Minpä laittelen tästä viestiä ja kyselyä eteenpäin onko muutoksia suunnitelmissa ja palaillaan sitten heti kun saadaan vastausta.
Näin esimerkiksi Etelä-Savossa.
@jessenic@ kirjoitti:Näin esimerkiksi Etelä-Savossa.
Niinpä!
Miksi Telia siis jarruttaa keinotekoisesti? Suostukaa nyt please edes tähän, kun kerran kiinteää IP:tä ei saada millään. Tekniikka on olemassa giga molempiin suuntiin, maksoin tuhansien rakennuskustannukset mukisematta saadakseni parhaan mahdollisen yhteyden, miksi pitää silti jarruttaa?
@SINAD@ kirjoitti:@jessenic@ kirjoitti:Näin esimerkiksi Etelä-Savossa.
Niinpä!
Miksi Telia siis jarruttaa keinotekoisesti? Suostukaa nyt please edes tähän, kun kerran kiinteää IP:tä ei saada millään. Tekniikka on olemassa giga molempiin suuntiin, maksoin tuhansien rakennuskustannukset mukisematta saadakseni parhaan mahdollisen yhteyden, miksi pitää silti jarruttaa?
No Elisa, DNA ja Telia haluavat tehdä jotain eroja kuluttaja-asiakkaiden ja yritysasiakkaiden välille. Pelkäävät, että yrittäjä saattaisi vaihtaa huomattavan halvempaan liittymään kuin, mitä yrityskaista maksaa.
@SINAD@ kirjoitti:Moi!
Olisi "feature request"...
Nyt kun kiinteää IP:tä ei nyt saatu, niin saataisiinkos edes valokuituliittymien lähtevä kaista kilpailijoiden tasolle? Monilla muilla operaattoreilla ja etenkin pienemmillä on jo gigaisissa liittymissä 200..jopa 500 Mbit lähtevä kaistaa tarjolla.
Telialla tämä on edelleen 100 Mbit. Esimerkiksi omassa tapauksessani lähtevä nopeus on pelkästään keinotekoisesti rajoitettu koska ulos lähtevä kuitu pitäisi olla 10 Gbit. Tekniikka siis tukee, mutta conffaus ei anna. Lähtevän nopeuden nosto ei edellyttäisi mitään muuta kuin muutaman minuutin conffauksen kiinteistökytkimelle, ei olisi iso kustannus toteuttaa ja voisin jopa maksaa siihen kuluvan työajan, koska tiedän ettei kyse ole isosta muutoksesta. Toki en laittaisi pahaksi jos koko lähtevän kaistan limitteri otettaisiin pois.. :)
Kuten näkyy, lähtevä kaista on minulle tärkeä, kaikesta liikenteestä melkein 90% on lähtevää ja juuri se on sitten rajoitettu 100 Mbittiin:
No siellä on normaali hallittava kytkin sekä kytkimeen on kiinni suoraan valokuitu ja vaan ne nopeussäädöt tapahtuu aivan muualla eli operaattorin päässä. Itsellä oli joskus kilpailevan operaattorin tuote, niin asentaja mainitsi vaan ohimennen tästä. Talossa ihan kiinteistökytkin samalla tavalla kuin teillä. Ainoastaan noissa DSLAM:it sisältävät todennäköisesti sen porttikohtaisen säädön eli mitä nopeusluokkaa myydään asiakkaalle.
Itse kans kyselin moista aikaisemmin, taloyhtiöön tuli kuitu ihan kotiin asti jokaiselle ja ethernet rasiat joista se itse tilattu yhteyskin tulee.. Minä tyhmänä oletin että ne kuiturasiatkin on käytössä ja ostin kytkimen, 15 metriä valokuitua ja SFP modulin siihen kytkimeen siinä toivossa että Telialta saisi symmetrisen 1/1gbs tai edes 1000/500 yhteyden, no eipä saanut .. En lähtenyt enää palauttamaan laitehankintojani takasinkaan vaan tuolla ne pölyttyy muiden romujen seassa, mutta kummiskin heräsi pieni into että jospa saisi edes sen 1000/100 yhteyden joka normaalisti tulisi sen ethernetin kautta niin vaihdettua siihen valokuituporttiin.. No eipä sekään toimi .. Soittelin tuossa pari kuukautta sitten Telian yritysmyynnin puolelle ja kyselin hintoja siitä symmetrisestä ja äijä tarjos sitä jollain tonnin kuukausimaksulla. Olen tainnut joku 5 kertaa viime ja tämän vuoden aikana soittanut aspaan ja kysellyt että joko saisi mutta aina sanotaan että "laitetaan asia eteenpäin". Hieman turhauttavaa kun itselläkin on tarvetta tuolla lähetyskaistalle.
Kun sain valokuidun pari vuotta sitten niin oletin että tuo 100 MBit on vaan väliaikainen rajoitus koska 1 Gbit liittymä oli tuolloin vielä "viimeistä huutoa" - eli nopeinta mitä rahalla sai. Pidin itsestäänselvänä että kun vuosi pari menee, nousee lähtevä kaistakin yleemmäs.
Nyt on kuitenkin jo pari vuotta kulunut ja muut operaattorit menevät jo tässä ohi vasemmalta ja oikealta. Tällekin kylälle myyvät jo 1000/500 Mbit yhteyksiä, täysin symmetristä kuitenkaan vielä, mutta onhan 500 Mbit lähtevä kaista ihan eri asia kuin 100 Mbit.
Eli tässä voisi Telia toimia edelläkävijänä; etekin kun muutos ei edellytä mitään hankintoja, tekniikka tähän kun on jo olemassa ja räkkiin asennettuna.
Yritysliittymänä tosiaan saa mutta tollanen yli tonnin juokseva kulu joka kuukausi on juuri tämänhetkisessä elämäntilanteessa liikaa. Jos se olisi vain kertamaksu symmetrisen liittymän avaamisesta, tilaisin HETI. Mutta oikeasti toista tonnia joka kk painaa taloutta liikaa. Kattellaan sitten kun on eka miljoona tienattu ja/tai saatu kuukausiansiot 5-numeroisiksi. Onnihan tässä onnettomuudessa on se, että Telia kuitenkin ylipäänsä myy yritystuotteita myös yksityiselle. Jos ei möisi, olisin minäkin edelleen kokonaan ilman kuitua.
Itselläni tämä kuituliittymä on juuri tuloillaan ja haluaisin myös nähdä tämän että keinotekoisesti kuristetuista uplinkeistä päästäisiin eroon koska ei ole mitään syytä tuota pitää.
Joku sanoi että Telia ei "uskalla" tehdä tuota muutosta koska yritykset siirtyisivät halvempaa ei ole todellisuutta, koska yritykset maksavat sen extran SLA sopimuksesta, että ongelmiin reagoidaan HETI eikä sitten kun on tullut tarpeeksi valituksia kuluttajilta.
Nykyaikana kun ihmiset tekevät paljon etätyötä ja kaikki toimii pilvessä, ei pitäisi olla mitään keinotekoisia rajoituksia lähtevässä kaistassa.
Mikä lie "rahastus???" tässäkin on takana loppupeleissä.
Näin päivän kokemuksella niin eipä tuo leikkuri tunnu juuri haittavaa, ei se kerkiä mukaan..
pi] transferred 1 file(s) - Total: 25,0 M byte(s) in 0,42 (62 119,43 KBps)
pi] transferred 1 file(s) - Total: 50,0 M byte(s) in 2,14 (24 488,00 KBps)
eikös se oo jo yks ja sama jos sen poistais ja lopettais tälläset pelleilyt.
Jakakaa tiedostot jos mahdollista paloihin niin ei kerkiä tuo keinotekonen leikkuri mukaan vaikka ketuttaa se että joutuu työ jutut vetämään paketteihin.
Se leikkuri on tosiaan mukavan hidas, kyllä siitä menee burstina läpi varmaan lähes giga myös ulospäin hyvin hetkellisenä, mutta pidemmässä lähetyksessä nopeus rajoittuu sitten hyvin tarkasti ja tulee suoraa viivaa kun katsoo aikatasossa. Toinen hyvä asia verrattuna ADSL/VDSL aikaan on kuidussa se, että vaikka pistää useamman teran backupit menemään pilveen ja se varaa aivan koko uplink-kaistan koko ajan, niin silti sitä ei huomaa muussa käytössä mistään. Netflixit sun muut pelaa edelleen täysin häiriöittä, eikä upstreamin täyttä käyttöä huomaa mistään. Saman kun teki esim. ADSL:llä niin koko liittymä meni aivan juntturiin molempiin suuntiin.
Tuo että yritykset ostaisivat kuluttajaliittymiä ei sinänsä pitäisi olla iso ongelma. Aiemminhan tilanne oli siten (ja monilla operaattoreilla yhä edelleen) että yritysliittymiä ei voinut ostaa ilman Y-tunnusta. Samalleinhan sen voisi rajoittaa toisin päin että yritykselle ei myydä kuluttajaliittymiä. No, tietysti kiero toimitusjohtaja voisi ottaa firman liittymät omiin nimiinsä ja jättää ostojen verovähennykset nauttimatta, joutuisi toki itse maksamaan ne sitten kun niitä ei saisi kirjanpitoon oikein millään.
Mutta kuitenkin moni muu operaattori on jo onnistunut löyhentämään näitä rajoituksia ja nimenomaan kuluttajaliittymissä. Kun tässä ollaan kuitenkin oltu jo vuosia Telian kuituasiakkaana ja kymmeniä vuosia Telian asiakkaana muuten, niin tuntuu väärältä että miksi rajoittavat enemmän kuin muut operaattorit.
Se, ettei saatu kiinteää IP:tä oli jo sinälään tosi iso pettymys palveluun. Tämäkin on saatavilla muilla operaattoreilla kotiin ja Telialtakin sen saa toki yritysliittymiin. Näillä näkymin otan itselleni Seltimilin yritysliittymän kiinteillä IP-osoitteilla Telian kuluttajaliittymän rinnalle, niin tämä ongelma ratkeaa sillä muta ihan ilmainen ei ole sekään, 100/100 Mbit on hyvin toistasataa euroa/kk plus viisi kiinteää IP:tä maksaa vielä muutaman kympin lisää.
Olisiko näin 2020 kunniaksi aika potkia tämä eteenpäin telian toimesta ja saadaan suomi nostettua naapurimaan tasolle interneteissä.. tai edes vähän sinne päin.
Osaisiko joku telialla olevista sanoa onko mitään suunnitteilla ?
Tarjoon pullakahvit sille joka saa asian eteenpäin.
@Nordvindi@ kirjoitti:Olisiko näin 2020 kunniaksi aika potkia tämä eteenpäin telian toimesta ja saadaan suomi nostettua naapurimaan tasolle interneteissä.. tai edes vähän sinne päin.
Osaisiko joku telialla olevista sanoa onko mitään suunnitteilla ?
Tarjoon pullakahvit sille joka saa asian eteenpäin.
Ruotsin Telialla näyttää olevan nopeusvaihtoehtoina yksityisten kuituliittymiin 1000/1000M, 500/500M, 250/250M ja hitainpana vaihtoehtona 100/100M
Perässä ollaan ja paljon. Onko pelkona, että lähtevän kaistan nosto syö mobiililaajakaistan myyntiä?
@jessenic@ kirjoitti:@Nordvindi@ kirjoitti:Olisiko näin 2020 kunniaksi aika potkia tämä eteenpäin telian toimesta ja saadaan suomi nostettua naapurimaan tasolle interneteissä.. tai edes vähän sinne päin.
Osaisiko joku telialla olevista sanoa onko mitään suunnitteilla ?
Tarjoon pullakahvit sille joka saa asian eteenpäin.
Ruotsin Telialla näyttää olevan nopeusvaihtoehtoina yksityisten kuituliittymiin 1000/1000M, 500/500M, 250/250M ja hitainpana vaihtoehtona 100/100M
Perässä ollaan ja paljon. Onko pelkona, että lähtevän kaistan nosto syö mobiililaajakaistan myyntiä?
Vähän vaikea nähdä todellisena syynä tuollaista kun mobiilimökkylät ja ties mitkä kökkylät ei kuitenkaan kilpaile oikean kuidun kanssa jos sellainen on saatavilla. Jokin muu käsittämätön idea tässä nyt on taustalla.. mutta mikä, se olisi hauska tietää.
Edit..
Niin tuosta ruotsintilanteesta vielä, muutama kaveri siellä asuu ja nauroivat kun kerroin että taloon tulee kuitu perille asti ja lähtevä kaista on rajoitettu 100mbit :)
Saisikos tuollaista ruotsalaista kotiliittymää tilattua suomen puolelle mitenkään? Teknisestihän kiinteistökytkimeen saa nyt monenlaisia liittymiä kytketyksi ja tässä olisi vieläpä kyseessä saman firman tuote, jonka luulisi olevan vieläkin helpompi.
Onhan tämä nyt aivan järjenvastaista että saman yrityksen asiakkaat jaetaan A- Ja B-luokkiin asuinmaan perusteella. Tekniikka on nyt sama eikä este ole siinäkään.
Onkohan ruotsin versiossa myös kiinteä IP saatavilla?
Enpä yllättyisi, jos sekin asia olisi paremmin.
Lähtevän liikenteen nopeus riippuu kiinteistön kytkimen tukemasta nopeudesta. Tällä hetkellä tarjoamme maksimissaan 1000 M/100 M yhteyden kytkimestä ja kohteesta riippumatta. Kartoitamme jatkuvasti asiakastarpeita ja onkin hyvä saada myös täältä Yhteisöstä palautetta ja ajatuksia.
Aiemmin ei ole vielä nähty jostain syystä tarpeelliseksi kuluttajaliittymissä tarjota korkeampia lähetysnopeuksia.
Asia on nyt mennyt uudelleen harkittavaksi tuotekehitykseen. Itse henkilökohtaisesti toivon että saisimme tarjottua symmetristä yhteyttä mahdollisimman pikaisesti. Tiedotamme kyllä asiasta kun lisää tietoa saamme suunnittelun ja toteutuksen edistymisestä. Se ei tietenkään tarkoita ettemme haluaisi asiasta edelleen keskustella.
@KaPetri@ kirjoitti:Lähtevän liikenteen nopeus riippuu kiinteistön kytkimen tukemasta nopeudesta. Tällä hetkellä tarjoamme maksimissaan 1000 M/100 M yhteyden kytkimestä ja kohteesta riippumatta. Kartoitamme jatkuvasti asiakastarpeita ja onkin hyvä saada myös täältä Yhteisöstä palautetta ja ajatuksia.
Aiemmin ei ole vielä nähty jostain syystä tarpeelliseksi kuluttajaliittymissä tarjota korkeampia lähetysnopeuksia.
Asia on nyt mennyt uudelleen harkittavaksi tuotekehitykseen. Itse henkilökohtaisesti toivon että saisimme tarjottua symmetristä yhteyttä mahdollisimman pikaisesti. Tiedotamme kyllä asiasta kun lisää tietoa saamme suunnittelun ja toteutuksen edistymisestä. Se ei tietenkään tarkoita ettemme haluaisi asiasta edelleen keskustella.
Jos beta testaajia tarvitaan niin ilmottaudun heti.
@KaPetri@ kirjoitti:Lähtevän liikenteen nopeus riippuu kiinteistön kytkimen tukemasta nopeudesta. Tällä hetkellä tarjoamme maksimissaan 1000 M/100 M yhteyden kytkimestä ja kohteesta riippumatta. Kartoitamme jatkuvasti asiakastarpeita ja onkin hyvä saada myös täältä Yhteisöstä palautetta ja ajatuksia.
Aiemmin ei ole vielä nähty jostain syystä tarpeelliseksi kuluttajaliittymissä tarjota korkeampia lähetysnopeuksia.
Asia on nyt mennyt uudelleen harkittavaksi tuotekehitykseen. Itse henkilökohtaisesti toivon että saisimme tarjottua symmetristä yhteyttä mahdollisimman pikaisesti. Tiedotamme kyllä asiasta kun lisää tietoa saamme suunnittelun ja toteutuksen edistymisestä. Se ei tietenkään tarkoita ettemme haluaisi asiasta edelleen keskustella.
Olisiko Telian työntekijöiden yhteisöllisyys noussut uudelle tasolle tälle vuodelle?
Tuolla Telia-TV puolella on asiakkaat halunneet keskustella monista mahdollisista uudistuksista. Pahimmillaan työntekijä on sanonut, että keskustellaan uudistuksesta mieluummin vasta sitten kun Telia on sen toteuttanut.
Itse olen keskustellut ventovieraiden kanssa yritykseni kehittämisestä. Jos uudistuksen kannattavuus epäilyttää olen kertonut avoimesti miksi. Joitain neuvoja olen neuvojien lähdettyä toteuttanut onnistuneesti.
Täällä moni keskustelu lopahtaa siihen kun Telian edustaja heittää "Ei kuulu teille" kortin pöytään. Tavalla tai toisella.
Puolustellaan nyt vielä Telialaisten epäavoimuutta sillä, että heidän yläpuolella on aina joku, mutta minulla ei ketään.
@KaPetri@ kirjoitti:Lähtevän liikenteen nopeus riippuu kiinteistön kytkimen tukemasta nopeudesta. Tällä hetkellä tarjoamme maksimissaan 1000 M/100 M yhteyden kytkimestä ja kohteesta riippumatta. Kartoitamme jatkuvasti asiakastarpeita ja onkin hyvä saada myös täältä Yhteisöstä palautetta ja ajatuksia.
Asentamanne kiinteistökytkin kykenee datalehden mukaan 10 Gbit nopeuteen yhdellä kuidulla. Sopimuksessa liityntätyyppi on Ethernet/10G, mutta omien havaintojen mukaan kytkimeen asennettu SFP-liityntämoduli saattaa olla myös 4x1 Gbit mallinen - mutta joka tapauksessa siitä lähtee ulos enemmän kuin 100 Mbit.
Ainakin tällaisiin kohteisiin tulisi sallia 1000/1000 Mbit liittymä. Ominaisuudesta on hyötyä ainakin backuppeja pilveen ajettaessa, joissa syntyy teratavujenkin tiedonsiirtoja. Nykyisellään kuukausitaisiin backuppeihin menee 2-3 päivää, kun täydellä 1000 Mbit nopeudella menisi muutama tunti.
Mutta hyvä, että asia on nyt ainakin jonkinlaisessa selvityksessä. Toivon vaan ettei ole samat henkilöt päättämässä jotka päättivät kiinteästä IP:stä, jolloin lienee turha odotella mitään parannusta.
Ne ei Telialla saata ymmärtää minne sitä isoa lähetys nopeutta tarvitsee. Kun katselee You Tube videoita, tekijät juttelevat että saa menemään neljässä tunnissa puolen tunnin videon full hd:nä. Nykyään moni tekee 4k videoita. Ei niitä pirukaan lähetä nettiin mielellään 10 - 100 megan yhteydellä. Tiedoston siirto ja katseleminen on eri nopeus asioita.
Mielestäni tälle 1:10 epäsymmetriselle kuidun tarjoamalle kaikkien isojen operaattorien toimesta ei voi olla kuin kolme syytä:
1) Yritysliittymien keinotekoinen promootio ja riistohinnoittelu kun pelätään että muut laadulliset syyt eivät paina tarpeeksi vaakakupissa (palvelutasot, vasteaikalupaus, sanktiointipykälät jne)
2) Väliaikaistarpeisiin soveltuvien mobiililiittymien keinotekoinen tekohengitys poliittisine juurisyineen (kiitos Nokia ja lobbarit!)
3) Sovittu kartellityylinen toiminta josta kukaan ei uskalla tehdä päänavausta edellä mainituista syistä.
Voisi olla myös historiallinen jäänne niiltä ajoilta, kun vielä tarvittiin modeemia. Modeemithan ovat olleet lähes aina epäsymmetrisiä, jopa ihan alkuajoista asti 56k modeemi oli ulospäin vain 38.4k muistaakseni. Mutta varssinkin ADSL on suunniteltu epäsymmetriseksi, VDSL myös jossain määrin vaikkakin VDSL:lla saisi esim. symmetrisen 100/100 Mbit yhteydenkin ja samaa epäsymmetrisyyttä noudattaa myös kaapelinetit pääosin.
Eli onko nyt niin, ettei isolla hinnalla kuituliittymän rakennuttaneita haluta päästää nauttimaan paremmasta yhteysestä kuin mihin esim. kaapelinetin ilmaiseksi tai pikkurahalla saaneet joutuvat tyytymään?
No, onneksi ruotsin Telia näyttää jo mallia... että toivotaan nyt sitten parasta, mutta en tiedä riittääkö usko kun kiitenän IP:n evääminen kiinteän liittymän asiakkailta oli jo aika iso pettymys! Omalla kohdalla saan tämän kyllä ratkaistua ostamalla toisen liittymän Telian liittymän rinnalle, mutta kustannus tästä tulee olemaan noin 150 eur/kk! On se aika väärin, että samaan aikaan saa kiinteän IP:n johonkin mobiililaajakaiastaan ihan pilkkahinnalla.
Joka paikassa näköjään suositaan vain mobiiliasiakkaita, vaikka eivät maksa liittymistään juuri mitään! Esimerkiksi meikäläisen kiinteä IP tulee tuottamaan kokonaan toiselle operaattorille noin 1800 euroa vuodessa. Montakohan mobiililaajakaista-asiakasta tarvitaan tuottamaan sama summa. Jännä ettei kuituasiakkaan raha kelpaa...
@Kuitua66@ kirjoitti:Mielestäni tälle 1:10 epäsymmetriselle kuidun tarjoamalle kaikkien isojen operaattorien toimesta ei voi olla kuin kolme syytä:
1) Yritysliittymien keinotekoinen promootio ja riistohinnoittelu kun pelätään että muut laadulliset syyt eivät paina tarpeeksi vaakakupissa (palvelutasot, vasteaikalupaus, sanktiointipykälät jne)
2) Väliaikaistarpeisiin soveltuvien mobiililiittymien keinotekoinen tekohengitys poliittisine juurisyineen (kiitos Nokia ja lobbarit!)
3) Sovittu kartellityylinen toiminta josta kukaan ei uskalla tehdä päänavausta edellä mainituista syistä.
Kohta 3, en ihmettelisi jos tälläinen "kuitukartelli" olisi oikeasti olemassa. Tuntuu tämä kehitys tyssänneen aivan totaalisesti.
Onkos joku meistä onnekkaista joille tulee kuitu oikeasti perille asti huomannut sellaista että jos on etänä ulkopuolelta kotikoneessa kiinni ja pistää varmuuskopion menemään esim ftp:llä niin teamviewer/vnc alkaa tökkimään ihan törkeesti tuon uploadin ajan.?
Tein tollasen scriptan joka tarvittaessa/ajastetusti alottaa varmuuskopioinnen ftp:llä palvelimelle ja tosiaan kun tekee sellaisen että se avaa 5 yhteyttä yhtäaikaa ja siirtää kamat niin menee yhdessä hujauksessa. Mutta etäkäyttö on sen ajan miltein mahdotonta.
Ainoa keino millä oon ton onnistunut "korjaamaan" on yksi ftp siirto kerrallaan joka sitten limitoituu tuohon typerää leikkuriin ja tiedostojen siirtäminen kestää aika paljon kauemmin verrattuna tuohon 5 yhtäaikaista yhteyttä käyttävään scriptaan.
Sama oli kun onedrive alkoi synkkaamaan täysillä niin limitteri paukku ja etäyhteys tahmas.
Ja tosiaan tuota tökkimistä ei tapahdu jos esim "täydellä kaistalla" siirtää isompaa tiedostoa sen 13-15mb/s.
Ei ole tarvinut tuolleen testata, mulla backupit avaa vain yhden yhteyden kerrallaan pilveen. Useamman avaamisella ei saavuttanut mitään nopeusetua, tähän oli asetus ja joskus sitä testasin mutta se oli ihan turha. Levypalvelin hoitaa nuo itsekseen ja sovelluksena on QNAP HBS3 Hybrid Backup Sync.
Dataa siirtyy kahteen eri pilveen (Google ja Kapsi ry) maksimissaan 3.5 teratavua kerrallaan, joka tarkoittaa että Telian limiitteristä johtuen prosessi vie useamman vuorokauden. Vaikka koko lähtevä kaista on tuona aikana käytössä niin sitä ei silti huomaa muussa liittymän käytössä mistään. Siinä määrin tuo limiitteri on osattu toteuttaa hienosti.
HBS3 käyttää Kapsiin rsyncciä (sftp tai scp) ja sitten taas Googlen kanssa taisi olla https. Joka tapauksessa näiden läpi kulkee täydet nopeudet ihan yhdelläkin yhteydellä.
Voihan se olla että kotiliittymissä on rajattu esim. ftp-yhteyksien määrää. Harva niitä enää käyttää ja useamman ftp-yhteyden olemassaolo voisi viitata koneella oleviin malwareihin?
Suosittelisin siirtymään ftp:stä esim. rsyncciin tai sitten vaan scriptaamaan scp:n päälle, se ainakin onnistuu hyvin niin Linux kuin Win-ympäristöissäkin.
Taisin hätäpäissäni kirjoittaa väärin eli tosiaan sftp yhteyksiä noi on mitä käytän ei normi ftp.
Ja tosiaan ongelmiahan ei ole silloin kun olen fyysisesti omalla konella ja pistän noi paketit menemään vaan silloin kun jouduun sen etänä tekemään vnc kautta.
Ja tosiaan tuo monen yhteyden samanaikainen käyttö on siitä että projekti tiedostot yleensä on 10-80mb niin siirtyy paljon nopeammin sillä keinolla kuin että siirtäisi yhtä kerrallaan.
Mutta ehkä me joskus saadaan tämäkin asia sellaseksi ettei tarvitse miettiä kun yhteys on symmetrinen.. sitä odotellessa.