Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
caide_
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Matkapuhelinlaskutus ulkomailla

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Todella mahdotonta löytää järkevästi kirjoitettua tietoa laskutuksesta sopiva-liittymillä matkapuhelimen käytöstä baltianmaissa ja Ruotsi/Norja. Monessa paikkaa lukee, että käyttö on saman hintaista, kuin kotimaassa. MUTTA, kun oikein tavaa noita tekstejä, niin siellä lukee kuitenkin roaminghinnasto ja se, että käyttö on samanhintaista VAIN soneratelian verkossa ja oli eritelty joka maasta jokin heidän verkko.

Käytönnössä, kun viimeksi olin Virossa, oli puhelimessa koko ajan pieni R-kirjain, eli oli roamingverkossa, koko ajan. Roaminghinnasto tuli tekstiviestillä. Sain silloin omasivu-palvelusta ja Soneran sivustolta ylipäätänsä, että sopiva-liittymät "ilmaisia", no en muistanut silloin varmaksi omaa liittymätyyppiä ja matkapuhelimella avautui vain nämä surkeat mobiilisivustot omasivut-palvelusta. Sieltä ei edes selvinnyt liittymän tyyppi ja asiakaspalveluun en päässyt ikinä läpi. En sitten uskaltanut nettiä käyttää, vaikka etukäteen olin ajatellut sen ilmaiseksi ja laskenut sen varaan, mutta tuo roaminghinnaston tuleminen tekstiviestillä säikäytti minut ja en ole vieläkään varma iten hinnoittelu nyt oikeasti menee.

Eli voisiko joku selventää:
A) onko sopivaliittymät oikeasti tuolla em. paikoissa ilmaisia ILMAN mitään kevätjuhlaliikkeitä, missä lukitsen jonkun tietyn paikallisen operaattorin puhelimen käyttöön

B) onko tuolla joku dataraja??? Siitä ei ole oikein ole kunnollista tietoa missään??

C) miksei tuolla omatsivut palvelussa voi valita joko säälittävää mobiiliversiota tai vaihtoehtoisesti täysiversio, kuitenkin matkapuhelimissa varmaan ollut kohta 10 vuotta kapasiteetti katsoa ihan normaaleja nettisivuja...

Kiitos. Toivon mukaan tähänkään joku viitsisi vastata.
1 vastaus
sebastian_
Vanhan Palstan telialainen
  • 0 custom-general.kudos
  • 72 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Heippa!

Vastaan kysymyksiisi, jotka olit luetellut aakkosina. Eli

A) Kyllä, jos sinulla on Sonera Sopiva-liittymä niin käytät sitä pohjolassa ja Baltiassa samaan hintaan kuin kotimaassa. Eli liittymä käyttää samoja puhe-, viesti-, ja nettipakettia kuin kotimaassa. Mikäli sinulla on Sopiva liittymä niin lukittuu liittymäsi automaattisesti verkkoon, joka on edun piirissä.

B) Datanopeudet löydät sivustolta: https://kauppa.sonera.fi/yksityisille/t ... D=Some8896 . Startissa/Näppärässä datakapasiteetti 1Gt, Fiksu / Super / Suurenmoinen 10Gt, Valtava / Totaali / Surffilaudat 20Gt. Mikäli ylität kyseiset kapasiteetit voit tilata lisäpaketin 2€ hintaan. Lisämaksua ylityksistä ei tule, vaan nopeus hidastuu 128kbit/s vauhtiin.

C) Omat Sivut-palveluun ei tosiaan ole vielä mobiiliversiota, mutta voit ladata Android / IOS käyttöjärjestelmälle sovelluksen nimeltä Minun Sonera.
Tämän osion uusimmat keskustelut