Hybridilaajakaista - Yhteyden saaminen kestää kauan

  • 19 March 2020
  • 5 kommenttia
  • 18 katselukertaa

Kun laite liittyy verkkoon (piuhalla tai wifi), saa laite heti DHCP:llä oikean IP:n ja GW:n, mutta liikenne reitittyy verkkoon vasta pitkän odotuksen jälkeen. Miten ongelmaa voisi selvittää? Voiko liittyä siihen montako laitetta voi olla samaan aikaan yhteydessä? Meillä tälläkin hetkellä ~10 laitetta verkossa.

 

Ihmetyttää myös miksi miksi Cloudflaren 1.1.1.1 DNS palvelin on blokattu Telian verkossa, vaikka saman toimijan 1.0.0.1 DNS toimii normaalisti. Saisiko tämän rajoituksen pois?

 


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Hei @Olvikolvi ja tervetuloa Telia yhteisöön!


 


Onko reitittimessä nyt mikä ohjelmistoversio? Onko reititin kytketty tai ollut vastikään kytkettynä dsl verkkoon?


 


Suoraan laitteiden määrä ei vaikuta juurikaan nopeuteen. Toki jos jokin laite kuormittaa tarpeettomasti vaikka wlan verkkoa voi yhteys muilla laitteilla toimia hitaasti ja heikoilla nopeuksilla. Testaukset on syytä tehdä aina yksittäisellä laitteella mielellään verkkokaapelia käyttäen.


 


Cloudflaresta tai muista DNS toimijoista minulla omakohtaista kokemusta ei ole, meidän verkon DNS on minulle tähän asti riittänyt. Selvitän johtuuko tuon toimimattomuus meidän verkon estosta ja palaan asiaan kunhan vastauksen saan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Sain vastauksen. Eli 1.1.1.1 tulisi toimia meidän verkon kautta normaalisti. Ainoa rajoitus on hybridi reititin Router Fast 5370 Air, jossa 1.1.1.1 osoite on varattu muuhun tarkoitukseen.


 


 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@Olvikolvi@  kirjoitti:

liikenne reitittyy verkkoon vasta pitkän odotuksen jälkeen

Törmäämäsi ongelma voi olla yhteydessä hybridimodeemin 1.1.1.1-vikaan.

 

Jos olet asettanut koneillesi 1.1.1.1 pääasialliseksi nimipalvelimeksi, koneet tietysti lyövät ensin päätään rikkinäiseen hybridimodeemiin, ennen kuin siirtyvät toissijaiseen ja tertiaariseen palvelimeen.

 

Niin kauan kun käytät Telian toimittamia rikkinäisiä laitteita, ensisijaiseksi nimipalvelimeksi kannattaa laittaa 1.0.0.1. Toissijaisen palvelimen voit jättää pois tai laittaa jotakin ihan muuta tilalle, kuten 8.8.8.8, 9.9.9.9, 208.67.222.222 tai 192.89.123.230.

Kyseessä Fast5370AIR-01

SG4T1R000092C

gui-4.29.1

 

Laite tuli postissa pari viikkoa sitten, eli on uusi. En löydä gui:sta ainakaan paikkaa mistä versiota pääsisi päivittämään. Ilmeisesti päivitys tulee operaattorin toimesta?

 

Lähiverkko tosiaan toimii hyvin (koneiden välinen yhteys ok), mutta menee tosi pitkään ennenkuin pääsee internettiin. Kaikille koneille tulee oikea GW osoite ja DNS asetukset on kunnossa (ei ole 1.1.1.1). Sen jälkeen kun internet vihdoin löytyy toimii kaikki hyvin, kunnes yhteyden joutuu ottamaan uudelleen.

 

 

Outoa, että jokin laite varaa itselleen julkisen IP osoitteen omiin toimintoihinsa ja vieläpä noin yleisesti käytössä olevan osoitteen.. Ehkäpä tämäkin jossain välissä korjaantuu.

 

Vastaa