Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62736
Kirjoituksia 171543

Valokuitua VarkauteenHighlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎19-10-2011
Kirjoituksia: 16
1/3

Valokuitua Varkauteen

Ihan vaan sellaista kyselen, että milloinkahan saataisiin pitkälle tulevaisuuteen toimiva/vakaa/häiriöiltä suojassa oleva valokuituyhteys täällä Varkaudessa 4km linnun tietä tehtaista? Kun teiltä mulla on toiminnassa 2M ADSL, 1M sopparilla ja ei enää saatavuutta.

 

Onneksi 4G (useimmiten 40/40 50M sopparilla) antanut hieman apua nykypäivän websivujen tarpeille, mutta kun 4G tuntuu menevän vain pienempiin taajuuksiin, eli pidemmälle kantaviksi, mutta kun se on sitten kääntäen toimiva tuohon nopeuteen. Niin ja sitten jos sanotte että 5G tulee ja tulee nopeutta, niin sitten mennään taas suurempiin taajuuksiin ja kantavuus lyhenee. Niin ja kaikki radiotekniikalla toimiva on sääriippuvaista, josta taasen mm. sähköverkon puolella ollaan riittymässä pois, mutta tietoliikenteessä yhä enenemässä määrin menossa sääriippuvaiseen.

 

MILLOIN VARKAUDESSA RAKENNETAAN KUITUVERKKO?????

0 tykkäystä
2 vastausta
Highlighted
Vakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎22-08-2015
Kirjoituksia: 234
2/3

Vs: Valokuitua Varkauteen

Silloin, kun perustatte sinne itse kuituosuuskunnan. Isot operaattorit eivät sitä sinne tule rakentamaan. 

0 tykkäystä
Highlighted
Kunniajäsen
Rekisteröitynyt: ‎11-02-2015
Kirjoituksia: 236
3/3

Vs: Valokuitua Varkauteen

Itsekin Varkaudessa kuiduttomuutta ihmettelen. Kaikilla isoilla operaattoreilla on Varkauteen hyvät runkoyhteydet. Ilmeisesti myös BLC:llä (ent. Savonlinnan Puhelin) ja MPY:llä myös. MPY kuiduttaa Wartalon kiinteistöjä, mutta loppumetrit menee siis kaapeliTV:n kautta talojakamosta asuntoon. Muilta operaattoreilta en tiedä Varkaudessa yhtään kuitu (asuin)kiinteistöön -kohdetta. Telia tarjoaa kyllä täälläkin 200Mbps+ kaapeliliittymiä ja 100Mbps VDSL-liittymiä jos sattuu asumaan kaapelitaloudessa tai puhelinjakamon kupeessa.

 

Kannattaa ehkäpä mennä http://avoinkuitu.fi ja ilmoittautua kiinnostuneeksi, ja vielä parempi jos ilmoittautuu kuitulähettilääksi. Sitten vielä naapurit mukaan niin jotain saattaa tapahtua. Ei taida olla kellään kiinnostusta tännekään päin valokuituverkkoon investoida, ellei pysty 99,9% varmuudella saamaan rahojaan pienen voiton kera takaisin.

0 tykkäystä