Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 62319
Kirjoituksia 170283

Antti Pennanen johdattaa HPK:n kohti mitaliaHighlighted
Moderaattori
Rekisteröitynyt: ‎17-12-2014
Kirjoituksia: 1 446
1/1

Antti Pennanen johdattaa HPK:n kohti mitalia

 

 

anttipennanen2.jpg


Antti Pennanen on virittänyt HPK:n joukkueen hirmuiseen vireeseen juuri näihin kevään tärkeimpiin otteluihin. Toki hämeenlinnalaisten koko kausi on sujunut hienosti, mutta tasoa ja tekemistä on saatu ruuvattua vielä pykälän verran paremmaksi pleijaripeleihin. Kovin moni ei uskonut, että HPK voisi tässä välieräsarjassa aidosti haastaa suuren ja kokeneen menestyjän Tapparan. Otteet on kuitenkin näyttäneet, että ihan kaikki on tänä keväänä mahdollista.


Pennanen pelasi itsekin aikanaan jääkiekkoa ja aloitti uransa Hyvinkään Ahmoissa. Juniorisarjoissa ja Mestiksessä meni useampi kausi ja kokemusta kertyi viiden ottelun verran myös Liigasta. Nämä Liigan ottelut Pennanen pelasi juurikin HPK:n paidassa ja tehopisteiden osalta tilastoihin jäi puhtaat kiikarit. Pelaajaura päättyi keväällä 2001, mutta nyt menestystä haetaan sitten valmentajana ja askelmerkit tulevaisuutta varten näyttääkin erittäin hyvältä.

 

Valmentamisen Pennanen aloitti jo vuonna 2007 juniorijoukkueen peräsimessä. Kokemusta on kertynyt myös Mestiksen puolelta ja Liigassa apuvalmentajan rooleissa. Vuonna 2016 hän toimi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmässä ja voitti joukkueen kanssa maailmanmestaruuden. Näiden kisojen jälkeen Pennanen teki HPK:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen päävalmentajan tehtävästä, josta on siis nyt käynnissä viimeinen vuosi.

 

Moderni ja pelaajia kehittävä valmennustyyli

 

Pendo ammentaa omaan tekemiseensä vaikutteita NFL:stä, jalkapallosta ja muiden alojen johtajilta. Kaikesta huokuu valtava voitonhalu ja moderni valmentaja pystyy varmasti kaivamaan pelaajista sen parhaan potentiaalin irti tänä keväänä. HPK taistelee välierissä selkeästi pienimmällä budjetilla, joten käytössä olevasta resurssista pitää saada maksimaalinen suoritus irti, mikäli mitaleille haluaa päästä. Joukkueiden pelaajabudjetit tällä kaudella Kärpät 3 milj. €, Tappara 2,75 milj. €, HIFK 3,25 milj. € ja piskuinen HPK 1,75 milj. €, joka on Liigan viidenneksi pienin budjetti.


Pennasen motto kuuluu siten, että tee ilmaiset asiat niin hyvin kuin mahdollista. Tämä tarkoittaa käytännössä syömistä, lepoa ja päivittäistä harjoittelua. Tämä motto selvästi toimii, kun katsoo millaisessa vireessä hämeenlinnalaisten joukkue on tällä hetkellä.

 

hpkjoukkue4.PNG

 

Antti Pennasen valmennusfilosofia lähtee siitä, että hän on luomassa mahdollisuuksia pelaajille. Valmentajan tehtävä on luoda sellaiset olosuhteet, jossa pelaaja voi kehittyä maksimaalisesti, mikäli siihen intoa löytyy ja tällä kaudella todella on löytynyt.

 

Kolme osa-aluetta valmennettavana
1. kulttuuri
2. joukkue
3. pelaaja

 

Kulttuurin valmentaminen joukkueelle lähtee yhteisestä keskustelusta, että mitä tehdään ja miksi tehdään. Jokaiselle pitää myös olla selvää, mikä on oma rooli ja tehtävä joukkueessa. Sen jälkeen lähdetään vain tekemään.

 

 

Nähdäänkö Antti Pennanen tulevaisuudessa myös maajoukkueen päävalmentajana?

 

 

Lue myös nämä 

- Liigan pleijarit Telia TV palvelussa

- Välierien otteluennakko Tappara - HPK

- Kauden parhaat maalivahdit

0 tykkäystä