meille kun tulee tossa pika puoliin toi taloyhtiöliittymä ja pelkään vähän sitä että vaikka yhteysnopeus on nyt 100/100 todellinenkin nopeus lähellä sitä niin sitten kun tulee toi taloyhtiösoppari niin saattaapi yhteydet tippua lähelle minimiä eli 50 mekaa eli kun taloon on tullu enemmän yhteyksiä niin nopeet yhteydet tippuu tietysti hintakin on halvempi kuin nyt mutta jos näin käy niin pystyykö saamaan nopeuden samaan kuin nyt jos maksaa enemmän kysyn noin yleisesti tässä vaiheessa minä kun olen sitä mieltä että yhteysnopeuden pitäis olla lähellä sitä mitä on tilattu pääsääntöisesti
Mitä tekniikkaa taloyhtiöön tulee ja se riippuu kovasti käytöstä. Jos tollaisia nopeuksia tarjotaan niin varmaan taloyhtiöön tuodaan 1Gbps linkki joka jaetaan 100/100 yhteyksinä. Ainakaan omassa taloyhtössä ei ole niin kovassa käytössä että nopeudet putoaisivat alle 80Mbps koskaan... Yleensä nopeudet ovat olleet +90Mbps luokassa lataus kuin lähetys suunnassa.
enternet tekniikalla jatkossakin siis ennenkin ollu soneran kuitu mut asukkaoden itse tilaamina " ilmanen" nopeus 10 mekaa ajattelin vaan et jos asukkaat innostuu hankkiin lisänopeuksia kun ne nyt ei kovinkaan kalliita ole et laskeeko nopeutta liikaa
@MMALINEN kirjoitti:
enternet tekniikalla jatkossakin siis ennenkin ollu soneran kuitu mut asukkaoden itse tilaamina " ilmanen" nopeus 10 mekaa ajattelin vaan et jos asukkaat innostuu hankkiin lisänopeuksia kun ne nyt ei kovinkaan kalliita ole et laskeeko nopeutta liikaa
Riippuen miten käyttää tätä nettiä. En usko että kovinkaan paljon sillä vaikka nopea laajakaistayhteys niin ei monetkaan kokoajan torrenttia esim lataile. Eli ei varmaankaan huomattavaa nopeuden laskua. 1Gbps pitäisi riittää taloyhtiölle. 50Mbps ns taattu ja 100Mbps jaettu. Sillä periaatteella melkein.
Ei se lisänopeus pudota sun nopeuksia vaan miten sitä nopeutta käytetään. Jos sitä Netflix katsellaan ja pelaillaan niin ei siinä mitään vaikutusta ole. Pari torrentoijakaan ei näy missään mutta toki näkyy jos puoli talo lataa torrenttia kokoajan hiukan nopeuksissa.
tänään tuli tiedote että olis saatavissa max 1000 mekanen liittymä mietin vaan että jos ihmiset hankkis noin nopeen netin niinh riittäiskö kapasiteetti kaikille tuskin mut ei tommosia nopeuksia yleensä tarvitakkaan mietin vaan periaate tasolla et myydäänkö semmosta mitä ei voida toteuttaa
Kuitua kun sielä on niin nopeutta aina voidaan nostaa koska kuidussa niin paljon kapasiteettia. Mutta ei jokaiselle se giganen riitä että siksi on se vaihteluväli 50-100 / 500-1000 koska jaettua kaistaa. Totta kai jos joka ikinen taloyhtiössä lataa samaanaikaan 1Gbps vauhtia tiedostoa niin kyllä se runkoverkosta näkyy. Eli 50% pitää toteuttaa ainakin.
En usko että kukaan onnistuu 1Gbps kokoajan lataamaan, harvalla kuitenkaan on edes tarvetta 1Gbps latausnopeuksille ulkoverkossa. 10Gbps taitaa olla taloyhtiöön tällöin maksimikapasiteetti. En usko että enempää sinne tulee... Tämäkin varmaan toteutetaan useimmilla kuiduilla.
Tulee myös huomioida että Suomen runkoverkot on enintään 100Gbps, toki sielä menee useampia runkokuituja rinnakkain että ei se kapasiteetti lopu.
En usko että monetkaan lähtisi maksamaan 1Gbps nopeuksista kun sen hinta on 69€/kk. Taloyhtiössä sitten 100Mbps nopeudenkin saa jo 19.90€/kk hintaa joten itse ainakin tyytyisin 100Mbps nopeuksiin. Harvinaisella kuitenkaan tarvetta nopeampiin yhteyksiin eikä se paljon auta kun palvelimet eivät lähtetä samaa nopeutta.
kuitenkin 1000 mekasen maksais jatkossa saman verran kuin mun nykyinen ilman määräaikasuutta oleva 100 mekanen 39.90 jatkossa 100 mekanen mihin tuun tyytyyn on 9.90
Edullinen hinta sinulla on että ei voi vaatia liikoja. Voit katsella ulkomailla olevia hinnastoja niin vähän se nopeuskin saa muuttua Suomessa. Lisäksi ulkomailla datakatto kaupan päälle. Täälä Suomessa saadaan käyttää rajattomasti nettiä omaan käyttöön.
Siinä tuli
Perusnopeushan on periaatteessa kuidussa tuo jo mainittu 10Gbps, jota voidaan toteuttaa helposti kiinteistöön, aivan kuin
Kuluttajille ei tiettävästi toimiteta, eikä kai ole tarvettakaan, suurempiin kuin 10Gbps nopeuksille. Niissäkin on käytössä aallonpituus erottelu WDM, mutta eri tarkoituksella. Käyttämällä yhtä kuitua on siirtosuunnat upstream ja downstream eroteltava kuidussa ja se tapahtuu eri valon aallonpituutta käyttämällä. Pääsääntöisesti toista kuitua käytetään kaapelitv-tekniikkaan, mikäli sellainen on, mutta myös tuo on mahdollista toteuttaa samaan kuituun netin kanssa. Harvemmin näin, mutta kuitenkin.
Yleisesti ottaen kiinteistöön tulee kuidussa netti yhdellä kuidulla ja mikäli kaapelitv on myös "kuidutettu" niin se toiseen kuituun. Netti on teoriassa 10Gbps, jossa nopeutta rajoitetaan kuitumuuntimella vaikka vain siihen 100Mbps. Vastavasti toiseen kaapelitv kuituun muunnetaan kaapelitv signaali sellaisenaan ja kiinteistössä tarvitaan yksinkertainen ja halpa optical catv muunnin.
Yhdistelmätekniikka, jossa kaikki samasa kuidussa (netti+catv) on tietenkin tavallaan hieno, mutta sikäli ikävä, että mikäli asiakkaan yhdistelmäpäätelaite menee rikki/juonittelee, niin ei toimi netti eikä tv. Ikävämpi homma. Käsitykseni mukaan Suomessa on käytössä tuo kahden kuidun systeemi, jossa netti ja catv erikseen.
Pitäisikö taloyhtiön laajakaistan näkyä omilla sivuilla jos sen on tilannut perjantaina 21.8 (asennus vasta 28.8)?.Nyt siellä ei näy mitään.
@arapahoe kirjoitti:
Pitäisikö taloyhtiön laajakaistan näkyä omilla sivuilla jos sen on tilannut perjantaina 21.8 (asennus vasta 28.8)?.Nyt siellä ei näy mitään.
Muistelisin, että liittymän pitää olla valmiiksi saakka tehty, asennettu ja toimintakunnossa ennen kuin se tulee näkyviin omille sivuille. Niin kauan kuin se on "vaiheessa" niin liittymää ei järjestelmässä ole vielä edes olemassa. Se näkyy vain tilauksena Soneran sisäisissä järjestelmissä.
Näkyy omilla sivuilla tosiaan vasta sitten kun liittymä on avattu ja käyttövalmis. Tilaus tai toimitusvaiheessa ei vielä tietoja löydy.
Vastaa
Rekisteröidy
Onko sinulla jo tili? Kirjaudu sisään
Enter your E-mail address. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password.