Skip to main content

Samsungin omat kuulokkeet ovat yhdet parhaista langattomista nappikuulokkeista, jotka toimivat lisäksi hyvin yhteen etenkin Samsungin puhelimien kanssa.

 

Samsung Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet ovat jatkoa yhtiön aiemmille langattomille aktiivisen meluvaimennuksen sisältäville nappikuulokkeille, joista on nähty jo kymmenkunta versiota. Muotokieleltään uutuudet muistuttavat Buds2 -kuulokkeita, mutta toiminnallisuudet ovat lähempänä ensimmäisiä Buds Pro -kuulokkeita.

Buds2 Pro:t ovat saaneet kaverikseen tyylikkään mattapintaisen rasian, joka on Samsungin tähän mennessä julkaistuista vaihtoehdoista tyylikkäin. Vain aika näyttää kuinka pitkälle rasian tyylikkyys säilyy, mutta ainakin se kesti muutaman viikon testiajan siistinä.

 

 

Pakettiin kuuluu nappikuulokkeiden ja rasian lisäksi latauskaapeli, jossa on USB-C -liitäntä molemmissa päissä. Kaapelin lisäksi rasiaan saa lisää virtaa langattomasti Qi-latauksella.

 

Mukavat ja sujuvat käyttää

 

Kuulokkeiden muotoilu ei ehkä herätä heti mielikuvia mukavuudesta, mutta ne sujahtavan korvaan yllättävän hyvin. 

Kuulokkeet on hyvin tuettu korvassa ja tuntuvat todella kevyiltä. Tästä huolimatta ne pysyvät hyvin mukana liikunnankin aikana. Yhteys pysyy hyvin mukana eikä katkeillut kertaakaan käytön aikana. Kantoetäisyys on sekin kilpailukykyinen eikä esimerkiksi kevyt väliseinä haittaa. Etäisyys on parhaimmillaan noin kymmenen metriä.

Akkukestoksi luvataan huimat kahdeksan tuntia, joka tosin tarkentuu viiteen tuntiin aktiivisen meluvaimennuksen kanssa, joka lienee todellisuutta suurella osalla käyttäjiä. Testikäytössä noin viisi tuntia on hyvä arvio.

Vastaan ei tosin tullut kertaakaan sellaista käyttöhetkeä, jossa akku olisi ajettu alusta loppuun. Akkukeston todenmukaisuutta on siksi arvioitu puhelimen ilmoittaman prosentin perusteella. Aikalailla kaksi ja puoli tuntia kuuntelua meluvaimennuksen kanssa kuluttaa varauksesta 50 prosenttia.

 

 

Kuulokkeille luvataan enintään 30 tuntia käyttöaikaa lisää rasian latauksesta. Lukema ei tosin tarkoita meluvaimennuksen käyttöä, kuten ei myöskään kahdeksan tunnin akkukesto kuulokkeille. Käytännössä rasiassa on latausta hieman yli kolme kertaa kuulokkeiden verran ja testikäytössä tämä osuu mukavasti kohdilleen.

Kuulokkeiden ulkopinnat ovat kosketusherkkiä ja niiden kautta voi naputella komentoja. Pinnat ovat herkät, mutta vahinkopainalluksia tuli testiaikana hyvin harvoin.

 

Äänenlaatu yllättää

 

Tämäntapaiset langattomat nappikuulokkeet ovat saavuttaneet aikamoisen saturaatiopisteen. Laatu on ollut hyvää jo muutaman vuoden ajan eivätkä eri valmistajien kuulokkeet ole eronneet toisistaan kovinkaan selvästi. Uudet Buds2 Pro:t ovat tässä kuitenkin hieman poikkeus. Äänenlaadussa on nimittäin menty eteenpäin.

Syynä saattavat olla Samsungin mainostamat erilliset diskantti- ja bassokaiuttimet tai sitten vain laadukas äänentoiston optimointi. Pienissä nappikuulokkeissa kun ei yleensä voi tehdä raudalla ihmeitä. No, jotain on kuitenkin tehty erittäin oikein.

 

 

Äänessä erottuu musiikin eri elementit paremmin kuin tämäntapaisilla kuulokkeilla keskimäärin. Paremmin, kuin Applen uusimmilla AirPodeilla. Laulu ja taustalaulu erottuvat hienovaraisesti toisistaan. Tietyt efektit, joita suurin osa kuulokkeista ei onnistu poimimaan, kuuluvat yllättävän hyvin. Samsung on onnistunut luomaan laadukkaan äänentoiston ja jopa löytänyt hieman aitoa etua kilpaileviin kuulokkeisiin verrattuna.

Melunvaimennus ja äänen läpäisyn salliva tila ovat nekin kategorian parhaimmistoa. Melunvaimennus toimii hyvin eikä vaikuta äänentoiston laatuun melkein mitenkään. Äänen läpäisyn salliva tila on mukavan tasapainoinen ja oikeasti sallii keskustelun, kunhan äänentoisto on kohtuullisen hiljaisella samalla. Asetus ei poimi ja korosta häiritseviä ääniä samaan tapaan kuin muut kuulokkeet saattavat.

Hyödyllisinä ominaisuuksina on saatu mukaan myös tärinätunnistus, joka mahdollistaa komennon antamisen kuulokkeille parilla napautuksella. Nämä napautukset voi tehdä vaikka korvanlehteen, jotta ne eivät mene sekaisin kosketuspintojen kanssa.

Tietokoneeseen yhdistettynä kuulokkeet näkyvät äänentoistossa kahtena laitteena. Joskus tämä tarkoittaa puheluiden huonoa äänenlaatua, mutta esimerkiksi Teams-kokoukset kuulostavat hyviltä Buds2 Pro:n läpi kuunneltuna ja mikrofoni kuulostaa kelvolliselta.

 

Monipuoliset asetukset

 

Kuulokkeiden erilaiset säätötoiminnot hoituvat Galaxy Wearables -sovelluksella, joka asentuu kuulokkeiden yhdistämisen mukana puhelimeen. Vaihtoehtoja riittää, kun eri määrälle painalluksia voi esimerkiksi asettaa eri komennot. Voice detect -toiminto auttaa löytämään kuulokkeet piilostaan. Toiminnan aktivoituessa ne toistavat ääntä ja GPS-paikantuvat.

 

 

Hämmentävä ominaisuus on 360 audio ja sen alta löytyvä pään seuranta. Se suhteuttaa kuulokkeiden sijainnin ja asennon puhelimen paikkaan. Näin ollen ääni käyttäytyy kuten kaiuttimesta kuunnellessa, jos esimerkiksi kääntää päätä poispäin ruudusta. Yksin 360 audio -asetus luo virtuaalisesti toteutetun tilaäänen, joka ei ainakaan musiikin kuuntelussa ole kovinkaan kehuttava vaihtoehto. Se puurouttaa äänen ja hävittää bassoa turhan paljon.

 

 

Voice Detect-asetus tunnistaa puheen ja vaihtaa silloin tilaksi melunvaimennuksesta ääniä läpäisevän tilan. Asetus on käytössä yllättävänkin toimiva. Kiitos tästä menee tasapainoiselle äänen läpäisyn tilalle, jolloin sen kytkeytyminen päälle ei ärsytä tai harmita.

Kaikkiaan Galaxy Buds2 Pro:t ovat todella hyvät langattomat nappikuulokkeet aktiivisella melunvaimennuksella. Markkinoiden parhaat ainakin Android-käyttäjille, ehkä myös ylipäätään kenelle vain. 

 

 

Äänentoisto on todella hyvällä tasolla, napit ovat mukavat korvassa, akku kestää pitkään ja Samsung-käyttäjille tarjotaan hyvä mahdollisuus integroida kuulokkeet useammalle laitteelle Galaxy Wearables -ohjelmiston kautta. Kuulokkeilla on toki hintaa, mutta ne myös ovat paremmat kuin monet edullisemmat vaihtoehdot.

Tilaa Samsung Galaxy Buds2 Pro -kuulokkeet Telian verkkokaupasta.

 

--

Lue myös

 

Nämä alkoi kiinnostamaan. Pienet napit vastamelutoiminnolla. Kuinkahan toimisivat yhteen iPhonen kanssa? Tuo 360 Audio -ominaisuus olisi mielenkiintoinen testata 🙂


Kyllähän noista pitäisi äänet kuulua iPhonen kanssa myös, kun bluetooth niistäkin löytyy. 


Vastaa