Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
tkson123_
Uusi jäsen
  • 0 custom-general.kudos
  • 1 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Nvidia estää Sonera tietoturvan asennuksen

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Sonera tietoturvan lisenssi saatu liikkuvan laajakaistan mukana. Ennen Sonera tietoturvan asentamista Norman Security Suite poistettu Normanin omalla poistotyökalulla ja internet-yhteys katkaistu. Asennusohjelma tietoturva.exe ladattu Soneran sivulta eilen.
Kokeiltu sekä automaattista asennusta että valinnaista asennusta (ilman lapsilukkoa). Molemmat asennustavat päättyvät lopulta siihen, että ensin näytölle tulee tietoturvan asennusohjelman ilmoitus
epäyhteensopivasta ohjelmasta Nvidia Forceware Network Access Manager. Se yritetään poistaa automaattisesti. Auomaattinen poisto johtaa "Nvidia Forceware Network Access Manager Installshield Wizard"-ikkunaan, jossa teksti:
"Tämän ohjelman asennettu versio ei ole sama kuin tämänhetkiset asetukset. Jos napsautat kyllä, Network Access Manager päivitetään uuteen versioon. Ensin poistetaan nykyinen Network Access Manager:in asennus ja tietokone käynnistetään uudelleen jne...". Tämä ikkuna tulee aina takaisin, kun valitaan "kyllä". Jos valitaan "ei", päädytään takaisin Sonera tietoturvan ikkunaan, joka ehdottaa ohjelman poistamista manuaalisesti. Manuaalinen poisto johtaa ohjauspaneelin "poista sovellus" kohtaan. Mutta tuota ohjelmaa ei saa sieltäkään poistettua, vaan ajaudutaan samaan Nvidian ikkunaan kuin automaattisessakin poistossa.

Onko tuo yllä mainittu ohjelma todella pakko poistaa Sonera tietoturvan kannalta ? Vai voisiko asentamisessa jotenkin päästä ohittamaan tuon vaiheen, ilman että ko ohjelmaa tarvitsisi poistaa.

PC: Fujitsu-Siemens Amilo Xa2528-22P, ostettu tammikuussa 2008. Mukana kolmen vuoden virusturva (Norman).
Käyttöjärjestelmä: Vista home premium (ei SP-päivityksiä).
Huollot: Emolevy vaihdettu takuukorjauksena 2010 huhtikuussa ääniongelmien ja käynnistymisongelmien vuoksi.
1 vastaus
Katja_
Vanhan Palstan telialainen
  • 2 custom-general.kudos
  • 276 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Tuo Nvidia Forceware Network Access Manager on Nvidian oma 'näkymätön palomuuri' joka voi olla asennettuna esim. emolevyllesi Nvidian piirisarjan mukana.

Soneran Tietoturvan asentamisen kanssa ei voi ns. etuilla. Jos asentaminen tyssää tuohon Nvidian palomuuriin, tulisi se ensin poistaa käytöstä.

"Tämän ohjelman asennettu versio ei ole sama kuin tämänhetkiset asetukset. Jos napsautat kyllä, Network Access Manager päivitetään uuteen versioon. Ensin poistetaan nykyinen Network Access Manager:in asennus ja tietokone käynnistetään uudelleen jne...". Tämä ikkuna tulee aina takaisin, kun valitaan "kyllä".


Tämä johtunee siitä, että olet katkaissut koneeltasi asennuksen ajaksi verkkoyhteyden. Tällöin myöskään Network Access Manager ei voi päivittyä. Voisit kokeilla verkkoyhteyden kytkemistä takaisin siksi aikaa kunnes tuo päivitys on valmis ja sen jälkeen kokeilla poistaa sovellusta ohjauspaneelista.

Jos tuokaan ei auta suosittelisin kysymään Helpson Tukipalvelusta tai ottamaan yhteyttä Nvidiaan.
Asiakaspalvelu palvelee sinua osoitteessa http://www.sonera.fi/asiakastuki/. Osoitteesta löydät Useimmin kysytyt kysymykset, Keskustele ja kysy –palstan ja Ohjeet ja vinkit.
Tämän osion uusimmat keskustelut