Skip to main content

Tekoäly tulee muuttamaan meidän kaikkien elämän, tavalla tai toisella. Mitä nopeammin opimme käyttämään tekoälyä ja opimme sen mahdollisuudet niin sitä nopeammin voimme sitä myös hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Tekoälyn hyödyntämisellä on myös yhteiskunnallinen näkökulma.

Ja tästä syystä avaan tämän keskustelun, jossa jokainen voi kysyä ja toisaalta myös jakaa vinkkejä muille. Tässä muutamia näkökulmia, joiden kautta haluaisin käydä keskustelua tässä ketjussa:

  • Mitä tekoälysovelluksia tai palveluita käytät
  • Mihin olet käyttänyt tekoälyä
  • Ja ennen kaikkea: Miten olet käyttänyt tekoälyä. Jaa mahdollisimman konkreettisia vinkkejä, tyyliin millaisia prompteja olet käyttänyt, mikä toimii parhaiten ja mikä ei

Prompti = teksti, jolla pyydät tekoälyä luomaan jotain eli sitä voisi ajatella tavallaan tilauksena “tee näin” ja tekoäly toimittaa eli tekee pyyntösi mukaan.

--

Sana on vapaa 🙂

Avaan pelin, törmäsin tällaiseen esimerkkiin aika realistisesta videosta, jonka tekoäly on luonut:

 

Tässä prompti on ollut:

Photorealistic closeup video of two pirate ships battling each other as they sail inside a cup of coffee.”


Itse olen käyttänyt aika vähän tekoälyä, lähinnä olen jotain kysellyt sitä vastauksia eri kysymyksiin. Eli käyttänyt sitä ongelmanratkaisussa. Tekoäly on siitä kätevä, että siltä voi kysyä kuten ihmiseltä kysyisi 😀 Minulla on puhelimessa ChatGPT-sovellus ja työpaikan kautta myös Microsoftin Copilot.

Tekoälyä voi hyödyntää tiedonhankinnan lisäksi myös ideoinnissa jos näyttää, että oma luovuus ei nyt meinaa riittää. Käytin tekoälyä tämän kilpailun ideoinnissa:

 

 

Pyysin siltä:

“Keksi kilpailu TV-sarjasta Koodinimi: Annika”

Ja tekoäly ehdotti muutamia vaihtoehtoja, joista poimin tuon mitä sitten käytin kilpailussa. En ole itse ko. sarjaa seurannut, millään tasolla, joten minun oli vaikea ellei mahdoton keksiä kilpailua, jossa olisi joku sarjaan liittyvä twisti. Mutta tekoäly sen keksi ja itseasiassa hyvän sellaisen! Tekoäly siis ehdotti kilpailua, jossa osallistujat pyydettiin kertomaan sarjassa esiintyvän hahmon todellinen henkilöllisyys ja miksi se hahmo on niin tärkeä eräälle toiselle sarjan hahmoista.

Kuten tekoälyn kanssa aina niin tekoäly saattaa tuottaa jotain, mikä ei pidä paikkaansa. Tässä tapauksessa tutustuin sarjaan sen verran, että pääsin toteamaan, että tehtävä on toimiva ja hyvä.

Tekoälyn tuottamiin vastauksiin ja tietoihin on aina syytä suhtautua varauksella. On käyttäjän eli sinun vastuulla luotatko tietoon ja miten sitä käytät.


Itsellä tulee käytettyä tekoälypalveluja (Bing, Chat GPT, Bard/Gemini) melkeinpä päivittäin. Mulla on ollut niin hyviä kokemuksia, että innostuin heti ekojen alustojen tultua testailemaan ja leikkimään. Tekoälyähän voi käyttää moneenkin asiaan ihan perus arjessa, toki pienellä varauksella. Chatit saattavat tuottaa paljon virheellistäkin tietoa, joten käyttäjänä kannattaa olla tarkkana. 😬
Maksullisia palveluja en ole vielä ainakaan ottanut käyttöön, joten kuvia tai videoita en ole päässyt generoimaan.

Eniveis, sitten näitä promptausvinkkejä, jotka olen itsellä kokenut hyviksi:

  • Käskythän kannattaa aina kirjoittaa mahdollisimman selkeästi ja jämptisti, eli turhia kohteliaisuuksia ei AI kaipaa, vaikka kovasti sitä tekisi mieli inhimillistää. 😁
  • Selasin vanhoja promptejani, ja huomaan usein käyttäväni keskustelevaa “chain of thought” -mallia, jossa edetään loogisesti kohti "maalia", ja jossa jokainen käsky johdattelee seuraavaan. Esim. leivonnassa ja muussa keittiöreseptiikassa tämä toimii itsellä hyvin: "Kirjoita X:n resepti." Sitten lisäohjeeksi "reseptissä on oltava ainesosa X", ja lopuksi tarkennukset, esim. "Vaihda mittayksiköt X:stä Y:ksi", "muunna resepti X hlölle" jne.

Päivittäin käytän Microsoft Copilot / Bing -sovellusta, sekä GitHub Copilotia. Harvemmin käytän enää OpenAI ChatGPT:ta, jonka ilmainen versio perustuu GPT-3.5 -malliin. Se on kuitenkin jo vanhentunut, ja sen tiedot ovat rajoitettuja vuoteen 2022. Toki jos ei tiedonhakuun käytä, niin toimii moniin asioihin edelleen. GPT-4 on tällä hetkellä kehittynein malli, joka OpenAI:n kautta on maksullinen tilaus, mutta Microsoft tarjoaa sen ilmaiseksi em. palveluissa, joissa sillä on pääsy internetiin, eli se voi myös päivittää tietonsa reaaliajassa. Näiden lisäksi käytän mm. Perplexitya. Googlen Bard/Gemini on jäänyt vielä muutamiin kokeiluihin tekisikö se jotain paremmin, mutta en ole vakuuttunut vielä niin, että olisi jäänyt pysyvästi käyttöön. 

Tekstiin liittyvien AI-sovellusten lisäksi käytän myös useita muita AI-sovelluksia, jotka liittyvät kuviin, grafiikkaan, videoihin, tai musiikkiin. Esimerkiksi teksti-kuvaksi DALL-E 3 / Microsoft Designer, Stable Diffusion ja Adobe Firefly, sekä kokeiluja mm. Sunon kanssa. 

Tässäpä näitä eri palveluita/sovelluksia näin tiivistettynä. 🙂

Prompteja olen kerännyt joitakin talteen ja ChatGPT:ssä on käytössä custom instructions -ominaisuus, eli ohjeet jokaiseen sen vastaukseen ilman, että niitä täytyy jokaiseen promptiin kirjoittaa uudestaan. Vastaukset tulevat näiden etukäteen määriteltyjen ohjeiden mukaisesti.
Prompteilla on todellakin merkitystä, ja ne voivat paljonkin vaikuttaa tuloksiin. Erilaisia AI Prompt Engineering -ohjeita löytyy paljon. Niillä yritetään tehdä jopa bisnestä...


Prompteilla on todellakin merkitystä, ja ne voivat paljonkin vaikuttaa tuloksiin. Erilaisia AI Prompt Engineering -ohjeita löytyy paljon. Niillä yritetään tehdä jopa bisnestä...

Tässä on kyllä yksi hyvä esimerkki siitä, että tekoälyyn on syytä tutustua ja alkaa käyttämään. Se tuo mukanaan monenlaisia mahdollisuuksia, myös tosiaan busineksen tekemiseksi 😊

Te kyllä käytette tekoälyä paljon @Yaria & @SonjaMelina


Ehdottomasti samaa mieltä. Vaikka voihan sitä sortua ottamaan sellaisen palvelun käyttöön. Esim. Google One on Gemini Advanced jonko voi ottaa käyttöön kun ottaa premium paketin. Palvelun hinta 22.99 €.  Kovin yritetään kaupata sitä. Joku voi vahingossa ottaa käyttöön on sitä välillä kaupattu niin ovelasti. Että siilai


Edelliseen jatkoa. Mihin normaali ihminen sitä oikein tarvitsee. En ainakaan itse keksi sille sellaista normaalia käyttöä. Kovin sitä koittaa mikrosoft kaupata omaansa siinä on vielä isompi vaara ottaa sen vahingossa käyttöön. Näkyy tekoäly olevan muutaman älypuhelin valmistajan  puhelinmalliston huippupuhelimissa. Mihin sitä loppujen lopuksi älypuhelimessa tarvii on joku snopimpi juttu. 


Edelliseen jatkoa. Mihin normaali ihminen sitä oikein tarvitsee. En ainakaan itse keksi sille sellaista normaalia käyttöä. Kovin sitä koittaa mikrosoft kaupata omaansa siinä on vielä isompi vaara ottaa sen vahingossa käyttöön. Näkyy tekoäly olevan muutaman älypuhelin valmistajan  puhelinmalliston huippupuhelimissa. Mihin sitä loppujen lopuksi älypuhelimessa tarvii on joku snopimpi juttu. 

Siihen, että ei tarvitse vaivata omaa päätään. Tekoäly hoitaa ajattelun ja ihminen voi vain tyhmentyä ja kuluttaa viihdettä säästyneen ajan edestä.


Siihen, että ei tarvitse vaivata omaa päätään. Tekoäly hoitaa ajattelun ja ihminen voi vain tyhmentyä ja kuluttaa viihdettä säästyneen ajan edestä.

Vähän tällaista osasin odottaa, kun tekoälystä kysytään näin laajalta ryhmältä foorumilla, jolla pääasiassa käsitellään kuitenkin digilaitteiden ihan peruskäytön haasteita. Vastausten argumentit menevät ohi kysymyksestä, koska itse asia on monille vielä täysin vieras.

Tekoälyn suhteen on muodostumassa suuri joukko ihmisiä, jotka suhtautuvat siihen epäilevästi, kuten monet seniori-ikäiset digisiirtymässä. He vastustavat sitä vain puutteellisen tiedon vuoksi. Tuntemattomasta asiasta tulee helposti suuri ja pelottava mörkö, jota ihmiset heidän mielestään "sortuvat" tai "erehtyvät" käyttämään.
Argumentointi vierasta asiaa vastaan on hankalaa, ja kommentit ovat vastaavia kuin "mihin tarvitsen tietokoneen käyttötaitoja", tai "mihin tarvitsen älypuhelinta".

Tekoäly on kuitenkin vakiintunut päivittäiseen käyttöön. Monet eivät edes tiedä, missä, miten ja miksi tekoälyä käytetään, mutta he käyttävät sitä päivittäin tiedostamattaan. Enkä tälläkään tarkoita sen olevan jotenkin vaarallista. 😀

Helsingin yliopiston Elements of AI -kurssin on suorittanut jo yli miljoona ihmistä yli 170 maasta. Tätä kaikille avointa kurssia voisin suositella jokaiselle, jolla on digitaitojen perusteet hallussa, mutta tekoäly on jäänyt vielä vieraaksi asiaksi .

https://www.elementsofai.com/fi/

"Päätimme syksyllä 2019, että Suomen EU-puheenjohtajakauden aineettomana lahjana, kaikkien kynien ja vihkojen sijaan, tarjoaisimme tekoälykurssin kaikilla EU-kielillä.
- Timo Harakka, työministeri" (lainauksen lisäys: silloinen työministeri v. 2019)

 

--

Muokkaus SonjaNii: Siistitty lainauksia

Muokkaus Yaria: Vastaukseni liittyi kaikkiin sisällyttämiini lainauksiin, ei vain kohdistuen yhteen edeltävään kommenttiin, jonka mielikuvan nyt saa. Parempi vaihtoehto poistaa kaikki lainaukset jos on pitänyt siistiä. 😉


Ehdottomasti samaa mieltä. Vaikka voihan sitä sortua ottamaan sellaisen palvelun käyttöön. Esim. Google One on Gemini Advanced jonko voi ottaa käyttöön kun ottaa premium paketin. Palvelun hinta 22.99 €.  Kovin yritetään kaupata sitä. Joku voi vahingossa ottaa käyttöön on sitä välillä kaupattu niin ovelasti.

Itse palveluista ja erityisesti maksullisuudesta... Ilmaisia palveluita on niin paljon, ettei tekoälyn käytöstä oikein kannata maksaa mitään, kuin työkäytössä tai muissa erikoistapauksissa, kuten uudempi ja parempi tekoälymalli ja sen rajoittamaton käyttö mukaanlukien asiakirjojen, koodin ym. liittäminen tekoälyn “luettavaksi”.

Itse en ainakaan ole kertaakaan harkinnut maksullista tilausta, vaikka käytän (generatiivista) tekoälyä säännöllisesti päivittäin useisiin eri tarkoituksiin. 

Epätäydellinen listaus palveluista, joita voi käyttää ilmaiseksi. Maksullinen tilaus tarjoaa ilmaisen lisäksi yleensä jotenkin rajoitetun palvelun sijaan sen täysin rajoittamattoman käytön.

Ilman kirjautumista:
https://copilot.microsoft.com (+Android/iOS sovellus)
https://www.bing.com (+Android/iOS sovellus)
https://www.perplexity.ai (+Android/iOS sovellus)

Vaativat (ilmaisen) kirjautumisen:
https://chat.openai.com (+Android/iOS sovellus)
https://gemini.google.com (+Android/iOS sovellus)
https://claude.ai (+Android/iOS sovellus)
https://mistral.ai (Eurooppalainen vaihtoehto 👍, ei vielä omaa virallista sovellusta)
https://www.meta.ai (ei saatavilla vielä Suomen IP-osoitteista, mutta Llama 3.1 tekoälymallit ovat open-sourcea, eli kaikken avoimesti käytettävissä ja asennettavissa myös paikallisesti omalle tietokoneelle ilman verkkoyhteyttä käytettäväksi)

...


Edelliseen jatkoa. Mihin normaali ihminen sitä oikein tarvitsee. En ainakaan itse keksi sille sellaista normaalia käyttöä. Kovin sitä koittaa mikrosoft kaupata omaansa siinä on vielä isompi vaara ottaa sen vahingossa käyttöön. Näkyy tekoäly olevan muutaman älypuhelin valmistajan  puhelinmalliston huippupuhelimissa. Mihin sitä loppujen lopuksi älypuhelimessa tarvii on joku snopimpi juttu. 

Siihen, että ei tarvitse vaivata omaa päätään. Tekoäly hoitaa ajattelun ja ihminen voi vain tyhmentyä ja kuluttaa viihdettä säästyneen ajan edestä.

Puhun vain omasta puolestani mutta itse en käytä vapaa-ajalla tekoälyä ainakaan vielä.

En käytä iPhonessa olevaa Siriä. Joskus olen testaillut Copilot-sovellusta puhelimessa mutta se on jäänyt vain testailuun ja ajan tappamiseen, kun on ollut tylsää. Tekoäly on tulossa seuraavaan autooni, kun Skoda toi ainakin Enyaqeihin niiden uusimpien ohjelmistoversioiden mukana tekoälyn Laura-puheohjauksen taustalle. En ole siitä kyllä innostunut 😀 Se kun ei ymmärrä suomea.
Samsungilla on uusimmissa puhelinmalleissa tekoäly muun muassa avustamassa hakuja ja en ole sitä nähnyt koskaan livenä, saati käyttänyt, mutta vaikuttaa kätevältä. Aina kun ei osaa kertoa Googlelle mitä olen hakemassa niin vain ympyröimällä asian puhelin hakee siihen liittyvää tietoa verkosta. Todella kätevää. Onnistuu toki muutoinkin, Googlellahan voi hakea kuvan perusteella, mutta se on kankea käyttää ja siksi sitä ei tule käytettyä.

Tai tekoäly kääntää lennosta tekstin tai puheen toiselle kielelle. Totta, parempi on jos opettelee vieraan kielen mutta mutta 😀 Jos tykkää kuvata paljon puhelimella niin tekoälyä voi käyttää kuvien muokkaamisessa. Jälleen, parhain olisi jos osaisi kuvata kuin ammattilainen, tai olisi (rajattomat) resurssit taustojen ja tilanteiden rakentamiseen täällä fyysisessä maailmassa mutta mutta.

Muitakin sovellutuksia on mutta tosiaan itse en käytä. Ainakaan vielä.

Se missä käytän tekoälyä, välillisesti ainakin, on kaikki somepalvelut. Ja osassa pilvipalveluitakin taustalla pyörii tekoäly.

Tekoälyltä on vaikea ellei mahdoton nykyään välttyä. Jos ei muuten niin sitä käyttää välillisesti. Kuten @Yaria tuossa yllä mainitsi.

Työn puolesta käytänkin sitten tekoälyä, melkein päivittäin. Tuottamaan tekstiä, josta sitten muokkaan lopullisen version. Joskus pyydän tekoälyä luomaan jonkun lyhyen html-koodin tai CSS-koodin pätkän.

Tekoälystä herkästi ajatellaan, että se tyhmentää ihmisen. Niinkin voi toki käydä mutta nostaisin keskusteluun sen, että tekoälyltä pitää vaikka osata kysyä, että se tuottaa vastauksen, jota hait. Käyttö vaatii siis, ainakin vielä, uudenlaisia taitoja. Ja toinen asia, tekoäly voi myös kertoa vaikka vastauksen kysymykseen x. Siihen ei pidä luottaa absoluuttisesti, koska tekoäly voi tuottaa tekstiä, joka ei pidä paikkaansa. Tekoälyn tuotoksiin pitää siis suhtautua varauksella, joissain tilanteissa vastaus pitää varmentaa jotenkin ja niin edelleen.

Viimeisenä ehkä nostaisin keskusteluun näkökulman ihmisen luovuuden heikkenemisestä, koska tekoälyhän osaa luoda jo videotakin. Kyllä, osaa. Mutta aika kankeita ne edelleen on, jos miettii vaikka 1,5 tunnin leffan tuottamista tekoälyllä. Muutaman sekunnin klipin tekoälyllä saa luotua, näyttävänkin.

Elokuvathan muodostuvat kohtauksista. Niissä on todella paljon pieniä yksityiskohtia, jotta tarina ja juoni kulkevat läpi leffan. Ne kaikki pitää ihmisen osata kuvitella mielessään ja suunnitella, jotta ne voidaan pyytää tekoälyltä lisäämään valmiiseen videoon. Joka ikinen kohtaus ja kamera-ajo. Ei se tekoäly niitä itse ja pyytämättä sinne lisää tai sitten se lisää jotain omituista. 1,5h leffa on ihan eri asia kuin muutaman sekunnin klippi. Ihminen näkee heti, jos jossain on jotain outoa. Tyyliin jos näyttelijän huuli on vähän oudosti vinossa, tai housujen tasku on oudossa paikassa. Fysiikan laeista puhumattakaan 😀


Palatakseni edelleen tekoäly juttuun, niin nyt on sitten käynyt että kun käynnistän puhelimen niin välillä tulee copitin käynnistys esiin. Elikkä kun pitää käynnistää puhelin niin sen päällä on valikko käynnistäkkö copitin vai myöhemmin. Tämä on nyt aivan uusi piirre joka on tullut tällä viikolla lisäksi. Onneksi olen selvillä kuinka toimia, mutta kuinka on muiden kohdalla saattavat ottaa vahingossa käyttöön. En kyllä käsitä kuinka se on mahdollista miten linkittyy esille. En ole kertaakaan edes kokeillut sitä lisäksi tämä on Honor puhelin. Ymmärtäisin jos tulisi Honorin oma tekoäly sovellus esille. Että ollaanpas tarkoina vanhempien ihmisten kanssa kun puhuvat jostain oudosta toiminnosta.


@TeroRe Googlen kuvahaku on ollut Google Lens sovelluksen kautta helppoa jo vuosikaudet. Samoin tekstin kääntäminen jne vain kameraa kohteeseen näyttämällä. Samsungin puhelimissa nyt tuo ympyröitävä Google-haku on vaan jonkinlainen evoluutio tuosta, koska pystyy nyt rajaamaan suoraan näytöltä alueen. Ennen piti ottaa kuvakaappaus ja mennä Lens-sovellukseen. Samsung on ollut vahvalla AI-tulokulmalla, mutta en kyllä ole itse nyt yli puoli vuotta S24U:ta käyttäneenä huomannut paljoa tekoälyä laitteessa. Samsung on jossain sisäisissä ongelmissa, toivottavasti ei tule Nokian kohtaloa Sampalle.


Google Lens on loistava sovellus ja sitä tulee käytettyä mitä monipuolisimmin. Helpottaa monia hakuja tekstistä tai kuvista. Onneksi sillä ei ihan kaikki luonnistu. 


...koska pystyy nyt rajaamaan suoraan näytöltä alueen. Ennen piti ottaa kuvakaappaus ja mennä Lens-sovellukseen.

Tässä on se mitä tarkoitin eli tuo haettavan sisällön rajaaminen suoraan siellä, missä vain sillä hetkellä oletkin, on paljon kätevämpää kuin että ottaa erikseen ruudusta kuvankaappaus, jonka jälkeen avata erikseen joku sovellus ja lisätä sinne se kuva 😀


Siirsimme tähän keskusteluun kommentteja täältä:

Nämä yleiset keskustelut sopivat paremmin tähän Tekoäly-keskusteluun 😊


Joudun palaamaan vielä copilloon kun huomasin tuossa taas että koittaa varastaa toisekta ohjelmalta vaihtoehdon ja tyrkyttää itseään ensin. Koitin tutkia miten tämä toimii ei onnisitu. Koska se ei aina tule samassa yhteydessä tyrkylle vaan summittaisesti. Tässä piileekin se vaara että tule klikattua sitä. Tämä ei ole käyttäjän kannalta mukavaa kun ei ole ottanut palvelua käyttöönsä siis copellia. Tämmöinen toimi alkaa pikku hiljaa v...taan. Olisin ottanut kuvakaappauksen siitä mutta sulki sen käytön. ??????


Google Lens on loistava sovellus ja sitä tulee käytettyä mitä monipuolisimmin. Helpottaa monia hakuja tekstistä tai kuvista. Onneksi sillä ei ihan kaikki luonnistu. 

Olen joskus käyttänyt ja on kyllä kieltämättä kätevä. Mutta se mikä tuossa vähän hiertää, että se on tosiaan erillinen oma sovellus. Se pitää erikseen avata ja usein (tai oikeastaan aina) unohtuu, että sellainen edes on olemassa 😀


Palatakseni edelleen tekoäly juttuun, niin nyt on sitten käynyt että kun käynnistän puhelimen niin välillä tulee copitin käynnistys esiin. Elikkä kun pitää käynnistää puhelin niin sen päällä on valikko käynnistäkkö copitin vai myöhemmin. Tämä on nyt aivan uusi piirre joka on tullut tällä viikolla lisäksi. Onneksi olen selvillä kuinka toimia, mutta kuinka on muiden kohdalla saattavat ottaa vahingossa käyttöön. En kyllä käsitä kuinka se on mahdollista miten linkittyy esille. En ole kertaakaan edes kokeillut sitä lisäksi tämä on Honor puhelin. Ymmärtäisin jos tulisi Honorin oma tekoäly sovellus esille. Että ollaanpas tarkoina vanhempien ihmisten kanssa kun puhuvat jostain oudosta toiminnosta.

 

Joudun palaamaan vielä copilloon kun huomasin tuossa taas että koittaa varastaa toisekta ohjelmalta vaihtoehdon ja tyrkyttää itseään ensin. Koitin tutkia miten tämä toimii ei onnisitu. Koska se ei aina tule samassa yhteydessä tyrkylle vaan summittaisesti. Tässä piileekin se vaara että tule klikattua sitä. Tämä ei ole käyttäjän kannalta mukavaa kun ei ole ottanut palvelua käyttöönsä siis copellia. Tämmöinen toimi alkaa pikku hiljaa v...taan. Olisin ottanut kuvakaappauksen siitä mutta sulki sen käytön. ??????

 

Olisiko kenelläkään kokemusta näistä?


Palatakseni edelleen tekoäly juttuun, niin nyt on sitten käynyt että kun käynnistän puhelimen niin välillä tulee copitin käynnistys esiin. Elikkä kun pitää käynnistää puhelin niin sen päällä on valikko käynnistäkkö copitin vai myöhemmin. Tämä on nyt aivan uusi piirre joka on tullut tällä viikolla lisäksi. Onneksi olen selvillä kuinka toimia, mutta kuinka on muiden kohdalla saattavat ottaa vahingossa käyttöön. En kyllä käsitä kuinka se on mahdollista miten linkittyy esille. En ole kertaakaan edes kokeillut sitä lisäksi tämä on Honor puhelin. Ymmärtäisin jos tulisi Honorin oma tekoäly sovellus esille. Että ollaanpas tarkoina vanhempien ihmisten kanssa kun puhuvat jostain oudosta toiminnosta.

 

Joudun palaamaan vielä copilloon kun huomasin tuossa taas että koittaa varastaa toisekta ohjelmalta vaihtoehdon ja tyrkyttää itseään ensin. Koitin tutkia miten tämä toimii ei onnisitu. Koska se ei aina tule samassa yhteydessä tyrkylle vaan summittaisesti. Tässä piileekin se vaara että tule klikattua sitä. Tämä ei ole käyttäjän kannalta mukavaa kun ei ole ottanut palvelua käyttöönsä siis copellia. Tämmöinen toimi alkaa pikku hiljaa v...taan. Olisin ottanut kuvakaappauksen siitä mutta sulki sen käytön. ??????

 

Olisiko kenelläkään kokemusta näistä?

Olisiko Honorissa vakionäppäimistönä Microsoft Swiftkey? Siinä on Copilot mukana. Voi se olla muutenkin asennettuna, mutta ei pitäisi eri sovelluksissa tulla “tyrkylle”...
 

 


 


On tullut käytettyä tekoälyä puhelimessa kuvien muokkaukseen, kuvien ottamiseen ajaessa sekä musiikin soittamiseen Spotifysta Android puhelimessa. Iphonessa on tullut Siriltä kysyttyä muutamia juttuja.


Moi taas lueskelimpa vähän tätä Microsoft SwiftKeytä. Tämmöinen nätti selitys löytyy kun lukee mitä ohjelmasta kerrotaan että ei siitä irti pääse. ETTÄ SILLAI

 

 

Tekoälyllä toimiva Copilot. Henkilökohtainen näppäimistö, jossa on gifiä, tarroja ja teemoja

Microsoft SwiftKey on älykäs näppäimistö, joka oppii kirjoitustyylisi, jotta voit kirjoittaa nopeammin.

Käytä henkilökohtaista näppäimistöäsi kirjoittaaksesi ja lähettääksesi hymiöitä, GIF-kuvia ja tarroja haluamallasi tavalla.

Microsoft SwiftKeyn mukana tulee Copilot - jokapäiväinen tekoälykumppanisi. Voit kysyä tekoälyä mitä tahansa suosikkisovelluksissasi.


Moi taas lueskelimpa vähän tätä Microsoft SwiftKeytä. Tämmöinen nätti selitys löytyy kun lukee mitä ohjelmasta kerrotaan että ei siitä irti pääse. ETTÄ SILLAI

Näppäimistö / virtuaalinäppäimistö on vain sovellus, jonka asetuksia voi muuttaa tai vaihtaa toiseen sovellukseen.

Google Play Kaupasta voi asentaa puhelimen oletusnäppäimistön tilalle esimerkiksi Google Gboardin, tai Simple Keyboardin, joista jälkimmäisessä vähemmän lisäominaisuuksia.


Honorissa on asennettuna Microsoft SwiftKeytä näppäimistö ja on oletus näppäimistö. Jos haluaa ylimääräisen sovelluksen puhelimeen niin näin onnistuu mutta ei takaa että toimii kunnolla. Elikkä tässähän tulee oravanpyörä toimiiko niin kuin oletus ohjelma joka on istutettu siihen. Miksi lisätä epävarmuutta puhelimeen. Muuten onhan sovellukset ja puhelimet kehittyneet siitä kun ensimmäisistä kännyköistä puhuttiin. 


Tervehdys taas. Tuosta Microsoft SwiftKeytä saa pois päältä kun poistaa Google Onen puhelimesta. Ei ole näyttäytynyt sen jälkeen. Minulla kun on lisämaksullinen talletustila ja mukamas oma tienattu 30g riittänyt niin otin lisäksi. Täytyy myöntää että tarpeeton on joten poistan käytöstä. 


Vastaa