Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66726
Kirjoituksia 180128

Uusia sovelluksia Telia tv:n digiboksiin?Uusia sovelluksia Telia tv:n digiboksiin?

jarkko35
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 498 kpl

Uusia sovelluksia Telia tv:n digiboksiin?

1/36
TELIA TV & UUSIA SOVELLUKSIA? 
 

Hei!

 

Reilusti yli vuosi sitten Telia lupaili, että uuteen mediaboksiin on tulossa Youtuben ja Netflixin lisäksi myös lisää sovelluksia. Siksipä innostuneena hankin tuon uuden digiboksin. No, eipä ole mitään uutta tullut. Edelleen odotan Yle Areena-sovellusta, Ruutua, Katsomoa... onkohan mitään ikinä edes tulossa?

 

https://yhteiso.telia.fi/t5/Blogi/Uusi-Viihde-on-taalla/ba-p/135450

Vastaa
35 vastausta

VilleVent
Ex-telialainen
Viestejä 131 kpl

2/36

Terve @jarkko35!

 

Varmasti on tulossa, mutta minäpä varmistan vielä asian. Eli laitoin tästä tosiaan heti kyselyä eteenpäin ja palaan mahdollisimman pian asiaan hieman fiksumpana. Hymiö Onnellinen

Vastaa

jarkko35
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 498 kpl

3/36

Olisi kyllä mukava kuulla mitä on suunnitelmissa. Kilpailija Elisa Viihde kun on tuonut digiboksilleen saataville Yle Areenan, Katsomon ja Ruudun jo pari vuotta sitten.

Vastaa

arapahoe
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 503 kpl

4/36

Itse toivoisin samsungin uudempiin telkkareihin(tizen) sitä telian softaa.Luulisi että teliaa kiinnostaisi tehdä tollainen koska tilaajamäärät voisi nousta.Android versio taitaa toimia android telkkareissa?.

Vastaa

tilasto
Kunniajäsen
Viestejä 1 363 kpl

5/36

@arapahoe kirjoitti:

Itse toivoisin samsungin uudempiin telkkareihin(tizen) sitä telian softaa.Luulisi että teliaa kiinnostaisi tehdä tollainen koska tilaajamäärät voisi nousta.Android versio taitaa toimia android telkkareissa?.


Voisi myös olla niin, että sillä softalla ja digiboksilla on samat tallenteet katsottavissa kuten Elisalla oli se sitten millä alustalla hyvänsä. Jos tarkoitat android puhelimiin tarkoitettua softaa se tuskin toimii android telkkareissa.

Vastaa
0 tykkäystä

IlariJR
Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

6/36

@arapahoe ja @tilasto: Kiitos ideoista ja ehdotuksista, välitetään nämäkin samantien Telia TV:n kehitysporukalle 🙂

Vastaa
0 tykkäystä

IlariJR
Ex-telialainen
Viestejä 955 kpl

7/36

Sainkin jo vastauksia eli seuraavat terveiset ovat suoraan kehitysporukalta:

Ei kannata menettää toivoa, sillä sovelluksia uusiin boksiin on kyllä tulossa. Kuvioon liittyy kuitenkin niin sopimuspuolen, kuin teknisiä haasteita, joten näiden etenemisessä menee oma aikansa. Asioita kyllä tutkitaan ja edistetään parhaillaan.

 

Telkkarisoftaan liittyy myös omat haasteensa. Eri valmistajien telkkarit eroavat suuresti toisistaan, ja samoin eri sukupolven mallien versiot. Yhteistä standardia ei ole, mikä tarkoittaa että eri malleille appsien rakentaminen pitäisi tehdä erikseen. Valitettavasti meidän palvelu ei toistaiseksi tue HTML5:tä, jolla olisi ehkä yksinkertaisinta tehdä smart TV -sovellus, joka toimisi ainakin uusimmissa malleissa.

Suomessa on kuitenkin vielä Euroopan tasolla heikko penetraatio uuden sukupolven TV-laitteilla, joten siksi olemme halunneet keskittyä tukemaan laitteita, jotka ovat kaikkien saatavilla, esim. Chromecast. Tämänkin suhteen toki käydään keskustelua jatkuvasti ja laitetuki laajenee pikkuhiljaa. Viimeisimpänä meiltä on markkinoilla Apple TV -sovellus, joka julkaistiin vuoden vaihteessa.

 

Meidän Android-sovellusta on kyllä testattu muutamassa eri Android TV:ssä. Riippuu aika paljon mallista, miten sovelluksen saa toimimaan. Eräässä testitelkkarissa lähti toimimaan suoraan, kun taas toisessa vaati aika paljon työskentelyä, että sovellus lähti toimimaan. Android TV ei kuitenkaan ole meidän virallisesti tuettujen laitteiden listalla.

 

Mitä tallennuksiin tulee, niin on tosiaan harmillista että toistaiseksi samat tallennukset eivät toimi boksin ja sovelluksen välillä. Tässäkin on omat tekniset haasteensa, joihin toivottavasti löydetään ratkaisu. Kiitos palautteesta, on hyvä että muistuttelette niistä ominaisuuksista, joita eniten kaipailette!

Vastaa

jarkko35
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 498 kpl

8/36

Ystävälläni on Elisa Viihde, ja on jännä juttu, että heidän Viihteessään on käytössä samat tallennukset niin digiboksilla kuin mobiilissa. Eli ei se niin vaikeaa voi olla, vai onko Telialla muka niin paljon huonompia suunnittelijoita töissä? Kuitenkin kyse on verkkotallennuksista, joten ne ovat jo verkossa... luulisi olevan helppoa käyttää samoja verkossa olevia tallenteita digiboksissa sekä mobiilissa.

 

Toivottavasti sovelluksia on tosiaan tulossa. Tässä tulee herkästi sellainen tunne, että Teliaa ei enää kiinnosta Telia tv:n kehittäminen ja Elisa Viihde jatkaa voittokulkuaan.

Vastaa

jarkko35
Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 498 kpl

9/36

Tähän olisi hauska saada Telialta vastausta, että mikä siinä on niin vaikeaa yhdistää tallenteet katseltavaksi sekä digiboksin että mobiilin kautta? Voisitte vaikka konsultoida Elisaa asian tiimoilta, heillä kun homma pelittää.

Vastaa

jesse56
Kommentaattori
Viestejä 62 kpl

10/36

" Kiitos palautteesta, on hyvä että muistuttelette niistä ominaisuuksista, joita eniten kaipailette!"

Muistutellaan....Minä kaipaisin eniten tässä sitä HD-verkkotallennusta kun ei tosta tallentavasta boxista ole mulle oikee hyötyä.Oliskohan moinen jo miten lähellä,kun joha tollanen pitäs olla perusvarusteena.?

Vastaa
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.