Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Telitap
Uusi keskustelija
 • 1 custom-general.kudos
 • 12 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

IP nurin

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hei,
Onkohan ongelma Telialla vai missä?
Toisinaan menee IP nurin ja liikenne jumittuu sen takia.
Siis kun olen vaikka S-Pankissa, toimii pankki IP-osoitteella 217.123.45.56:433.
Käytän palomuuria, jolla estän tai sallin liikenteen osoitekohtaisesti.
Yht'äkkiä muka pankki onkin osoitteessa 56.45.123.217:443.
Nyt jos estän IP:n pysähtyy liikenne. Samoin käyn vaikka sallisin tuon
käänteisen IP:n.
Asia on vaivannut S-Pankin kohdalla jo vuosia.
Ongelmaa ei ole esiintynyt muilla pankeilla.
Myöhemmin vaiva näyttää levinneen myös Soneran/Telian sähköpostiliikenteeseen.
Sekä selaimilla että sähköpostiohjelmilla.
Uusin aluevaltaus ongelmalla on Telian proxy, joka muuten alkoi toimimaan.
Mutta siis IP menee nurin ja liikenne sitä myöten poikki.
Tänään näin kävi jo neljä kertaa. Auttoi kun sammutti joksikin aikaa modeemin.
Tai sitten vaihtoi Telian proxyn ulkoiseen.

5 vastausta
finlemon
Vakiokalustoa
 • 49 custom-general.kudos
 • 99 custom-general.replies
 • 3 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Haiskahtaa jo siltä että yhteys voisi olla kaapattu. Suosittelen että tarkistat reittimen käyttämän nimipalvelun osoitteen. Eritoten silloin, jos ne on määritelty manuaalisesti. Tämän jälkeen siirrytään vastaavien asetusten pariin koneellasi. Jos ne haetaan automaattisesti dhcp:n kautta, niin asia lienee kunnossa. Jos ovat manuaalisesti asetettuja, niin varmista että ne ovat turvallisen lähteen palvelimia. Seuraavaksi jatketaan selaimen pariin. Tarkista että selain käyttää koneen nimipalvelimia. Varmista ettei välityspalvelin, alias cache, ole käytössä. Jos on, niin sen pitää olla turvallisen tahon kone, jonka nimen tunnistat. Tämän jälkeen jää vieä selaimen lisäosien varmistaminen. Se ettei siellä ole tuntemattomia osia käytössä. Yksi syyllinen voisi olla sivujen sisältöä rajoittava ilmaisen turvan antava palikka. Tällöin pankkiliikennekin menee ulkopuolisen tahon läpi, joka mahdollistaa pankkitunnusten kaappaamisen. Itseasiassa kaikki tässä esitellyt mahdollistavat, jos jokin osa liikenteestä kierrätetään ei luotettavan tahon kautta.

Telitap
Uusi keskustelija
 • 1 custom-general.kudos
 • 12 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Modeemi/reititin kai haki ite nimipalvelun osoitteen, koskapa oli asetuksissa tyhjät kohdat. Laitoin näihin Telian netissä antamat, kaksi ekaa. Windows hakee asetukset dhcp:n kautta. Selaimella käytän suoraa yhteyttä ilman proxeja, tärkeissä asioissa, kuten pankissa. Selaimen ainoat lisäosat, flashin ja windowsin mediaplayerin disabloin. Kuluneella ajalla tilanne on rauhoittunut Telian cachea käyttäessä. Ehkä pari kertaa on siinä tarjottu IP:tä nurin päin. Pankin kanssa tilanne jatkuu entisen kaltaisena. Tosin ei tarjoa enää kiinalaisittain nurin olevaa IP-osoitetta, vaan suoraan katkaisee yhteyden. (Estin palomuurilla ko. väärän osoitteen.) Tämän tekee nykyään aina samassa kohtaa, kun pitää siirtyä hyväksymään maksu. Tästä pääsee eteenpäin sammuttamalla hetkeksi modeemin ja lataamalla sivun uudestaan. Ennen oli enempi stressin aiheena, että missä kohtaa tulee taas IP nurin. Nykyisellä menolla kyseessä on vain se kuuluisa ominaisuus, ei niinkään vika. Kun tietää miten ongelma ohitetaan. Komennolla ipconfig /displaydns näkyy jotain, mutten osaa näitä lukea. Muuten näyttää asialliselta, paitsi yksi kohta ei meikän silmin kuuluu joukkoon, tämä AAAA Record: (Wikipedian mukaan on IPv6 address record. Oma modemi ei taida olla IPv6 malli.) 16.123.89.192.in-addr.arpa ---------------------------------------- Record Name . . . . . : 16.123.89.192.in-addr.arpa Record Type . . . . . : 12 Time To Live . . . . : 1256 Data Length . . . . . : 4 Section . . . . . . . : Answer PTR Record . . . . . : cache.inet.fi Record Name . . . . . : 16.123.89.192.in-addr.arpa Record Type . . . . . : 12 Time To Live . . . . : 1256 Data Length . . . . . : 4 Section . . . . . . . : Answer PTR Record . . . . . : cache-hki-d.inet.fi cache.inet.fi ---------------------------------------- Record Name . . . . . : cache.inet.fi Record Type . . . . . : 1 Time To Live . . . . : 273 Data Length . . . . . : 4 Section . . . . . . . : Answer A (Host) Record . . . : 192.89.123.21 cache.inet.fi ---------------------------------------- Record Name . . . . . : cache.inet.fi Record Type . . . . . : 28 Time To Live . . . . : 974 Data Length . . . . . : 16 Section . . . . . . . : Answer AAAA Record . . . . . : 2001:2060:ffca:1::80
olkitu
Kunniajäsen
 • 731 custom-general.kudos
 • 4498 custom-general.replies
 • 126 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Voisit vähän tuota tekstiä vähän jaotella että tätä voisi lukea...

 

cache.inet.fi -palvelimella on A (IPv4) ja AAAA (IPv6) -nimipalvelintietueita. 

 

cache.inet.fi has address 192.89.123.14
cache.inet.fi has address 192.89.123.16
cache.inet.fi has address 192.89.123.19
cache.inet.fi has address 192.89.123.21
cache.inet.fi has IPv6 address 2001:2060:ffca:1::80

Mikäli on tuki IPv6:selle niin yritetään IPv6:sta ensin ja sitten IPv4:selle fallback:inä mikäli IPv6 ei toimi. 

Onko heikko matkapuhelimen kuuluvuus? Mittaa matkapuhelinverkon kuuluvuuksia Cellmapper-sovelluksella, saatavilla täältä ja ohje .
Pekka_Koo
Ex-telialainen
Ex-telialainen
 • 127 custom-general.kudos
 • 531 custom-general.replies
 • 50 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Vaikuttaisi nyt mahdollisesti bugiselta modeemilta tai palomuurilta, kun antaa ympärikäännetyn IP:n. Mikä modeemi ja palomuuri sinulla on käytössä? Jos resetoit modeemin ja otat palomuurin hetkellisesti pois käytöstä, tekeekö edelleen samaa?

Viestistä saa tykätä, jos se on hyvä, ja merkata ratkaisuksi, jos auttoi ongelmassasi. 🙂 Telia.fi -sivulla hallinnoit liittymiäsi ja palveluitasi milloin tahansa. Chat-yhteys asiakaspalveluumme 24/7

Telitap
Uusi keskustelija
 • 1 custom-general.kudos
 • 12 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa
Saattoi olla modeemi A-LINK ROUTER VDSL2 V100AP syyllinen. Ohjelmallinen reset modeemin työkaluista ei vielä auttanut. Pankissa ongelma jatkui. Kovoreset tehdasasetuksille laitteen takapaneelin kytkimestä tais korjata asian. Pitää vielä jatkaa vähän aikaa seurantaa ennen lopullista tuomiota. Näyttää modeemi olleen aikoinaan tunnettu katkomisestaan Soneran verkossa. ------- Ei näköjään toimi edes 'Esikatselu' tällä sivulla nykyään. Eikä varmaan muotoilukaan. Joskus sentään toimi.