Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66633
Kirjoituksia 179994

Hybridilaajakaistan ongelmatHybridilaajakaistan ongelmat

larppa999
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

Hybridilaajakaistan ongelmat

1/39

Hei! 

 

Sain käyttööni Yhteys kotiin L-paketin pari viikkoa sitten. Nopeudet ovat olleet vähän mitä sattuu - useimmiten liikutaan 15-25 mbps latausnopeuksessa ja 5-15 lähetysnopeuksessa todella vaihtelevasti.

 

Suurimpana ongelmana on kuitenkin pingissä, joka nousee 300-500ms, kun lähetän videolähetystä Twitch-palveluun. Ymmärrän, että tässä tilanteessa ping voi nousta, mutta 300-500 on aivan järjetön luku. Käytössä on muuten ethernet-kaapeli tietokoneeseen kytkettynä. Juttelin chatin kanssa asiasta ja resetoitiin modeemi ja kateltiin mitä valoja sieltä löyty, eikä tämä ratkaissut ongelmaa, vaan tehtiin vikailmoitus. About viikko vikailmoituksen tekemisen jälkeen Telialta soiteltiin ja mulle kerrottiin jotain modeemin paikasta kämpässä ja mahdollisen lisäantennin hommaamisesta. Yrittelin vähän siirrellä modeemia lähemmäs ikkunaa, mutta tuloksetta. Ei huvittaisi lähteä ostelemaan mitään lisäantenneja...


Pitäisikö mun tehdä uusi vikailmoitus vai mitä mulla olisi tehtävissä?

Vastaa
0 tykkäystä
38 vastausta

larppa999
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

2/39

Bump. Kellään vinkkejä?

Vastaa
0 tykkäystä

PiaJo
Telialainen
Viestejä 806 kpl

3/39

@larppa999  Kovin korkeilta vaikuttavat pingit vaikka käytät nettikaapelilla yhteyttä. Onko sinulla kuinka pitkä johto seinäpistokkeen ja reitittimen välillä? Ideaali johdon pituus on 1 - 1,5m.

Vastaa
0 tykkäystä

larppa999
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

4/39

Aika lailla 1,5m.

Vastaa
0 tykkäystä

EmmaTe
Telialainen
Viestejä 73 kpl

5/39

Olisiko mahdollista että kokeilisit toisesta portista tuota nettiä? Vaihtaisit tuon verkkokaapelin LAN1-LAN4 välillä, ja katso uudelleen tuo ping. Kuulostaa tuo nopeus omituiselta.

Vastaa
0 tykkäystä

larppa999
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

6/39

@EmmaTe Ei auttanut, samat lukemat tulee jokaisesta portista.

 

@PiaJo Hups siis johto seinäpistokkeen ja reitittimen välillä - tämä on suunnilleen pari metriä. Kaikki johdot ovat niitä, jotka tulivat modeemin mukana.

Vastaa
0 tykkäystä

SINAD
Konkari
Viestejä 686 kpl

7/39

Siitä rasiasta eteenpäin voi olla jopa monta kilometria kaapelia keskukselle, joten ei siinä parin metrin kaapelin pitäisi vaikuttaa mitään. CAT3-kaapeli itsessään tuo latenssia hieman vajaan 6 nanosekuntia per metri, joten 500 millisekunnin latenssiin sitä tarvitaan melkein 42500 kilometria, lähes maapallon ympäri siis.

 

Kiinteissä, perinteiseen "puhelinkupariin" perustuvissa liittymissä usein sotkee se, jos huoneistossa on tyhjiä rinnakkaisrasioita eri huoneissa. Näistä tulee "stubeja" jotka sotkevat linjan impedanssin ja siitä tulee sitten ongelmaa. Ja vanhat pyöreät 3-napaiset puhelinpistokkeet ylipäätään pystyvät tekemään häiriöitä linjalle liitosten epälineaarisuuksien vuoksi. Vikaa voi yrittää tutkia liikuttelemalla pistoketta seinässä samaan aikaan kun testaa yhteyttä vaikkapa pingillä. Jos pistokkeen liikuttelu vaikuttaa pingiin tai katkaisee koko yhteyden, niin silloin pistoke pätkii. Koko rasia kannattaisi vaihtaa nykyaikaiseen RJ11-seinärasiaan, eli silloin siihen menee se modeemin johdon liitin suoraan ilman sitä isoa adapteria siellä seinän päässä.

 

Ja koska tässä on kyse hybridistä, niin epäiltäessä ja tutkittaessa kiinteän verkon vikaa pitäisi mobiilipuoli pistää pimeäksi. Mobiilipuolellahan tuollaiset 500 millisekunnin pingit on ihan normimeininkiä, jos on ruuhkainen verkko tai se on pudonnut 2G-verkkoon tms.

Vastaa

kefiiri
Konkari
Viestejä 672 kpl

8/39

 Täyttä asiaa kirjoitettu tuossa edellä (@SINAD).

 

Omasta kokemuksestani voin kertoa, että minulla ainakin DSL- linjan ping on ollut ennen Hybridiä aina melko tasan 10 ms. Tämä kasvoi melko tasan kaksinkertaiseksi (20 ms) lähes heti Hybridilaajakaistan tilauksen jälkeen. Siis, jo ennen laitteiden toimitusta. Senhän selittää melko varmasti tuo MultiPath-TCP muutos liittymääni Telian päässä. 

 

Pelkällä Mobiiillahan se on yleensä vähintäänkin tuo 20 ms ja usein käytännössä paljon enemmänkin. Joten Hybridin kanssa siihen kai pitänee vain totutella, mutta jatkuva korkea ping, joka lähentelee jo 0,5 s on tietenkin huonompi juttu. Asian vaivatessa sen voinee kiertää käyttämällä Hybridistä sillattua porttia, jolloin mobiili jää yhteydestä pois. Tietenkin sitten saattaa nopeus jäädä joillekin liian alhaiseksi. 

Vastaa
0 tykkäystä

LiAntti
Telialainen
Viestejä 349 kpl

9/39

@SINADhyvin jo kirjoitteli tuossa yllä ja olen tästä kyseisestä tapauksesta samaa mieltä, ettei puhelinjohto ole nyt juurisyy ongelmiin. Ongelmia puhelinjohtojen kanssa aiheuttaa yleensä juuri ylimääräiset jatkot (tulee lisää 3-haara pistokkeita ketjuun, samat ongelmat mitä @SINAD listasi) tai sitten käytetään jotain erittäin halpaa ohutkuparista pitkää puhelinjohtoa joka on pujoteltu mattojen alitse ja rullattu tietokonetuolilla useita kertoja ylitse. Tämä siis on täysin poissuljettua nyt jo senkin vuoksi kun linja on häiriöilmoitusten puolella tsekattu ettei ylimääräistä vaimentumaa linjassa tämän vuoksi näy.

 

Se nuista puhelinjohdoista, sitten itse asiaan --> Tuo viiveen hyppely on todellakin aika kova eikä kyllä tulisi tapahtua varsinkaan jos käytössä on pelkkä kiinteä yhteys, pystytkö testaamaan ilman mobiilia miten tuo toimii? @kefiiri puhui viiveen noususta 10ms --> 20ms joka nyt ehkä menee (riippuu keltä kysytään) ihan normaalin viiveen piiriin. Onko tuo viive mitattu nyt millä tavalla tai minnepäin näissä ongelmatilanteissa? Ilmeneekö se nyt esim. pelatessa vai jossain ping-kutsussa tietylle palvelimelle ?

Vastaa

larppa999
Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

10/39

Kiitos vastauksista. Mites tämä mobiilipuoli laitetaan pimeäksi käytännössä, jotta pääsisi testaamaan, että onko vika siellä vai missä? @SINAD @kefiiri

 

Viive on mitattu striimin ollessa päällä Speedtest.netin Windows-sovelluksella  monta kertaa, eri vuorokauden aikoina ja päivinä about 3 viikon ajan, eikä eroja juurikaan ole, vaan viive pysyy korkeana. Ongelma ilmenee myös pelatessa, jolloin pingit ovat samaa luokkaa. @LiAntti

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.