkintoja voittanut Gary Oldman.

 

Olga Kurylenko on lähetti, joka toimittaa mysteeristä pakettia salaiseen paikkaan Lontoossa. Hänet on palkannut tehtävään New Yorkin slummien kuningas ja rikollisnero Ezekiel Mannings (Gary Oldman). Hän ei kuitenkaan itse tiedä, kuka on pyytänyt hänet toimittamaan paketin ja miksi. Saavuttuaan määränpäähänsä, lähettiä vastassa on Interpolin Agentti Simmonds (Alicia Agneson), joka on vastuussa todistajansuojelussa olevasta Nick Murchista (Amith Shah). Nick on päätynyt todistajansuojeluun nähtyään Manningsin tekemän tapon ja näin ollen hän on ainoa silminnäkijä ja todistaja oikeudenkäynnissä Manningsia vastaan.

 

Agentti Simmonds avaa mysteerisen paketin, josta paljastuu syanidipommi. Sen tarkoituksena on tappaa Nick ja kaikki muutkin turvatalossa olevat ihmiset. Syanidi alkaa levitä ympäri turvataloa ja pian Interpolin agentit ovat hengittäneet kaasua keuhkoihinsa. Äkkiä kaikki alkaa mennä pieleen, mutta lähetti pääsee pakenemaan yhdessä Nickin kanssa. Kaksikko päätyy maanalaiseen parkkihalliin, josta on vain yksi ulospääsy. Päästyään parkkihallin ovelle, heitä vastassa on aseistettuja rikollisia, joiden tehtävänä on hoitaa jäänyt työ kesken, eli tappaa Nick. Lähetti sekä Nick ovat ansassa ja pian alkaa taistelu kelloa vastaan. Rikollisilla on tunti aikaa tehdä selvää Nickistä ja lähetistä ennen kuin poliisit ovat paikalla. Selviytyvätkö Nick ja lähetti hengissä? Mitä tapahtuu Manningsille?

 

Elokuva on todella nopeatempoinen ja pitää katsojan hyvin otteessaan. Olga Kurylenko tekee myös todella hyvän suorituksen roolissaan lähettinä. Kurylenkon taistelukohtaukset ovat aidon tuntuisia ja hän saa katsojan uskomaan siihen, mitä tapahtuu. Gary Oldman näyttelee hyvin pahista, Ezekiel Manningsia, joka viettää suurimman ajan elokuvasta kotiarestissa. Tämä leffa sopii erittäin hyvin sinulle, jos pidät toimintaelokuvista, joissa on mukana sopiva ripaus jännitystä.

 

 

Lue myös näistä leffoista:

0 tykkäystä