Muutto Turkuun tulossa ja talossa Telia kaapeli netti olemassa

  • 21 September 2022
  • 6 kommenttia
  • 38 katselukertaa

Tervehdys, Vanhassa asunnossa oli Telia liikkuva netti 200 nopeudella joka nopeuden suhteen meille riitti. Mobiili reitittimenä on ollut. Tätä ei varmaan sellaisenaan saa Telian talonettiin kytkettyä?

 

Huawei B818 4G mobiili modeemi/router.

 

Huawein kavereina on ollut MESH purkkeja pitkin taloa ja niiden avulla on saatu aikaan hyvä kattavuus joka paikkaan.

 

Telian netin mukaan Turun asuntoon saisi keskittäjä hintaan 200 nopeuden 9.90 eur. Mobiili netti maksaa nyt 19.90 eli säästöä olisi tarjolla jos sama nopeus pidetään. 14.90 eurolla saisi sitten 1000 nopeuden jota eläkeläinen ei välttämättä tarvitse, mutta olisihan se räyhäkäs.

 

Tarvitseeko minun ostaa uusi modeemi Telia taloliittymään VDSL tai sinne päin, ja voinko hyödyntää DECO MESH purkkeja sen kanssa.

 

teluan kaupassa on pari VDSL purkkia myynnissä, mutta haluaisin satsata laadukkaaseen joka olisi 100% yhteensopiva Telian kaapelin kanssa. Hyviä ehdotuksia?

 

Ilmeisesti ASPA:n kautta kannattaa käydä nykyiset liittymät läpi koska osa on turhaa ja ne kannattaa lopettaa.

 

Periaatteessa 2 x puhelin liittymä (toivottavasti saan jatkoa nykyiseen rescue hintaan)

mökille mobiilinetti kuten nyt sama Huawei 4G routaeristeitä (Brändö Åland) linkki ei anna nopeampaa kuin 50 nopeuden joka täällä riittää kun on vähän käyttäjiä ja Speedtest antaa sen 50 nopeuden koko ajan. Ja sitten tuo Turun asuntoon täytyy hankkia taloyhtiö netti 200/1000.

 

Kommentteja ja vinkkejä vastaan otetaan. ASPA saa soittaa jos on kuumia Luurinvaihto hintoja esittää nykyiselle asiakkaalle ettei tarvitse käydä DNA tiskillä joka mielellään haluaa minun roposet itselleen


6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +18

Hei!

 

Jos asunnolle tulee VDSL-liittymä, niin pitää olla VDSL modeemi. Sen kaverina sitten lähiverkossa voi toki olla noita mesh-purkkeja langattoman verkon tukiasemina.

 

Telian myymät VDSL-modeemit ovat yhteensopivia Telian verkon kanssa. En osaa sanoa, ovatko ne parasta mitä rahalla saa, mutta ainakin toimivia valintoja.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +13

@Myynnix  kirjoitti:


Tervehdys, Vanhassa asunnossa oli Telia liikkuva netti 200 nopeudella joka nopeuden suhteen meille riitti. Mobiili reitittimenä on ollut. Tätä ei varmaan sellaisenaan saa Telian talonettiin kytkettyä? Huawei B818 4G mobiili modeemi/router. Huawein kavereina on ollut MESH purkkeja pitkin taloa ja niiden avulla on saatu aikaan hyvä kattavuus joka paikkaan. Telian netin mukaan Turun asuntoon saisi keskittäjä hintaan 200 nopeuden 9.90 eur. Mobiili netti maksaa nyt 19.90 eli säästöä olisi tarjolla jos sama nopeus pidetään. 14.90 eurolla saisi sitten 1000 nopeuden jota eläkeläinen ei välttämättä tarvitse, mutta olisihan se räyhäkäs. Tarvitseeko minun ostaa uusi modeemi Telia taloliittymään VDSL tai sinne päin, ja voinko hyödyntää DECO MESH purkkeja sen kanssa. teluan kaupassa on pari VDSL purkkia myynnissä, mutta haluaisin satsata laadukkaaseen joka olisi 100% yhteensopiva Telian kaapelin kanssa. Hyviä ehdotuksia? Ilmeisesti ASPA:n kautta kannattaa käydä nykyiset liittymät läpi koska osa on turhaa ja ne kannattaa lopettaa. Periaatteessa 2 x puhelin liittymä (toivottavasti saan jatkoa nykyiseen rescue hintaan)mökille mobiilinetti kuten nyt sama Huawei 4G routaeristeitä (Brändö Åland) linkki ei anna nopeampaa kuin 50 nopeuden joka täällä riittää kun on vähän käyttäjiä ja Speedtest antaa sen 50 nopeuden koko ajan. Ja sitten tuo Turun asuntoon täytyy hankkia taloyhtiö netti 200/1000. Kommentteja ja vinkkejä vastaan otetaan. ASPA saa soittaa jos on kuumia Luurinvaihto hintoja esittää nykyiselle asiakkaalle ettei tarvitse käydä DNA tiskillä joka mielellään haluaa minun roposet itselleen


Tuossa tulikin jo hyviä vastauksia @Purnipsi :lta! Asiakaspalvelumme kautta on mahdollista tehdä tuo muutos mobiilinetistä taloyhtiölaajakaistaan, ja vaihdon yhteydessä voidaan tilata myös uuteen tekniikkaan soveltuva modeemi. Asiakaspalvelun kautta voidaan katsoa samalla kaikkien nykyisten liittymiesi sopimukset ajantasalle. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme esimerkiki soittamalla tai chatin kautta. Chatissa palvelemme 24/7. Nettinopeuden osalta on hyvä ottaa huomioon se, mitkä kaikki laitteet kotona yhteyttä käyttää eli mikä nopeus sitten palvelisi omia tarpeita parhaiten. Jos nykyinen yhteytesi on tuon 200  megaa, niin varmasti jatkossa pärjää samaisella nopeudella, mutta toki nopeampi nettiyhteys mahdollistaa sujuvamman käytön. Meiltä itseasiassa löytyy aiheesta artikkeli, jos haluat käydä lukaisemassa.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

Tarkoittaako mainitsemasi kaapeli, että uudessa asunnossa internet-yhteydet on toteutettu kaapelitelevisiotekniikalla? Jos on, tarvitset kaapelimodeemin. Decot voit kytkeä jatkossa hankkimaasi kaapelimodeemiin. Huawei jäisi tällöin varastoon.

 

Mikäli uudessa asunnossasi internet-yhteydet on kaapelitelevision sijaan toteutettu Ethernet-tekniikalla, voit kytkeä yhden Decoista suoraan datarasiaan ja se pystyy toimimaan reitittimenä sisäverkollesi. Tällöin Huawein voi siirtää varastoon tai viedä vaikka kesämökille.

 

Jos sinulla ei olisi Decoja, silloin Huawei B818 pystyisi toimimaan Ethernet-liittymässä reitittimenä.

 

VDSL2:n voimme sulkea pois, sillä 1000 Mbit/s nopeutta ei ole mahdollista totetuttaa tällä tekniikalla. VDSL2-modeemi on siis varmasti väärä vaihtoehto.

 

Valitettavasti Telia myy valokuituna kaikkea mahdollista alpakannahasta öylättiin, joten joudut harrastamaan hieman salapoliisityötä saadaksesi selville, mikä yhteysmuoto talossa oikeasti on käytössä. Myynnissä olevien nopeuksien perusteella vaihtoehdot ovat Ethernet ja kaapelimodeemi. Valokuidulla toteutettuja valokuituyhteyksiä Telia myy ainoastaan omakotitaloihin. Toisin sanoen, jos saatavuushaku väittää valokuitu taloyhtiöön, kyseessä ei ole valokuituyhteys.

 

Yritä kysyä isännöitsijältä tai naapureilta. Tai jos tapaat pihalla teleasentajan, kysy häneltä. Tutki myös huoneiston pistorasioita, onko teillä yleiskaapelointi eli 8-napaiset datapistorasiat seinissä?

Näin Telia vastasi ja ehdotti:

 

Palvelut ja laitteet
Kiinteä yhteys: Yhteys kotiin Valokuitu XL. Palvelun mukana ei toimiteta laitteita.
Internetyhteyden nopeudet ja oikeussuojakeinot
Päivämäärä
21.09.2022
Yhteystiedot
020 690 400 telia.fi/yhteystiedot
Maksiminopeus 200 Mbit/s. Saapuvan liikenteen nopeudet Valokuitu XL -liittymällä 100-200 Mbit/s, normaalinopeus 180 Mbit/ s. Lähtevän liikenteen nopeudet Valokuitu XL -liittymällä 100-200 Mbit/s, normaalinopeus 180 Mbit/s. Jos palvelu ei vastaa sopimuksessa sovittua, asiakkaalla on oikeus vaatia sähköisen viestinnän palveluista annetun lain mukaista vakiokorvausta, virhettä vastaavaa hinnanalennusta, sopimuksen irtisanomista tai purkamista sekä vahingonkorvausta.


Hinta
9,90 €/kk 12 kuukauden ajan. 12 kk jälkeen Yhteys kotiin XL -liittymän tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 19,90 €/kk tai hinnaston mukaisin hinnoin.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +14

@Myynnix  kirjoitti:

Lähtevän liikenteen nopeudet Valokuitu XL -liittymällä 100-200 Mbit/s, normaalinopeus 180 Mbit/s.


Kiitos tiedosta. Kaapelimodeemi ei yllä näin suuriin nopeuksiin, joten nyt voimme sulkea senkin pois.

 

Jäljelle jää siis FTTB Ethernet ja FTTH tai GPON valokuitu. Kun kyse on taloyhtiöstä, Telia ei toimita kuituyhteyksiä kotiin asti (FTTH, GPON), joten jäljelle jää ainoastaan Ethernet.

 

Et siis tarvitse erillistä reititintä, vaan Deco toimii suoraan reitittimenä. Kytke Deco huoneistojakamon nousu-liittimeen, tai yhdistä huoneistojakamossa nousu ja yksi huoneisiin menevistä liittimistä toisiinsa ja kytke Deco vastaavaan huoneessa olevaan datapistorasiaan.

 

Ainoa mitä tarvitsee tehdä, on tarkastaa, että Deco toimii reititintilassa, router. Oletusarvoisesti se varmaan näin toimiikin, mutta koska kahden reitittimen ketjuttaminen peräkkäin on usein tarpeetonta, Huawei B818:aan kytkettynä olet saattanut asettaa Decon toimimaan tukiasematilassa, access point.

Nämä Decot mulla on:

 

https://www.tp-link.com/fi/home-networking/deco/deco-x20/#specifications

Vastaa